Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dijous, 30 d’abril del 2009

Compromís per Paterna duu a la Fiscalia el cas Juan Fernández per a aclarir els motius de la seua destitució

Compromís per Paterna ha denunciat davant la Fiscalia possibles irregularitats al si del govern municipal del PP












Compromís per Paterna ha volgut traure a la llum pública les possibles irregularitats i falta de transparència que podrien haver-se donat a l’Ajuntament de Paterna durant els últims nou mesos. Per això, el grup municipal vam comparèixer recentment en roda de premsa amb la finalitat de poder parlar a fons sobre la qüestió i explicar la denúncia presentada la Fiscalia.

En el mes de febrer Compromís va presentar una moció per urgència, on sol·licitem que es reobrís la comissió d'investigació. No se'ns voto la urgència. En el mes de març Compromís i el PSPV-PSOE van presentar una moció al ple on se sol·licitava, atenent al principi de transparència que "se remita copia del conjunto de actas de la Comisión de Investigación a la Fiscalía y al Tribunal de Cuentas". El PP rebutjà la moció.

Per això, Compromís per Paterna ha denunciat davant la Fiscalia els fets baix la següent hipòtesi:
Al si de la Junta de Govern de l'Ajuntament de Paterna, actualment governat pel Partit Popular, s'han pogut produir fets constitutius de delicte entorn a maniobres d'ocultació i/o substracció de documents interns, signats pel ponent de Serveis cessat, que denunciaven reiterats incompliments de la contracta de neteja viària, així com d'un possible informe jurídic entorn d'una anunciada rescissió del contracte amb FCC.
La portaveu, Loles Ripoll, va informar a la roda de premsa sobre la evolució dels fets:



LLIG EL SEGUIMENT ALS MITJANS

http://www.hortanoticias.com/noticia.asp?ref=313769

http://www.levante-emv.com/secciones/noticia.jsp?pRef=2009050100_12_584400__Comarcas-Compromis-lleva-Fiscalia-Paterna-irregularidades-investigacion-edil-destituido

http://pagina26.com/comunitat-valenciana/xuquer-turia/7913-compromis-per-paterna-denuncia-lajuntament-davant-la-fiscalia.html

http://www.lasprovincias.es/valencia/20090501/horta/grupos-paterna-enfrentan-caso-20090501.html

http://www.paternaaldia.com/index.php/politica/107-compromis-denuncia-ante-la-fiscalia-las-presuntas-irregularidades-del-qcaso-fernandezq


LLARGUES CUES EN EL REGISTRE DE L'AJUNTAMENT PER LA FALTA D'ORGANITZACIÓ DEL PP


Ahir de matí centenars de persones s'amuntonaven en la porta de l'Ajuntament formant una llarga cua per a poder presentar la sol·licitud de plaça per a l'escola d'estiu.


Després de parlar amb els sol·licitants, alguns confirmaren que estaven des de les 4 del matí.





Per a Loles Ripoll, portaveu de Compromís: " s'ha començat la campanya de l'escola d'estiu sense haver-se estudiat qual és la forma més adequada per a evitar problemes d'organització com els que han existit i, a més, és necessari que l'Ajuntament vaig ampliar l'oferta de places de “escola d'estiu”.



Ara que el govern municipal ha anunciat un "important" superàvit, és el moment d'oferir més places perquè les famílies que no poden deixar els seus fills amb familiars en vacacions, puguen portar-los a “l'escola d'estiu”, un recurs que no sols soluciona este problema a pares i mares, sinó que aporta una oferta lúdica i pedagògica de qualitat que, a mes d'entretindre, millora les capacitats de l'alumnat", ha afirmat Ripoll.

http://www.paternaaldia.com/

http://www.hortanoticias.com/noticia.asp?ref=313319

COMPROMÍS EXIGEIX AL PP DE PATERNA DURESA CONTRA LES ELÉCTRIQUES PER A GARANTIR LA SEGURETAT EN EL PARC



També exigix que l'equip de govern plantege un full de ruta junt amb les elèctriques per a traure les línies fora del parc

Estem entrant en les estacions caloroses, en les que el risc d'incendi és major. Encara que els incendis produïts en la Vallesa per contactes fortuïts de les línies d'alta tensió amb la vegetació han sigut inexistents fins ara, la legislació és contradictòria en esta qüestió, ja que segons alguna normativa –en la que es basa la Conselleria–, que ara es considera totalment obsoleta, s'hauria d'eliminar totalment la vegetació baix les línies d'alta tensió per a no produir incendis, i en canvi en el Pla d'Ordenació dels Recursos Naturals del parc del Túria es planteja l'exigència a les companyies elèctriques que augmenten la seguretat en les seues línies per a evitar incendis, i així també poder mantindre la vegetació baix les línies elèctriques al no haver-hi possibilitats que estes causen accidents. Precisament el dimarts 28 d’abril, en la reunió sobre les tales mantinguda en l'Ajuntament, es va recordar que els únics accidents relacionats amb les línies elèctriques d'alta tensió en la Vallesa han sigut causats per imprudències dels treballadors de les empreses elèctriques, però en cap cas per purnes ni despreniment de cables, etc.

Encara així, la representant de Compromís en la reunió, Cristina Domingo, va exigir al govern municipal que reiteren a les elèctriques l'exigència de reforçar la seguretat en les línies “perquè no hi haja cap probabilitat d'ocasionar un incendi per contacte amb la vegetació, i que així es puga mantindre la vegetació de sotabosc i matoll intacta, a més de la immensa majoria de l'arbratge”. A més, Domingo va insistir en la necessitat reprendre les reunions amb les empreses elèctriques per a establir “un full de ruta per a traure les línies elèctriques fora del parc natural”.

Exigència d'un canvi del decret sobre les tales

A més, Domingo va transmetre a Ignacio Gabarda la necessitat que el Consell canvie el projecte de decret sobre treballs forestals baix les línies d'alta tensió que es va difondre en l'última reunió de la junta gestora del parc del Túria. En este decret es planteja la voluntarietat per a les companyies elèctriques de reforçar la seguretat en les línies, quan, segons Domingo “esta qüestió hauria de ser obligatòria. No és de rebut que en el segle XXI es permeta a unes companyies que talen tota la vegetació només perquè no estiguen disposades a realitzar uns treballs tècnics senzills i econòmics de reforç de la seguretat de les línies. Este decret té que ser modificat urgentment. Si no és així, podem trobar-nos amb milers d'hectàrees de bosc arrasades només perquè el Govern autonòmic no exigix a les empreses que realitzen una inversió mínima per a no posar en risc la vegetació”.

dimarts, 28 d’abril del 2009

La línia defensiva Republicana de València podrà protegir-se




Búnker ubicat al bosc de la Vallesa






 L'Ajuntament en ple va aprovar ahir la proposta de Compromís mitjançant podria catalogar-se línia XYZ, de 26 kilómetres a l'àrea metropolitana, com a Bé d'Interés Cultural

 Compromís va sol·licitar la protecció íntegra d'esta línia i insta a la resta d'ajuntaments implicats a seguir l'exemple per a aconseguir una intervenció coherent


La protecció dels 26 quilòmetres que composen la línia republicana defensiva de la ciutat de València pot ser possible. Per mitjà d'esta proposta a la qual es sumeren la resta de grups de la corporació, l'Ajuntament de Paterna demanarà a la Conselleria de Cultura que dote amb la figura de Bé d'Interés Cultural a la totalitat de la línia XYZ, també coneguda com la Matallana, que discorre des del municipi d'El Puig fins a Manises; passa pel terme de Paterna i Sant Antoni de Benagéber, després pel bosc de la Vallesa, Entrepins, València la Vella, i finalitza en la localitat de Riba-roja del Túria.

Segons ha ressaltat la portaveu de Compromís, Loles Ripoll, -a la imatge- “donada la importància històrica i cultural d'este conjunt defensiu hem considerat que és fonamental protegir-ho en la seua totalitat. Es tracta d'una línia de trinxeres de 26 quilòmetres que, a més de travessar el nostre terme municipal, afecta més municipis, i per això des de Compromís ens agradaria animar a la resta d'ajuntaments implicats que ens acompanyen en esta petició”.

Si la resta de municipis també presenten i respalden esta proposta, podrà aconseguir-se la rehabilitació de vora 200 elements entre els que es troben búnkers, trinxeres, nius de metralladora, túnels, llocs de comandament i altres fortificacions.



Compromís per Paterna ha organitzat una visita oberta a totes i tots per a conèixer esta línia defensiva. Serà el diumenge 24 de maig a las 10 hores del matí des de la Porta del Sol de la Canyada. Informarem de l'excursió també els mitjans de comunicació en les pròximes setmanes, i ampliarem la informació al nostre blog.

Llig-la a l'edició digital

AMB EL PARTIT POPULAR TORNA A PATERNA LA TAXA DE FEM


La nova taxa de l’Entitat Metropolitana de Gestió de Residus (EMTRE) va decidir-la el Partit Popular i està cobrant-se a Paterna en els rebuts trimestrals de l'aigua, amb un import des de 22 euros, fins un màxim de 1.094 euros.

Estos diners fins ara els pagava l'ajuntament dels impostos que recollia per l'IBI, i ara el pagarà cada família en una taxa a part i en funció del consum d'aigua.

Això suposa un doble pagament per a la ciutadania, per una part via IBI, i de l'altra via taxa.

La taxa de l’EMTRE aplicarà un tractament desigual als barris on el consum d'aigua és major a causa dels jardins, i no prima les bones pràctiques ambientals com la reducció de la quantitat de residus per família.

Compromís exigim que el govern municipal del PP torne l’import de la taxa ingressant directament a cada veí/veïna el mateix importe que ha pagat per no haver de fer tràmits complicats a l’Ajuntament.

LA DISTRIBUCIÓ ACTUAL DE LES COMPANYIES D’AIGUA A PATERNA ÉS:

Aguas de Valencia - Omium Ibérico - Parc Tecnológic; Mas del Rosari - La Coma; Terramelar; Polígon Font del Gerro; una part de la Canyada; Santa Gemma

Cooperativa Plantío - La Canyada - Una part de la Canyada

Aguas de Paterna (empresa mixta municipal) - Casc urbà


REBUT

Taxes d'anada i tornada i un enganyós superàvit

Loles Ripoll -portaveu de Compromís per Paterna-. Ple 27 d'abril de 2009. Sobre l'Ecobono, subvenció mediambiental per tornar l'import pagat per la taxa de fem.

La primera cosa que vostés, senyors del PP, haurien de fer és cobrar a les persones que no van pagar i també el recàrrec corresponent. Açò és el que el grup a què represente, Compromís per Paterna, va proposar en el ple de maig del 2008. Però vostés no ho volen fer, a pesar que estan deixant d'ingressar diners. Els resulta una mesura impopular, i mai millor dit això d'impopular. Vostés estan creant un greuge comparatiu entre les persones que van complir amb l'ordenança i les que no ho van fer.

Les regidores Loles Ripoll i Cristina Domingo

I el nostre grup torna a preguntar-se: Les persones que no van pagar, i evidentment no se'ls tornarà, no són gent compromesa, i no assumixen l'obligació amb el municipi d'adoptar hàbits i comportaments “nets” i respectuosos amb el medi ambient? Sr. Agustí, Quant está pendent de cobrament? Quasi 2 milions d'euros? I damunt, vostés ho presenten com a superàvit.

Ara li vaig fer un plantejament, quan alguna associació rep una subvenció ha de justificar-la, no és així? Com justifiquen vostés la subvenció de l'Ecobono? Com saben que s'ha estimulat el consum sostenible? Quin seguiment han fet vostés d'estes conductes? Jo he rebut la subvenció i ningú m'ha preguntat sobre si he tingut un comportament net. És més, al final vostés han eixit guanyant. Només el 50% dels que van pagar la taxa han vingut a reclamar el famós Ecobono. Dona-li al Play i escolta la intervenció de Loes Ripoll al ple d'anit.



El nostre grup li prega que no enganye més als veïns. La posada en marxa de la taxa de fem va tindre un elevat cost, però també la seua devolució suposa un gran cost. I al final els que paguen les anades i vingudes són els ciutadans.

No direm molt més perquè no ens volem repetir. El nostre grup li demana la retirada del punt, fins a posar a cobrament els rebuts pendents, si vostés no ho retiren el nostre grup va a ABSTINDRE'S.


EL PLE EN IMATGES: tres titulars

1. Primera expulsió d'un miembre de la corporació en 12 anys: Carme Ferrer va haver d'abandonar el ple a instàncies de Lorenzo Agustí








2. Les regidores de Compromís se queden a soles al plenari front al PP: el PSPV-PSOE censura la seua companya de partit però deixa el ple

3. Una fràgil unió de en contra del segón by pass: Compromís manté el seu més ferme NO

NO AL BY-PASS PER PATERNA

Volem reiterar la nostra més ferma oposició a una ampliació del by pass que passe per la localitat i demanem, en la línia del que han manifestat els representants veïnals, que el Ple de l’Ajuntament reitere la seua oposició a este desdoblament del by pass per les conseqüències mediambientals que tindria per a Paterna.



MOCIÓ, aprobada ahir al ple ordinari de l'ajuntament:

Dolores Ripoll Bonifacio, portaveu del grup municipal Compromís per Paterna, i Sara Alvaro Blat portaveu del grup municipal PP de l’Ajuntament de Paterna presenten per al seu estudi i deliberació en el Ple la següent moció:

EXPOSICIÓ DE MOTIUS

El passat 8 d’abril, el delegat del Govern va presentar als mitjans de comunicació un estudi informatiu sobre la circumval·lació exterior de València. En este estudi apareixen grafiades dos alternatives possibles a l’ampliació d’esta infraestructura: una travessaria la Vallesa l’altra seria paral·lela a l’actual by pass. Tot i que en el mateix estudi es parla d’intervencions que millorarien la seguretat vial, els plànols mostren estes dos possibilitats, que creiem descartades pel compromís dels representants del govern central de no fer passar un segon by pass, ni una ampliació de l’existent pel municipi de Paterna. Per tot l’exposat, Compromís per Paterna i PP



ACORDEN

1. Reiterar el total rebuig i oposició que un segons bypass, o nova circumval·lació a Valencia, es realitze per Paterna.

2. Traslladar al Ministeri de Foment este acord municipal recordant el compromís del president Zapatero i del Ministeri, contrari a un traçat per Paterna, reiterat en l’escrit del secretari d’Infraestructures Víctor Morlan en el qual deia textualment "que la circumval·lació exterior no discurrirà per Paterna".

3. Traslladar a la Generalitat Valenciana este acord municipal, recordant el compromís adquirit pel president Camps, per boca de l’ex conseller González Pons i ratificat després en l’escrit del conseller d’Infraestructures García Antón en el qual deia: "Que s’estudien uns altres traçats que no afecten el terme d’eixe municipi. Si finalment això no és possible, ens oposarem a la construcció d’esta carretera. Tot això amb l’objectiu que la Generalitat Valenciana inste el Ministeri a la modificació d’este projecte perquè el traçat no es realitze per Paterna.

4. Sol·licitar al Ministeri de Foment la informació completa del mencionat Informe amb tots els detalls que facen referència al terme municipal de Paterna, i traslladar esta i tota la informació disponible sobre això a la Junta de Barri de la Canyada, i acompanyar en tot cas a esta, en la reunió que a l’efecte s’ha sol·licitat amb el ministre de Foment i el delegat del Govern a la Comunitat Valenciana.

5. Acordar l’oposició de l’Ajuntament a qualsevol disseny viari que supose un increment de la capacitat de l’actual circumval·lació per les conseqüències mediambientals per contaminació acústica i de CO2, per a Paterna.

6. Donar trasllat d’esta moció a les juntes de barri i al Consell de Participació Ciutadana de Paterna.

dilluns, 27 d’abril del 2009

EN PLENA CRISIS POLITICA EN EL PP VALENCIANO, AGUSTI DA CARPETAZO A LA COMISIÓN DE INVESTIGACIÓN DEL EX-EDIL

COMPROMÍS PER PATERNA ENVIARÁ COPIA DE TODA LA DOCUMENTACIÓN A LA FISCALÍA, PARA QUE SE INVESTIGUE SI HAY INDICIOS DE DELITO

La comisión de investigación solicitada por los grupos de la oposición se ha cerrado en falso, por el PP, cometiendo una irresponsabilidad política y consintiendo una posible irresponsabilidad administrativa.

A pesar de todas las dudas existentes (y sin resolver) sobre la contratación a empresas y la posibilidad de denuncia a FCC, el Sr. Agustí ha decidido acabar con la investigación. En los informes que el Sr. Fernández había elaborado se explicaba con fotos que en una serie de zonas del municipio no se habían limpiado como se debía, dichos informes no llegaron nunca a quien correspondía y por esto seguramente no se abrió ningún expediente sancionador a FCC por incumplimiento de contrato.

El equipo de gobierno del PP debería de haber asumido que desde el Ayuntamiento se podrían haber repercutido los gastos de las facturas presentadas por las empresas Vernet Integral SL y Asesores Urbanísticos Valencianos ya que según informe solicitado a un funcionario desde la comisión de investigación se puede leer:
"las empresas Vernet, Integral SL y/o asesores Urbanísticos Valencianos realizaron trabajos de limpieza en la vía pública en los polígonos cuyo cometido corresponde al servicio de limpieza viaria..." (FCC).

Todos los informes deberían estar en un expediente en contratación para poder haber abierto una investigación y reclamar a FCC el cumplimiento de contrato, algo que no ha sucedido. ¿Dónde estaba ese expediente? ¿Dónde se encontraban los originales de los informes elaborados por el Sr. Fernández? …Nadie los tenía, ni funcionarios, ni la presidenta de la comisión, ni el oficial mayor, ni el exconcejal... Dos días más tarde, aparecieron en la mesa del Sr. Agustí ¿...?


El PP ha concluido que “no se deduce, en ningún caso, un enriquecimiento injusto que vaya en perjuicio de la administración Municipal", además de advertir que "no se ha acreditado relación de parentesco entre las dos empresas y el exconcejal Fernández...". El Sr. Agustí y alguien más sabrán los verdaderos motivos y las presiones recibidas para la destitución.
Son demasiados interrogantes que pueden esconder algo más que la destitución de un concejal de la confianza del Sr. Agustí Y EL PUEBLO DE PATERNA TIENE DERECHO A SABERLO.

El Sr. Agustí intenta dar una imagen de transparencia que ha sido contradictoria en la comisión de investigación. Por todo ello Compromís pondrá en manos de la justicia toda la documentación de la que disponemos para que se investigue si hay indicios de delito. La transparencia ha de ser la principal premisa en las actuaciones de nuestro Ayuntamiento.

COMPROMÍS PER PATERNA EXIGEIX UNA COMISSIÓ MUNICIPAL PER A EVITAR LES CONTRACTACIONS A DIT I EL PARTIT POPULAR ES NEGA

Compromís per Paterna va presentar en el Ple de febrer una moció en la qual es plantejava la creació d’una comissió especial –formada per tècnics municipals, representants sindicals, polítics i un representant del Consell de Participació Ciutadana– que establisca un barem objectiu per a adjudicar els llocs de treball, de forma que no es puguen fer contractes a dit a amics i coneguts, a persones afins, en definitiva, al PP. El govern del Partit Popular de Paterna s’ha oposat a constituir esta comissió per tant tindrà les mans lliures per a contractar a qui vullga. Això només pot crear recels entre la ciutadania o contribuir a un repartiment del treball injust guiat per interessos partidistes.

Compromís pretenia garantir la transparència ja que pensem que aquestos treballs han d’adjudicar-se a partir d’un barem objectiu que tinga en compte els criteris de capacitat d’exercir el lloc i el de la situació personal i familiar dels demandants d’ocupació.

LA MEITAT DEL SUPERÀVIT DECLARAT PER AGUSTI ES DEU AL FET DE NO COBRAR ELS REBUTS DE FEM


LA MEITAT DEL SUPERÀVIT DECLARAT PER AGUSTI ES DEU AL FET DE NO COBRAR ELS REBUTS DE FEM. Exactament un total de 1,7 milions que figuren en el pressupost de 2008 pel cobrament de les taxes de fem del 2006 i 2007, com a conseqüència de liquidacions correctes. El cobrament era legal en tots els seus termes, però Agustí es nega a cobrar, ni el principal ni els seus corresponents recàrrecs, precisament perquè els seus deutors són els que els van recolzar en la campanya electoral contra el fem que hui ja sabem que era perfectament legal.

Loles Ripoll, portaveu de Compromís per Paterna, afirma que “estem farts d'exigir a l'alcalde que coure eixos rebuts ja que de no fer-ho s'està donant cobertura a una situació d'objecció fiscal, però ara veiem que no ho ha fet. Agustí ens ha mentit una vegada més, però ara l'interventor li advertix que l'actual paralització pot ocasionar la prescripció amb el consegüent perjuí per a l'Ajuntament, i afig, recomane que no es dispose d'eixe romanent de tresoreria fins que no es procedisca a la normalització en el cobrament del dit pendent”.

La qual cosa vol dir, que dels 3.5 milions no seria prudent gastar més de 600.000 euros, quantitat que el nostre grup revisarà en quant podem tindre accés a la documentació, la qual en data de hui no ens ha sigut entregada, per això Ripoll afig: “Agustí novament ens escatima la informació als grups de l'oposició que ens hem d'assabentar pels mitjans de comunicació sobre qüestions fonamentals per a l'exercici normalitzat de la democràcia municipal, com és la liquidació del pressupost de l'any anterior”.

D'eixos 1,8 milions restants, una part molt important es deu als diners no gastats en les inversions previstes, com saben molt bé en els barris, ja que és evident que les úniques obres en el carrer són les que no finança l'ajuntament.

Però l'Interventor tira dades negatives encara més reveladors, com és el fet que en 2008 s'haja registrat una tendència a què els gastos cresquen més que els ingressos, la qual cosa podria portar a situacions de dèficit corrent o que l'estalvi net haja disminuït lleugerament anunciant un canvi de tendència.

Tot això posa en dubte les afirmacions de bona gestió i rigor pressupostari a què tant els agrada al·ludir.

divendres, 24 d’abril del 2009

Les converses telefóniques del cap valencià de la trama corrupta















El Pais
22 d'abril de 2009

- 24 de diciembre de 2008, 21.43. "Amiguito del Alma".

Álvaro. Presidente.

Camps. Feliz Navidad, amiguito del alma.

Á. Oye... que te sigo queriendo mucho.

C. Y yo también... tenía que haberte llamado, te quería haber llamado, para contarte todo, cómo fue, para decirte que tienes un amigo maravilloso, Romero, y que el otro es un tipo excepcional, ¿eh?

Á. Vale, me alegro, pero me han ido informando puntualmente de todo.

C. Ya, ya lo sé, pero sobre todo para decirte que te quiero un huevo.

Á. Bueno, qué... contarás durante muchos años con mi lealtad, ¿vale?

C. Perdona, ¿durante muchos años? No, hijo de puta, durante toda tu vida. Ja, ja...

Á. Por eso, tío, es que espero que sean muchos.

C. Ya, pero bueno, no tienes que decir durante muchos, porque eso tiene un límite, una caducidad, durante toda tu vida...

Á. No, llevas razón, siempre me tienes que... ¿ves? Es la ventaja de estar todos los días delante de un micro.

C. Exacto.

Á. Tu caudal de palabras, tu facilidad de palabras... Te quiero mucho a ti y a tu familia. ¿Vale?

- 7 de enero de 2009, 22.38. "Es un detallito".

Á. ¿Has leído mi tarjetón? [la comunicación se interrumpe y continúa después].

C. Muchísimas gracias, ¿eh?

Á. Bueno, escucha, tu... ¿Has leído mi tarjetón?

C. Sí, sí, sí...

Á. Bueno, pues fíjate, fíjate si te debo...

C. No, no, nada.

Á. Sí, sí, sí.

C. Bueno, yo quiero que nos veamos con tranquilidad para hablar de lo nuestro... que es muy bonito.

Á. Cuando tú quieras, y te dejen, y puedas...

C. Un abrazo muy fuerte, te paso con Isa [se trata de la mujer de Francisco Camps].

Isabel. Álvaro

Álvaro. Hola.

Isabel. Con el mío te has pasado 20 pueblos.

Á. ¿Qué dices?

I. Que sí.

Á. Si es un... si es un detallito, hazme caso.

I. Un detallito, ja, ja, ja.

Á. Qué dices...

I. Bueno, no, eso lo tenemos que hablar, ¿eh?

Á. Bueno, vale, va. Lo hablamos cuando tú quieras.

I. Detenidamente... no en serio.

Á. Vale, vale. Oye, escucha, ¿le ha gustado a Isabel el suyo?

I. Bueno, de eso también tenemos que hablar, es que le está pequeño.

Á. ¿Le está pequeña?

I. Es que [es] tamaño de niña pequeña, y mi...

Á. Es que yo pensaba, que sería la muñequita como la tuya.

I. Mi niña... no.

Á. Ah... claro, es que he pensado en la muñeca de una chica muy joven, como tú.

I. Claro, claro, ja, ja, ja. Yo no me la he probado.

Á. No te preocupes que eso lo arreglamos. Pero... ¿Le ha gustado la medallita?

I. Sí, le ha gustado, le ha encantado.

Á. Vale, me alegro, vale, vale. Oye, pues entonces no te preocupes que yo mañana...

I. Y ahora hablamos, porque es que es muy fuerte, no en serio.

Á. ¿Quién está fuerte?

I. No, en serio, no me lo voy a quedar.

Á. ¿Quién está fuerte? Es que no te oigo bien, no te oigo nada.













Recomanem la lectura d'aquesta pàgina per llegir una informació completa de la notícia:
http://www.elpais.com/articulo/espana/esposa/Camps/regalo/Bigotes/has/pasado/pueblos/elpepuesp/20090422elpepunac_17/Tes

Escolta l'audio:

COMPROMÍS EXIGEIX UNA SOLUCIÓ A LA PERDUA DE MILERS DE LITRES D’AGUA DEL BROLLADOR DE LA FONT DEL GERRO


 L’equip de govern va comprometre’s fa 10 mesos a paralitzar amb urgència l’abocament d’aigua

 Fa un any el brollador tirava al riu Túria vora 14.000 litres a la hora, aproximadament unes 49 piscines olímpiques a l’any: ara la quantitat d’aigua és encara major

 L’Ajuntament de Paterna va aprovar fa més de 4 mesos una moció de Compromís per dotar al Barranc de la Font –on s’ubica el brollador- amb la figura de Paratge Natural Municipal

 El govern del PP encara no ha iniciat els tràmits per a protegir el barranc de la Font




