Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimecres, 20 de juny del 2012

20 DE JUNY: DIA MUNDIAL DEL REFUGIAT


Durant anys, molts països i regions han celebrat un dia nacional -fins i tot setmanes- del refugiat. Un dels més coneguts va ser el Dia del Refugiat Africà, que se celebra el 20 de juny en diversos països. Com una expressió de solidaritat amb Àfrica, continent que alberga a la majoria dels refugiats del món, l'Assemblea General de les Nacions Unides, va adoptar la resolució 55/76 el 4 de desembre de 2000. 

En aquesta resolució, l'Assemblea General va prendre nota que en l'any 2001 es compliria el cinqüentenari de la Convenció sobre l'Estatut dels Refugiats de 1951, i que l'Organització de la Unitat Africana (OUA) havia convingut que la celebració d'un dia internacional dels refugiats podria coincidir amb la del Dia dels Refugiats a Àfrica, que s'observa el 20 de juny. 

Per tant, va decidir que, a partir de l'any 2001, el dia 20 de juny siga el Dia Mundial dels Refugiats. Amb la campanya Dilemes l'ACNUR pretén que aquest 20 de juny, Dia Mundial del Refugiat, el públic experimente en primera persona alguns dels terribles dilemes que han d'enfrontar els refugiats al fugir per a salvar les seues vides. 

D'altra banda, hui hi ha una concentració davant el consolat del Marroc a València (c/Pau), a les 20 hores, per a reclamar la defensa dels refugiats sahrauís als campaments de Tinduf. La concentració està convocada per la FASPS-PV. A més a més, Compromís per Paterna s'ha adherit al recolzament a l'Equip Mediàtic per a denunciar la persecució dels seus membres.