Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimecres, 9 de novembre del 2011

COMPROMÍS EXIGEIX CONCRECIÓ AL REGLAMENT DE VIVENDES DESOCUPADES

La coalició celebra el gravamen a les vivendes buides però manté els seus dubtes sobre la seua definició legal

La regidora i portaveu municipal de Compromís en Paterna, Loles Ripoll, després de celebrar-se la comissió on s’ha aprovat el Reglament de Vivendes Desocupades, mostra la seua sorpresa davant l’urgència del PP per aprovar la pujada, i ha destacat que “estem farts dels focs d’artifici, en campanya electoral, més quan en 4 anys no han mostrat cap interés per reduir la bossa de vivendes buides, més al contrari, continuen amb els seus deliris urbanístics amb noves requalificacions”.

“Ja estem acostumats a les manifestacions mediàtiques del PP de Paterna, que omplin planes de diaris i que després es queden en paper mullat”, ha afegit. Loles Ripoll ha explicat que “no estem disposats a donar suport a les improvisacions del Partit Popular, amb el Regidor d’Hisenda al capdavant manant retalls i pujant els impostos com se li antoixa”.

“Entenem que l’equip de govern del PP té les seues urgències per dir que van a augmentar els ingressos al 2012, ara que estan preparant el pressupostos, i amb l’ànsia de recaptar i unflar el capítol d’ingresos, donat que estan obligats a compensar el dèficit que ells mateixos han creat”.

Precisament, Compromís ja alertava al Ple dels seus dubtes sobre com definirà legalment el PP quan està buida una vivenda, la qual cosa no es concreta al Reglament, només parlant de “consums anormalment baixos d’aigua, gas i llum” que seran calculats a parti de la “mitjana habitual de consum per persona i a l’any”, sense concretar res de què entenen per allò d’ “anormal” ni la “mitjana habitual”.

“Li recordem al PPSOE que els recàrrecs de l’IBI són competència municipal i que a més, nosaltres sempre hem estat demanant que es prenguen mesures fiscals contra l’especulació urbanística i per la mobilització al mercat de la bossa de vivendes buides. Però no entenem perquè ara, en campanya electoral i no abans, quan han estat gobernant en totes les administracions que podien impulsar iniciatives com aquesta”. Més quan al 2008, Joan Herrera d’ICV va presentar al Congrés dels Diputats una proposta de llei en aquest sentit i el PPSOE la va rebutjar.

“Les ambigüetats del text posen de manifest les preses, la improvisació i l’ànsia recaudatòria del PP, ja que si realment volen gravar les vivendes buides en propietat de bancs i constructors, li exigim al PP una major concreció, un cens exhaustiu de les vivendes afectades i una proposta real i concreta que demostre que realment volen lluitar contra l’especulació urbanística”, ha conclòs la regidora Loles Ripoll.

Retall: LEVANTE-EMV (9 novembre)

Publicacions digitals:
PATERNA AL DÍA
PATERNA BIZ
EL PERIÓDICO DE AQUÍ
EL PUNT