Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimarts, 20 de març del 2012

COMPROMÍS CULPA AL PP I AL PSPV QUE PATERNA ENCARA NO TINGA UN TANATORI LOCAL

La coalició va ser la única en abstindre’s per a instal·lar tanatoris en el casc urbà

La notícia de la sol·licitud d’una llicència per a la instal·lació d'un tanatori privat al barri de Santa Rita “ha revolucionat als veïns i amb raó, ja que ningú vol tenir una instal·lació d'aquestes característiques al costat del seu habitatge”, afirmen des de Compromís en Paterna.

“Curiosament al mes de gener el PP va proposar la modificació del Pla General perquè es pogueren instal·lar en el nucli urbà tanatoris, votació en la qual van sumar els seus vots PSPV i EU a la majoria absoluta del PP. Compromís tenia i continua tenint seriosos dubtes sobre la idoneitat d’una instal·lació d’aquest tipus en el casc urbà, tal i com estan demostrant les protestes del veïnat”, comenta la portaveu municipal de Compromís en Paterna, Loles Ripoll.

Segons explica Loles Ripoll, “precisament per això es va acordar la instal·lació d'un tanatori amb crematori en una parcel·la municipal en el Polígon Tàctica, prop del cementeri. Una ubicació perfecta per a no molestar amb aquest desagradable però necessari servei”.

En l'any 2007 l'ajuntament va adjudicar la construcció de dit tanatori a una UTE formada per F.C.C. Fomento de Construcciones y Contratas, S.A.; Albia i Ges Map, Gestora de Activos Funerarios, S.A, que mai va iniciar les obres “amb l'excusa que havien aparegut sobrecostos i volia una revisió de preus”, afegeix.

Quan eixe mateix any, 2007, entra a governar el PP, “lluny d'abordar el problema i tornar a adjudicar el projecte van mantenir l'assumpte en un discret oblit per a adjudicar-se'l finalment a l’empresa mixta Desarrollo Local Paterna, com així ha succeït recentment. I a tot aquest embolic cal afegir el fet que l'altra empresa mixta que hauria d'haver-se constituït per a gestionar els futurs serveis a construir, no es puga crear per haver quedat desert el concurs per al soci privat. Aspecte que demorarà encara més el projecte”.

Per a la regidora de Compromís en Paterna “és en aquesta circumstància,  donada la demanda del servei de tanatori en una població de la grandària de Paterna, on una empresa privada sol·licita instal·lar-se dins del nucli urbà, motivant la queixa dels veïns”.

Des de Compromís veiem una relació de causa-efecte en aquesta modificació. Creiem que va ser aprovada “a demanda” però ara és perfectament legal i, com qualsevol acte reglat, el consistori tindrà l'obligació de concedir aquesta llicència si el demandant complix amb els requeriments legals sol·licitats”, conclou la regidora de Compromís en Paterna, Loles Ripoll.

Publicacions digitals: