Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimecres, 9 de febrer del 2011

COMPROMÍS DENUNCIA QUE EL PP NO VOL POSAR MÉS CONTENIDORS DE RECOLLIDA SELECTIVA AL COSTAT DELS DE FEM ORGÀNIC

La coalició qualifica de “bastant decebedora” la reunió amb la regidora Inmaculada Contelles  

 
A iniciativa de la Junta de Barri de la Canyada, ahir va tindre lloc una entrevista amb la regidora d’Infraestructures, Inmaculada Contelles, per a transmetre-li les queixes sobre la recollida de residus en el barri. La regidora va animar els presents a fer reclamacions per escrit sobre les mancances detectades (insuficient neteja dels contenidors, falta de contenidors de fem orgànic en algunes zones, etc.) de cara a possibles sancions a FCC.

D’altra banda, i responent a alguns membres de Compromís per Paterna presents en la reunió, Contelles va dir que el govern municipal no anava a instal·lar més contenidors de reciclatge al costat dels de fem orgànic/rebuig. Precisament esta ha sigut una reivindicació de Compromís durant tota la legislatura: ubicar al costat de cada contenidor d’orgànica/rebuig com a mínim un altre contenidor d’envasos, i augmentar els contenidors de paper i vidre.

La regidora de Compromís per Paterna, Cristina Domingo, present en la reunió, ha afirmat que “segurament Contelles no coneix que les xifres de material reciclat augmenten molt si la població té els contenidors que més s’utilitzen prop de casa, com és el cas del contenidor d’envasos”.

Per a Compromís, “un dels objectius de qualsevol govern municipal quan comença la legislatura ha de ser marcar-se metes quantificables d’augment dels residus reciclats, tant perquè puguen tornar a servir de matèries primeres en els processos de producció com perquè l’ajuntament ingresse diners amb la seua venda. Això no s’ha produït a Paterna, i podem vore com els contenidors de matèria orgànica s’omplin de cartons i altres matèries reciclables que se’n van directament a l’abocador i que no es poden recuperar”.

FRACÀS DE L’ECOBONO
Compromís vol recordar que “l’ecobono que cada persona havia de firmar quan se li retornava l’import de la taxa del fem ha sigut un fracàs perquè la quantitat de material que es recicla pràcticament està estancada”. Això demostra, segons Domingo, “la necessitat de facilitar més les coses a la ciutadania ubicant més contenidors de reciclatge prop de les vivendes, una opció que s’ha demostrat molt efectiva allà on funciona”.

Per últim, la regidora de la coalició assenyala que “Compromís farem les coses d’una altra manera: implantarem el contenidor de rebuig, que està previst en el PIR (Pla Integral de Residus) i així aconseguirem que la matèria orgànica puga ser tractada per a fer compost, i situarem més contenidors al costat del d’orgànica i els buidarem amb més freqüència perquè siguen espais nets”.

Publicacions digitals: