Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimarts, 14 de setembre del 2010

COMPROMÍS CRITICA QUE AGUSTÍ NO EXIGIRA A L’IVVSA QUE ACABARA UNA REHABILITACIÓ A LA COMA I QUE ARA PATERNA L’ASSUMISCA PEL DOBLE

La coalició alerta sobre la decadència de l’immoble que, a falta de llum als replans, estava quasi acabat per a acollir famílies  
Compromís per Paterna assenyala que l’alcalde Lorenzo Agustí “no va exigir en el seu moment a l’Institut Valencià de la Vivenda (IVVSA) que acabara l’edifici de la plaça la Iesa numero 1 del barri de la Coma, sabent que la situació podria arribar a l’estat actual de ruïna i que, si oferia 16 vivendes a famílies necessitades, ara l’únic que ofereix és un immoble destrossat i un fracàs més a la seua llista”.
Per a la coalició d’esquerres i nacionalista, l’IVVSA “s’ha tret del damunt un mort en passar-li a l’ajuntament paterner un edifici de 16 vivendes que estava pràcticament enllestit per allotjar famílies sense recursos i que, en parar la rehabilitació per falta de diners, que ja els havia costat prop de 45 milions de les antigues pessetes, ha fet que es deteriore greument i que el nostre consistori haja de repetir els treballs de rehabilitació pel doble, és a dir, uns 100 milions de les antigues pessetes”.
 
La regidora de Compromís per Paterna, Cristina Domingo, critica “la passivitat d’Agustí davant este assumpte, ja que hauria d’haver estat més ràpid i haver-li demanat a l’IVVSA una cessió, sí, però amb garanties per a poder gestionar un edifici i donar eixida a eixes vivendes que moltes famílies necessiten i que ara estaran paralitzades fins que tornen a posar-se a punt”. A més a més per a Domingo, l’IVVSA i el conseller Juan Cotino “li passaren una patata calenta al consistori amb la dàdiva d’estes 16 vivendes, que ha resultat un regal enverinat”.

Cristina Domingo explica que “amb l’actual crisi econòmica i el dèficit galopant del nostre ajuntament, hi ha almenys 16 famílies que hauran d’esperar no se sap quant de temps per tal d’accedir a una vivenda en condicions dignes”. “Si esta és la política social que fa Agustí, donant el vist i plau a les malifetes del Consell del Partit Popular des de l’IVVSA, els ciutadans i ciutadanes que volen viure dignament a la Coma es troben en una situació de total desempar”, conclou.

Finestres i accessos de l’edifici deteriorat varen ser tapiats per tal de protegir-lo, però “això no va ser prou i, malgrat haver rebut avisos que aquesta finca podria ser rebentada, l’IVVSA no va fer cas i abandonà l’edifici a la seua sort, en una operació que va disfressar de cessió a l’ajuntament de Paterna, que s’havia de fer càrrec de la nova rehabilitació integral per este acord”, segons la regidora.

L’estat actual de la finca mostra com s’han enderrocat totes les tàpies i s’han forçat les reixes de les finestres als baixos. Dins hi ha brutícia i fem, a més d’indicis d’estar habitat. A més, la història d’este bloc de vivendes es una història d’anades i tornades: l’immoble pertanyia en origen a l’IVVSA, que el va cedir a l’Ajuntament de València per tal de reallotjar famílies quan es va ampliar el Port de València. El consistori de la capital valenciana no podia fer-se càrrec d’ell i li’l tornà a l’IVVSA. Ésta institució es va fer càrrec d’ell una altra vegada i començà els treballs de rehabilitació, que es pararen per falta de diners quan quedava poc per a deixar l’edifici a punt. I en juny es va signar la cessió de l’IVVSA a l’ajuntament de Paterna.

Retalls:
1. LEVANTE EMV (14 setembre)
2. PROVINCIAS (14 setembre)