Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimarts, 29 de maig del 2012

DECLARACIÓ INSTITUCIONAL DE REBUIG, REPROVACIÓ I CONDEMNA ROTUNDA PELS INSULTS, INTIMIDACIONS I AMENACES PROFERITS CONTRA PERIODISTES, MEMBRES DEL PARLAMENT VALENCIÀ I PERSONES D'ALTRES RACES

Declaració institucuional presentada hui per Compromís en la Junta de Síndics. Només el portaveu del PP, Rafael Blasco, s'ha mostrat contrari a este text

 
El Parlament Valencià és la màxima expressió de la voluntat popular, on els seus representants tenen el deure i l'obligació de vetllar pels interessos generals dels ciutadans, ja be siga en la seua labor de govern com de fiscalització.

Aquests dies hem assistit a una sèrie de declaracions i de manifestacions arran del descobriment de la trama corrupta que és investigada per la justícia en relació als suposats casos de malversació de fons de cooperació de la Generalitat que, clarament demostra el perfil de les persones i la trama que “governava” gran part dels fons de cooperació i solidaritat valencians. Masclisme, xenofòbia, amenaces mafioses, són conductes que poden arribar a constituir un fet delictiu per amenaçar la integritat física d'una diputada autonòmica.

Les Corts Valencianes que representen la veu del poble valencià, no poden quedar alienes a aquest tipus d'actuacions o de manifestacions, ja que, amb fets d'aquesta naturalesa, la seua funció pública o integritat física, es pot veure amenaçada o intimidada.

Frases com “antes lo nuestro que lo de los negratas”, pronunciades pels presumptes caps de la trama que ha desviat els fons de cooperació rebuts per la Generalitat, els quals ha tingut un tracte personal i directe amb destacats membres del Govern Valencià; “La violamos o cualquier barbaridad, ¿no?”. “Sí, lo que sea”, afirmació dirigida personalment a la diputada del Grup de Compromís per la seua denúncia de la trama corrupta; o el cas d'aconsellar anar “con la metralleta a matar a un periodista”, són fets més que reprovables, donat el seu caràcter excloent, d’atemptat a la llibertat d’expressió i delictiu quant a les amenaces abocades a una parlamentaria.

Davant això, Les Corts Valencianes mostren el seu total rebuig, reprovació i condemna rotunda pels insults, intimidacions i amenaces proferits contra periodistes, membres del Parlament Valencià i persones d'altres races, i reafirmen la seua solidaritat i suport a la tasca que des de les Organitzacions No Governamentals s'està desenvolupant en la Cooperació Internacional, així com el treball dels professionals de la informació i dels parlamentaris valencians per la veracitat, la transparència i la denúncia de casos de corrupció que han aflorat a la Comunitat Valenciana.

Igualment, Les Corts Valencianes mostren el seu compromís i voluntat de demanar l'empara i la protecció que la llei estableix per a la diputada del Grup Parlamentari de Compromís, Mireia Mollà Herrera, per les amenaces de caire mafiós abocades contra ella en una conversa que recull el sumari de la suposada trama de malversació de fons de cooperació provinents de la Generalitat Valenciana.