Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimarts, 30 de setembre del 2008

XX Día del Guerrillero Espanyol


VINE AMB NOSALTRES A SANTA CRUZ DE MOYA!!!

Benvolguts companys i companyes,
El pròxim diumenge, dia 5 d'octubre, s'organitza a Santa Cruz deMoya, el "XX Día del Guerrillero Espanyol" com homenatge a laguerrilla antifranquista. Este homenatge és la culminació de les IX Jornades que es faran elsdies 3 i 4 d'octubre a les que, enguany, no ens és possible assistir col.lectivament. Però, com que considerem que les lluites de hui no ens han de fer oblidar l'esforç de les persones que ens han precedit, des de Compromís per Paterna estem organitzant un grup de cotxes per a pujar les persones que vulguem assistir als actes del diumenge. Els actes comencen a les 12 del matí i, com normalment s'aplega molta gent, l'arribada i aparcament es fa complicat. Per això eixirem a les 8:45 de la Plaça del Poble (davant del local del Compromís) per a poder arribar còmodament. Assistirem al dinar de germanor que està organitzat i confraternitzarem amb la gent que haja pujat entre els quals hi haurà alguna persona que formà part de la guerrilla antifranquista. Si voleu més informació la podeu trobar a:
http://www.lagavillaverde.org/NOVENAS/indiceIXjornadas.html

Us animem a participar en este acte de la memòria històrica. Si vols pujar amb nosaltres i vols participar en el dinar de germanor, posa't en contacte abans del dijous a les 11 de la nit amb Quique Crespo (669.479.754) per a organitzar els cotxes i demanar elstiquets del dinar.
Una abraçada,
Loles Ripoll i Cristina Domingo,

dilluns, 29 de setembre del 2008

Compromís per Paterna, present a la actualitat diària

La inexorable realidad de Ikea se abre paso‏
Paterna iniciará los accesos a la futura tienda de Ikea a principios de año

Agustí lo va racionando con cuentagotas, ahora va y resulta que el llamado "plan de infraestracturas de Heron City", en realidad es para Ikea que, además pagará las obras, ¿para qué tanta mentira Sr. alcalde?,
http://www.lasprovincias.es/valencia/20080928/horta/paterna-iniciara-accesos-futura-20080928.html

Los vecinos de la Canyada reivindican unir el barrio con un carril bici de 20 kilómetros
Pues sí el barrio había solicitado al Ayuntamiento un pla de 20 Kms de carriles bici para los presupuestos participativos pero el área económica no los había contemplado, Por eso la reii¡vindicación de esos aguerridos vecinos bicicleteros en lafoto. Mes carril bici.
http://www.lasprovincias.es/valencia/20080928/horta/vecinos-canyada-reivindican-unir-20080928.html

Compromís acusa a Agustí d’adjudicar "a dit" el local de l'anterior consultori de la Canyada
Otra mentira del Sr. alcalde que había garantizado hasta la saciedad que los locales se repartiría en una reunión entre todos los solicitantes y por consenso. Toma otro decretazo, primero la adjudicación a dedo a para la oficina del Parque Natural, y ahora, para las mujeres de la Can yada. Dos entidades muy dignas y de admiración pero han recibido los lolcales forzando la postura oficial de reparto. ¿será por clientelismo?
http://www.hortanoticias.com/noticia.asp?ref=240758

Compromís per Paterna denúncia que el Partit Popular ha paralitzat el 70% de les inversions per falta de liquiditat
Ahí está la madre del cordero pascual. No tienen un duro y no están haciendo las obras que prometieron a los barrios, solo cositas menores, ya lo dijimos, una vallita en el Gran Teatro, unas rayas para aumentar aparcamientos muebles de oficina y poco más, o sea pedrea, Y eso que pronto comenzará el estudio de los nuevos presupuestos.
http://compromisperpaterna.blogspot.com/2008/09/comproms-per-paterna-denncia-que-el.html

Dia de la bici

Hoy se ha celebrado el día de la bici en Paterna, por lo que se ha realizado un recorrido en bici desde el casco urbano a La Canyada, el recorrido a finalizado en el parque de "La Pinada" de La Canyada.
En este lugar el ayuntamiento a repartido bocadillos y camisetas entre los asistentes y la Junta de Barrio de La Canyada ha repartido unos planos con la propuestas de recorridos de carril bici en La Canyada que ya se entrego este verano al ayuntamiento en una reunión conjunta con la Concajal de Movilidad, Policía y Junta de Barrio.
En estos momentos nos ha informado la Concejal, que se esta estudiando por parte de la Policía.
Esta fue la tercera propuesta que salió de la Asamblea de Presupuestos Participativos en La Canyada y desde la Junta de Barrio pretendemos que sirva de inicio y plan de trabajo para llegar a conseguir unir toda la Canyada con carril bici.
En la Pinada una vez finalizado el almuerzo los asistentes junto con los Concejales se han hecho una foto con la pancarta de la Junta de Barrio en la que se reclama "Més Carril Bici".
Curiosamente el recorrido que se ha efectuado hoy por La Canyada no utilizado ninguno de los pocos tramos de carril bici que hay en la actualidad.
Recordar tambien que dentro del tema de Movilidad, en La Canyada y todo el resto de la Linea-1 del metro seguimos con intervalos entre metros muy superiores al resto de las lineas y que desde hace tiempo estamos reclamando que se cumpla la promesa de 15 minutos entre metros y no los 45 minutos que tenemos en la actualidad.
Plataforma "15 minutos ¡Ya!"

divendres, 26 de setembre del 2008

Apropa't al ple

Treballem tots els dies per representar-te de la millor manera possible. Participa amb nosaltres, acompanya a les nostres regidores i comenta amb elles que cal millorar. T'esperem dilluns 29 setembre a les 19,30 hores al saló de plens de l'ajuntament on es celebrarà una sessió ordinària.
Gràcies per anticipat

¿Asuntos de interés municipal?




Compromís per Paterna envió el 30 julio de 2007 una protesta formal al equipo de gobierno Popular de Paterna en la cual exigía que el alcalde no volviera a repetir el espectáculo bochornoso del pleno de julio. En el escrito presentado exigimos al equipo de gobierno la información completa en tiempo y forma de todos los puntos de cada pleno que se convoque de ahora en adelante.
En el pleno de julio, sin ningún tipo de información previa, y como si de un mitín se tratara, explicó a los presentes, ayudándose de una Presentación Flash, cuestiones relativas a la contribución y a los toros, que quiso compartir con el público asistente, pero que no había informado anteriormente a los grupos de la oposición.
Es inaceptable y antidemocrático que se realice un pleno donde no exista expediente, y por tanto no tengamos ningún tipo de información, de uno de los puntos del orden del día, con lo que impide que ejerzamos nuestro cometido de control y fiscalización del gobierno municipal.
Una vez más vuelve a repetirse dicho espectáculo. A fecha de hoy el punto 12 del pleno ordinario que se celebrará el próximo lunes 29 de septiembre (ALCALDÍA.- DACIÓN DE CUENTA AL PLENO DE INFORMACIÓN DE ALCALDÍA SOBRE ASUNTOS DE INTERÉS MUNICIPAL) se encuentra vacío de contenido.

Festa de la tardor


¿I aquest cap de setmana a Paterna que fem?

PRESENTACIONS DE LA NOVA TEMPORADA 08/09 DELS DIFERENTS CLUBS ESPORTIUS:
Divendres 26:
Presentació Local Futbol Club la Coma, a les 20 hores en el camp de futbol, barri de la Coma.
Dissabte 27:
Presentació Local "Club Nou Basket Paterna", a les 17 hores en el pavelló de la Ciutat Esportiva.
Presentació Local "Paterna Club de Futbol", a les 20 hores en l’Estadi Gerardo Salvador.

FESTIVAL MUSICAL DE LA COMA:
Dissabte 27 de setembre a les 18 hores, Teatre Capri de Paterna:
Concert amb les marxes més famoses i gran espectacle musical amb play backs i cançó en directe.

II SETMANA DE LA MOBILITAT SOSTENIBLE DE PATERNA
Dissabte 27 de setembre, 9 del matí a l’Ajuntament:
Dia de la Bicicleta. Marxa amb bici que eixirà des de l'Ajuntament cap a la pinnada de la Canyada, on hi haurà un esmorzar i camisetes. La Policia obrirà el pas i hi haurà cotxe granera per si algú es cansa.

XXIX RETROBEM LA NOSTRA MÚSICA
Dissabte 27 de setembre a les 19,30 hores a la Parròquia del Stm. Crist de la Fe, la Canyada:
Cor Harmonia de l’Associació Coral de Paterna.

Compromis per Paterna proposa a Agustí que consensue amb la ciutadania els usos del local de l'anterior consultori de la Canyada


La portaveu de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, ha criticat este matí que l'alcalde de Paterna, Lorenzo Agustí, haja adjudicat a dit el local de l'anterior consultori de la Canyada. Segons ha detallat Ripoll "l'alcalde ha adjudicat a dit el local de l'antic centre de salut de la Canyada a una associació del barri incomplint el compromís que havia adquirit davant de les associacions de la Canyada".
Fa mesos que el consultori auxiliar es va traslladar de l'edifici de Vila Amarga a les noves instal·lacions en la Pinada. Lorenzo Agustí es va comprometre amb la Junta de Barri de la Canyada a consensuar amb els representants de la ciutadania els usos del local, que és de propietat privada però està llogat. El local s'ha adjudicat d'esquena als veïns i veïnes de la Canyada. Segons Ripoll: "Lorenzo Agustí ha faltat a la veritat entretenint els agents socials i creant expectatives amb promeses que després no complix".
La Canyada és un barri dinàmic i participatiu, tal com demostra que la seua Junta de Barri estiga integrada per nombroses associacions. Per això era important que el destí del local estiguera consensuat amb les associacions que integren la Junta de Barri. Les associacions de La Canyada tenen necessitats espai que l'actual centre social no satisfà. En estos moments hi ha dos associacions que s'han vist impossibilitades per a realitzar part de les seues activitats (Humanitària Integral i Tai ji) per la saturació del centre social a les vesprades. Per esta raó era important que Agustí respectara la seua paraula.
Per tot açò, Ripoll ha instat al govern a complir les seues promeses i no confondre a la ciutadania: "si vol quedar bé amb alguna associació del barri que no realitze falses promeses i cree expectatives que ell mateix no complirà".
http://www.eltorrenti.com/editoriales/200809/20080925-005.htm

dimecres, 24 de setembre del 2008

Compromís per Paterna vol centres de dia públics i amb preus assequibles


  • Segons Ripoll "el govern està convertint els serveis públics en productes de luxe que la majoria de la ciutadania no podrà pagar
  • Un 80% de les places seran lliures i costaran 1100 euros mensuals: la resta de places concertades tindran un valor de 879 euros, una xifra superior a la de la mitjana de la Comunitat Valenciana per a centres de dia.
  • Compromís exigeix a Agustí centres dia amb preus públics

La portaveu de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, ha criticat aquest matí la política elitista del govern del Partit Popular de Paterna, que pretén obligar a la ciutadania a pagar amb diners públic uns preus desorbitats quant a prestacions socials de primer ordre. Concretament, Ripoll s’ha referit així als preus dels centres de dia previstos dins del projecte de creació de dos empreses municipals mixtes que el govern va presentar a principis del mes d'agost, i al qual només es podran presentar al·legacions fins demà.
El govern municipal del Partit Popular vol oferir als paterners i paterneres un preu de 1.100 euros per a les places lliures dels centres de dia, una xifra "escandalosa", segons ha denunciat Ripoll. D’altra banda, els preus per a places concertades als centres de dia ascendeix a 879 euros mensuals, un preu molt elevat. La portaveu de Compromís ha detallat que segons la memòria "s’ha previst una oferta de 175 places de les quals el 20% seran concertades i el 80% s’explotaran lliurement".
Tal com ha explicat Ripoll "no podem consentir que el PP convertisca els serveis socials en productes de luxe i oferir amb diners públic més places lliures que concertades a uns preus inadmissibles: tenim, per tant, la paradoxa que una empresa amb majoria de capital públic, és a dir, pagat amb els impostos de tota la ciutadania de Paterna, ofereix majoritàriament places lliures a uns preus que la majoria de les famílies veïnes de Paterna no poden pagar". A més, Ripoll ha denunciat que les places restants no són públiques sinó concertades, cosa que significa que caldrà que les persones que puguen obtindre plaça accedisquen a un bonoresidència per a poder pagar uns preus més assequibles. Només 35 places entre tots els centres de dia es podran concertar.
La mitjana de preus públics per a centres de dia en la Comunitat Valenciana és de 515 euros segons la documentació que adjuntem. En Paterna, una plaça concertada costarà a cada resident 879 euros, un preu molt superior al de la resta de centres de dia públics o concertats de la Comunitat.
D’altra banda, la portaveu ha afirmat que el govern de Paterna està incorrent en una possible competència deslleial amb l'empresa privada perquè està oferint amb diners públic les mateixes condicions que les que una entitat privada garanteix arriscant el seu propi pressupost.
Des de Compromís per Paterna considerem que el millor sistema de gestió és la gestió pública directa, és a dir, que la Generalitat assumisca la gestió dels centres i que les places siguen oferides com a places públiques. D'esta manera, es garanteixen estàndards de qualitat més alts: ratio elevada de personal per resident, més qualitat en el menjar, en la higiene, etc.
http://www.lasprovincias.es/valencia/20080925/horta/residencia-mayores-construye-paterna-20080925.html

http://www.eltorrenti.com/editoriales/200809/20080924-007.htm

Resolució per a les Corts Valencianes: Escoles Infantils

Dada la necesidad de escuelas públicas infantiles en el termino municipal de Paterna y ante el abandono por parte de la Generalitat corroborado en el caso de la Escuela Infantil EL MOLI, donde se presentó una solicitud para habilitar un aula ya construida para alumnos de 1 año, que han quedado sin plaza escolar,
PROPUESTA DE RESOLUCIÓN:
Se pongan en marcha las diligencias oportunas entre Generalitat y Gobierno Central para priorizar la creación de dichas escuelas infantiles en el termino municipal de Paterna.

Resolució per a les Corts Valencianes: Desahucis a la Coma

El barri de la Coma travessa des de fa anys una situació precària en un sentit ampli, concretament respecte a la vivenda, davant de la insensibilitat de l'IVVSA (Institut Valencià de la Vivenda, entitat de què depèn el barri). Els veïns i veïnes estan rebent des de fa temps notificacions de desnonament ("desahucio") per part de l’IVVSA a fi de impedir la renovació dels contractes de lloguer a famílies que havien millorat la seua situació econòmica. Això provocarà que La Coma es convertisca en un barri amb molt baixos ingressos, sense arrelaments, sense teixit social, i açò repercutirà en un alt nivell de conflictivitat. Moltes famílies en aquesta situació han tirat arrels, han establit vincles i potencien la normalització del barri, per la qual cosa el seu desnonament ("desahucio") provocarà una debilitació progressiva del teixit social i associatiu.
Al mes de juny, Compromís per Paterna i el grup socialista presentarem una moció demanant d’altres la paralització dels expedients que denegaven la prorroga dels lloguers. Malgrat que el Consell ha pres la mesura transitòria d’augmentar el límit d’ingressos de 2,5 a 3,5 vegades el IPREM darrere la aprovació de nostra moció, continuem pensant que és insuficient i proposem la
PROPOSTA DE RESOLUCIÓ:
Que la Generalitat Valenciana efectue totes les modificacions legals oportunes de l’actual Reglament 75/07 del 18 de maig, així com que prenga totes les mesures necessàries com la pujada de les rendes de lloguer d’acord amb els seus ingressos o oferint-los la opció de compra. I així mateix, que l’IVVSA continue abonant les ajudes pel lloguer a les famílies amb ingressos mensuals al voltant dels 300 euros.
Que, en tant l’Ajuntament no recepcione el barri de la Coma, l'IVSSA execute la paralització immediata de tots els expedients de denegació de prórroga dels lloguers així com dels desnonaments ("desahucios") iniciats a tots els veïns i veïnes que hagen millorat la seua situació econòmica perquè continuen residint al barri i no hagen que abandonar les vivendes.
Que l’IVVSA incorpore al barri de la Coma del personal tècnic necessari per garantir el bon funcionament de les comunitats de veïns.

Resolució per a les Corts Valencianes: Infraestructuras sanitarias

Ante la falta de espacios sanitarios en el municipio de Paterna y el incumplimiento de las promesas en cuanto a los plazos para dichas construcciones de la Generalitat
PROPUESTA DE RESOLUCIÓN:
Acelerar al máximo:
Construcción del centro de salud en la calle Valencia (terrenos cedidos por el Ayuntamiento, promesa del Conseller de Sanidad en el 2006)
Finalización del consultorio auxiliar ubicado en el chalet en construcción de la calle País Valenciano, previsto para mayo de 2008.
Apertura Servicio de Urgencias (permanente) en el consultorio auxiliar de La Canyada
Finalización Consultorio auxiliar del barrio de Lloma Llarga (provisionalmente en régimen de alquiler)
Construcción del Consultorio auxiliar (definitivo) en el barrio de Lloma Llarga.
Construcción Centro de Especialidades para el municipio (terrenos cedidos por el Ayuntamiento)

Resolució per a les Corts Valencianes: Parc Natural Túria

Fa més d’un any des de la declaració del Parc Natural del Túria i pel moment únicament s’ha creat la Oficina del Parc Natural, amb un director, un tècnic i una brigada que s’encarrega de treballs diversos. Considerem que és necessari que aquest parc de més de 4.000 hectàrees comte amb molt més personal i inversions de cara a:
La regeneració de zones degradades
La senyalització de tot el Parc Natural (senyalització de senders, limitació d’usos i de zones on no podrà passar el trànsit rodat);
La redacció del pla d’ús i gestió que encara no s’ha iniciat.
L’habilitació de senders de xicotet recorregut
Un llarg etcètera de treballs pendents d’execució.
A més, el Parc Natural del Túria té zones d’horta que és important revitalizar donant suport als agricultors.
D’altra banda, la Confederació Hidrogràfica del Xúquer està fent un treball de regeneració del llit del Túria i zones limítrofes que pel que fa a la flora està tenint molts problemes i està sent molt contestat per la opinió pública.
Fa falta una bona coordinació entre tècnics i personal director del parc a fi de que porten a terme el projecte perquè no es produiscan problemes com els d’ara, relacionats amb una deficient actuació per eliminar les canyes que estan al mateix llit del riu.
PROPOSTA DE RESOLUCIÓ:
Per tot això, la Generalitat Valenciana haurà d’incrementar notablement la seua aportació econòmica, que fins a la data ha sigut només de 30.000 euros
Qual ha sigut el resultat de la nostra gestió?

Iniciativa del Poble Valencià ha presentado una enmienda a las cuentas públicas del Gobierno en la que reclama una dotación de 1,5 millones de euros al año para la conservación del Parque Fluvial del Túria, proyecto que ejecuta el ministerio de Medio Ambiente a través de la Confederación Hidrográfica del Júcar.Según Iniciativa, el Gobierno no tiene previsto en los presupuestos de 2009 la vigilancia del área protegida y la realización de trabajos de conservación. "Con esta dotación anual se solucionarían estos problemas", señalaron fuentes del partido.

Loles Ripoll registra les al·legacions del grup a les empreses mixtes municipals projectades pel PP de Paterna

Qué passa amb les infraestructures sanitàries a Paterna?




