Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

divendres, 19 d’agost del 2011

RESUM DEL PLE EXTRAORDINARI D'AGOST (I)

Primera intervenció de la regidora i portaveu municipal de Compromís, Loles Ripoll, en el ple del mes d'agost


1r.- RECURSOS HUMANS. AMORTITZACIÓ I SUPRESSIÓ DE PLACES DE LA PLANTILLA DE PERSONAL. 

En Compromís, que estem seguint des del principi el procés de les negociacions sobre les amortitzacions de llocs de treball, volem que el regidor Jesús Giménez ens done l’ultima hora, perquè considerem que enterar-nos per la premsa este matí de la intenció d’aprovar una esmena per la qual finalment s’acomidarà a 10 persones i s’amortitzen 4 places no és de rebut. Però pitjor i molt greu ens pareix que els mateixos afectats  no tinguen informació i que es jugue amb el pà de les persones. A data de hui, hi ha gent que està de vacances i que no sap si en tornar tindrà treball. Perquè ara es tracta d’una situació evidentment personal, però a llarg termini, es tracta d’una situació d’acabar amb els servei públics.

Senyor Giménez, paraules seues textuals: “no tiene nada que ve la RPT con la amortización de plazas”. “He tenido la santa paciencia con los sindicatos”.

En quant a que no té res que vore la RPT en l’amortització, li demanem almenys que ens done la presumpció d’inteligència perquè l’informe proposta respecte a les amortitzacions comença amb “dada cuenta del expediente instruido al efecto, referente a la aprobación del organigrama y relación de puestos de trabajo del ayuntamiento de Paterna…” “la nueva definición orgánica y estructural de este ayuntamiento y la RPT del mismo, cuya propuesta está pendiente de aprobación por el pleno municipal, establece un nuevo marco organitzativo donde se contemplan las supresiones de puestos de trabajo”. Senyor Giménez, tal i com diu l’informe proposta, les seues paraules cauen pel seu propi pes.

I en quant a que vosté ha tingut la santa paciència, només dir-li que si vosté considera que un regidor de Personal a l’hora de negociar una llista de gent que se’na va al carrer ha de tindre paciència, i a més santa, que vol què li diga? S’ha guanyat vosté el cel!

Per un altra banda, voldriem que el regidor de Personal ens fera un xicotet resum de com ha anat el procés de negociació, que siga ell i no vosté, senyor alcalde, perquè ell ha estat present. Però pel que fa a vosté, senyor alcalde, no volem que ara ens demane propostes per a solucionar la caòtica situació d’este ajuntament, perquè estem igual que al mes de març. Què és el que ha canviat? Jo li ho vaig a dir: que han passat unes eleccions. Nosaltres no governem, i vosté és qui ha de fer front a este greu problema.

Compromís com a proposta ja va anunciar en el ple del mes de juliol que renunciava a cobrar les dietes de Sumpa i Gespa. I només l’alcalde va sumar-se a la nostra proposta. Ja hem fet efectiva la renúncia a les dietes de Sumpa en el primer consell celebrat. I el mateix farem en Gespa.

No sabem si algú més de la resta de representants dels altres grups també renuncia a cobrar eixes dietes per assistència als consells d’administració de les dos empreses municipals. Tornem a convidar a tots a seguir eixa línia de no percebre eixos diners públics. Per posar un exemple, si ningú cobrara les dietes de Gespa, en un any s’estalviarien al voltant de 84.000 €: quantitat que permetria mantindre a 4 persones treballant.

A més ens agradaria senyor alcalde que traslladara esta proposta dels dos consells per a que se sumara també a la renuncia de les dietes, així com als treballadors d’esta casa que participen com a experts en els consells.