Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dijous, 23 de setembre del 2010

COMPROMÍS PER PATERNA PROPOSA UN IMPOST DE CIRCULACIÓ EN FUNCIÓ DE LA CONTAMINACIÓ QUE EMETA EL VEHICLE

La coalició considera que esta modificació servirà per a controlar els cotxes que sobrepassen el límit d’emissions de CO2
Compromís per Paterna, en el dia europeu sense cotxe, manifesta que “celebrar diades d’este tipus pot concienciar la ciutadania sobre la contaminació que produeixen els vehicles però també cal dur a terme un altre tipus d’iniciatives, com per exemple un impost de circulació que siga en funció de les emissions de CO2 del vehicle i no de la seua cilindrada”.

Segons la regidora de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, “tenim la ciutat de Toledo com a cas més recent en aplicar esta modificació, que començarà a funcionar a partir de gener de 2011; o Madrid, on es va anunciar la proposta este estiu. Així, des de la nostra formació, pensem que Paterna podria seguir l’exemple i plantejar-se un canvi en esta taxa que beneficie els propietaris de vehicles menys contaminants i més nets”.
En este sentit, Ripoll assenyala que “igual que l’ordenança fiscal de l’impost sobre vehicles de tracció mecànica del nostre ajuntament, al seu article 5,  recull una bonificació del 75 per cent per als cotxes històrics o amb més de 25 anys d’antiguitat, s’hauria d’ incloure una bonificació o l’exempció total de pagament per als vehicles que emeten menys de 120 grams de CO2 per quiilòmetre recorregut, que és la xifra que serà obligatòria a partir de 2012 en quant al ja existent impost de matriculació”.

La portaveu municipal de Compromís per Paterna afegeix que “es tracta de premiar als paterners i paterneres que contribueixen a la bona salut del medi ambient en Paterna i controlar els vehicles que contaminen més i que sobrepassen el límit establert”.

D’altra banda, Loles Ripoll explica que “l’ordenança municipal de trànsit de Paterna també és molt clara en el seu article 5.2 sobre els cotxes contaminants, perquè explícitament indica que no podrán circular els vehicles que emeten gasos o fums en valors superiors als límits establerts. Així la nostra proposta vé a incentivar conductes més responsables de la ciutadania amb el medi ambient i lluitar contra el canvi climàtic a Paterna”.

Retall: LEVANTE EMV (23 setembre)
Publicacions digitals: