Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimarts, 1 de març del 2011

COMPROMÍS PER PATERNA PARTICIPA EN LA MARXA REIVINDICATIVA DEL PR PER LA CANYADA

La coalició recolza esta petició que fa quatre anys que està demanant el col·lectiu Canyada Activa de l’associació de veïns

Compromís per Paterna ha participat en la marxa reivindicativa que, este cap de setmana, es va celebrar al bosc de la Vallesa amb l’objectiu de demanar un sender de xicotet recorregut o PR en esta àrea boscosa, “ja que com no hi ha camins oficials, la gent va obrint rutes ací i allà, amb les conseqüències perjudicials per al bosc que té que això no ho faça l’autoritat competent, amb la senyalització adequada”.

La coalició ecologista, que va assistir a la marxa organitzada pel col·lectiu Canyada Activa, que pertany a l’Associació de Veïns de la Canyada, destaca que “nosaltres proposem que es faça en principi este PR, de ruta circular amb 14 kilòmetres, que passaria per zones emblemàtiques del bosc de la Canyada”.

Així, la regidora de Compromís per Paterna, Cristina Domingo, explica que “va ser en 2007 quan els veïns de la Canyada presentaren la primera proposta, per escrit, a l’ajuntament de Paterna per a que iniciara les gestions oportunes per a crear un sender, de xicotet recorregut (PR), per la Canyada”. I en 2008 “es va demanar que l’ajuntament assumira la creació d’eixe sender, però encara no s’han produït avanços i el bosc ha de veure com la gent obri camins que no porten enlloc i que afecten a la vegetació”.

En este sentit, Domingo assenyala que “dissenyar recorreguts com els PR possibilita que la protecció mediambiental d’esta part del bosc més propera a la Canyada siga més eficaç. A més a més, no podem oblidar que hi ha una regulació específica, el Plà d’Ordenació de Recursos Naturals (PORN) que, per exemple, al seu article 47 1.3 b), persegueix afavorir, amb les cauteles necessàries, l’ús excursionista, recreatiu i pedagògic d’estos terrenys i promoure la concienciació social sobre els valors culturals, ecològics, ambientals i econòmics del patrimoni forestal valencià”.

Publicacions digitals:
PATERNA BIZ