Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimecres, 29 de desembre del 2010

COMPROMÍS DENUNCIARÀ DAVANT EL SÍNDIC DE GREUGES L’INCOMPLIMENT DE LA NORMATIVA SOBRE TOPONÍMIA

La coalició detecta panells en vies de trànsit i cartells amb la retolació incorrecta


Compromís per Paterna portarà al Síndic de Greuges la seua queixa pels incompliments que hi ha amb la toponímia del municipi. Segons la regidora Loles Ripoll, “la nostra coalició ha detectat casos de retolació en castellà quan sabem que la toponímia de Paterna correspon al valencià i si el consistori no ho soluciona haurem d’anar a un altra institució, com el Síndic, per a que li recorde a Agustí les seues obligacions municipals en este aspecte”.


En este sentit, la portaveu municipal de Compromís per Paterna destaca que “no podem traduir el ‘Pla del Rector’ pel ‘Llano del Cura’, ni ‘la Canyada dels Pins’ per ‘La Cañada’, com hem pogut trobar en alguns casos”.

A més a més, Loles Ripoll subratlla que “el Reglament Municipal d’Ús i Promoció del Valencià inclou al seu articulat un apartat molt específic sobre toponímia i senyalització on clarament diu que la toponímia del municipi de Paterna té com a única forma oficial la valenciana, incloent-hi la toponímia menor i les denominacions dels barris. L’ús administratiu i la retolació ha de respectar aquesta toponímia valenciana”.

Ripoll explica que “la mateixa normativa municipal recull que les vies públiques tenen el nom oficial en valencià i la seua retolació ha de ser en esta llengua,  sense oblidar que queda estipulat que l’ajuntament ha de fomentar l’ús de la toponímia valenciana del municipi pels ciutadans i per d’altres administracions i organismes públics”. I afegeix que “en consonància amb este punt, en l’apartat de toponímia hi ha d’altre on assenyala que l’ajuntament instarà els organismes que hagen de col·locar rètols o indicacions al terme municipal per a que ho facen oficialment en valencià, aspecte que hem comprovat i pel que hem vist no es compleix”.

“Volem que el consistori s’implique a fons amb esta qüestió, fent el que siga necessari com per exemple enviar comunicats oficials a les institucions públiques per a que respecten la nostra toponímia, tal i com diu la norma municipal, donant terminis oficials per a fer les correcions corresponents i si cal posar sancions per contravindre la normativa municipal. En cas de continuar amb la seua passivitat, Compromís per Paterna iniciarà les gestions pertinents i denunciarà davant el Síndic de Greuges la situació”, conclou Ripoll.

Retall:
LEVANTE-EMV (29 desembre)

Publicacions digitals:
PATERNA AL DÍA
PATERNA BIZ