Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimarts, 28 de desembre del 2010

COMPROMÍS INSTA AL CONSELL A RECÓRRER DAVANT LA JUSTÍCIA LES AUTORITZACIONS QUE EL GOVERN CENTRAL CONCEDISCA PER A LES PROSPECCIONS PETROLÍFERES EN LA COSTA VALENCIANA

El grup parlamentari Compromís presentarà en Les Corts a principis de gener una Proposició No de Llei  per a què el Parlament valencià es posicione contra les prospeccions petrolíferes en la costa valenciana


Així mateix es sol·licita al Consell que demane la paralització urgent d’estes prospeccions i s’opose a la concessió d’autoritzacions per a extraure petroli. Des de Compromís també s’insta al Consell a remetre al Govern d'Espanya els recents informes d'experts sobre els impactes negatius en espècies animals protegides que les prospeccions petrolíferes han tingut en altres zones costaneres.

De la mateixa manera s’insta al Consell a recórrer a les instàncies judicials pertinents les autoritzacions que concedisca el Govern d'Espanya per a la realització de prospeccions o extraccions de petroli.

Segons la diputada d’Iniciativa i portaveu adjunta de Compromís, Mireia Mollà, “les prospeccions afectaran 238.140 hectàrees submarines repartides en tres àrees d'explotació. El punt més pròxim està tan sols a cinc quilòmetres de la platja d'El Saler, una de les zones amb major valor de la costa de València i estos treballs faran desaparèixer les dunes acabades de recuperar d'esta platja en què es va invertir més de tres milions d'euros subvencionats per la Unió Europea”.

“D'altra banda alguns experts alerten de les potents explosions que poden produir els estudis previs per a trobar bosses de petroli el que afectaria la fauna marina de balenes, catxalots, calderons i fins a huit espècies diferents de cetacis que habiten en les aigües de la Comunitat”.

“Els arguments de les empreses que realitzen les prospeccions petrolíferes que argumenten que l'extracció de petroli d'aigües valencianes permetria reduir el dèficit de la balança comercial i el risc de patir talls en el subministrament són absurds per la limitada producció diària d'este jaciment i la generació d'ocupacions és igualment reduïda. Una comptabilitat real dels beneficis i perjuís, incloent els perjuís reals i potencials d'esta extracció donen un resultat negatiu. Els únics que ixen beneficiats són els accionistes de l'empresa extractora però a costa del nostre medi ambient submarí, costaner, animal i vegetal”, ha conclòs Mollà.