Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dilluns, 12 de desembre del 2011

COMPROMÍS DENUNCIA LA VULNERACIÓ SISTEMÀTICA DELS SEUS DRETS COM A OPOSICIÓ I ADVERTEIX QUE ACUDIRÀ ALS TRIBUNALS

La coalició presenta un escrit adreçat a l’alcalde exigint que es respecte el seu dret a la informació, davant la convocatòria del proper ple ordinari

Compromís considera que “l’alcalde de Paterna, Lorenzo Agustí, està incomplint sistemàticament els drets que com a oposició tenim, entre ells el dret a la informació. La convocatòria de l’últim ple, que va fer-se divendres, és una bona mostra d’aquesta agressió continua, ja que en els punts de l’ordre del dia no apareixen ni els pressupostos municipals, ni la relació de llocs de treball (RLT), ni el canvi de gestió de FCC a Gespa del servei de neteja viària i de recollida del fem”.

La regidora i portaveu municipal de Compromís en Paterna, Loles Ripoll, assenyala que “es tracta de punts molt importants per al futur immediat del municipi i que podríem trobar-nos fora de l’ordre del dia, quan l’alcaldessa en funcions, Sara Álvaro, va dir al ple de novembre que es tractarien al següent, el del 14 de desembre”.

Ripoll explica que “tot això ens ha obligat al grup municipal de Compromís a presentar una queixa per registre adreçada al senyor Lorenzo Agustí. No s’entén que, divendres 9 de desembre, ens convertim en convidats de pedra a convocatòries i desconvocatòries sense trellat i sense contingut”.

Així, “a les 12:49 es convoca la comissió de promoció i dinamització municipal, on anava la RLT. I set minuts després es desconvoca, donant l’explicació que no estan els expedients. Més tard, a les 14:01 hores, es convoca el ple i no entren en l’ordre del dia ni els pressupostos 2012 ni la RLT, com ja sabíem des de feia una hora, amb la qual cosa no està l’expedient i Compromís no pot accedir a eixa informació”.

“I per acabar d’arreglar-ho, a les 14:45 hores, convoquen la comissió que ha de tractar el tema de canvi de gestió de FCC a Gespa en quant a neteja viària i recollida del fem. Una comissió que es convoca per al dimarts, i el tema de la qual tampoc va dins l’ordre del dia del ple”, afegeix Ripoll.

Per tot això, Compromís veu “anul·lat el seu dret a la informació, ja que la impossibilitat de conéixer els expedients d’allò que es tractarà al ple de dimecres 14 de desembre fa que tampoc tinguem plenes facultats per a exercir la nostra tasca d’oposició política, fiscalitzant les accions de l’equip de govern del Partit Popular”.

En este sentit, Compromís demana “una resposta per escrit a la nostra queixa, bé de l’alcalde o de la persona en qui ell delegue, explicant la continuada agressió al nostre dret d’informació com a oposició. Del contrari, advertim que anirem a la justícia per a exigir que es respecten els drets que ens permeten exercir una oposició responsable, pròpia d’un sistema democràtic”, conclou la regidora Ripoll.

Publicacions digitals:
PATERNA BIZ
HORTANOTICIAS
EL PUNT
EL PERIÓDICO DE AQUÍ