Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimarts, 28 de desembre del 2010

COMPROMÍS RECORDA QUE EL POBLE SAHARUI ENCARA PATEIX L’OPRESSIÓ DEL MARROC

La coalició envia les signatures arreplegades per a demanar un referèndum per a l’autodeterminació del Sàhara Occidental

Compromís per Paterna insisteix que “l’agressió continuada que rep el poble saharaui per part del Marroc encara no té una solució a la vista i, mentre, la població que viu als campaments segueix patint la injustícia, la violència i els atacs davant la impassivitat de la comunitat internacional”.

Precisament, la coalició ha fet una campanya d’arreplegada de signatures per a demanar al govern d’Espanya que exigisca al Marroc que respecte els drets humans del poble saharaui i que acepte la resolució de les Nacions Unides per la qual es demana un referèndum per a l’autodeterminació del Sàhara Occidental.

Una campanya que ha aconseguit centenars de signatures dels paterners i paterneres i que este matí la regidora de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, les ha enviat certificades al president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, “per a que ell decidisca quina és la política més adient a seguir per a acabar amb la violència contra el poble saharaui, que al cap i a la fi també és espanyol i està totalment abandonat”.
La portaveu municipal de Compromís per Paterna subratlla que “nosaltres no volem afegir-nos a eixa actitud apàtica que manté el govern espanyol i continuem treballant, des de la nostra humil posició, per a que les persones que malviuen a El Aaiún tinguen opció a un futur en llibertat”. 

En este sentit, Ripoll recorda la moció de recolzament al poble saharaui que va presentar Compromís per Paterna al ple del mes de novembre, arran dels greus atacs patits al campament de Gdaim Izik i la força emprada pels efectius policials i militars marroquins contra els saharauis.

En aquesta moció, que va tindre el suport de tots els grups municipals, Compromís sol·licitava “que l’Ajuntament de Paterna mostrara la seua solidaritat” amb el poble saharaui davant els fets succeïts en el Sàhara Occidental en el Campament Justícia i Dignitat, a El Aaiún, “per la massacre perpetrada sobre la població civil”.

La regidora Loles Ripoll incideix en que “no es pot girar l’esquena a tot el que ha passat i segueix passant amb els saharauis, fets que evidencien que l’Estat del Marroc, amb la seua actitud violenta i antidemocràtica, vulnera normes tan bàsiques com la declaració dels Drets Humans i el Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics".

Publicacions digitals:
PATERNA AL DÍA
PATERNA BIZ

1 comentari:

Anònim ha dit...

Muy biéN...QUE NO SE NOS OLVIDE LA SITUACIÓN DEL PUEBLO SAHARAUI...