Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimecres, 15 de setembre del 2010

COMPROMÍS PER PATERNA EXIGEIX UNA SOLUCIÓ IMMEDIATA A LA FALTA DE MESTRE EN LA LÍNIA EN VALENCIÀ DE L’AUSIÀS MARCH

La coalició denuncia que els xiquets estan perdent el primer trimestre del curs quan la borsa de treball de la Conselleria d’Educació està plena de professors en espera de destí

Compromís per Paterna demana que “es busque una solució immediata a les carències de professorat que pateix l’escola Ausiàs March en la línia en valencià, en concret al curs de segon de Primària, i més quan la borsa que hi ha de la Conselleria d’Educació està a rebentar”.

La regidora de Compromís per Paterna, Cristina Domingo, assenyala que “de nou l’educació en valencià és la que s’hi veu afectada i no sols a l’Ausiàs March perquè també sabem que ocurreix la mateixa situació en l’escola El Parc de la Canyada”. Per a Domingo “la conselleria que dirigeix Font de Mora hauria de fer les previsions de professorat al mes de juny i no esperar al mes de setembre, amb la qual cosa ells s’estalvien diners en no contractar el personal necessari des d’abans de setembre i els alumnes veuen reduïda la qualitat de l’ensenyament en el primer trimestre”.

L’escola Ausiàs March va demanar un desdoblament de la classe de segon de Primària perquè hi havia prop de 30 xiquets i xiquetes, més del ratio establert per Educació, una aula on també el nivell acadèmic dels alumnes era diferent entre ells, amb xiquets de 8 anys que encara no saben llegir. La directora del centre va fer la petició en juny per tal de tindre en setembre tot resolt i que el centre oferira una educació més efectiva als menuts, per nivell acadèmic i grups reduïts.

Segons Domingo, “a hores d’ara encara està per saber si el desdoblament s’ha aprovat, i si arribarà un professor per a la línia en valencià de segon de Primària, ja que els pares i mares denuncien que només fan que donar-los llargues amb promeses que per a finals d’octubre estarà solucionat.  A tot això s’afegeix la seua preocupació perquè els seus fills i filles van a menys en quant a la formació acadèmica”.

En este sentit, la regidora de Compromís per Paterna assenyala que “malgrat ser un centre pertanyent a la conselleria, Ignacio Gabarda hauria de fer el possible per tindre el seu departament en ordre i si hi ha irregularitats com esta, que sobretot afecten els més menuts i el valencià, buscar una solució ràpida i eficaç amb Educació abans que comence el curs, que dóna la casualitat que està dirigida pel mateix partit al qual pertany l’equip de govern de Paterna”.

Cristina Domingo afirma que “Compromís per Paterna recolzarà qualsevol iniciativa que decidisquen dur a terme els pares dels alumnes de centres d’educació del poble que estiguen afectats per la falta de professorat”. “Esperem que la Conselleria assumisca la seua tasca i que no acabe tot com és habitual, amb l’ajuntament de Paterna exercint de pagador i foradant les butxaques dels seus habitants, com per exemple ha passat amb el col·legi de Lloma Llarga”, conclou.

Retall:  LEVANTE EMV (16 setembre)

Publicacions digitals: 

1 comentari:

Anònim ha dit...

Pierden el tiempo y utilizan el dinero de los contribuyentes en una TV como C9...critican todo lo que viene de Cataluña, pretenden alzarse con la bandera del "valencianismo"...y al final todos aquellos que quieren estudiar en esa lengua que "ellos defienden más que nadie" TIENEN VERDADERAS DIFICULTADES. Tienen un gran complejo de inferioridad respecto a la cultura y utilizan el principio de que "no hay mejor defensa que el ataque"...y eso que dicen desde el gobierno popular de que los padres del colegio Ausias March " se fueron tranquilos"...NO ES VERDAD...