Les noves xifres de la Font del Gerro ratifiquen una excessiva emissió de CO2 per l’ús quasi exclusiu del vehicle privat
La regidora de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, lamenta que l’alcalde, Lorenzo Agustí, “continue amb la línia de fracàs que el seu model de mobilitat demostra dia sí dia també”, en relació a les dades aparegudes en l’Estudi de Mobilitat que ha realitzat la Federació de Polígons Empresarials de la Comunitat Valenciana (Fepeval) sobre una de les àrees industrials més importants d’Espanya, el polígon de la Font del Gerro.
La regidora de la coalició d’esquerres i ecologista assenyala que “les dades que hem conegut són les que ja s’arreplegaven al Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) de Paterna, amb la qual cosa queda demostrat que després de més de dos anys no ha canviat res al nostre municipi pel que fa a mobilitat”.
“És més, en l’enfocament dels nous desenvolupaments urbanístics estan reproduint-se els mateixos errors i va a més el desficaci perquè no s’ha fet una previsió d’altra manera d’accedir a estos nuclis que no siga amb el cotxe particular. Pel que fa al car pooling, o cotxe compartit, que es va llançar com a innovació per a reduir les emissions de CO2 en el Parc Tecnològic, les xifres d'ús són ridícules, el que demostra el seu fracàs”, afegeix la portaveu municipal de Compromís per Paterna.
Ripoll insisteix que “l'actual equip de govern del PP està contribuint a augmentar les emissions de CO2 amb un model de mobilitat que obri més possibilitats al vehicle privat, i que ha de canviar urgentment”. Segons Loles Ripoll, “la nostra formació treballa fent propostes sostenibles amb el medi ambient i amb la mobilitat”.
La regidora considera que “Paterna podria ser un banc de proves per a assajar polítiques de mobilitat. Som conscients que és un municipi complex, amb quatre polígons industrials i quatre barris que estan lluny del nucli urbà. És difícil trobar municipis amb un grau de diversitat funcional tan gran, però precisament per això cal posar en pràctica solucions que funcionen en molts altres municipis. No cal inventar la pólvora sinó posar en pràctica mesures barates i senzilles que reduïsquen les emissions, però que també milloren la qualitat de vida i l'economia de la població. Quines? Més transport públic i millor coordinat; bicis públiques en els polígons i que els treballadors d'estos puguen utilitzar-les, més carril bici; no fer barris nous perquè el creixement vegetatiu ha demostrat que no és necessari, amb la qual cosa no cal fer, per exemple, el del Pla del Retor; i integrar l’impacte del CO2 com a variable que ens indique si s’està treballant en la línia adequada o no”.
GUALS ELEVATS A LES VIES DE PATERNA
D'altra banda, Compromís per Paterna sol·licita que l'ajuntament del municipi “complisca amb la llei i canvie els guals elevats que hi ha als carrers del poble i que no compleixen amb la normativa que els regula, ja que la moratòria de dos anys per tal d'acondicionar-los va acabar el diumenge 31 d'octubre”. Compromís insisteix en la urgència de dur a terme allò que marca la llei “per tal d'evitar les sancions que, en cas de no estar al dia, podria imposar el Ministeri de Foment”. I en eixe sentit, destaquen que a Paterna “hi ha un quants pintats en roig i blanc, colors prohibits per la DGT perquè la combinació d’estos colors dificulta al conductor la visibilitat dels passos de zebra, i que segons la llei han d’estar en blanc i negre”.
Publicacions digitals: PATERNA AL DIA
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada