Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimarts, 21 de setembre del 2010

LOLES RIPOLL EXIGEIX AL PP MESURES URGENTS PER ACABAR AMB ELS FURTS A L’HORTA

Compromís per Paterna presentarà una moció en el ple de setembre demanant mesures de control per tal d’acabar amb esta situació

Compromís per Paterna denuncia que “l’equip de govern del Partit Popular segueix incomplint les seues promeses electorals sense importar-li que augmente la llista, ara amb el centre homologat de la Granja, de col·lectius damnificats per la mala gestió, sent el cas dels propietaris de camps de l’horta que hi ha dins del Parc Natural del Túria i els furts que freqüentment pateixen estos cultius perquè no hi ha cap mesura municipal de control”.
 
A més a més, i segons la coalició d’esquerres i ecologista, “no és un tema nou que estiga passant fa quatre dies perquè el nostre grup ja va avisar l’alcalde que permetre la circulació de vehicles no autoritzats per l’horta facilitava estos furts”. Esta zona de l’horta està delimitada per un cartell que prohibeix amb claredat l’entrada a tot l’entorn, però aquest camí és utilitzat amb freqüència per particulars que es desplacen fins a d’altres municipis, quan només haurien de transitar els vehicles dels propietaris i dels agricultors.

 
La regidora de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, assenyala que “havent sigut un tema que fins i tot s’ha tractat al consell agrari, és incomprensible que estiga tot igual per la desídia de Lorenzo Agustí”. En este sentit, Ripoll afirma que “no posar mesures al greu problema dels furts, pot conduir a que deixen de plantar-se productes d’horta als terrenys que pateixen estes agressions. I si volem recuperar els cultius d’horta, este no és precisament el bon camí”. La regidora explica que “no és tan difícil buscar una solució perquè, per exemple, a Burjassot s’ha decidit tancar el terreny amb una clau que només tenen els propietaris o els llogaters, o també es podrien posar bol·lards per a evitar el pas de cotxes”.

La portaveu municipal de Compromís per Paterna subratlla que “si la situació continua així, els agricultors no podran plantar hortalisses pel greu risc de furt que tenen, despres de tot l’esforç fet als seus cultius, a més de patir el desempar d’algunes companyies d’assegurances que es neguen a assegurar els camps perquè el numero de furts és molt elevat, tal i com ha sabut Compromís per Paterna”.

El Partit Popular ha perdut una gran oportunitat de potenciar en el municipi una agricultura ecològica de qualitat, que crearia llocs de treball a més de reduir les emissions de CO2. De fet, el propi equip de govern portava al seu programa electoral la creació de la marca de agricultura ecológica ‘Paterna Natura’, que només tindrà viabilitat si es soluciona el problema dels furts”, conclou.

Retall: LAS PROVINCIAS (21 setembre)
Publicacions digitals: