

http://www.lagavillaverde.org/NOVENAS/indiceIXjornadas.html
La portaveu de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, ha criticat aquest matí la política elitista del govern del Partit Popular de Paterna, que pretén obligar a la ciutadania a pagar amb diners públic uns preus desorbitats quant a prestacions socials de primer ordre. Concretament, Ripoll s’ha referit així als preus dels centres de dia previstos dins del projecte de creació de dos empreses municipals mixtes que el govern va presentar a principis del mes d'agost, i al qual només es podran presentar al·legacions fins demà.
El govern municipal del Partit Popular vol oferir als paterners i paterneres un preu de 1.100 euros per a les places lliures dels centres de dia, una xifra "escandalosa", segons ha denunciat Ripoll. D’altra banda, els preus per a places concertades als centres de dia ascendeix a 879 euros mensuals, un preu molt elevat. La portaveu de Compromís ha detallat que segons la memòria "s’ha previst una oferta de 175 places de les quals el 20% seran concertades i el 80% s’explotaran lliurement".
Tal com ha explicat Ripoll "no podem consentir que el PP convertisca els serveis socials en productes de luxe i oferir amb diners públic més places lliures que concertades a uns preus inadmissibles: tenim, per tant, la paradoxa que una empresa amb majoria de capital públic, és a dir, pagat amb els impostos de tota la ciutadania de Paterna, ofereix majoritàriament places lliures a uns preus que la majoria de les famílies veïnes de Paterna no poden pagar". A més, Ripoll ha denunciat que les places restants no són públiques sinó concertades, cosa que significa que caldrà que les persones que puguen obtindre plaça accedisquen a un bonoresidència per a poder pagar uns preus més assequibles. Només 35 places entre tots els centres de dia es podran concertar.
La mitjana de preus públics per a centres de dia en la Comunitat Valenciana és de 515 euros segons la documentació que adjuntem. En Paterna, una plaça concertada costarà a cada resident 879 euros, un preu molt superior al de la resta de centres de dia públics o concertats de la Comunitat.
D’altra banda, la portaveu ha afirmat que el govern de Paterna està incorrent en una possible competència deslleial amb l'empresa privada perquè està oferint amb diners públic les mateixes condicions que les que una entitat privada garanteix arriscant el seu propi pressupost.
Des de Compromís per Paterna considerem que el millor sistema de gestió és la gestió pública directa, és a dir, que la Generalitat assumisca la gestió dels centres i que les places siguen oferides com a places públiques. D'esta manera, es garanteixen estàndards de qualitat més alts: ratio elevada de personal per resident, més qualitat en el menjar, en la higiene, etc.
http://www.lasprovincias.es/valencia/20080925/horta/residencia-mayores-construye-paterna-20080925.html
http://www.eltorrenti.com/editoriales/200809/20080924-007.htm
Esperem que els temes a tractar siguen del teu interés i que vingues al sopar. Com en anteriors ocasions, el sopar d'entrepà amb beguda, ensalada i café costarà 4 euros. Començarem a les 9 de la nit i procurarem acabar a les 11.
Compromís per Paterna ha denunciat aquest matí que el Partit Popular castigarà a barris com la Canyada en l'aplicació la nova taxa de l'Entitat Metropolitana de Gestió de Residus. La taxa de l'EMTRE, que abans la pagaven els ajuntaments mitjançant l'IBI, la pagaran ara els veïns directament i en funció del consum d'aigua. Per tant, amb la implantació d'aquesta taxa s’aplicarà un tractament desigual a barris com la Canyada, on el consum d'aigua és major a causa dels jardins. Per això, la majoria de veïns de la Canyada estaran en el segon o en el tercer tram de la taxa, i podran pagar més de 60 euros anuals.
Per això, la regidora de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, ha criticat aquest matí que el PP no rectifique per evitar un tracte injust. Segons la regidora "una família de tres persones generarà els mateixos residus vivint a la Canyada en una casa que vivint en un pis, però pagarà més sense cap justificació, només perquè ha de regar el jardí, cosa que no té res a veure amb els residus que genera".
També pagarà la taxa tota la ciutadania de Paterna, un mínim de 22 euros, que abans pagava l’Ajuntament amb l’impost de l’IBI. Segons Ripoll: "Si la taxa passa a ser pagada directament per la ciutadania caldrà rebaixar l'IBI, ja que si no es fa així pagarem la gestió dels residus dos vegades, una amb l’IBI i l’altra amb la taxa, com ja vam demanar des de Compromís per Paterna arreplegant milers de signatures".
El PP va aprovar la taxa fa uns mesos. "Si Lorenzo Agustí va dir que no pujaria els impostos, hauria de rebaixar l’IBI per a compensar la taxa de l’EMTRE. Demanem a Agustí que deixe clar què farà amb esta taxa", ha afirmat Ripoll.
A més, Ripoll ha ressaltat el fet que aquesta taxa no premiarà les bones pràctiques ambientals, considerant per exemple la quantitat de fem que genere cada família –actualment estan implantant-se sistemes de valoració del consum de fem per família–. Amb esta taxa pagaran igual les famílies que facen un esforç per reduir i reciclar que les que no facen absolutament res i mesclen tots els residus.
La portaveu de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, ha denunciat aquest matí la previsió de construcció de vivendes que recull el govern del PP dins del projecte de la Societat d’Economia Mixta II. La memòria d’aquesta societat de capital mixt preveu la construcció de 1.123 vivendes al municipi de Paterna fins a l’any 2013. A més, a partir de 2014, inclou la construcció de 300 vivendes anuals. Estes noves vivendes faran que la població augmente en unes 20.000 persones en els pròxims anys.
La regidora del grup municipal considera que este pla d’expansió urbanística que proposa el PP és desproporcionat, insostenible, i portarà molts problemes a les arques municipals. Segons Ripoll: "La medicina que vol aplicar Lorenzo Agustí a Paterna ja l’hem provat, i no ha donat bons resultats. L’estructura urbanística de Paterna és excessivament dispersa, amb nuclis de població molt separats que demanen infraestructures pròpies (poliesportius, centres socials, etc.) i que generen moltes despeses per a les arques municipals. Profunditzar este model amb nous barris seria un greu error; a més, el projecte de construcció de vivendes no especifica les que serien de renda lliure i les protegides".
D’altra banda, la regidora ha calificat el PGOU vigent de 1990 com excessivament expansionista, perquè ha portat a fer la ciutat que hui tenim, amb barris molt distanciats i, per tant, amb molts requeriments de serveis per a cada barri que fan molt difícil la gestió municipal. "Pensem que cal frenar esta tendència i reconduir l’evolució de la trama urbana cap a una ciutat més compacta. Pensant en el creixement vegetatiu de Paterna, creiem que no cal expandir més les zones urbanes, que és imprescindible ralentitzar la nova construcció i orientar l’actuació d’esta empresa cap a la rehabilitació de vivendes més que cap a l’obra nova", ha referit Ripoll.
"Si volem fer de Paterna una ciutat sostenible, ralentitzar el ritme d’execució del pla general, potenciar la rehabilitació de vivendes i estimular el lloguer i l’ocupació de les vivendes buides és l’opció que recomana la Unió Europea per a fer urbanisme sostenible en les ciutats", ha apuntat Ripoll.
Vivendes buides
Segons l’auditoria ambiental municipal, a Paterna hi ha un 19% de vivendes buides. Una política encertada d’estímul del lloguer d’aquestes vivendes faria innecessària la construcció de la majoria de nous habitatges i, a més, revitalitzaria el centre de Paterna amb famílies joves.
http://www.hortanoticias.com/noticia.asp?ref=234532
http://www.cronicalocal.info/noticia.asp?ref=268370
http://www.valenciahui.com/noticia.php/2008/09/11/compromis_insta_a_reducir_el_crecimiento
El govern municipal del Partit Popular vol fer a Paterna un centre per a majors a 2200 euros al mes, una xifra sense cap dubte exagerada i que pagarà tota la ciutadania. Esta residència està contemplada dins del projecte de creació de dos empreses municipals mixtes que el govern municipal va presentar a principis del mes d'agost, i al qual només es podran presentar al·legacions fins al dia 23 d'este mes. Compromís per Paterna ja denunciarem que amb la precipitació amb què el PP va presentar el projecte no s'havia deixat temps d'estudi ni als grups de l'oposició ni al conjunt del moviment associatiu, sindicats i persones tècniques. El centre, concebut dins de la Societat d'Economia Mixta II, constarà de 70 places per a residència de les quals 50 seran de renda lliure a 2.200 euros mensuals. Les 20 restants seran concertades, i el seu preu serà de 1.436 euros.
Des de Compromís per Paterna, la portaveu, Loles Ripoll, ha volgut plantejar als dirigents del Partit Popular quina és la diferència entre el preu que ofereix aquesta residència i el que es paga a un centre privat. Segons ha constatat Compromís per Paterna el preu mitjà d'una residència privada a l'Estat Espanyol es de 1.550€/mes. Per tant, segons ha referit Ripoll, 2.200 euros són una xifra molt elevada, i creiem que és molt més diners del que una ajuntament ha d'oferir amb diners públic. En este sentit Ripoll també ha preguntat al PP per quina raó hem de pagar entre totes i tots per una residència a la qual la majoria de la població no tindrà accés perquè està concebuda per a persones amb elevades rendes.
A més a més, la portaveu ha afirmat que el govern de Paterna està incorrent en una possible competència deslleial amb l'empresa privada perquè està oferint amb diners públic les mateixes condicions que les que una entitat privada garanteix arriscant el seu propi pressupost.
Segons ha destacat Ripoll, "crear una empresa amb majoria de capital públic –pagat amb els impostos de tota la ciutadania de Paterna– per oferir majoritàriament places lliures a uns preus de qualsevol residència privada, que la majoria de les famílies de Paterna no poden pagar, és un contrasentit". A més, les 20 places restants no són públiques sinó concertades, cosa que significa que caldrà que les persones que puguen obtindre plaça accedisquen a un bonoresidència per a poder pagar uns preus més assequibles.
Segons ha sabut Compromís per Paterna fa mesos que la Generalitat Valenciana ha esgotat el pressupost per a Bonoresidéncies, i per tant serà difícil accedir a estes prestacions.
A Paterna hi ha una llarga llista d'espera de persones amb baixos ingressos per a entrar en residències, que no es cobrirà amb el projecte del govern municipal. D'una banda perquè la majoria de les places oferides seran lliures, però encara que la majoria o la totalitat foren concertades, des de Compromís per Paterna considerem que el millor sistema de gestió és la gestió pública directa, és a dir, que la Generalitat assumisca la gestió dels centres i que les places siguen oferides com a places públiques. D'esta manera, es garanteixen estàndards més alts: ratio elevada de personal per resident, més qualitat en el menjar, en la higiene, etc.
Santiago Ibàñez (Bloc) de tiraor -Pasacarrer de cohets de luxe