Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimarts, 31 de març del 2009

EL PP ES NEGA A ENVIAR LES ACTES DE LA COMISSIÓ D'INVESTIGACIÓ A LA FISCALIA

Compromís per Paterna va presentar al ple d'ahir una moció on es demanava que l'Ajuntament remetera a la Fiscalia una còpia del conjunt d'actes de la Comissió especial d'Investigació de la gestió efectuada per D. Juan Antonio Fernández.


El PP va votar en contra la proposta.

En l'article 3 de la Llei 30/1992 de 26 de novembre de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú s'arrepleguen els principis generals pels que es regixen les Administracions públiques, entre els que cal destacar el principi de TRANSPARÈNCIA.





Entre el públic assistent es trobava Juan Fernandez, que després d'observar la votació va abandonar el Saló de plens.

dilluns, 30 de març del 2009

PATERNA JA TE REGINA DE LES FESTES 2009




Ana Bort va ser la triada pel jurat que enguany ho va tindre molt complicat.

ENHORABONA A ANA i A TOTA LA SEUA CORT D'HONOR

divendres, 27 de març del 2009

Bluf

Enric Morera


Fa cinc anys l'11M a Madrid. És obligat un record a les víctimes de l'atemptat més greu de la història d'Espanya. L'amic Alfons Llorens m'envia un poema. És el seu particular homenatge silenciós i sentit i que reproduiré al final d'este post. Res a vore amb la grollera utilització partidista que uns i altres han fet de les víctimes. Quina colla d'impresentables. No han parat d'utilitzar el dolor dels directament afectats. L'aniversari ha coincidit amb l'any de nou govern del President Zapatero.

Va ser molt hàbil per a sumar el vot de la por davant l'extremisme del PP. Va aconseguir una còmoda victòria. A Catalunya van sumar més de 25 diputats. "Si tu no vas ells tornen". I vaja si han tornat, però de la maneta del PSOE. Juntets faran fora el Govern del PNB al País Basc. A Catalunya amb els independentistes per a evitar el govern de CiU, a Navarra amb UPN per evitar que entraren el de Nafarroa Bai, i al País Basc amb el PP. I hi ha qui encara es deixa enganyar. Després d'un any de Govern ja podem extraure una conclusió. És un govern nefast, un autèntic bluf. Un populista de saló que va liquidar en dues promeses electorals el superàvit de l'Estat. Van enganyar els catalans amb l'Estatut i el finançament. Per als valencians el Govern Socialista ha estat un nou desastre. Durant estos cinc anys de govern de ZP, el País Valencià ha vist com el PP i el PSOE ens han obsequiat amb un Estatutet de Vergonya. Treballen molt per visualitzar discrepàncies però juntets per a impedir el nostre autogovern. Hem constatat com se'ns margina als pressupostos generals de l'estat. Ens va enganyar premiant-nos amb una muralla de l'AVE a l'Horta Sud i continuaran posant-ne una nova de nova a l'Horta Nord. Van desestimar la nostra proposta per a fer una entrada i eixida soterrada. Ens han continuat furtant l'aigua del Xúquer i ara suprimiran el transvassament del Tajo-Segura. S'han aliat, el PP-PSOE per a impedir un espai televisiu del nostre àmbit lingüístic: uns, el govern central, impedint l'obtenció del multiplex i altres tancant repetidors. Ens neguen les connexions ferroviàries internes. I així podríem continuar. Hi ha qui col·labora en l'estratègia anul·ladora del nostre poble. Ja s'ho faran. L'acord PP-PSOE al País Basc va començar fa uns quan anys ací, a la nostra terra. L'estratègia centralista ha utilitzat, i utilitza moltes formes i maneres. Fins i tot les més insospitades d'alguns panxacontents subvencionats. Afortunadament a este País hi ha el Bloc. Tenim un projecte per al País Valencià, no per a la Comunidad. De nosaltres depèn. Amb el Congrés hem renovat la nostra proposta política. Hem fet un bon treball i hem donat una nova prova de lleialtat insubornable als drets nacionals del poble valencià. Altres ens voldrien continuar dividint i enfrontat amb l'objectiu d'evitar un Espai valencià de Progrés. I és que alguns es troben més còmodes fent de palanganeros del PSOE. I així ens va.

Les estacions adormides
La foscor: crit etern de silenci,
emmudiment sotjat pels homes
al llençol del crepuscle.
A la llum matinera
encara crida el silenci
dels grills insatisfets
del seu cant monòton.
Hom veu negre,
veu nit, i sent
temor i crit.
On el negre,
melic de providència del demà?
Llum de dol? Sol sagnant?
Clivells de quitrà
al llim dels ulls del bosc.
Hom veu negre,
veu nit, i sent
temor i crit.
On les estacions? I els fruits
que mosseguen la pell del brancatge?
On les estacions adormides, com de costum,
al coixí de la ciutat?
Arbres bords? Terra de res?
Cant silenciat a la saba dels dies.

Poema d'Isabel Garcia Canet (de Claustre, 2007)

TELEVISIONS EN LA NOSTRA LLENGUA A TOT EL TERRITORI LINGÜÍSTIC


CAMPANYA DE XARXA DE CONSUMIDORS AMB LLENGUA

Com sabeu aviat arribarà la TDT que permetrà la recepció de més canals de televisió. Curiosament, l'arribada d'aquesta tècnica en lloc de proporcionar que les principals televisions en català es vegin a tot el territori lingüístic farà que cada cop quedin més empetitides i sense possibilitat d'anar més lluny de l'àmbit autonòmic o local.

En efecte, ja sabem que la reciprocitat en la recepció de canals entre Catalunya i el País Valencià és gairebé impossible en aquests moments.. A Catalunya del Nord tallen les televisions del Principat. Els acords entre Catalunya i les Balears seran de mínims i de la Franja de Ponent no se n'ocupa gairebé ningú.

Davant d'aquest panorama cal reaccionar ràpidament. En els pròxims mesos ens hi juguem molt. Necessitem un espai televisiu propi en català si no volem ser un poble i una llengua residual.

És per això que XARXA DE CONSUMIDORS AMB LLENGUA engega aquesta campanya, tot esperant la vostra col.laboració. Es tracta d'enviar una carta al ministre d'Indústria, Turisme i Comerç d'Espanya perquè ell en té la clau tècnica. D'altra banda, creiem que l'Estat ha de prendre cartes en aquest tema de les televisions en català i que no s'ha de deixar tot a mans només a mans de les autonomies.
RÀDIO CATALUNYA

Entreu a:
http://www.indexcat.cat/somdeumilions/campanya.htm

PER LA SEPARACIÓ ESGLÉSIES-ESTAT


Cada dia la intromissió de la jerarquia catòlica en la vida política és més intolerable. La seua actitud de voler imposar a la societat espanyola el seu model de família, d'educació,... en definitiva, de voler continuar tutelant la moral de tots els ciutadans exigix una resposta per part de la ciutadania, que porte a la separació Església-Estat.

Però no es tracta només de l'actitud de l'església catòlica; en altres religions també es confonen les creences que cada u és lliure de tindre o no, amb l'intent d'imposar-nos a la societat el seu criteri. Així algunes veus des de l'islamisme, el judaisme o els evangèlics, per assenyalar només confessions monoteistes d'implantació en el nostre entorn són exemple d'estes intromissions de la religió en l'àmbit públic. Des de la religió en l'escola a la presència de símbols, cerimònies...

Sospites de corrupció al govern del PP


La síndica de Compromís Mónica Oltra denuncia la falta de transparència i el bloqueig a l'oposició per a accedir als contractes i factures públiques, cosa que fa augmentar les sopites de corrupció al govern del PP.
Ple de les Corts. 12 febrer 2009.



No es perdau tot el que Mónica li va dir a la cara a Camps; no es pot dir ni més clar ni més alt. I fixeu-se també en l'actitud de Camps davant la seua intervenció!

LA PORTAVEU DEL PP DE PATERNA S'ENFADA PER LA REPERCUSSIÓ MEDIÀTICA OBTINGUDA PER COMPROMÍS AMB LA SEUA PROPOSTA DE CARRERS AMB NOM DE DONA


Sara Álvaro ha mostrat el seu malestar a la premsa per entrevistar la portaveu de Compromís



La portaveu del Partit Popular de Paterna, Sara Álvaro, ha increpat este matí a una companya periodista després d'entrevistar a la regidora de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, a col·lació de la proposta del grup municipal sobre la feminització de la guia de carrers de Paterna. Segons Loles Ripoll, l'actuació que ha protagonitzat este matí la portaveu del PP demostra la seua falta d'elegància i actitud democràtica. Sara Álvaro ha mostrat la seua indignació davant de la presència mediàtica que ha obtingut Compromís per Paterna al difondre la seua pròpia proposta.

Per això, Ripoll ha criticat la prepotència de l'edila popular i ha ressaltat que “nosaltres hem sigut elegants i hem transmès la nostra proposta sense ometre que el govern municipal l'ha acceptada i que serà l'Ajuntament qui l'aprove, i açò no ho podem dir desgraciadament del Partit Popular que ha escenificat esta "pataleta" a l'entrada de l'Ajuntament i poc abans d'iniciar-se la lectura del manifest de repulsa contra la violència de gènere, que se celebra cada mes per a recordar en silenci a les víctimes del masclisme”.



Ripoll ha volgut recordar que la informació de Compromís sobre esta iniciativa arreplegava literalment el titular següent: el govern municipal accepta la proposta de Compromís per Paterna: per cada nou carrer dedicat a un home, hi haurà tres per a dones. Així mateix, Loles Ripoll ha recalcat que ha sigut la regidora popular de l'àrea de Convivència, María Villajos, qui ha complit amb la seua obligació al articular el protocol de nomenclatura de carrers que va impulsar Compromís per Paterna.

dijous, 26 de març del 2009

EL GOVERN MUNICIPAL ACCEPTA LA PROPOSTA DE COMPROMÍS PER PATERNA: PER CADA NOU CARRER DEDICAT A UN HOME, HI HAURÀ TRES PER A DONES



Actualment més del 80% dels carrers estan dedicats a homes No hi ha cap ciutat del món que haja adoptat una normativa d’aquest tipus El municipi de Paterna té més del 80 per cent dels carrers amb noms de persona dedicats a homes, reflex de la discriminació que les dones han patit al llarg de la història. Metges, arquitectes, militars, professors, polítics, i un llarg etcètera omplin els carrers de Paterna, i també de la majoria dels pobles i les ciutats d’Espanya i d’Europa. Els carrers dedicats a homes són una manifestació més de la desigualtat de gènere, un fenomen històric que arriba fins als nostres dies i que ha fet que la dona siga invisible en tantes i tantes esferes de la vida social. Els noms que la societat posa als seus carrers reflectixen el reconeixement de la ciutadania a persones que han realitzat aportacions importants a la societat en el seu conjunt. Per això, el grup municipal Compromís per Paterna, conscient de la importància de restituir a les dones el paper que els correspon en la societat, de fer que es visibilitze la seua aportació a la comunitat, va proposar en el passat ple dedicar els nous carrers de la ciutat i altres que es puguen modificar a tres dones per cada nou carrer dedicat a un home. Segons Loles Ripoll (Iniciativa), portaveu de Compromís: "D’esta manera s’aniran equiparant els carrers dedicats a homes i els dedicats a dones. Hem fet esta proposta perquè considerem que és l’única manera d’anar reduint la desigualtat tan flagrant en els noms dels carrers que hi ha actualment. La nostra proposta ha sigut aprovada en la Comissió Informativa de Convivència i serà aprovada en el pròxim Ple de l’Ajuntament. Per això estem d’enhorabona perquè tots els grups de l’ajuntament han donat suport a esta proposta, que segur que serà una font d’inspiració per a molts altres pobles i ciutats". Segons la informació de què disposa Compromís, no hi ha cap ciutat del món que haja adoptat una normativa d’aquest tipus. Només Florència va aprovar fa uns mesos la paritat en els carrers nous, proposta que no redueix la desproporció dels carrers dedicats a un i a altre gènere.



HEM EIXIT A LA TELEVISIÓ: A CANAL NOU, LEVANTE TV I LA TELEVISIÓ DEL CAMP DE MORVEDRE

Enllaços a les televisions:

http://mas.levante-emv.com/levante-tv/
http://www.rtvv.es/

ENLLAÇOS A LA NOTÍCIA (DIARIS):

http://www.levante-emv.com/secciones/noticia.jsp?pRef=2009032600_19_570924__Comunitat-Valenciana-Callejero-paritario-Paterna

*http://www.hortanoticias.com/noticia.asp?ref=300168

*http://www.panorama-actual.es/noticias/not290904.html

*http://www.lasprovincias.es/valencia/20090326/ediciones/paterna-pondra-nombres-mujeres-20090326.html

*http://www.20minutos.es/noticia/459199/0/calles/mujeres/valencia/
http://www.pagina26.com/comunitat-valenciana/xuquer-turia/7572--paterna-porta-la-paritat-als-noms-de-carrer.html

dimecres, 25 de març del 2009

EL CONSELL SUCUMBIX A LES PRESSIONS DE LES COMPANYIES


COMPROMÍS PER PATERNA DENUNCIA QUE LA PROPOSTA DE NOU DECRET NO EXIGIX LA SEGURETAT DE LES LÍNIES ELÈCTRIQUES



La proposta de nou decret permet les tales perquè no obliga a les empreses elèctriques a adaptar les línies perquè siguen segures.

Segons va publicar ahir la premsa, el decret permet “autoritzar les podes, talls o desbrossaments condicionat a què les branques o les copes dels arbres tinguen una distància igual o inferior a la distància de seguretat”. Açò, ni més ni menys, vol dir que s'ha de reduir la vegetació davant de qualsevol problema que ocasionen les línies –purnes, despreniment d'algun cable, etc.– Perquè precisament les línies elèctriques no es consideren segures. Açò contradiu flagrantment el PORN del parc natural del Túria, que exigix que les línies elèctriques que travessen el parc “siguen de provada seguretat” perquè no provoquen cap incendi. Però la Generalitat ha preferit que isca perdent la vegetació que les elèctriques. Ha redactat una proposta de decret que no exigix esta seguretat en les línies a les empreses perquè açò suposaria una forta inversió, no tanta com traure les línies del parc, però per descomptat, una inversió que la Generalitat no exigirà a les empreses. Per a Cristina Domingo, regidora de Compromís per Paterna “és molt més barat contractar a unes empreses que eliminen la vegetació amb motoserres que invertir en tecnologia perquè les línies no provoquen incendis. Esta és la verdadera raó que ha motivat a la Generalitat per a redactar este decret, i no el respecte a la biodiversitat i al medi ambient”.
Loles Ripoll, portaveu de Compromís per Paterna ha anunciat que en breu que el grup parlamentari Compromís de les Corts presentarà una proposició no de llei que tindrà com a objectiu traure progressivament les línies elèctriques de les zones forestals, i fins que açò es realitze, que les línies siguen de provada seguretat.

http://www.hortanoticias.com/noticia.asp?ref=300011

dimarts, 24 de març del 2009

COMPROMÍS DEMANA A AGUSTÍ QUE ES COPIE DE L’ALCALDESSA DE TORRENT I PARALITZE EL COBRAMENT DE LA TAXA DE L’EMTRE


Lorenzo Agustí va dir diverses vegades que era molt difícil retornar automàticament l’import de la taxa de l’EMTRE, però a Torrent han fet una cosa millor, perquè l’ajuntament ha ingressat a l’EMTRE l’import de la taxa i els veïns no han hagut de desemborsar cap diners. Era possible fer-ho, tal com havia dit Compromís per Paterna, ara només falta que Agustí reflexione i no obligue a la ciutadania a fer processons a les dependències municipals i fer instàncies per a demanar que els tornen l’import de la taxa. En el seu moment, Compromís per Paterna ja demanàrem que la devolució de la taxa del fem de Paterna es fera d’ofici, i Agustí es va inventar l’ecobono. A més, en l’anterior ple de l’Ajuntament de Paterna, Compromís vam presentar una moció en el mateix sentit i el PP la va esmenar per a no comprometre’s a tornar els diners d’ofici.


Segons Loles Ripoll, portaveu de Compromís per Paterna, “La gestió de l’ecobono ha suposat un mareig per a la ciutadania i una sobrecàrrega de treball per als funcionaris de l’ajuntament, i els resultats estan a la vista: encara hi ha molta gent que no ha sol·licitat la devolució i, a més, a la majoria dels qui l’han sol·licitat no els han ingressat l’import de la taxa”. Els funcionaris municipals van sobrecarregats de treball perquè fa anys que no es contracta més personal, per això i perquè la ciutadania no vol estar esperant mesos a que li retornen la taxa exigim a Lorenzo Agustí que s’entreviste amb l’alcaldessa de Torrent perquè li explique com ho han fet allí i adoptar el mateix sistema.

http://www.eltorrenti.com/editoriales/200903-1/20090323-010.htm


http://www.hortanoticias.com/noticia.asp?ref=299020

dilluns, 23 de març del 2009

COMPROMÍS DENUNCIA QUE EL SIMULACRE D’EVACUACIÓ DE LA CANYADA ESTÀ PENDENT DES DE FA MÉS DE MIG ANY

El director general d’Interior va prometre que es realitzaria en la tardor i encara estem esperant


El que no passa en 10 anys pot passar en un dia. Una gran part del barri de la Canyada viu dins d’un recinte que té només dos eixides: els dos passos a nivell. Esta zona del barri que queda dins de les vies està vorejada pel bosc de la Vallesa. Per això, si es produïra algun incendi o emergència d’un altre tipus i la població haguera de ser evacuada, sense un pla d’evacuació el caos estaria assegurat. El pla d’evacuació és necessari per a avaluar l’eficiència de la coordinació i detectar les fallades en hidrants, pressió de l’aigua, vies d’evacuació, sistemes de comunicació a la població, etc.

Per això, el 13 de juny de l’any passat, el director general d’Interior, en la seua visita al parc natural amb motiu de la presentació a la premsa i a la ciutadania dels mitjans d’extinció d’incendis, va comprometre’s a realitzar un simulacre d’evacuació de la població de la Canyada després de l’estiu. La Junta de Barri de la Canyada ho havia sol·licitat en nombroses ocasions, però tampoc s’havia fet res. Fins i tot, el representant del Consell de Participació Ciutadana en el Comité de Mobilitat també va demanar fa un mes que es fera el simulacre d’evacuació. Però el govern municipal del PP dóna la callada per resposta, i mentrestant el director general d’Interior s’oblida de les seues promeses.

Cristina Domingo, regidora de Compromís, afirma: “abans de les eleccions el PP va prometre un pla d’autoprotecció que incloïa simulacres d’evacuació periòdics. Ara han passat ja dos anys des que governa el PP a Paterna i s’han oblidat d’una qüestió tan important per a la seguretat”. Segons Domingo, “a més del pla d’evacuació, cal informar la població sobre com actuar en cas d’incendi i posar vigilància especial contra incendis abans de l’estiu, especialment els dies de pasqua en què el bosc de la Vallesa és tan visitat”.

COMPROMÍS PROPOSA RECUPERAR LA CANYADA REIAL QUE DÓNA NOM AL BARRI DE LA CANYADA



La canyada reial que dóna nom al barri de la Canyada és una via pecuària protegida que transcorre per darrere de Montecanyada i travessa en diagonal la zona rústica que hi ha darrere del barri i va a parar a la futura rotonda del camí del Rabosar. És una via protegida propietat de l’estat que actualment és un camí desconegut per a la major part de la ciutadania i que està envoltat de vegetació de secà (oliveres, garroferes) i de pins, que ja han començat a colonitzar el paratge.

Segons ha declarat Loles Ripoll, portaveu de Compromís per Paterna, “la proposta del nostre grup municipal és recuperar este espai amb una intervenció senzilla i de baix cost centrada, d’una banda, en senyalitzar correctament la canyada a fi que siga coneguda i transitada per la ciutadania, i d’altra banda en aplanar el camí i fer-lo més transitable per bicis i per vianants, de tal manera que servisca de connexió entre el carril bici autonòmic, el nou carril bici que anirà paral·lel al nou camí del Rabosar i l’actual tram de carril que hi ha a la exida del Plantío pel camí del Comte fins a Montecanyada. A més, podria tindre alguns bancs que serviren de descans per als caminants”.



Amb la recuperació d’esta canyada reial, Paterna podria participar en projectes europeus com el que promou el Fons Patrimoni Europeu. entitat que està investigant i donant a conéixer els itineraris que en el seu dia van constituir un dels motors de l’economia europea.

TAXA DEL FEM: El Ple deixa clar que el Sr. Alcalde no pot impedir que l'Ajuntament no es persone en contra del recurs de Lorenzo Agusti



DISCURS DE LOLES RIPOLL al Ple extraordinari
Realment esta situació és prou complicada d'entendre i peculiar, sinó que s’ho diguen als regidors de l'equip de govern que van estar presents a la Comissió Informativa. Resulta curiós que a la comissió es portara un punt a proposta de la tinent d'alcalde Sra. Martinez, on es proposava la compareixença de l'Ajuntament… i el propi equip de govern vota en contra de la seua pròpia proposta, amb la qual cosa al ple ve dicatminat desfavorablement. Realment crec que o no els van donar bé les instruccions o que realment no han arribat a entendre el fons de l'assumpte. Encara que com ja he dit, al nostre grup també li resulta prou complicat quina ha de ser la posició de l'Ajuntament davant d'este assumpte.

En primer lloc no sabem que venim a votar? Ja que en el punt de l'orde del dia figura: PROPOSICON D'INTERPOSICIÓ DE RECURS DE CASSACIÓ CONTRA SENTÈNCIA DICATDA PEL TSJ SOBRE LA MODIFICACIÓ DE LA TAXA DE FEM.. En cap moment es diu si es proposa o no la compareixença de l'Ajuntament, llavors que votem? Que si ens pareix bé que Lorenzo i altres interposen un recurs? Ací cada un que faça el que haja de fer!


Anem parlar d'una tal ALICIA FERNANDEZ MUÑOZ, saben vostés qui és? Jo se'l diré: és la primera persona d'entre els demandants que va entregar els poders al procurador.
El Sr. Agustí, el 05/12/2007, firma un decret on diu: comparéixer en el recurs contenciosos administrativa interposat per Sra. Alicia Fernández Muñoz en matèria tributària..

En primer lloc, i li dic a vosté, Sr. Agustí, no deuria haver firmat eixe decret ja que vosté és part interessada, deuria vosté haver delegat en un/a tinent d'alcalde que no figure en la llista de demandants. Per un altre costat haurien d'haver-se abstingut tots els regidors que hui estan en el public en la ratificació d'eixe decret al ple de desembre. A Compromís se li va passa eixe decret, era difícil de detectar perquè Alicia Fernández no sabíem qui era, però esta vegada no ens la torna a jugar, explique'ns perquè ara deixa la decisió en mans del ple?


Ara m'agradaria llançar una pregunta als membres de l'equip de govern presents en el ple. Que haguera passat si el Sr. Agustí no estiguera en la llista de recurrents? Creuen vostés que haguera fet falta la celebració d'este ple extraordinari?

Des de Compromís per Paterna, considerem que els interessos partidistes han de deixar-se de costat, i que abans que res hem de defendre els interessos de l'Ajuntament.

Compromís, votarà a favor perquè esta completament d'acord amb les APRECIACIONS DEL SENYOR jutge << un clar exemple de dilació processal, falta de coherència i abús de dret… mereixedor del major dels reprotxes.. que han prolongat innecessàriament un pleit ja inútil>>




Si vostés volen posar-se en contra de l'Ajuntament que vostés governeu , facen-ho vostés sols, i no amb el vot del nostre grup.

Per ultim, Sr. Agustí permeta'm que li diga que és vosté el que hauria de pagar les possibles costes d'ambdós parts, tant la de la part demandant com la de la demanda, ja que és vosté l'únic responsable d'esta vergonya judicial.

dijous, 12 de març del 2009

COMPROMÍS PER PATERNA PRESENTA UN PLA PER A REDUIR L'OBESITAT INFANTIL


El pla es presentarà hui a la Mesa de Salut, convocada un any després de la seua constitució



L'obesitat infantil ha augmentat en dos dècades del 5 al 16% entre xiquets de 6 a 12 anys. La població infantil de Paterna no és una excepció. Els últims anys han augmentat sobretot els xiquets i xiquetes amb sobrecàrrega, que a Paterna quasi arriben a la mitat del total. L'obesitat està associada a nombroses malalties com a hipertensió, diabetis, hipercolesterolemia o patologies cardíaques.

Per açò és important que l'Ajuntament de Paterna pose en pràctica un pla contra l'obesitat que promoga hàbits saludables entre les xiquetes i xiquets, i també entre els adults, sobretot les mares i pares de xiquetes i xiquets menuts, ja que han de ser un eix fonamental del canvi d'hàbits alimentaris en les seues filles i fills.


Compromís per Paterna hem elaborat un pla per a lluitar contra l'obesitat, i ens agradaria haver-ho presentat ja en la Mesa de Salut, la constitució de la qual es va aprovar en 29 de maig del 2008 però hem hagut d'esperar a hui què es realitzarà la primera reunió. El pla d'acció municipal contra l'obesitat hauria d'abordar el problema des de l'etapa gestacional fins a l'edat escolar i per a una implantació eficaç es desenrotllaria durant almenys quatre anys amb la implicació de les regidories de Sanitat, Consum i Educació.

Tal com es pot llegir en el pla, este constaria de:
1. Accions de sensibilització en l'àmbit escolar sobre menjar saludable conscienciació a pares i mares i alumnat sobre la necessitat reduir les menjars entre hores, les llepolies, les begudes ensucrades i els esmorzars a base de brioxeria industrial
2. Estímul de l'activitat física en els col·legis més enllà de l'assignatura d'Educació Física
3. Posada en pràctica d'un servici telefònic amb informació científica actualitzada en matèria de nutrició i alimentació infantil
4. Subvencionar comerços que publiciten aliments saludables
5. Informació sobre l'obesitat en els centres de salut i creació d'una unitat específica contra l'obesitat.

Compromís per Paterna lamentem que la mesa s'haja convocat quan ha passat quasi un any des que es va aprovar la seua constitució. Esta mesa podria ser un instrument interessant per a millorar la sanitat a Paterna sempre que es reuna amb una periodicitat acceptable i no una vegada a l'any.

Segons Loles Ripoll (Iniciativa), portaveu de Compromís, “en esta Mesa de Salut s'ha d'informar la ciutadania dels problemes que associacions de veïns, juntes de barri, i també el nostre grup polític hem estat criticant últimament sobre retards en els centres de salut, falta de personal, etc., i a més estudiar maneres potenciar la salut pública en el municipi. El nostre grup municipal ja va alertar fa mesos sobre el fet que Paterna té la taxa de mortalitat més alta de la comarca de l'Horta. Fa falta estudiar esta i altres qüestions per a millorar la salut pública en el municipi”.

http://www.eltorrenti.com/editoriales/200903-1/20090312-008.htm

MANIFESTACIÓ DEL 8 DE MARÇ - DIA DE LA DONA

El grup feminista Adona’t de la Canyada en la massiva manifestació del 8 de març d’enguany.



Cristina Domingo amb un carro de la compra on portava un rètol al·lusiu a la necessitat de compartir igualitàriament les tasques domèstiques

dimecres, 11 de març del 2009

LA TRAMA DEL PARTIT POPULAR DE CAMPS



Recull de notícies

Compromís demana el cese de Castellano

http://www.europapress.es/nacional/noticia-gurtel-compromis-exige-comision-investigacion-mas-exquisita-imparcialidad-tribunales-20090306134837.html


Cas Gürtel: Compromís demana una comissió d’investigació

http://www.europapress.es/nacional/noticia-gurtel-compromis-exige-comision-investigacion-mas-exquisita-imparcialidad-tribunales-20090306134837.html

http://www.europapress.es/nacional/noticia-gurtel-bloc-cree-rua-no-deberia-intervenir-caso-porque-presidente-junta-electoral-20090307153318.html

LA CANYADA RECLAMA L'AMPLIACIÓ DEL C.P. LA FONT



COMPROMÍS AMB LES FALLES DE PATERNA

LES FALLES I EL VALENCIÀ

Quan era xicoteta, just davant de ma casa, quan arribaven les falles els veïns i veïnes amuntegaven amb certa gràcia els trastos vells que havien guardat tot l’any, després algú posava un cap fet amb cartó al pal d’una granera, el vestia, i la falla es quedava així uns quants dies fins a la nit de Sant Josep, que es cremava envoltada dels qui havien contribuït a fer el monument. Era una de les poques falles espontànies que encara es plantaven al principi dels anys 60. Recorde com en aquells temps només se sentia parlar en valencià. Després va vindre la immigració de la resta d’Espanya, i a Paterna es va multiplicar la població: al principi dels anys 80, els immigrants arribaren a ser tants com els qui havien nascut ací. I amb ells va arribar el castellà. Nosaltres, amb el valencià prohibit a les escoles, a l’administració, a la ràdio, al cine i a la incipient televisió, havíem anat assumint que calia aprendre castellà, i intentàvem practicar-lo amb andalusos, manxecs, aragonesos... de tal manera que ells continuaren parlant castellà i nosaltres... també. Els nouvinguts volien integrar-se en la societat que els havia acollit i per això molts d’ells es van fer fallers: per a conéixer els seus veïns i passar-s’ho bé compartint moments de festa i alegria, i per a treballar conjuntament en un projecte que cada any torna a començar que és la falla. Les falles són un senyal d’identitat valencià, com la paella, les torres dels Serrans o el Palau de les Arts. I és precisament en les falles, i en les de Paterna més encara, on el valencià està present en tots els rètols i en els llibrets de falla, com fa anys, com sempre, però està poc present en les converses, en el dia a dia de la falla, perquè ni nosaltres ni els governants que hem anat elegint han fet un esforç per integrar lingüísticament tota eixa gent que estava demostrant, quant s’apuntava a la falla, que tenia moltes ganes de ser un valencià més, encara que no haguera nascut ací. Apostar pel valencià com un senyal d’identitat ens farà més forts com a poble, augmentarà la nostra autoestima col·lectiva i ens ajudarà a mirar els altres sense enveges i competències estèrils. I les falles podrien ser un element central en esta tasca. Perquè, tal vegada, la recuperació del valencià siga una de les grans empreses que ens podríem plantejar com a poble. Potser hem basat la nostra identitat valenciana en coses materials, com grans obres, circuits de fórmula 1... sense adonar-nos que la principal riquesa és la que portem dins i no es veu, que és la nostra llengua.

Cristina Domingo


ACTES FALLERS A PATERNA



LA CRIDA
Patricia Villalón i Mireia Garcia, falleres majors de Paterna, invitaren a totes les paterneres i paterners a gaudir de les falles de 2009.


LA CRIDA
Estandarts de totes les comissions es van alçar per a donar la benvinguda a les falles.



CAVALCADA DEL NINOT



Enguany ha sigut una cavalcada molt divertida. La falla 2 de maig s’ha portat el primer premi.






PROGRAMACIÓ FALLES 2009
http://www.paterna.es/web/ver_noticia.asp?id=287

divendres, 6 de març del 2009

COMPROMÍS PER PATERNA PRESENT A TOTS EL ACTES DE CONMEMORACIÓ DEL DIA INTERNACIONAL DE LA DONA



ACTIVITATS CULTURALS AL TEATRE CAPRI a càrrec de les associacions de dones de Paterna.

LECTURA DE MANIFEST
Loles Ripoll, portaveu de Compromís per Paterna.

PLE EXTRAORDINARI DE DONES


PLE EXTRAORDINARI DE DONES
Elecció Alcaldessa-Presidenta.







PLE EXTRAORDINARI DE DONES
Isabel Garcia, representant de l'associació de dones de Santa Rita, es elegida Alcaldessa-Presidenta.

dijous, 5 de març del 2009

COMPROMÍS DENÚNCIA EN LA PORTA DE L'AJUNTAMENT QUE EL PARTIT POPULAR ES NEGUE A CREAR UNA COMISSIÓ DE CONTROL PER A EVITAR CONTRACTACIONS A DIT













L’Ajuntament de Paterna crearà pròximament llocs de treball en diversos àmbits: per a les obres finançades pel govern central (auditori, parc del Tir de Colom i canalitzacions dels barrancs de la Font i Barat); per a obres a càrrec de la SUMPA (rehabilitació d’edificis, etc.) i per a la SML, l’empresa pública municipal.

L’Ajuntament ha aprovat una clàusula que permet que el 50% de totes les contractacions es faran a parats de Paterna, però l’únic requisit que ha plantejat el govern municipal és que els treballadors i treballadores vagen al SERVEF. Per a Compromís per Paterna eixa és una condició necessària, però no suficient.

En estos moments de crisi en què tantes famílies s’ho estan passant malament, els treballs públics han d’adjudicar-se tenint en compte dos criteris: el de capacitat d’exercir el lloc i el de la situació personal i familiar dels demandants d’ocupació.

Compromís per Paterna ha demanat que es cree una comissió especial formada per tècnics municipals i representants sindicals, polítics i veïnals, que establisca un barem objectiu per a adjudicar els llocs de treball, de forma que no es puguen fer contractes a dit a amics i coneguts, a persones afins, en definitiva, al PP.

Compromís per Paterna va presentar en el passat Ple municipal una moció en la qual es plantejava la creació d’esta comissió, ja que el Partit Popular per ara només ha acceptat informar del procés de contractació en el Consell Econòmic i Social, però no crear esta comissió específica. El govern s’ha negat.


Loles Ripoll, portaveu de Compromís per Paterna, ha afirmat: “estem diàriament en contacte amb la ciutadania i hem pogut constatar la preocupació de la gent perquè les contractacions amb diners públic es facen de manera transparent, cosa que només es pot garantir creant una comissió com la que proposem, però el Partit Popular s’hi ha negat. Això només pot crear recels entre la ciutadania o contribuir a un repartiment del treball injust guiat per interessos partidistes”.

http://www.hortanoticias.com/noticia.asp?ref=293177

dimarts, 3 de març del 2009

CAOS SANITARI


L'Associació de Veïns del barri de Campament demana solucions immediates al problema sanitari a Paterna. Ha criticat que hi haja dos centres de salut en projecte des del 2007, el de Lloma Llarga i el de Campament, i que este últim quan hauria d'estar acabat i operatiu este mes, no han començat ni tan sols les obres. L'associació sol·licitarà la dimissió del conseller de Sanitat, Manuel Cervera, si no es solucionen els problemes.

Per altra banda, la Junta de Barri de La Canyada ha denunciat que el temps d'espera a Paterna per a ser atés per un dermatòleg supera els 8 mesos.