Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dijous, 16 de setembre del 2010

COMPROMÍS PROPOSA UNA CAMPANYA MUNICIPAL DE CONTROL DEL XIP ALS GOSSOS PER A FOMENTAR ACTITUDS RESPONSABLES

S’estima que el 30 per cent del gossos no té xip

La regidora de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, considera que “és molt important fomentar actituds responsables amb els animals domèstics del municipi, en concret amb els gossos, per mig de campanyes que conciencien a tota la població que siga propietària d’un animal de companyia”. En este sentit, “proposem que l’ajuntament inicie una campanya a tota Paterna i siga la policia municipal qui revise si els gossos porten el xip o no amb l’aparell que tenen a l’efecte”.

Segons estimacions a la baixa, fetes per veterinaris consultats per la coalició d’esquerres i ecologista, a Paterna hi ha al voltant de 6.000 gossos, 2.000 d’ells localitzats a la Canyada. I del total dels 6.000, només prop d’un centenar estan censats, mentre que a tota la Comunitat Valenciana el percentatge d’animals registrats amb xip és del 30 per cent.

Així, amb aquestes dades, “des de la nostra formació política pensem que s’afavoriria altre tipus de comportament amb els gossos si es complira amb les exigències que marca la llei i sobretot la norma municipal que hi ha al respecte”, afegeix la portaveu municipal de Compromís per Paterna. Es tracta del que diu l’article 6 de l’Ordenança Municipal sobre Protecció d’Animals, que arreplega que els propietaris d’animals hauran de proveir-los d’un sistema d’identificació homologat. Per al cas d’animals de companyia, tipus gossos i gats haurà de ser un sistema d’identificació homologat. Ambdues actuacions hauran de ser executades necessàriament per un facultatiu veterinari.

Ripoll afegeix que “amb aquesta proposta Compromís per Paterna té dos objectius. Per una banda zero abandonaments de gossos, perquè si ens fixem en els animals que es troben a la gossera municipal, no porten xip. D’altra banda, també és una manera de controlar als propietaris que deixen al carrer els excrements dels seus animals”.

La regidora de Compromís  destaca que “respectar els animals significa també respectar les persones i considerem que una campanya com aquesta cal dur-la a terme i no representa un cost elevat per al nostre ajuntament, perquè disposa del personal i dels instruments necessaris”.
Publicacions digitals: