Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

divendres, 1 de juny del 2012

COMPROMÍS ACONSEGUEIX EL CONSENS MUNICIPAL PER A POSAR UNA TAXA ALS CAIXERS AUTOMÀTICS DELS BANCS EN PATERNA

La formació també logra que cada 17 de maig es commemore al municipi la lluita contra la LGTBfòbia

Compromís ha aconseguit en la sessió plenària de maig que tots els grups municipals consensuaren la seua moció per tal de fixar una taxa als caixers automàtics de les entitats bancàries a Paterna, així com a les màquines dispensadores que es troben als carrers del municipi.

Tal i com ha explicat la portaveu municipal de Compromís en Paterna, Loles Ripoll, “el nostre grup municipal ja va presentar al·legacions als pressupostos municipals aprovats al ple de data 14 de desembre de 2011. I una d’elles instava al consistori a elaborar una ordenança fiscal reguladora d’una taxa per a la instal·lació de caixers automàtics d’entitats financeres i màquines dispensadores (vending) de productes en les façanes dels immobles, amb accés directe des de la via pública”.

Així, “l’’objectiu de la proposta que s’ha presentat al ple ordinari de maig té la finalitat d’augmentar els ingressos de l’Ajuntament en un moment on els seus recursos són molt limitats i cal, més que mai, que els bancs i caixes es corresponsabilitzen i ajuden a superar la tan esmentada crisi, i a millorar les finances del consistori, per a poder complir amb els seus objectius econòmics”.

Per a Loles Ripoll, “el cas dels caixers automàtics, que suposa una reducció de personal per a les entitats financeres i una millora dels seus beneficis, implica, quan es realitza en les façanes dels carrers, una utilització de l’espai públic comparable a la feta, per exemple, pels bars amb les terrasses i les taules a la via pública. Aquesta comparació ens serveix per a palesar una diferència evident: mentre uns ja paguen per ocupar la via pública amb terrasses sent autònoms o xicotets empresaris de l’hosteleria, altres com les entitats financeres, empren també la via pública sense contraprestacions”.

Finalment, “amb aquest acord es demostra que les propostes de Compromís tenen trellat, i que si bé fòren rebutjades en primera instància, quan presentarem les nostres al·legacions al pressupost, ara l’equip de govern del PP ens ha donat la raó, per la qual cosa estem molt satisfets”, afegeix Ripoll.

“El fet que molts ajuntaments d’Espanya i dels País Valencià, com Torrent o Xàtiva, ja tenen en marxa la taxa als caixers i a les màquines de vending fa més necessària que mai la seua introducció en Paterna, màxim quan el nostre ajuntament té un deute molt elevat. I a partir de hui això ja és un fet gràcies a la voluntat política de tots els grups avalant la nostra proposta”.

17 maig, dia contra la LGTBfòbia
A més a més, Compromís en Paterna també ha assolit el consens necessari per a que a partir del proper any, cada 17 de maig, es commemore el dia contra la LGTBfòbia, “fent que l’ajuntament de Paterna es solidaritze amb totes les persones lesbianes, gays, transexuals i bisexuals, perseguides en qualsevol part del món, implementat mesures per a garantir els seus drets, i llegint un manifest commemoratiu a la porta de l’Ajuntament, mostrant públicament la solidaritat del consistori amb totes les persones que pateixen discriminació per la seua orientació sexual”, conclou la regidora de Compromís en Paterna, Loles Ripoll.

Retall: LAS PROVINCIAS (1 juny)

Publicacions digitals: