Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

divendres, 25 de febrer del 2011

COMPROMÍS TITLLA D’ “ESCANDALOSA” LA DESPESA MUNICIPAL, AMB DINERS QUE NO ES TENEN, PER AL CONCURS INTERNACIONAL DE PIANO

La coalició critica que es puga fer una previsió de 45.000 euros en gastos  
Compromís per Paterna considera “escandalosa” la despesa que l’equip de govern municipal del Partit Popular “farà amb la seua política de grans events representada pel Premi Internacional de Piano, gastant-se uns diners que el consistori no té, en lloc d’optimitzar els recursos dels quals disposa”.

Segons la coalició, en l’última Comissió de Promoció celebrada al consistori es va informar que per al Premi Internacional Pianístic de Paterna, l’ajuntament anava a destinar un total de 16.000 euros per a lliurar en premis, fent una previsió total de despeses de 45.000 euros, “que serà per a pagar també el jurat internacional que vinga i d’altres gastos”.

La regidora i candidata a l’alcaldia de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, diu que “un certamen d’estes característiques no ha de realitzar-se en estos moments de crisi. A més no confiem que puguen obtindre’s patrocinadors per al certamen, igual que passarà amb la falla municipal i amb els concerts de les festes d’agost, ja que la situació actual no acompanya perquè ningú paga sense rebre res a canvi”.

D’altra banda, “els únics ingressos que representa el concurs són els que se puguen derivar dels 80 pianistes seleccionats, ja que cadascú pagarà 80 euros i això significarà 6.400 euros. Però des de Compromís ens preguntem que passarà si no s’aplega als 80 seleccionats, s’anul·larà el concurs o no?”.

A més a més, la portaveu municipal afegeix que “si la idea és potenciar el municipi de Paterna i la música que es fa ací, hi ha d’altres maneres de fer-ho com per exemple mantindre o augmentar la subvenció al Musical, entitat que, amb els recursos que té, realitza una activitat cultural interessantíssima i que no costa diners. Per citar algunes d’estes activitats, estan els concerts de la banda simfònica, els festivals de bandes comarcals, la música a la fresca, les actuacions de les bandes juvenils o els concerts didàctics per als col·legis del poble, tot amb molt de treball per la cultura i sense que al poble li coste ni un euro”.

Loles Ripoll subratlla que “mentre els governants municipals del Partit Popular pensen només en el boato que suposarà fer este certamen, per al qual no hi ha diners, l’Auditori no disposa d’un piano de cola i els alumnes del conservatori tampoc poden assatjar en condicions perquè els falta este instrument, per citar un exemple”.
Per a la regidora de Compromís per Paterna “no es poden consentir estes formes d’actuar que es paguen amb els diners de tots els paterners i paterneres i que no sabem a qui beneficien, perquè el que està clar és que segur que al municipi i la seua ciutadania no”.


Retall: LEVANTE EMV (25 febrer)

Publicacions digitals:
PATERNA BIZ
PATERNA AHORA
HORTANOTICIAS

4 comentaris:

Anònim ha dit...

O sea que vamos sobrados de dinero? Y no tenemos a gente en nuestra Comunidad para hacer de jurado....YA LES VALE...

Anònim ha dit...

Jo no hi estic d'acord.
Supose que el manteniment de l'auditori costa molts diners i, si s'aconseguix que siga conegut internacionalment, segurament els de fora se n'adonaran de les bones qualitats i, a poc a poc, tindran interés per vindre a Paterna. Això pot significar una bona oferta musical que farà vindre més gent de fora.

Anònim ha dit...

He oido en la radio que no SE GASTARA NADA , QUE TODO ESTA PATROCINADO, y que los músicos estamos de acuerdo y colaborando en la organización...NINGUNA DE LAS DOS COSAS ES VERDAD...
EL PATROCINIO SI EXISTE PARA TODOS LOS DIAS DEL AÑO...nos han recortado subvenciones.
Gracias Compromis por su nota de prensa y por lo que han dicho en el pleno, y sobre todo por la educación con que lo han dicho...PARA TODO ENCUENTRAN PATROCINIO...QUE SUERTE QUE TIENEN...¿PARA CUANDO PATROCINIO PARA QUE LA GENTE PUEDA COMER Y PAGAR SUS CASAS?

Anònim ha dit...

Es una falacia querer que sólo se invierta dinero en dar de comer a la gente y pagar sus hipotecas.
El gobierno central podía haber empleado los 4 millones de euros que costó el auditorio en pagar subsidios a desempleados, comida en centros de acogida, etc., pero no lo hizo.
En cambio contrató permitió la construcción de un auditorio que ya quisieran para sí muchas capitales de provincia. Se crearon puestos de trabajo, aunque la gente esperara más, pero se contrató a gente parada del pueblo. Los contratista no despidieron a parte de sus trabajadores porque tenían trabajo. Proveedores de material de construcción, mobiliario del auditorio, carpintería, etc tambén facturaron. La economía se fue moviendo.
Ahora hay que dar de conocer el auditorio, intentar que la sociedad musical se proyecte fuera de Paterna y que el auditorio sirva de emblema para que gente de fuera venga. Pero para eso también hay que invertir algo de dinero, y yo creo que eso lo haría cualquier gobierno municipal independientemente del color. ¿o es que hay que dejar el auditorio cerrado sólo para que actúe la banda de Paterna? Ojalá que venga gente de fuera y se conozca Paterna, conozcan a la banda y as u vez ésta pueda ir a muchos otros sitios.