Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimecres, 30 de desembre del 2009

BON ANY 2010

"No dubtes mai de la capacitat d'un grup de ciutadants i ciutadanes compromesos per a canviar el món.

De fet, sempre ha estat així"
(Margaret Mead)

Perque cada any se'ns brinda la possibilitat de créixer com a persones. Per un 2010 replet de justicia, pau i treball.

L’ALCALDE AFAVOREIX UNS PROPIETARIS AFINS AL PP SENSE EXPLORAR ALTRES UBICACIONS PER A IKEA



Dos de les al·legacions que Compromís per Paterna va presentar al projecte d’Ikea van ser les relatives a la ubicació, encaixonada entre la urbanització de la Creu de Gràcia i Campo Olivar, i la falta de transparència en el conveni inicial amb la multinacional, ja que no constaven els noms dels propietaris de les parcel·les que signaven el conveni. Després d’haver-se sabut que la propietat és d’unes persones pròximes al PP, es poden entendre millor les raons que van fer que eixos noms no isqueren a la llum en el seu moment.

Els propietaris dels terrenys són persones afins al PP, concretament amistats molt pròximes a l’alcaldessa de València, i lògicament això ha fet que el grup municipal de Compromís per Paterna encara tinguem més reserves respecte a la ubicació elegida pel consistori paterner.


Cristina Domingo, regidora de Compromís, ha remarcat que “tot indica que l’equip de govern no ha explorat suficientment altres opcions per a la ubicació d’Ikea perquè ja havia pensat en eixos terrenys. Però hi havia altres possibilitats que podrien haver sigut tingudes en compte, com els terrenys de les monges dominiques, que no calia reclassificar i que haurien suposat uns interessants ingressos per al consistori. Encara que el terreny és més menut que el que reclamava Ikea, la construcció podria haver-se compactat. A més, cal tenir en compte que, com va manifestar l’alcalde en el Consell de Participació Ciutadana, l’empresa Multidevelopement ha decidit no vindre a Paterna, i això deixaria lliures 25.000 metres quadrats a l’altre costat d’Heron City, per a ubicar la ciutat de l’Habitat. Precisament esta zona sí que té vocació comercial i podria ser més idònia per a la ubicació d’Ikea”.

D’altra banda, també existixen terrenys militars, pròxims al nucli urbà, que podria haver sigut una altra candidata.

A més, la ubicació elegida té el doble de metres quadrats que els que necessita Ikea, extensió que també es pensa reclassificar sense que l’equip de govern haja explicat a quines necessitats respon la reclassificació de tant de terreny. És precisament ara quan les peces del puzzle van encaixant i es pot entreveure una gran operació urbanística. Tal vegada esta siga la raó oculta que haja fet que la Generalitat es decante per Paterna i no per Alfafar

Publicat:
EL PAIS
TORRENTI
HORTANOTICIAS

dilluns, 28 de desembre del 2009

L'Ajuntament nega el cine en valencià



La regidora de Cultura no ha firmat el conveni que li proposava Escola Valenciana



Els xiquets i xiquetes de Paterna han d'anar a la ciutat de València per a poder veure cine en valencià a un preu simbòlic quan és una activitat que interessa molt en les escoles. El motiu és ben senzill: la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Paterna s'ha negat a firmar un conveni amb Escola Valenciana per a poder oferir de forma fàcil i molt econòmica este servici.

Es tracta de la cessió d'un local o teatre municipal a fi que els escolars puguen visionar una pel·lícula infantil en valencià de què estan ara en cartell, dins de l'horari escolar i com a activitat formativa.

"Si no haguera gent interessada en esta proposta cultural d'Escola Valenciana potser des de Compromís podríem entendrelo, però es dóna la circumstància que totes les escoles públiques de Paterna han viatjat a València per a veure cine en valencià", ha denunciat la portaveu de Compromís, Loles Ripoll.

Pàgina 26

Infopaterna

dimecres, 23 de desembre del 2009

Bones festes!

Try JibJab Sendables® eCards today!


Clica sobre el el requadre

Compromís proposa una rebaixa de preus front als preus impossibles del PP



L’Ajuntament té un estoc important de vivendes sense vendre

La SUMPA es va crear l’any 2000, en una situació de bonança econòmica i de preus de les vivendes en alça. La SUMPA posava a disposició dels qui vivien o treballaven a Paterna vivendes de VPO a un preu raonable i inferior al que podien trobar al mercat. I a més, la SUMPA guanyava diners que podia dedicar a polítiques socials com el pla de millora de l’accessibilitat –mitjançant ajudes i assessorament tècnic per l’eliminació de barreres arquitectòniques en vivendes i edificis– i moltes altres activitats de caràcter social.

ARA: Vivendes inaccessibles a canvi de projectes per a uns pocs


Amb la arribada de la crisi, el finançament és molt més difícil, ja que els bancs donen crèdit només a aquells que tinguen treball i mai pel 100% del seu preu. Per això, cal tindre estalviat un 20% del seu preu per a fer el contracte. D’altra banda les vivendes de renda lliure han experimentat un descens generalitzat de preus i s’han equiparat amb els preus de les VPO. Per això, el mercat de les VPO a Paterna està estancat: de les dos promocions posades a la venda s’estan contractant dos pisos al mes, cosa que posa en evidència la necessitat de posar en marxa mesures que reactiven el mercat.

Per això, les regidores de Compromís van plantejar ahir en la Junta General de la Sumpa que es baixen els preus dels pisos. Per a Compromís no és suficient que la Sumpa finance l’entrada dels pisos sinó que rebaixe el preu del metre quadrat, que actualment es troba en la franja més alta de preus per a VPO: 1.576 euros m2. Això es podria fer d’una manera senzilla subvencionant part de l’entrada dels pisos. D’altra banda, el lloguer amb opció a compra, que és una de les propostes que es van fer en la junta general, tampoc és per si sola una bona opció, ja que qui vol comprar té en compte el preu final, i si este és elevat, el comprador no es decidix a adquirir la vivenda.

Ara mes que mai es quan necessitem una SUMPA preocupada per la seua funció social, per facilitar a la nostra gent vivendes a preus raonables, i a les que es puga accedir amb facilitat. Sembla que la dreta del PP no s’ha adonat que els temps han canviat i cal aplicar polítiques per a facilitar molt més l’accés a la vivenda. A més, des de l’arribada del PP al govern municipal ha vist en la SUMPA –que és una empresa sanejada– la caixa on poder ficar mà per a tirar endavant els seus plans. Macroprojectes com la creació de les empreses mixtes, la realització d’“eventos” com els concerts… I tot això lleva possibilitats i recursos a les polítiques socials, cap a on s’haurien de destinar tots el seus beneficis.

Publicat:
HORTANOTICIAS

TORRENTI

dimarts, 22 de desembre del 2009

ENRIC MORERA, NOU SÍNDIC DE COMPROMÍS


Ahir va anunciar-se públicament que el secretari general del BLOC, Enric Morera, serà el nou síndic del grup parlamentari Compromís. Mònica Oltra passarà a ser la síndica adjunta del grup.

El secretari general de la formació valencianista ha agrait la tasca desenvolupada per Mònica Oltra com a síndica i ha recordat que Oltra continuarà treballant de valent al grup parlamentari Compromís per defensar els interessos del poble valencià.

dilluns, 21 de desembre del 2009

EL PACTE JA ES UNA REALITAT

El pacte entre el BLOC, Iniciativa i els Verds-EE és la garantia d'un canvi valencià en profunditat, que evitarà caure en el bipartidisme i serà clau en el futur del País Valencià

Per a Morera (BLOC), este pacte “és un gran principi per a construir un tercer espai en la política valenciana, un espai real, una alternativa a un bipartidisme PP-PSOE que moltes sembla un unipartidisme per les formes d’actuar. Cal regenerar la democràcia al País Valencià i este pacte és un gran pas per a construir eixe espai amb molt de futur i que, amb molt de treball i il·lusió retornarà la dignitat al nostre poble”.

Per a Monica Oltra, "Des d'Iniciativa s'ha volgut remarcar que es tracta d'un acord de futur, transcendental en la política valenciana davant unes politiques que ens duen al desastre econòmic social i ambiental".

IKEA: Un conveni ple d’interrogants




El conveni pretén reclassificar el doble de la superfície que necessita Ikea en una operació en què es desconeixen els beneficiaris



Les regidores del grup municipal Compromís per Paterna, Loles Ripoll i Cristina Domingo, van presentar el divendres de matí les al·legacions que ha elaborat la coalició al conveni d’Ikea. Per a Compromís per Paterna “el conveni de gestió que recorreguem provoca inseguretat jurídica”.

Per això, el grup municipal ha fet al·legacions als aspectes qüestionables del conveni. Segons ha destacat este matí la portaveu Ripoll, “l’arribada a Paterna de la multinacional suposarà reclassificar una gran zona rústica del nostre municipi, una operació d’envergadura que ja s’ha iniciat sense transparència: d’una banda en l’elecció de la parcel·la on s’ubicarà la multinacional. D’altra banda, el conveni manté en l’anonimat el nom dels propietaris de les parcel·les on s’instal·larà tot el complex d’Ikea, i per últim, que la superfície a reclassificar serà del doble que la que ocuparà el complex Ikea. Ni més ni menys es voran afectats 219.745 m2 en una parcel·la de sòl enclavada al costat de la Pista d'Ademús i l'A-7 que limita amb zones residencials de Paterna, de Burjassot i de Godella.

Precisament esta ubicació ha provocat molts dubtes a Compromís, tal com està reflectit al document d’al·legacions: la implantació d’Ikea causarà col·lapses de trànsit que, especialment els caps de setmana, causarà problemes d’accés als veïns de la zona. De fet, en l'actualitat la zona comercial té una afluència de vehicles els caps de setmana aproximadament de 1.700 vehicles per hora, que ja provoca una saturació de la zona, que es veurà augmentada amb Ikea, amb 15 milions anuals de visitants previstos.

Loles Ripoll s’ha pronunciat este matí sobre este punt i ha manifestat que “El conveni no planteja cap mesura per a mitigar ni l’augment d’emissions de CO2 ni els impactes acústics ni els col·lapses previstos”. De fet a la pregunta realitzada sobre este tema per Mònica Oltra, diputada de Compromís, Mario Flores reconeix que no ha rebut cap consulta sobre el tema per part de l'Ajuntament de Paterna.

Altra de les qüestions més cridaneres és la omissió al conveni de “tan afortunats propietaris, que aporten els terrenys sobre els que es realitzarà una reparcelació prèvia a la reclasificació d’eixe terreny, ara no urbanitzable, que haurà de passar a terciari comercial. És una qüestió insòlita que provoca inseguretat jurídica a l’hora d’aprovar-lo”.

Per últim, el terreny a reclassificar és el doble que el que necessita Ikea, per tant, sembla que l’Ajuntament vol reclassificar per a Ikea i per a altres, que no sabem qui són. Això ens fa sospitar que s’està encobrint una operació urbanística de la qual no sabem qui eixirà beneficiat.

Segons Ripoll, “en qualsevol conveni, totes les parts han d’estar identificades, cosa que no passa en el conveni amb Ikea. A més, no expliquen per què s’ha elegit una ubicació tan pròxima a nuclis residencials i amb problemes d’accessos, i d’altra banda, la reclassificació del doble dels terrenys necessaris per a Ikea. Són qüestions claus que plantegem com a al·legacions a un conveni ple d’interrogants”.


Publicat:

EL TORRENTI
HORTANOTICIAS

divendres, 18 de desembre del 2009

UNS PRESSUPOSTOS QUE ABOQUEN L’AJUNTAMENT AL DÈFICIT I A LA FALTA D'INVERSIONS

Es basa en uns ingressos hipotètics que arrisquen poder afrontar el gasto corrent i l’execusió de les inversions previstes

Ripoll proposa a Agustí que retire els pressupostos i oferix la col·laboració de Compromís per a redactar uns altres pressupostos ajustats a l’actual conjuntura i aprovar-los en el pròxim Ple


PRESSUPOST DE 2009: UN EXEMPLE IL·LUSTRATIU

El govern municipal del Partit Popular de Paterna ha aprovat els pressupostos de l’Ajuntament per al 2010, i ja s’han produït les primeres reaccions. I és que des del grup municipal Compromís per Paterna, que ha votat en contra d’estos comptes aprovats ahir, han titlat la previsió del PP d’“irreal i temerària”. De fet, Compromís ha recordat com a exemple el que va ocórrer en 2009: en tot l’anterior d’exercici no es van ingressar ni els 5 milions i mig del PAI de les monges, ni els 3 milions d’altres recursos urbanístics que no s’han venut. Un total de 8,5 milions d’euros no s’han ingressat, i això ha tingut una conseqüència: en 2009: no s’han executat la major part de les inversions.

ELS INGRESSOS DE 2010: FARCITS D’INTERROGANTS

RIPOLL: “ESTAN EN L’AIRE”

La portaveu del grup municipal, Loles Ripoll, ha explicat la raó per la qual estos pressupostos són irreals. En el capítol d’ingressos tornen a aparéixer les empreses mixtes amb 4 milions d’euros, però a més amb els 2.700.000 euros de les primes d’emissió de les accions de les empreses mixtes. “El Partit Popular utilitzarà uns ingressos de les empreses mixtes que estan totalment en l’aire i depenen d’un soci tecnològic que no se sap si existira, i pretenen cobrir amb això el funcionament ordinari de l’ajuntament”, han indicat des del grup municipal. Sobre estos imports el mateix Interventor qualifica de "fort risc" que les despeses ordinàries es financen amb l'aportació de les empreses mixtes i per la seua prima d'emissió ja que, a més no existeix justificació documental que justifique que estes xifres seran oferts per les empreses concorrents.

FALSES PROMESES

Dins del capítol de gastos, Compromís ha ressaltat els de neteja viària, i ha recordat que “quan el PP va entrar en el govern municipal prometeren una renegociació del contracte amb FCC, que va ratificar-se en el ple dels pressupostos de 2009”. No obstant això, han afegit, “el que tenim ara és un tinent d’alcalde expulsat, un augment de la partida per actualització de preus i una ampliació de serveis via GESPA de mig milió d’euros: o siga, que no han renegociat el contracte, paguem molt més per la neteja viària, i tot això no està servint perquè Paterna estiga més neta”.

LES INVERSIONS CONDICIONADES A INGRESSOS PER LA VENDA DE SÒL

Respecte a les inversions de 2010, el PP confia ingressar 9 milions d’euros de la venda de sòl dels paterners i paterneres quan degut a la crisi i la parada de la construcció es pràcticament impossible que es puga fer efectiva la venda. Per això, és molt possible que, igual que ha passat en 2009, no es realitzen més inversions a Paterna que les que s’han executat amb el Pla E. Per això, Ripoll ha demanat a l’alcalde “realisme i cordura”: fer una previsió adaptada a la situació de crisi actual procurant planificar les inversions sense confiar en la venda de drets urbanístics i basant-se en recursos propis dels impostos que paga la ciutadania.

MANIOBRA D’OCULTACIÓ AMB LA GESPA

A més a més, quant la comptabilitat de la GESPA, el govern del PP no ha fet una comparativa dels costos de les encomandes de serveis –entre el que costaven abans els serveis que ara realitza la Gespa i el que costen ara–, i per tant no es pot saber si hi ha estalvi. “Si no canvien el sistema, les dificultats augmentaran si creen les empreses mixtes, tal com passa actualment amb les societats creades per la Generalitat Valenciana” els va recomanar anit als populars la regidora Loles Ripoll.

DEUTE PÚBLIC: REFINANÇAMENT I NO REDUCCIÓ

Segons declaracions de l’alcalde, el deute públic hauria passat de 5 milions i mig a 3 milions, però tal com es va demostrar anit, el deute no s’ha reduït sinó que només l’han refinançat i els primers anys són de carència, però després caldrà pagar els interessos de tot, també de l’acumulat. Des de Compromís exigim informació veraç.

Ripoll va resumir molt bé l’opinió de Compromís sobre el projecte de pressupostos del PP: “El pressupost és irreal i temerari. Els gastos corrents pensen cobrir-los amb els diners hipotètics de les empreses mixtes, que l’any passat ja no s’ingressaren. Això pot suposar entrar en dèficit en l’exercici 2011. Han previst unes inversions milionàries que no es podran executar perquè les han condicionat a la venda d’uns recursos urbanístics que no es produiran per la parada immobiliària. A més, no sabem si ens estalviarem diners amb la GESPA, ni quant. I per acabar tenim el mateix deute que teníem, però el pagarem més tard”.

Han basat el pressupost en recursos externs i no propis. Compromís per Paterna no volem que el municipi s’haja de penedir en el futur d’unes opcions tan qüestionables”.

Publicat:
Hortanoticias

LLEGIR EL DISCURS DEL PLE:

Clica ací

dijous, 17 de desembre del 2009

AMINATU HAIDAR TORNA A CASA

L'activista saharahui Aminatu Haidar ha eixit a les 21:26 (hora local) de l'Hospital General de Lanzarote, per a tornar a sa casa, en El Aiun en un avió fletat pel Govern d'Espanya junt amb la seua germana.

Les primeres paraules de l'activista han sigut: "és un triomf per a les persones i per a la causa sahrauí".

Aturem el canvi climàtic


La decisiva Cumbre de Copenhague para frenar un catástrofico calentamiento global está al borde del fracaso; sólo a través de una colosal presión ciudadana podemos rescatarla. Firma la gigantesca petición abajo: podemos convertirla en la más grande de la historia:

A tan sólo tres días de su final, la decisiva Cumbre de Copenhague se halla al borde del colapso.

Mañana, los líderes políticos mundiales se reunirán en una ronda de 60 horas de negociaciones sin precedentes. Expertos y analistas confirman que sin una verdadera ola de presión ciudadana en favor de un acuerdo real, la conferencia fracasará en su intento de frenar un catastrófico calentamiento global de 2 grados.

Haz clic a continuación para firmar la petición por un acuerdo real en Copenhague. Esta campaña ya ha alcanzado un impresionante apoyo con más de 11 millones de firmas. ¡Actuemos en las próximas 72 horas y hagamos que se convierta en la petición más grande de la historia! Los nombres de cada uno de los firmantes serán leídos en un acto durante la cumbre. ¡Firma ahora en el enlace abajo y reenvía este email a todos tus amigos, familiares y colegas!

http://www.avaaz.org/es/save_copenhagen

Millones de personas vieron por televisión la vigilia de Avaaz dentro de la cumbre el pasado fin de semana, en la que el carismático Arzobispo sudafricano Desmond Tutu, pronunció estas palabras delante de cientos de delegados y de un numeroso grupo de niños:

Nos manifestamos en Berlín, y el muro cayó.
Nos manifestamos por Sudáfrica, y el apartheid cayó.
Nos hemos manifestado en Copenhague -- y CONSEGUIREMOS un Acuerdo Real.

La Cumbre de Copenhague se propone lograr el mandato más claro y ambicioso de la Historia para frenar la mayor amenaza con la que la humanidad se ha enfrentado jamás. En los próximos días estaremos escribirendo la Historia. ¿Cómo recordarán este momento nuestro hijos? Digámosles que nosotros hicimos todo lo que pudimos.

GRACIES A LA PRESSIÓ CIUTADANA EL PP RECTIFICA

Monica Oltra, entre les 100 persones més importants de l'any segons El País


Segons "El País Semanal" Mónica Oltra està entre les 100 persones més importants de l'any. Mónica, "Azote de Camps" en opinió de "El País", forma part d'una llista de només 15 polítics, executius o empresaris entre els quals figuren les ministres Trinidad Jiménez o Elena Salgado, l'empresari Juan Roig, el President de Galícia Alberto Núñez Feijóo o el President Constitucional d'Honduras Manuel Zelaya.
Informació completa

dimarts, 15 de desembre del 2009

Totes amb Aminetu


Feu arribar una fotografia personal, com ja ha fet la portaveu de Compromís, Loles Ripoll, per fer entre totes un collage amb la cara d'Aminetu.

Adreça: mujeresconaminetu@gmail.com

Dona la cara per Aminetu!

Aminetu som totes

ELS FAMILIARS ES MOBILITZEN

Compromís per Paterna ha presentant una moció sol·licitant a la Generalitat que restablisca la subvenció íntegra per als centres privats concertats d’educació especial, pero en cas que esta subvenció íntegra no es restablisca, subvencionar a càrrec del pressupost municipal la part de la subvenció que deixarà d’aportar la Generalitat per als alumnes del Patronat Francisco Esteve empadronats a Paterna, de tal manera que les famílies continuen aportant únicament l’import per a activitats extraescolars i d’ajuda a la gestió del centre.

De dona a dona, de mare a mare


AMINETOU:
No puc dedicar-te paraules tan belles com alguns poetes, ni ho pretenc. Tampoc et faré cap pregunta, perquè crec conèixer totes les respostes. No llançaré sobre tu afirmacions dures com s'han fet, perquè em semblen buides de raó... Duus dies sent notícia en els mitjans de comunicació, em pregunto on estában les notícies sobre la teua persona i la teua activitat durant tots aquests anys, de lluita contínua en defensa dels drets humans.

Anys sofrint presó i tortura.
...

[Article de Loles Ripoll, publicat íntegrament en valencià]

Llegir article complet

IKEA: LA CALLADA PER RESPOSTA



La portaveu de Compromís a les Corts, Mònica Oltra, preguntava, davant de la futura construcció d'una botiga Ikea en una superfície d'uns 200.000 metres quadrats en el terme de Paterna [entre l'autovia A7 i la CV-35] com pensava solucionar la Conselleria els "possibles col·lapses" que eixes autovies poden tindre amb el "massiu tràfic de vehicles que aniran" a eixa superfície comercial.

En aquest sentit, el Conseller Flores, en un escrit remés el passat 26 de novembre i fet públic hui, es limita a respondre que "fins ara no s'ha sol·licitat cap informe la Conselleria" sobre "l'afecció de la superfície comercial a què fa referència la pregunta en el nostre àmbit competencial"

Resposta del Conseller:


dilluns, 14 de desembre del 2009

COMPROMIS DEMANA QUE PATERNA POSE ELS DINERS PER AL FRANCISCO ESTEVE QUE NO APORTARÀ LA CONSELLERIA

El Partit Popular està deixant veure les seues prioritats en la confecció dels pressupostos. Ací és on no hi ha trampa ni cartó, on es veu clarament què importa més i què importa menys al Partit Popular. Ací no valen els discursos sobre la llei de dependència o sobre les prioritats en atenció als més desfavorits.

Primer va ser la reducció de les subvencions a les escoles infantils, abans havia sigut la paralització de les ajudes a la llei de Dependència, i ara el retall d'un 35% a les ajudes als centres concertats d'educació especial. Justament els més desfavorits de la societat. Per a Compromís per Paterna esta falta de sensibilitat social és molt greu. Estem parlant de famílies que tenen en el seu si grans dependents, persones que tenen molt limitades totes les seues capacitats cognitives i de mobilidad, i que a més seguiran així tota la seua vida perquè les possibilitats de millorar, en la majoria, són molt reduïdes. A estes famílies el Partit Popular els ha castigat amb una càrrega més, en este cas econòmica: la reducció del 35% de la subvenció actual. Açò suposarà per als alumnes del Patronat Francisco Esteve de Paterna pagar 140 euros més al mes.

Compromís per Paterna ha presentat una moció perquè l'Ajuntament de Paterna inste a la Generalitat a canviar de posició i restituir la subvenció a estos centres, i si la Generalitat continua en la seua postura, que l'Ajuntament de Paterna incloga en els seus pressupostos una partida per a compensar la reducció de la subvenció de la Generalitat per als alumnes d'este patronat que estiguen empadronats a Paterna, de manera que les famílies no hagen de pagar més del que ja paguen –40 euros al mes per a activitats extraescolars i tasques de gestió de centre–. Loles Ripoll, portaveu de Compromís i membre d'Iniciativa ha afirmat: “Confiem que s'aprove la moció i que el Partit Popular local no seguisca en una qüestió tan sensible el solc negre dels seus representants autonòmics”.

Publicat:
EL TORRENTI

Pàgina 26
Paterna Ahora

EL PROXIM PLA E HA DE SERVIR PER A CREAR MES TREBALL A PATERNA



Paterna ha sigut el poble que menys treball ha creat amb el PLA E actual, aixó ha de canviar


L’Ajuntament de Paterna és en la província de València el municipi amb més de 20.000 habitants que menys ocupació ha creat a través de les ajudes del Pla Estatal d’Inversió Local, el conegut com a Pla E, segons un estudi comparatiu realitzat pel grup municipal Compromís per Paterna amb les dades proporcionades des de la Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana.

Compromís per Paterna va denunciar fa dos mesos que les empreses que realitzen els projectes del Pla E (auditori, canalització del barranc de la Font i parc central) només havien contractat a 140 empleats dels 202 contractes anunciats per l’alcalde. En els dos últims mesos s’han realitzat 45 nous contractes fins a finalització d’obra, amb la qual cosa els treballadors estaran contractats uns pocs mesos fins que acaben les obres i no des del principi de cada obra, com era preceptiu. La xifra global de contractats fins al moment és de només 185.


Amb els més de deu milions d’euros de subvenció, les 185 ocupacions creades suposen una inversió per cada lloc de treball de 56.486 euros, quan la mitjana en la província és de 20.000 euros. Segons ha explicat la portaveu de Compromís, Loles Ripoll, “crear un lloc de treball a Paterna ha eixit caríssim en comparació a altres municipis, per la qual cosa podem afirmar sense por d’equivocar-nos que Paterna és el municipi de la província que pitjor ha gestionat les inversions estatals. Això és un motiu de preocupació per al nostre grup polític i per a tota la ciutadania de Paterna, que està travessant moments molt delicats”.

Algemesí, Manises, Cullera, Sagunt, Catarroja i Alzira, municipis també del PP, tanquen el llistat de ciutats que han administrat pitjor la generació de llocs de treball a través de les obres del Pla E, unes ajudes creades precisament per a taponar la sagnia de destrucció d’ocupació.

Pel que fa al pròxim Pla E, que suposarà per a Paterna 5,5 milions d'euros, Ripoll ha afirmat que ”exigirem que els diners del pròxim Pla E s’utilitzen més eficientment perquè cada lloc de treball necessite menys inversió i així poder generar més ocupació. Per això, proposarem que, a més de continuar la construcció d’infraestructures necessàries, se centren els esforços a crear treball relacionat amb els servicis socials, amb l’atenció a la dependència, amb la informació i la participació ciutadana, amb la potenciació de l’eficiència energètica i les energies renovables, etc.”. Estos llocs de treball són molt beneficiosos perquè contribuïxen a millorar la qualitat de vida de la ciutadania, no necessiten molta inversió en materials i per això donen la possibilitat de contractar a més persones amb menys recursos econòmics.

divendres, 11 de desembre del 2009

INCIDENT al Consell de Participació Ciutadana

"Es podria accelerar el treball del funcionariat si no haguera que contestar a tantes preguntes i sol·licituds fetes pel representant de la dita Junta de Barri”.

Aquesta va ser la intervenció per part del representant de la Junta de Barri de Lloma-Llarga, Emilio Monzó, referida a una reflexió del representant de la Junta de Barri de La Canyada, José Carot, al CPC extraordinari dels pressupostos municipals.

Davant aquesta intervenció alguns participants van sol·licitar que retirara el dit , cosa que va rebutjar mentres que el Sr. Agustí, alcalde del municipi, que presidia la reunió, va voler fer-nos creure, que “era una reflexió res més i que la feia com a representant d'una Junta de Barri”.

Realment aixó és una veritat a mitges, ja que el Sr. Monzó té la dita informació sobre els registres d'entrada d'algun veí, perquè té accés des del seu lloc de treball com a assessor del PP.

D'altra banda, es posa novament de manifest que el PP no entén que l'exercici de la Participació Ciutadana comporta un diàleg permanent entre els veïns i l'Administració, siga de forma presencial o a través de correus electrònics. A més, junt amb les consultes efectuades reclamant informació essencial per a entendre els pressupostos, s'ha oferit col·laboració activa als tècnics municipals.

El cas és que durant les dos hores que va durar la reunió del Consell es va mantindre un ambient molt distés i constructiu, només alterat per la inoportuna intervenció de l'assessor del PP, i l'absurda tolerància per part del Sr alcalde.

Intervenció que ens recorda a l'ocorreguda en l'últim ple davant d'una intervenció de caràcter xenòfoba per part d'un assistent que tampoc va ser reprimida pel Sr. Agustí

COMPROMÍS VOL TAMBÉ CONTENIDORS A PATERNA PER A RECICLAR L’OLI DE CUINA



S’han implantat a Aldaia, Beniparrell i Alfara del Patriarca amb molt bons resultats



L’oli usat de cuina contamina l’aigua si es tira a les canonades. Un sol litre d’oli contamina prop d’un milió de litres d’aigua, quantitat suficient per al consum d’aigua d’una persona durant 14 anys. A Paterna només hi ha un contenidor per als olis de cuina usats, que està en l’ecoparc i, segons ha pogut saber Compromís per Paterna, és poc utilitzat per la població, ja que l’ecoparc està ubicat lluny de tots els centres urbans de Paterna. La portaveu de Compromís, Loles Ripoll, ha afirmat que “perquè la població s’incorpore massivament al reciclatge de l’oli domèstic és necessari que l’ajuntament facilite contenidors que estiguen pròxims als domicilis.


Reciclar no ha de ser una heroïcitat sinó una activitat quotidiana i normal que les institucions han de facilitar”. Fins al moment, l’actual equip de govern no ha tingut cap iniciativa en este sentit. Compromís ha traslladat la proposta a la Regidoria de Medi Ambient i pròximament la plantejarà també en el Consell Assessor d’Urbanisme i Medi Ambient. L’objectiu és que l’Ajuntament instal·le, com a mínim, un contenidor en cada barri.


Actualment hi ha alguns pobles de l’Horta que han instal·lat contenidors: Aldaia, Beniparrell, Alfara del Patriarca, i pròximament Xirivella. En estos municipis, a més, s’han realitzat campanyes de sensibilització sobre com utilitzar els embuts que servixen per a introduir l’oli en els recipients. Ha sigut precisament Aigües de l’Horta l’empresa que ha col·laborat amb estos ajuntaments per a dur a terme la iniciativa. A Paterna podria ser Aigües de Paterna, empresa del grup, la companyia col·laboradora, ja que és una de les que subministren l’aigua en el municipi.



Publicat:
INFOPATERNA
Hortanoticias

COMPROMIS PER PATERNA VA ESTAR PRESENT A LA CONCENTRACIÓ DE SUPORT A AMINATU









Ahir és va celebrar el Dia Internacional dels Drets Humans
, una data de celebració pels dretsobtinguts i també per a recordar que hi han moltes persones que encara no disfruten d'ells. Una data per continuar treballant per eixes persones i que no cauen a l'oblit.

Encara són molts els Estats que utilizen la tortura i la pena de mort; moltes les persones perseguides només per les seues opinions. Milions de dones i xiquetes pateixen la violència de gènere, milions de persones viuen a la més absoluta pobresa.

Per això, aquest 10 de desembre hem eixit al carrer per exigir respecte dels drets humans i una vida digna per a totes las persones.Desgraciadament, ara tenim mol a prop un exemple de com en moltíssimes ocasions els interessos polítics i econòmics primen per damunt dels drets humans.

Des de Compromís aprofitem esta oportunitat per condemnar al govern marroquí i la complicitat de les autoritats espanyoles en la retenció il·legal de l'activista saharaui i lluitadora pels drets humans Aminetou Haidar, vulnerant els seus drets humans i la pròpia legislació en matèria d'entrada al territori espanyol impedint el regrés al seu país.

Però el cas d'Aminetou és només un exemple de les constants vulneracions dels drets humans que cometen molts països. No falten motius per difondre i recordar sempre que siga possible la Carta Magna, aprovada per l'Assemble General de Nacions Unides a l'any 1948.

dimecres, 9 de desembre del 2009

CONCENTRACIÓ DE SUPORT A AMINATU HAIDAR

Demà, dijous 10 de desembre a les 18 hores s'ha organitzat una "cadena humana" en la Plaça de la Mare de Déu i a continuació, s'iniciarà una marxa fins a la seu de la Delegació del Govern, on els participants permaneixeràn concentrats per a "continuar cridant l'atenció sobre la figura d'Haidar i la necessitat que El Govern d'Espanya oferisca una solució".

divendres, 4 de desembre del 2009

La línia El Puig - Els Carasols serà protegida

Gràcies a la iniciativa del grup parlamentari Compromís aquest espai podrà protegir-se

Compromís per Paterna va proposar a l'Ajuntament de Paterna i al nostre grup a les Corts aquesta proposició que finalent ha eixit endavant


La Comissió de Cultura celebrada esta vesprada al Parlament Valencià ha portat a debat una proposta feta per la Diputada d’Iniciativa i portaveu de Compromís, Mónica Oltra, en la que es demanava la protecció i declaració com a Bé d’Interès Cultural (BIC) la Línia defensiva de “El Puig-Los Carasoles”.

La proposta definitiva, amb aportacions mitjançant esmenes del grup majoritari en la cambra, ha conclòs que: "una que una vegada finalitzada la fase de documentació, es valoraran els esmentats elements i es protegiran, si els informes així ho aconsellen, aplicant els diversos instruments de la Llei de Patrimoni Valencià".

Informe jurídico de Aminetu Haidar


Per raons d'extensió i de l'orige del text l'hem transcrit al castellà

Aeropuerto de Guacimeta –Lanzarote, 02/12/2009
Con respecto a la situación de AMINATTOU HAIDAR y a las propuestas efectuadas por el Gobierno de España:

ORIGEN DE LA SITUACIÓN

El 13/11/2009 Aminattou Haidar regresó a El Aaiún, Territorio No Autónomo del Sáhara Occidental, desde Gran Canaria procedente de Estados Unidos a donde acudió para recibir el Premio al Coraje Civil 2009 otorgado por la Fundación estadounidense John Train Fundation. El regreso se efectuó a bordo de un avión de la “Compañía española Binter”. Al llegar a El Aaiún fue detenida de forma arbitraria por la policía marroquí, quien le quitó su documentación y la sometió a un tortuoso interrogatorio sin asistencia letrada.

El día 14/11/2009, 24 horas después de su llegada, fue obligada, a la fuerza y contra su voluntad, a entrar en un avión de otra compañía española “Canarias Aeronáutica”, y trasladada por ésta, contra su voluntad y sin pasaporte a España, aterrizando en la isla de Lanzarote. Posteriormente fue obligada por las fuerzas policiales españolas a entrar en España, contra su voluntad y sin documentación, prohibiendo expresamente la Policía del puesto Fronterizo de Lanzarote la salida de España por tener órdenes expresas en ese sentido del Gobierno de España.

SITUACIÓN ACTUAL

ACTUACIÓN DE LOS GOBIERNOS DE MARRUECOS Y ESPAÑA

Las acciones realizadas por los Gobiernos de Marruecos y España a través de sus agentes y autoridades actuantes directamente vulneran la legalidad internacional, la legislación interna de ambos países y los derechos humanos de AMINATTOU HAIDAR, como se expresa a continuación:

Llegir article complet

LES EXECUTIVES DE BLOC, INICIATIVA I VERDS APROVEN UN PRINCIPI D’ACORD DE COALICIÓ


El pacte haurà de ser ratificat, el proper 19 de desembre, pels màxims òrgans de decisió dels tres partits

BLOC, Iniciativa i Els Verds han iniciat el camí per formar una coalició representativa del tercer espai polític del País Valencià de cara a les properes eleccions autonòmiques.

Les executives de les tres formacions aprovaren ahir el document redactat per una comissió negociadora, que des del passat més de setembre treballava en l’elaboració d’un pacte sòlid per a conformar una alternativa política al bipartidisme.

Este acord de coalició encara està pendent de ratificació, el proper dissabte 19 de desembre, dels consells nacionals dels tres partits, màxims òrgans de decisió.

Les tres formacions que componen el grup parlamentari Compromís a Les Corts aposten per seguir establint una opció política conjunta estable i de futur representativa del valencianisme, el progressisme i l’ecologisme d’este país.

Existeix una forta contestació ciutadana al País Valencià en contra dels governs corruptes i inoperants que estem patint. És necessari articular políticament este descontent ciutadà. A més, la greu crisi econòmica que patim ens obliga a un exercici de responsabilitat i coherència, per això BLOC, Iniciativa i Els Verds són les primeres formacions en sumar-se a la proposta de construir un espai valencià de progrés. El que es pretén és continuar sumant formacions polítiques independents, ecologistes i d'esquerres, descontentes amb el desgovern valencià i espanyol i que volen plantejar una iniciativa coherent i seriosa per al País Valencià.

Un tercer espai en la política valenciana que siga una alternativa a les polítiques nefastes del PP i la manca d'oposició d'un PSOE cada volta menys valencianista i menys reivindicatiu. El pacte està totalment obert a entitats cíviques, culturals i socials amb inquietuds i amb iniciatives i que volen treballar per millorar el País Valencià.

LLIURAMENT DE DIPLOMES DEL PROGRAMA D'ARTS ESCENIQUES "¡Arriba el telón,… abajo las barreras!"



A través de l'expressió corporal s'actua indirectament sobre l'autoestima personal i iniciatives com esta constituïxen sempre una ferramenta molt important per al desenrotllament individual, però la seua repercussió és encara major en les persones amb discapacitat.

"¡Arriba el telón, abajo las barreras!", es un programa pioner de Obra Social Caja Madrid, baix la coordinació de l'Escola de Artes escéniques Moments Art Dansa & Teatre.

dijous, 3 de desembre del 2009

dimecres, 2 de desembre del 2009

Llig les notícies de Compromís al Paterna al Día

Arran de les denùncies dels veïnes i veïnes del barri i el nostre grup municipal, Compromís per Paterna el govern municipal ha subsanat alguna de les deficiències


La Regidoria de Participació Ciutadana manté en punt mort sense haver donat cap explicació les inversions dels pressupostos participatius.


La nostra portaveu Loles Ripoll va viatjar el passat cap de setmana a Lanzarote per a mostrar el seu suport a Aminetu Haidar



Clica les imatges per llegir


Així mateix, el col·lectiu Joves Compromes@s amb Paterna ha materialitzat a la premsa la seua reivindicació


Paterna al Día primera quinzena de desembre

Programa Paterna Radio el pueblo pregunta " Loles Ripoll" 30 Nov 2009








Escolta a la nostra portaveu al diari de la Plataforma Ciutadana Nap i Col: clica açí

COMPROMÍS DENUNCIA LA PARALITZACIÓ DE LES INVERSIONS DELS PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS

Una burla a la participació ciutadana i a la ciutadania de Paterna” és com va qualificar Loles Ripoll, portaveu de Compromís, la situació de paralització de les inversions dels pressupostos participatius, i també del procés participatiu que havia d’haver continuat després de les assemblees dels barris, però que la Regidoria de Participació Ciutadana manté en punt mort sense haver donat cap explicació.

Les inversions dels barris

En els pressupostos participatius dels anys 2007 i 2008 els barris votaren una sèrie d’obres i infraestructures, i l’assemblea general dels pressupostos, on hi ha representants de tots els barris, va aprovar una sèrie de projectes a realitzar en els barris. En el quadre següent detallem el projecte aprovat de cada barri i l’estat d’execució:

· Lloma Llarga: VIALS I ZONES VERDES. No s’ha començar a executar cap projecte.
· Terramelar: CENTRE JUVENIL. No s’ha començar a executar el projecte.
· La Coma-Mas del Rosari: CAMP DE FUTBOL ARTIFICIAL. S’ha posat el cartell de l’obra, però encara no ha començat l’execució.
· La Canyada: JARDÍ EN EL CARRER 133. No s’ha començar a executar el projecte.
· Santa Rita: Encara no està realitzat ni el projecte.
. Centre: ACCESSOS PER A VIANANTS. No s’ha començar a executar cap projecte.
· Campament: PISCINA. La junta va decidir dedicar el diners del pressupost participatiu a adquirir el sòl per a poder realitzar la piscina.
· Alborgí: PARC ALBORGÍ. No s’ha començat a executar el projecte.

Com es pot observar –adjuntem acta de la reunió de la Mesa Assemblea de Pressupostos Participatius– TOTS els projectes estan sense executar. Estan tots en fase de projecte. Compromís exigim que Agustí explique als barris a què es deu esta paràlisi en l’execució de les obres: si és falta de pressupost, o problemes administratius, o qualsevol altre problema, perquè la ciutadania es mereix estar informada, i més en uns projectes que ha votat i que són prioritaris per a cada barri.

Segons Loles Ripoll, portaveu de Compromís: “Una vegada més, l’alcalde de Paterna parla del que farà, de projectes futurs com ara Ikea o la Ciutat de l’Habitat, però les obres dels barris, les que milloren la vida diària de la gent amb més jardins, més zones esportives, millors accessos per a vianants, etc., no han començat encara.

Això és preocupar-se del benestar de la ciutadania? Per a Compromís estes obres haurien de ser una prioritat, però pareix que estiguen guardades al final de l’últim calaix de la taula del despatx de l’alcalde, i que ja no se’n recorde”.

El procés participatiu

Les assemblees del pressupost participatiu de 2009 es van fer en juny, i en estes es van elegir dos representants de cada barri per a que, juntament amb els tècnics municipals, valoraren la viabilitat tècnica i econòmica de cada projecte, per a que després l’assemblea general dels pressupostos participatius de tota Paterna decidira quins projectes portar a terme. Fa més d’un mes que s’havien d’haver reunit les meses tècniques per a valorar cada projecte, però no se sap res de res.

Pessimisme entre la gent que participa

Les persones que han participat en el procés dels pressupostos estan desmoralitzades perquè veuen que el seu interés i implicació servix per a molt poc, perquè l’equip municipal del PP està demostrant que no li interessa la participació directa de la població, que vol deixar-la morir no executant les inversions i no convocant les reunions acordades.

Paterna és pràcticament l’única ciutat espanyola governada pel PP on es fan pressupostos participatius, heretats de la legislatura anterior. Però si la situació continua com ara, sense dinamització, sense portar endavant els compromisos adquirits amb la ciutadania, la ciutadania donarà l’esquena als pressupostos participatius perquè pensarà, i amb raó, que estem davent d’un paripé, d’un muntatge del govern municipal del PP per a fer creure que té interés en la participació i eixir en la foto.

Per això, Compromís per Paterna ha exigit a Lorenzo Agustí i al regidor de Participació Ciutadana que complisquen els seus compromisos sense més dilacions: que executen les obres dels pressupostos participatius i que convoquen els òrgans de participació que fa setmanes que s’haurien d’haver reunit. Si no ho fan, els representants de Compromís per Paterna es plantejaran seriosament deixar de ser comparses en una cerimònia que només busca fer creure a la gent que hi ha participació quan realment només hi ha fum.

Publicat:
HORTANOTICIAS
EL TORRENTI

dimarts, 1 de desembre del 2009

RESUM JORNADA SOBRE SOSTENIBILITAT EN L’ARC MEDITERRANI




Per Cristina Domingo, regidora Compromís per Paterna


En la Jornada sobre Sostenibilitat en l’Art Mediterrani organitzada per la Fundació Nous Horitzons, els diversos participants van fer aportacions molt interessants en la reflexió sobre com caminar cap a una societat sostenible. Ací va un resum de les intervencions:

Carles Arnal exdiputat de l’Entesa i portaveu d’Els Verds Esquerra Ecologista, va posar l’accent en la necessitat que la societat reaccione en defensa de la sostenibilitat. Va citar diverses publicacions que han encés la llum roja sobre la situació ambiental, en el sentit que ens estem acostant a un punt de no retorn després del qual no reconeixerem el país tal com ara el coneixem. Va ressaltar el fet que ens hem extralimitat i que el repte global és preservar els recursos limitats actuals, lluitar per la pau i per combatre la fam.

Llegir article complet

Mou-te per l'ensenyament

Dimarts 19 hores a la plaça de Manises de València