Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimarts, 26 d’abril del 2011

MORERA PRESENTA COMPROMÍS COM UNA ALTERNATIVA BEN "LLAURADA" QUE ESPERA OBTINDRE UNA BONA COLLITA

L'agència de notícies Europa Press fa una entrevista al candidat de la coalició Compromís a la Generalitat, Enric Morera, on mostra la seua confiança en obtindre sis diputats a les Corts
 
El cap de llista de Coalició Compromís a les Corts, Enric Morera, amb 30 anys a l'esquena dins la vida política, figura com a cap de cartell d'aquest projecte pels propers comicis i el presenta com una "alternativa" ben "llaurada" davant dels dos grans partits PP i PSPV a la Comunitat. És la "culminació d'un treball que s'ha fet de manera molt conscient i del qual ara recollirem els fruits" en les eleccions municipals i autonòmiques del 22 de maig.

Morera, en una entrevista concedida a Europa Press, ha fet un repàs del que significa aquesta formació que agrupa el Bloc, a Iniciativa del País Valencià i Verds, i el que ofereix als ciutadans davant d'un PP "que ens porta al desastre econòmic "a la Comunitat i un PSOE que governa amb" polítiques de dretes ".
   
Ofereix un projecte que "ha sabut sumar intel.ligentment a gent il.lusionada per crear una alternativa de futur" i això s'ha demostrat en les candidatures, ja que han presentat prop de 300 per a les municipals. "Això vol dir que hi ha més de 10.000 persones implicades en la campanya", ha apuntat.
   
Per Morera, la fortalesa de Compromís resideix en la gent que participa i l'oportunitat que suposa "obrir projectes polítics de forma innovadora". Tanmateix, la novetat comporta la "dificultat d'explicar en poc temps el concepte que representa Compromís, la marca".
   
En aquest sentit, ha fet menció al "primer Compromís" amb EUPV que, segons ha indicat, "es va fer tard i malament i no va complir amb les expectatives". Però, això per Morera és "aigua passada" i en aquesta ocasió el projecte "està bé encarrilat i els resultats seran bons", ha assegurat.
   
"Aquest és un Compromís més fresc, més vital i divers, que ha sumat a més societat civil. De les 300 candidatures ve gent d'altres partits i llistes ja existents", ha explicat Morera, que ha insistit que estan "vertebrant un espai nou ".
   
"Hem treballat el bancal que estava ple de pedres, ho hem arreglat, hem fet els cavallons, hem plantat un producte autòcton de qualitat, l'hem arreglat i treballat i ara recollirem una bona collita", ha descrit Morera.
   
Així, ha lloat la confecció de les llistes de Compromís davant la dels socialistes, que les han fet "pensant en el dia després" de l'22-M amb l'objectiu de "mantenir-se", i populars amb "imputats" que "no creen ni confiança ni credibilitat".
   
Ha explicat també que el full de ruta de la coalició consisteix a "treballar per un projecte unitari des de la diversitat" i en oferir una "oferta positiva i engrescador per als progressistes valencians". Així, assenyalat que Compromís "representa l'acció local en un món global", compost per "col.lectius amb autonomia però amb els mateixos valors".
   
De cara als resultats de les pròximes eleccions, Compromís espera aconseguir entre sis i set diputats en les Corts Valencianes. Sobre això, ha destacat les "expectatives" que està creant aquest projecte entre els ciutadans.
   
Morera, fent un pas més enllà de la trobada amb les urnes el proper 22 de maig, ha avançat que el 2012 el compromís de la coalició serà "situar una veu valenciana" al Congrés dels Diputats. "Estem en condicions d'assegurar-perquè això és com una bola de neu que ha començat a rodar", ha apuntat.

"EXPERIÈNCIA LABORAL"
D'altra banda, Morera ha recordat que els seus orígens com a polític es van començar a forjar fa més de 30 anys, quan va arribar a València procedent d'una família benestant d'Oliva (València) i ha destacat que de jove va treballar en el camp per pagar-se els estudis , també ho ha fet com a funcionari al Parlament europeu i com a empresari.

Amb això, ha volgut diferenciar-se dels candidats de PPCV i PSPV - Camps i Alarte - que, segons la seva opinió, "no tenen experiència laboral", cosa que els "resta credibilitat". Davant d'això, en Compromís "tenim un peu fora de la política" i "les maletes fetes per tornar a la nostra professió".
   
Morera, sobre això, ha declarat que serà part representativa d'aquest projecte "en la mesura que pugui servir" però quan consideri que és un "obstacle" donarà un "pas enrere", ha afirmat.

ACTES ELECTORALS
Pel que fa als actes electorals Enric Morera ha apuntat que Compromís preveu un acte central a Castelló i un altre a Alacant. A València, ha anunciat que tindrà lloc el 15 de maig encara que l'emplaçament encara no està clar però el preferit és el Pavelló del Cabanyal. "Ens hauria agradat que fos a la plaça de toros però és molt cara", ha apuntat irònicament.