Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

divendres, 6 de maig del 2011

COMPROMÍS CONSIDERA QUE AGUSTÍ NO ARRIBA NI A L’APROVAT PER A PODER IMPULSAR L’ASSOCIACIÓ DE MUNICIPIS SOSTENIBLES

La coalició denuncia que esta associació és un altre bluff propagandístic del govern del PP

 
Compromís per Paterna critica que el govern del Partit Popular de Paterna “ha anunciat que pensa impulsar l’associació de municipis sostenibles, l’última ocurrència mediàtica de Lorenzo Agustí. Esta iniciativa ens semblaria adequada si nasquera d’un municipi que haguera demostrat unes bones pràctiques ambientals i una voluntat decidida, avalada amb la seua gestió, de combatre el canvi climàtic amb polítiques concretes i avaluables, i de conservar el medi ambient”.

Segons la coalició, “este no és el cas de la gestió ambiental de l’equip de govern de Paterna, que s’ha caracteritzat per una sèrie d’anuncis en la premsa que després no s’han materialitzat més que en alguns fets aïllats”.

La regidora i candidata a l’alcaldia de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, apunta que “esta ha sigut una legislatura perduda en matèria ambiental: no s’han vist avanços en la conservació del parc natural del Túria, en el qual han sigut incapaços de traçar un sender de xicotet recorregut –PR–; el projecte de mancomunitat de serveis amb l’Eliana i San Antonio de Benagéber està paralitzat, igual que el pacte dels alcaldes per la reducció d’emissions de CO2; en matèria d’energies renovables, a penes han col·locat unes quantes plaques damunt dels magatzems municipals. La resta han sigut projectes subvencionats per l’Agència Valenciana de l’Energia, de dubtosa repercussió en la reducció de l’impacte ambiental i de la contaminació”.

Ripoll també destaca altres projectes que han suposat un fiasco “i que el PP va anunciar amb bombo i platerets, com el car pooling, que va ser una proposta que només s’ha posat en marxa en el Parc Tecnològic, i amb uns resultats més que precaris. Igualment, les bicicletes públiques, que a penes utilitza un 3% de la població per la deficient xarxa municipal de carrils bici”.

Loles Ripoll recorda que “un dels punts que més va publicitar el PP va ser la creació d’un segell de qualitat per als productes de l’horta de Paterna, i va haver de produir-se un tancament de la plataforma d’aturats de més de 40 dies en l’ajuntament per a aconseguir que l’ajuntament aportara els diners per al projecte d’agricultura ecològica, que ara s’ha vist reduït a la mitat. I així podríem continuar”.

La portaveu municipal afegix que “per a saber si Paterna ha avançat en sostenibilitat només hi ha una manera: amb dades concretes. Per això és necessari saber, amb eixes dades, quins avanços s’han produït, per exemple en l’ús del transport públic, en la reducció de l’ús del vehicle privat en els últims anys”.

“Volem saber xifres concretes, comparatives des de l’any 2007, que el PP mai proporciona i, en canvi, es dedica a fer noves pseudopropostes per a donar una imatge falsa a la població venent fum. Esta política de dir molt i fer poc està portant descontent a la població, que comença a veure que no per dir que es fan coses les coses es fan. La realitat s’imposa, i la població es mereix la veritat i no els bluffs propagandístics de Lorenzo Agustí”, conclou Loles Ripoll.

Publicacions digitals:
PATERNA BIZ
EL PERIÓDICO DE AQUÍ