Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

divendres, 6 d’agost del 2010

RIPOLL DEMANA QUE L’AJUNTAMENT MEDIE AMB LA GENERALITAT PER A SOLUCIONAR ELS PROBLEMES DE SOROLL AL CLOT DE JOAN

Compromís per Paterna insisteix en fer un mapa del soroll al municipi i prendre mesures que augmenten la qualitat de vida i acaben amb la contaminació acústica a Paterna i, en concret, al Clot de Joan


La regidora de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, considera que l’ajuntament, “ha de fer d’intermediari ja amb la Generalitat per a que pose remei als problemes de contaminació acústica que pateixen els veïns del Clot de Joan per culpa dels aparells d’aire condicionat de l’ambulatori i del centre especialitzat d’atenció als majors, ambdós de titularitat autonòmica”.

La també portaveu de Compromís per Paterna explica que els veïns “han d’aguantar nit i dia el soroll infernal d’estes màquines i l’alcalde de Paterna té a la seua mà resoldre un problema que fa temps que els habitants de la zona han denunciat”. Fa anys els aparells d’aire condicionat de l’ambulatori es canviaren de la seua ubicació original a la coberta de la façana d’entrada, “però això va ser per salvar l’expedient i els veïns continuen patint l’escàndol”. Pel que fa al centre de majors, la situació és la mateixa, “però en este cas els aparells es troben a les finestres de l’edifici a poca distància de les vivendes, amb la qual cosa el soroll arriba molt de prop als veïns, sense deixar-los descansar”, afegeix Ripoll.

Els ciutadans que viuen a les rodalies de la zona han posat en coneixement de Compromís per Paterna que cap tècnic de la Generalitat ni personal de l’ajuntament ha anat per a comprovar in situ el fort soroll que emeten els aparells. Loles Ripoll recalca que “una de les nostres reivindicacions des de fa temps ha segut que el municipi dispose d’un mapa del soroll, però l’ajuntament ja ens té acostumats, per desgràcia, a tirar amb pòlvora de rei i anunciar que se faran plans per a després amagar-ho tot a un calaix”.

Tots els ajuntaments de més de 50.000 habitants estan obligats a realitzar un mapa acústic que servisca de base per a les actuacions municipals de reducció del soroll en el municipi. “Paterna ja hauria d'haver realitzat este mapa acústic, però res se sap d'ell”, conclou Ripoll.

Retalls:
1. LEVANTE-EMV (5 agost 2010)
2. LAS PROVINCIAS (6 agost 2010)


Publicacions digitals:
PATERNA BIZ