Reducción de la jornada laboral en la Policía Local

Con Cuba Hoy: Llamamiento a los pueblos, intelectuales y artistas del mundo

Nuestro país vive hoy una situación dramática. El paso de los poderosos huracanes GUSTAV e IKE en un lapso de apenas ocho días, ha golpeado la producción de alimentos y ramas esenciales de la economía en todo el territorio nacional. Aunque las pérdidas de vidas son mínimas, el saldo en viviendas, escuelas e instituciones culturales destruidas resulta estremecedor.
Frente a esta circunstancia trágica, en Estados Unidos se ha abierto un debate acerca de las restricciones impuestas a los cubanos residentes en ese país para visitar y enviar ayuda a sus familias en la Isla. Cuba ha solicitado que, al menos, se le permita comprar en Estados Unidos materiales para la reparación de viviendas y líneas eléctricas y que se autorice a empresas norteamericanas a ofrecer créditos comerciales a nuestro país para comprar alimentos. Como respuesta, la administración Bush ha ofrecido una ridícula ayuda y ha ratificado su política de bloqueo económico y financiero, que en esta coyuntura resulta aún más cruel e inmoral.
Apelamos a la sensibilidad de intelectuales y artistas de todas partes del mundo para que reclamen el inmediato levantamiento del criminal bloqueo norteamericano y promuevan acciones de solidaridad y ayuda hacia nuestro país.

Firmantes:
Alicia Alonso, Roberto Fernández Retamar, Silvio Rodríguez, Cintio Vitier, Pablo Milanés, Miguel Barnet, Chucho Valdés, Omara Portuondo, Eusebio Leal, Leo Brouwer, Alfredo Guevara, Fernando Alonso, Nancy Morejón, César Portillo de la Luz, Rosita Fornés, Harold Gramatges, Graziella Pogolotti, Pablo Armando Fernández, Ángel Augier, Julio García Espinosa, Antón Arrufat, Alexis Leyva (Kcho), Digna Guerra, César López, Fernando Pérez, Manuel Mendive, Juan Padrón, Roberto Valera, Guido López Gavilán, María de los Ángeles Santana, Frank Fernández, Fina García Marruz, Roberto Fabelo, Fernando Martínez Heredia, Pedro Pablo Oliva, Vicente Revuelta, Antonio Vidal, Carilda Oliver, Loipa Araujo, Aurora Bosch, Ramona de Saa, Abelardo Estorino, Ambrosio Fornet, Luis Carbonell, Electo Silva, Santiago Alfonso, Rogelio Martínez Furé, Eduardo Torres Cuevas, Leonardo Acosta, Ramiro Guerra, René de la Nuez, Daysi Granados, Eduardo Rivero, Alberto Méndez, Eslinda Núñez, Héctor Quintero, Alfredo Sosabravo, Verónica Lynn, José Antonio Rodríguez, Flora Fong , Salvador Wood, María Elena Molinet, Zayda del Río, José Milián, María del Carmen Barcia, Jaime Sarusky, Martha Rojas, Francisco de Oraá, Eugenio Hernández Espinosa, Enrique Pineda Barnet, Juan Carlos Tabío, Alfredo Diez Nieto, Mario Balmaseda, Sergio Vitier, Nelson Domínguez, Pepe Rafart, José Antonio Choy, Jorge Ibarra, María Teresa Linares, Eduardo Roca (Choco), Pachi Naranjo, Rolando Rodríguez, José Villa Soberón, Senel Paz, Aida Bahr, Omar Valiño, Omar F. Mauri, Hilda Oates, Alberto Lescay, Enrique Molina, Pancho Amat, Raúl Pomares, María Felicia Pérez, Patricio Wood, Carlos Díaz, Nelson Dorr, Miguel Iglesias, Roberto Chorens, Adolfo Alfonso, Isabel Monal, Domingo Aragú, Zenaida Armenteros, Ever Fonseca, Berta Martínez, Cristy Domínguez, Adigio Benítez, Humberto Arenal, Adelaida de Juan, Carlos Alberto Cremata, Iván Tenorio, Gina Rey, Rebeca Chávez, José Rodríguez Fuster, Lorna Burdsal, Juan Carlos Cremata, Osneldo García, Zoila Lapique, Eduardo Arrocha, Yolanda Wood, René Fernández Santana, Lesbia Vent Dumois, Fátima Patterson, Rosalía Arnáez, Carlos Padrón, Sara González, Eduardo Heras León, Alex Pausides, Agustín Bejarano, Ángel Alderete, Raúl Santos Serpa, Marilyn Bobes, Carlos Martí, Sigfredo Ariel, Alberto Guerra, Corina Mestre, Xiomara Blanco, Rey Montesinos, Gerardo Alfonso, Alden Knight, Rafael Lay, Jesús Ortega, Edesio Alejandro, Teresita Junco, Teresa Melo, Arturo Arango, Magda González Grau, Cary Diez, Alberto Luberta, Caridad Martínez, Lourdes González, Iraida Malberti, Gerardo Fulleda, Félix Contreras, Esteban Llorach, Ana María Muñoz Bachs, Radamés Giro, Juan Valdés, Jorge Núñez, Rodulfo Vaillant, Juan González Fiffe, Sergio Morales, Jorge Hidalgo, Carlos Tamayo, Ada Mirtha Cepeda Venegas, Sixto Bonachea, Antonio Pérez, Orlando García Martínez, José Alberto García Alfonso, Enrique González, José (Pepe) Vera, Alberto Faya.

Compromís per Paterna alega contra las empresas mixtas municipales


dimarts, 23 de setembre del 2008

Campanya al carrer


Compromís per Paterna ha començat una campanya de concienciació ciutadana i està eixint al carrer per repartir entre la gent notícies i notes de premsa elaborades pel grup municipal sobre temes concrets de relevància. Hui hem eixit al Mercat Municipal amb la portaveu, Loles Ripoll.

Al·lega't

Com segurament sabreu per la premsa, el govern municipal va presentar l’1 d’agost, en un ple extraordinari, un projecte de crear dos empreses mixtes i una pública. Este projecte suposarà un canvi radical i per a moltes legislatures de les inversions municipals i dels serveis que actualment presta l’Ajuntament. Agustí va plantejar al Ple que volien que les noves empreses començaren a funcionar a partir del pressupost de 2009, i que per això havia convocat el ple extraordinari, i que les al·legacions només es podrien presentar el mes d’agost. A pesar que els dos grups de l’oposició vam votar en contra perquè considerem que un projecte així cal estudiar-lo bé i amb la participació del conjunt del moviment associatiu, sindicats i persones tècniques que ens puguen assessorar, el PP va aprovar el punt amb els seus vots. Suposàvem que, tal com havien dit, enviarien al BOP la resolució del Ple i s’obriria el termini d’al·legacions durant el mes d’agost, però s’ha publicat el dia 24 d’agost. Per tant, les al·legacions hauran de presentar-se el 23 de setembre com a màxim. Ens sembla una desconsideració donar tan poc de temps per a analitzar el projecte més important de la legislatura. Compromís per Paterna hem estat estudiant este mes les memòries i hem redactat unes al·legacions provisionals, que hem posat a la vostra disposició mitjançant el correu electrónic i també punxant el següent enllaç, per si serveixen d’element de reflexió i per si les voleu presentar en el seu moment. Esperem que pugueu llegir les memòries, i vos agrairíem que ens féreu arribar les vostres al·legacions per a anar ampliant la reflexió conjunta, encara que per ara només siga via telemàtica. Per a consultar les memòries heu d’anar a la pàgina web de l’Ajuntament, entrar en Secretaria, després en Actes 2008 i després en Ple. Les memòries estan en els annexos 1, 2 i 3 del Ple de l’1 d’agost. L’accés directe és el següent http://www.paterna.es/secretaria/c/inicio.asp?ruta=./SEC/ACTAS/ACTAS.ASP La Junta de Barri de la Canyada també les té en la seua pàgina web: lacanyada.es, en Informes, després en Creación de empresas de servicios.
Salutacions cordials,
Loles Ripoll i Cristina Domingo, Regidores de Compromís per Paterna

dijous, 18 de setembre del 2008

El IVVSA cambiará las condiciones de arrendamiento de viviendas sociales en La Coma para potenciar la normalización del barrio

http://www.hortanoticias.com/noticia.asp?ref=236874

Compromís per Paterna exige la funcionarización de los trabajadores previa a la creación las dos empresas mixtas proyectadas por el PP

La portavoz de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, ha denunciado esta mañana el incumplimiento por parte del equipo de gobierno del PP del cronograma de la RTP (Relación de Puestos de Trabajo) al que se comprometió el Partido Popular –la fecha prevista era el pasado 30 de junio de 2008–. Según declaraciones del equipo de gobierno a los sindicatos "se les ha echado el verano encima".
"Están usando la RTP para hacer la nueva estructura municipal". Compromis denuncia que dicho retraso está motivado por el nuevo organigrama municipal que contempla la propuesta de creación de empresas municipales (dos empresas mixtas de gestión privada y una municipal). En cuanto al proceso de la RTP los trabajadores han denunciado: "No sabemos como ha sido el proceso de la RPT cuando nosotros deberíamos haber estado presente".
En cuanto a la posible creación de las empresas municipales, los representantes de los trabajadores han señalado que no disponen de información al igual que nuestro grupo municipal. Por ello, Compromís per Paterna se suma a las peticiones de los trabajadores para que se inicie antes que nada su proceso de funcionarización, algo imprescindible antes de la posible creación de las empresas.
Además, Ripoll ha destacado el miedo de los trabajadores laborales de este Ayuntamiento que temen verse obligados a prestar sus servicios en las posibles empresas mixtas sin respetar sus derechos adquiridos, experiencia ocurrida en otros ayuntamientos como Alboraia o Massamagrell. Los representantes de los trabajadores de los tres sindicatos mayoritarios se han comprometido a velar por cada uno de los empleados de este Ayuntamiento independientemente de si son personal laboral, funcionario o interino. Nuestro grupo municipal apoyará este compromiso adquirido por los sindicatos.
Por otro lado, desde Compromís, Loles Ripoll –Iniciativa del Poble Valencià– denuncia de nuevo que EN LOS DOCUMENTOS PERESENTADOS A ESTUDIO SOBRE LAS EMPRESAS MUNICIPALES NO EXISTE ESTUDIO SOCIOLABORAL.

CONVENIO SALUD SEXUAL Y REPRODUCTIVA - CAMPAMENTOS SAHARAUIS

Médicos del Mundo necesita un empleado/a con perfil de "Educador/a – Comunicador-a para la Salud" necesario en el Convenio de salud sexual y reproductiva, en los Campamentos de Refugiados Saharauis.
Por favor las personas interesadas enviar el CV a través de la página

Cena de Divorciad@s y Separad@s en Paterna


COMPROMÍS PER PATERNA INSTA A LA CONSELLERIA D’EDUCACIÓ A HABILITAR UNA NOVA AULA A L’ESCOLA INFANTIL EL MOLÍ


Ha començat el curs i xiquets i xiquetes d’1 any s’han quedat sense escolaritzar
L’escola infantil El Molí és l’única escola infantil pública de la Generalitat que hi ha a Paterna. Abans de l’estiu el Consell Escolar de l’escola va sol·licitar a la Generalitat professorat per a una aula que estava buida, destinada a xiquets i xiquetes d’1 any, ja que la demanda sobrepassava l’oferta actual de dos aules per a alumnes d’1 any. La sol·licitud va arribar denegada, i per tant no s’ha pogut habilitar esta aula, i els alumnes que podien haver-se escolaritzat s’han quedat sense plaça escolar. Actualment, a més de les dos aules per a 1 any, hi ha tres per a alumnes de dos anys, i lògicament, la posada en funcionament d’una tercera aula per a 1 any garantiria la continuïtat dels alumnes en el nivell superior.
Per a Loles Ripoll, portaveu de Compromís per Paterna "L’actitud de la Conselleria és vergonyosa. Si l’escola infantil té una aula en condicions, si té alumnat potencial de sobra, com és possible que deneguen la sol·licitud i no envien el professorat necessari?".
Segons Ripoll "la Generalitat ha apostat per projectes molt costosos que, sens dubte, fan somniar a molts valencians. A tots ens agrada sentir-nos importants en el món, i que la gent conega la Comunitat Valenciana per grans projectes, però la Generalitat està oblidant el que dóna felicitat i tranquil·litat a la majoria de la gent, que és la qualitat de vida quotidiana: bones escoles públiques, bona sanitat pública i serveis socials públics, bon transport públic i un medi ambient i un urbanisme sostenibles. És qüestió de prioritats, i la Generalitat està utilitzant els impostos de tots per a relegar sistemàticament la millora del dia a dia de la ciutadania".
D’altra banda, Ripoll ha volgut destacar que "Molta gent pensava que el fet que tant l’ajuntament com la Conselleria siguen del mateix signe polític ajudaria a aconseguir determinades millores per a Paterna que abans eren denegades per tractar-se de partits polítics diferents. Però sembla que, si la Generalitat diu que no, és que no". Ripoll ha remarcat que "hi ha borses de treball de personal interí i la Conselleria pot rectificar en qualsevol moment. La demanda continua estant i la Conselleria té l’obligació de dotar de personal totes les escoles infantils".

El Partit Popular de Paterna utilitza els serveis municipals per pagar favors electorals, ocultar el deute i fer clientelisme


Les regidores Loles Ripoll i Cristina Domingo al·leguen contra els preus d’or dels serveis previstos en les dos empreses municipals mixtes aprovades pel govern
El govern municipal del Partit Popular de Paterna ha orquestrat una macroperació política per delegar en empreses privades la gestió d'escoles infantils, centres de dia, residències de la tercera edat, aparcaments, etc. Està macroperació està inspirada en l'estratègia que està duent a terme Francisco Camps a la Generalitat Valenciana, que consisteix en derivar la gestió pública cap a empreses privades. La maniobra té com a finalitat el pagament de favors electorals a particulars i empresaris del Partit Popular, i serveix també per a emmascarar el deute –la comptabilitat d'aquestes entitats queda fora de la intervenció municipal– i per a fomentar el clientelisme polític.
Les regidores de Compromís per Paterna –membres d'Iniciativa del Poble Valencià– han advertit a la ciutadania de Paterna que seran els veïns i veïnes de Paterna els que pagaran aquestos serveis a uns preus abusius, ja que el govern del PP transferirà les rendes del conjunt de la ciutadania a les classes acomodades: la ciutadania amb elevats ingressos serà l'única que puga pagar els preus que a partir d'ara tindran aquestes prestacions.
Els projectes estan contemplats dens del programa de creació de dos empreses municipals mixtes que el govern municipal va presentar a principis del mes d'agost.
Els preus que preveuen les memòries d'ambdós empreses són absolutament desproporcionats. La residència per a la tercera edat constarà de 70 places per a residència de les quals 50 seran de renda lliure a 2.200 euros mensuals. Les 20 restants seran concertades, i el seu preu serà de 1.436 euros. Un preu superior al de la mitjana de l'Estat Espanyol per a residències privades, situada en 1.550€/mes. Així mateix, els centres de dia tindran 175 places però només 35 seran concertades amb un preu de 875 euros. La resta de places privades tindran un valor de 1.100 euros mensuals. Aquestos són només dos exemples del cost d'aquestos serveis per a la ciutadania, però el mateix succeeix amb les escoles infantils o els preus dels serveis esportius.
Per tot això, les regidores Loles Ripoll i Cristina Domingo han començat una campanya d'al·legacions al projecte del PP en el municipi de Paterna per aconseguir uns serveis públics de qualitat a l'abast de tota la ciutadania.

dimecres, 17 de setembre del 2008

Sopar de Compromís per Paterna a la Canyada

Et convidem al pròxim sopar de Compromís per Paterna a la Canyada que serà el dijous 25 de setembre al centre social.
Estos últims mesos hi ha hagut tres temes que creiem que val la pena tractar amb un poc de deteniment, en els quals Compromís per Paterna ens hem implicat molt:
  • El primer és la campanya que hem fet -i encara continua- per a demanar la baixada de l'IBI amb la recollida de més de 5.000 firmes.
  • El segon és el projecte de creació de tres empreses municipals -una pública i dos mixtes- i la repercussió que tindrà en l'organització de l'ajuntament i en el municipi, amb greus implicacions socials i econòmiques per a les pròximes dècades.
  • El tercer és la consulta promoguda pel govern municipal sobre els bous al carrer.

Esperem que els temes a tractar siguen del teu interés i que vingues al sopar. Com en anteriors ocasions, el sopar d'entrepà amb beguda, ensalada i café costarà 4 euros. Començarem a les 9 de la nit i procurarem acabar a les 11.

Compromís denuncia que el PP castigarà a la Canyada en el rebut de la taxa de fem de l'EMTRE



  • Ripoll recorda que la taxa suposa un doble pagament,
    ja que fins ara els diners eixien dels impostos municipals,
    que haurien de baixar si la ciutadania paga la taxa
  • A més, la taxa no prima les bones pràctiques ambientals

Compromís per Paterna ha denunciat aquest matí que el Partit Popular castigarà a barris com la Canyada en l'aplicació la nova taxa de l'Entitat Metropolitana de Gestió de Residus. La taxa de l'EMTRE, que abans la pagaven els ajuntaments mitjançant l'IBI, la pagaran ara els veïns directament i en funció del consum d'aigua. Per tant, amb la implantació d'aquesta taxa s’aplicarà un tractament desigual a barris com la Canyada, on el consum d'aigua és major a causa dels jardins. Per això, la majoria de veïns de la Canyada estaran en el segon o en el tercer tram de la taxa, i podran pagar més de 60 euros anuals.
Per això, la regidora de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, ha criticat aquest matí que el PP no rectifique per evitar un tracte injust. Segons la regidora "una família de tres persones generarà els mateixos residus vivint a la Canyada en una casa que vivint en un pis, però pagarà més sense cap justificació, només perquè ha de regar el jardí, cosa que no té res a veure amb els residus que genera".
També pagarà la taxa tota la ciutadania de Paterna, un mínim de 22 euros, que abans pagava l’Ajuntament amb l’impost de l’IBI. Segons Ripoll: "Si la taxa passa a ser pagada directament per la ciutadania caldrà rebaixar l'IBI, ja que si no es fa així pagarem la gestió dels residus dos vegades, una amb l’IBI i l’altra amb la taxa, com ja vam demanar des de Compromís per Paterna arreplegant milers de signatures".
El PP va aprovar la taxa fa uns mesos. "Si Lorenzo Agustí va dir que no pujaria els impostos, hauria de rebaixar l’IBI per a compensar la taxa de l’EMTRE. Demanem a Agustí que deixe clar què farà amb esta taxa", ha afirmat Ripoll.
A més, Ripoll ha ressaltat el fet que aquesta taxa no premiarà les bones pràctiques ambientals, considerant per exemple la quantitat de fem que genere cada família –actualment estan implantant-se sistemes de valoració del consum de fem per família–. Amb esta taxa pagaran igual les famílies que facen un esforç per reduir i reciclar que les que no facen absolutament res i mesclen tots els residus.

dimarts, 16 de setembre del 2008

Compromís per Paterna denuncia el incumplimiento del cronograma de la Oficina del Defensor de la Ciudadanía prometido por el PP



La Oficina debería haberse presentado al tejido asociativo a primeros del mes de septiembre
La Oficina del Defensor de la Ciudadanía debería haberse presentado la primera semana de septiembre a entidades y asociaciones municipales y del servicio a través de las Juntas de Barrio, según el decreto que adjuntamos, pero aún estamos esperando dicha información. Es más, el pasado 1 de julio de 2008 según el mismo documento era la fecha a partir de la que se debían dar a conocer al tejido participativo los objetivos y funciones de esta oficina.
Pensamos que con esta oficina no se puede jugar, ya que es un órgano muy importante para garantizar que las disfunciones que se puedan producir entre las acciones municipales y la ciudadanía se puedan ir corrigiendo. Si este órgano era tan importante para el alcalde, ¿cómo es posible esta incoherencia y este retraso injustificado?. Solo se puede deber a una política de imagen y no a una política que apueste realmente por la participación ciudadana.
Lorenzo Agustino vendió a grandes titulares en la prensa la Oficina del Defensor de la Ciudadanía hace más de un año. Nos encontramos con una Oficina abierta sin haber dado ningún tipo de información ni como ciudadanos ni como concejales de este ayuntamiento. Invitamos a los medios de comunicación a consultar el cronograma que adjuntamos donde se detallan los plazos y las fechas para poner en marcha la Oficina.
http://www.hortanoticias.com/noticia.asp?ref=236182

divendres, 12 de setembre del 2008

RIP


Festes de Campament




Jornadas de divulgación durante el mes de septiembre

DESCRIPCIÓ: Durante el mes de septiembre, coincidiendo con las exposiciones itinerantes de la Zona 4 y 5, se tienen previstas unas jornadas de presentación y divulgación de la versión preliminar del Plan de Acción Territorial de Protección de la Huerta de València. En ellas se abordará a grandes rasgos los contenidos y objetivos recogidos en el Plan.

Las jornadas serán:
MANISES el 9 de septiembre a las 19h. en Casa de la Cultura-Fundación Municipal de Cultura y Juventud de Manises (C/Major, 91)
PATERNA el 12 de septiembre a las 20h.en el Teatre Capri (C/ Ernesto Ferrando, nº 7 y 9)
TORRENT el 23 de septiembre a las 19h.en el Museu Comarcal L´Horta Sud (C/ Mare de Deu de l´Olivar, 30)
PICANYA el 24 de septiembre a las 19h. en la Alqueria del Moret (Centre de Desenvolupament Rural: Avd. Alqueri del Moret, 41)
PAIPORTA el 25 de septiembre a las 19h. en el Auditori Municipal de Paiporta (C/ Jaume Primer, esquina Mestre Palau).

dijous, 11 de setembre del 2008

COMPROMÍS DENUNCIA QUE AGUSTÍ VOL COMBATRE LA CRISI AMB LA CONSTRUCCIÓ DE MÉS DE 1200 VIVENDES



  • Una de les empreses mixtes que preveu crear el PP construirà vivendes per a augmentar la població de Paterna en unes 20.000 persones.
  • Compromís per Paterna proposem una ciutat sostenible: ralentitzar el ritme d’execució del pla general, potenciar la rehabilitació de vivendes i estimular l’ocupació del 19% de vivendes buides que hi ha al municipi: és el camí

La portaveu de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, ha denunciat aquest matí la previsió de construcció de vivendes que recull el govern del PP dins del projecte de la Societat d’Economia Mixta II. La memòria d’aquesta societat de capital mixt preveu la construcció de 1.123 vivendes al municipi de Paterna fins a l’any 2013. A més, a partir de 2014, inclou la construcció de 300 vivendes anuals. Estes noves vivendes faran que la població augmente en unes 20.000 persones en els pròxims anys.
La regidora del grup municipal considera que este pla d’expansió urbanística que proposa el PP és desproporcionat, insostenible, i portarà molts problemes a les arques municipals. Segons Ripoll: "La medicina que vol aplicar Lorenzo Agustí a Paterna ja l’hem provat, i no ha donat bons resultats. L’estructura urbanística de Paterna és excessivament dispersa, amb nuclis de població molt separats que demanen infraestructures pròpies (poliesportius, centres socials, etc.) i que generen moltes despeses per a les arques municipals. Profunditzar este model amb nous barris seria un greu error; a més, el projecte de construcció de vivendes no especifica les que serien de renda lliure i les protegides".
D’altra banda, la regidora ha calificat el PGOU vigent de 1990 com excessivament expansionista, perquè ha portat a fer la ciutat que hui tenim, amb barris molt distanciats i, per tant, amb molts requeriments de serveis per a cada barri que fan molt difícil la gestió municipal. "Pensem que cal frenar esta tendència i reconduir l’evolució de la trama urbana cap a una ciutat més compacta. Pensant en el creixement vegetatiu de Paterna, creiem que no cal expandir més les zones urbanes, que és imprescindible ralentitzar la nova construcció i orientar l’actuació d’esta empresa cap a la rehabilitació de vivendes més que cap a l’obra nova", ha referit Ripoll.
"Si volem fer de Paterna una ciutat sostenible, ralentitzar el ritme d’execució del pla general, potenciar la rehabilitació de vivendes i estimular el lloguer i l’ocupació de les vivendes buides és l’opció que recomana la Unió Europea per a fer urbanisme sostenible en les ciutats", ha apuntat Ripoll.

Vivendes buides
Segons l’auditoria ambiental municipal, a Paterna hi ha un 19% de vivendes buides. Una política encertada d’estímul del lloguer d’aquestes vivendes faria innecessària la construcció de la majoria de nous habitatges i, a més, revitalitzaria el centre de Paterna amb famílies joves.

http://www.hortanoticias.com/noticia.asp?ref=234532

http://www.cronicalocal.info/noticia.asp?ref=268370

http://www.valenciahui.com/noticia.php/2008/09/11/compromis_insta_a_reducir_el_crecimiento

dimarts, 9 de setembre del 2008

Paterna dispondrá en el 2009 de un depósito que permitirá reutilizar el agua del manantial de la Fuente del Jarro para consumo humano

http://www.hortanoticias.com/noticia.asp?ref=231644

Compromís per Paterna denuncia que el Partit Popular vol construir una residència pública per a majors a preu d'or



  • El govern oferirà 50 de les 70 plaçes a 2.200 euros mensuals

  • Compromís per Paterna proposem la gestió pública directa: que la Generalitat assumisca la gestió dels centres i que les places siguen públiques

El govern municipal del Partit Popular vol fer a Paterna un centre per a majors a 2200 euros al mes, una xifra sense cap dubte exagerada i que pagarà tota la ciutadania. Esta residència està contemplada dins del projecte de creació de dos empreses municipals mixtes que el govern municipal va presentar a principis del mes d'agost, i al qual només es podran presentar al·legacions fins al dia 23 d'este mes. Compromís per Paterna ja denunciarem que amb la precipitació amb què el PP va presentar el projecte no s'havia deixat temps d'estudi ni als grups de l'oposició ni al conjunt del moviment associatiu, sindicats i persones tècniques. El centre, concebut dins de la Societat d'Economia Mixta II, constarà de 70 places per a residència de les quals 50 seran de renda lliure a 2.200 euros mensuals. Les 20 restants seran concertades, i el seu preu serà de 1.436 euros.
Des de Compromís per Paterna, la portaveu, Loles Ripoll, ha volgut plantejar als dirigents del Partit Popular quina és la diferència entre el preu que ofereix aquesta residència i el que es paga a un centre privat. Segons ha constatat Compromís per Paterna el preu mitjà d'una residència privada a l'Estat Espanyol es de 1.550€/mes. Per tant, segons ha referit Ripoll, 2.200 euros són una xifra molt elevada, i creiem que és molt més diners del que una ajuntament ha d'oferir amb diners públic. En este sentit Ripoll també ha preguntat al PP per quina raó hem de pagar entre totes i tots per una residència a la qual la majoria de la població no tindrà accés perquè està concebuda per a persones amb elevades rendes.
A més a més, la portaveu ha afirmat que el govern de Paterna està incorrent en una possible competència deslleial amb l'empresa privada perquè està oferint amb diners públic les mateixes condicions que les que una entitat privada garanteix arriscant el seu propi pressupost.
Segons ha destacat Ripoll, "crear una empresa amb majoria de capital públic –pagat amb els impostos de tota la ciutadania de Paterna– per oferir majoritàriament places lliures a uns preus de qualsevol residència privada, que la majoria de les famílies de Paterna no poden pagar, és un contrasentit". A més, les 20 places restants no són públiques sinó concertades, cosa que significa que caldrà que les persones que puguen obtindre plaça accedisquen a un bonoresidència per a poder pagar uns preus més assequibles.
Segons ha sabut Compromís per Paterna fa mesos que la Generalitat Valenciana ha esgotat el pressupost per a Bonoresidéncies, i per tant serà difícil accedir a estes prestacions.
A Paterna hi ha una llarga llista d'espera de persones amb baixos ingressos per a entrar en residències, que no es cobrirà amb el projecte del govern municipal. D'una banda perquè la majoria de les places oferides seran lliures, però encara que la majoria o la totalitat foren concertades, des de Compromís per Paterna considerem que el millor sistema de gestió és la gestió pública directa, és a dir, que la Generalitat assumisca la gestió dels centres i que les places siguen oferides com a places públiques. D'esta manera, es garanteixen estàndards més alts: ratio elevada de personal per resident, més qualitat en el menjar, en la higiene, etc.

http://www.hortanoticias.com/noticia.asp?ref=233995

COMPROMÍS PIDE A AGUSTÍ QUE ACABE CON LA CRISPACIÓN QUE ÉL MISMO HA CREADO Y QUE ACATE LA MOCIÓN APROBADA EN AGOSTO



La Oficina de Secretaria ha emitido un informe que avala el acuerdo plenario aprobado el pasado agosto con los votos de Compromís per Paterna junto con los del grupo socialista en el Ayuntamiento de Paterna. Compromís per Paterna ya advirtió entonces al alcalde de Paterna, Lorenzo Agustí, del "embolao" en el que se estaba metiendo al reafirmar su intención de celebrar la consulta popular y eludir el acuerdo del pleno. Ahora, la Secretaria del Ayuntamiento ha dado la razón a nuestro grupo municipal y recoge en su informe la capacidad "inmediatamente ejecutiva" de los actos y acuerdos de las entidades locales. Asimismo, la funcionaria señala que el acuerdo no puede ser suspendido –como aseguró la por entonces alcaldesa accidental, María Villajos– si no se justifica una situación excepcional.
Según ha denunciado la portavoz de Compromís, Loles Ripoll, "este asunto le ha estallado en las manos a Lorenzo Agustí, como mucha gente ya veía venir desde hace tiempo". Además, Ripoll considera inadmisible que el primer edil declare, con el informe de la Secretaria sobre la mesa, que el equipo de gobierno llevará adelante la consulta popular y que su decisión "queda a expensas de esa consulta y por eso nos abstuvimos". Pero Agustí ha ido todavía más lejos y ha afirmado hoy en los medios que "el gobierno ha cumplido el acuerdo plenario al no celebrar bous en agosto". Ripoll ha calificado este comentario de "barbaridad" y ha querido aclarar al alcalde que "sin cambiar la ordenanza municipal de protección de los animales no podía realizar toros y el acuerdo plenario no lo cumple desde el momento que dice que va a hacer consulta".
Con todo, desde nuestro grupo municipal "queremos manifestar nuestra indignación por la irresponsabilidad manifiesta del Partido Popular que incurrirá en una ilegalidad si celebra esta consulta, ya que el acuerdo antitaurino aprobado con su abstención es plenamente operativo al no hallarse incluido en ninguno de los supuestos legales que prevé la ley", como ha declarado Ripoll.
Compromís per Paterna exigimos a Agustí que respete el acuerdo plenario y que no aumente la crispación que sólo él y su gobierno han creado. Hay que recordar que los populares también aprobaron en su día la ordenanza que hasta ahora han pretendido poner en cuestión. Ahora tienen la oportunidad de rectificar.
Según Ripoll, primero con su abstención y hasta ahora con el "ninguneo" a un acuerdo plenario, el PP "menosprecia al Consejo Escolar Municipal –órgano que redactó la moción votada en agosto– y a quienes, democráticamente, representan a la ciudadanía y toman decisiones con el fin de hacer de Paterna una sociedad más respetuosa y moderna".
El PP aún puede rectificar y no eludir el artículo 11 de la ordenanza aprobada también por los populares hace poco más de un año que recoge que el Ayuntamiento de Paterna ni autorizará ni informará favorablemente la realización espectáculos, de índole pública o privada, que suponga el maltrato y/o sufrimiento de animales.
"Si el PP no quiere posicionarse respecto a la realización de bous al carrer debería en todo caso cumplir con la legalidad", ha concluido la portavoz.

dijous, 4 de setembre del 2008

HAGAMOS RESPIRAR A NUESTRO PLANETA


APAGÓN MUNDIAL EL 17 DE SEPTIEMBRE DE 2008
ESTE APAGÓN SERÁ DE 21:50 A 22:00, A LA MISMA HORA LOCAL DE CADA PAÍS EN TODO EL MUNDO
Oscuridad mundial: En Septiembre 17, 2008 desde las 21:50 a las 22:00 horas.
Se propone apagar todas las luces y si es posible todos los aparatos eléctricos, para que nuestro planeta pueda 'respirar'. Si la respuesta es masiva, la energía que se ahorrará puede ser brutal. Solo 10 minutos y veamos qué pasa. Si estamos 10 minutos en la oscuridad, prendamos una vela y simplemente la miramos y nosotros estaremos respirando y nuestro planeta. Recuerde que la unión hace la fuerza e Internet puede tener mucho poder y puede ser aun algo más grande.

dimecres, 3 de setembre del 2008

Festes 2008

Pasacarrer infantil de cohets de luxe

Pasacarrer de cohets de luxe

Les nostres regidores, Loles Ripoll i Cristina Domingo; el president de la junta de barri de la Canyada, José Carot; i Javier Belmonte, de la Coordinadora de Defensa dels Boscos del Tùria, en la Gran Nit Cristiana

Cristina Domingo en la Gran Nit Mora

Loles Ripoll en la Gran Nit Mora

Imatge de la plaça del Poble (pasacarrer de cohets de luxe)

Santiago Ibàñez (Bloc) de tiraor -Pasacarrer de cohets de luxe