Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimecres, 11 d’agost del 2010

RIPOLL DEMANA LA PUBLICACIÓ D’UN CATÀLEG D’ARBRAT LOCAL PER A INCREMENTAR LA PROTECCIÓ DELS ARBRES

Per a Compromís per Paterna és important que l’Ajuntament i els ciutadans del municipi coneguen les espècies que hi ha als seus carrers i que se’ls done la protecció municipal que cal

La regidora de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, explica que a més de l’ordenança relativa a la protecció de l’arbrat urbà, que recull també el protocol per a la tala d’arbres al municipi, “és important per a la nostra població tindre un catàleg d’arbres local, ja que la política que s’ha fet fins ara sobre este tema és prou caòtica”.
En este sentit, Loles Ripoll recorda que a l’ordenança hi ha un punt  que indica que “per part de l’ajuntament es podrà fer un inventari dels exemplars que més destaquen a Paterna, descrivint la seua localització, l’estat en què es troben i la protecció que tenen, però encara no s’ha dut a terme cap iniciativa i ja és hora de fer un catàleg d’espècies locals”.
L’única publicació que el consistori de Paterna ha fet sobre este tema és de gener de 2003, ‘Arbres de Paterna’, editat per la Regidoria de Medi Ambient d’aleshores. Segons aquest llibre, en aquella data Paterna tenia 16.670 arbres urbans i 891 palmeres, cens que excloïa l’arbrat dels boscos, Parc Tecnològic, Lloma Llarga (aleshores urbanització) i els del Parc de La Canyada. D’ells corresponien 10.762 arbres i 229 palmeres a La Canyada.

Així, per a la portaveu de Compromís per Paterna, l’ajuntament “hauria de tindre un catàleg d’arbres local que estiguera permanentment actualitzat online i on es poguera consultar el llistat de les espècies que ja existeixen i els nous exemplars que es planten quan es tala un arbre”.

Loles Ripoll assenyala que “este és un poble molt ampli i és necessari que tots i totes coneguem els arbres que ens envolten i que, a més a més, estiguem assabentats de la importància dels arbres com a absorbidors del CO2. El consistori ha de fer un estudi per a veure quines espècies cal posar en cada zona i en cada vorera perquè, per eixemple, els arbres de fulla caduca amb l’ombra que donen redueixen la necessitat d’utilitzar els aires condicionats i, per tant, el consum energètic”.

Retall: LEVANTE EMV (11 d'Agost)
Publicacions digitals:
HORTANOTICIAS