El brollador de la Font del Gerro continua perdent milers de litres d’aigua al dia, a pesar de les denúncies presentades per distints col·lectius ciutadans i polítics fa 10 mesos, i de les falses promeses del govern del Partit Popular de Paterna. Després de l’eco mediàtic i polític que es va generar a l'agost passat per l’abocament escandalós d’aigua al riu Túria, l’alcalde de Paterna va assegurar que el seu govern “no ha dejado de hacer cosas” per aprofitar l’aigua d’aquest brollador ubicat al paratge del Barranc de la Font de la Canyada. De fet, Lorenzo Agustí es va comprometre públicament a posar en marxa un projecte per reutilitzar l’aigua per a consum humà a principis de l’any 2009. Segons ha ressaltat la portaveu de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, “no sols no s’ha iniciat el projecte sinó que el brollador continua perdent cada dia litres i litres d’aigua i la quantitat és cada vegada major, es a dir, es perden més de 14.000 litres al dia”. Segons Ripoll “és un atemptat ecològic i cal prendre mesures immediatament”.



D’altra banda, Ripoll ha recordat que fa més de quatre mesos Compromís per Paterna va proposar la recuperació del Barranc de la Font davant la situació d’abandó que presenta l’entorn, tal com mostren les fotografies adjuntes. L’Ajuntament va aprovar la proposta però encara no ha iniciat els tràmits.

Segons Loles Ripoll, portaveu de Compromís per Paterna: el cas del barranc de la Font no és un cas aïllat. Lorenzo Agustí és especialista en la política d’imatge. És fàcil aprovar mocions que queden bé davant de la ciutadania, però és molt més fàcil oblidar-se’n, sobretot si, com esta, suposa inversió de l’Ajuntament, i principalment de la Generalitat”. Per a Ripoll “les condicions actuals del barranc dificulten el lleure ciutadà, perquè amb les pluges del passat hivern s’ha fet complicat accedir-ne a algunes zones, per això és fonamental un manteniment del barranc i una bona senyalització per a que servisca d’esplai als veïns de la zona i, al mateix temps, ser també un pol d’atracció de veïnes i veïns de tota Paterna, pel seus valors paisatgístics i ambientals”.


El barranc de la Font té uns valors ambientals molt especials, ja que és un espai amb valuoses espècies vegetals i animals, i, a més acull el brollador de la Font del Gerro, que forma part de l’antic sistema de descens d’aigües que des del brollador abastia Paterna. Quan València va tindre problemes d'abastiment al principi del segle XX, Paterna va ser un dels punts amb què va comerciar la capital l'aigua que necessitaven d’aquest brollador. Per estos valors, i també per la seua ubicació molt pròxima a les vivendes de la zona, el Ple de l’Ajuntament de Paterna va aprovar per unanimitat la moció de Compromís d’iniciar els tràmits per a sol·licitar a la Conselleria de Territori i Habitatge la seua protecció com a Paratge Natural Municipal. Res s'ha fet encara.

Llegir més:

http://www.hortanoticias.com/noticia.asp?ref=310128

dijous, 23 d’abril del 2009

ESCÀNDOL MEDIAMBIENTAL

A pesar de la crisi econòmica que travessem, de les denúncies presentades per distints col·lectius ciutadans i polítics fa 10 mesos, i de les falses promeses del govern del Partit Popular de Paterna,

El brollador de la Font del Gerro segueix abocant litres d'aigua al riu Túria.

El volum d’aigua desaprofitada és cada dia major. Mira el vídeo que ens ofereix la Junta de Barri de la Canyada per a comprovar-lo.

CCOO i UGT deixen el Consell Municipal de Policía perquè afavoreix a persones afins al PP

El PP UTILITZA MARQUES PUBLICITÀRIES PRÒPIES EN DETRIMENT DE L’ESCUT OFICIAL



El Partit Popular omet l'ús de l'escut de Paterna en publicacions, cartelería i campanyes institucionals de l'Ajuntament



Compromís per Paterna ha elevat a la Sindicatura de Greuges una queixa formal en què s'especifiquen les irregularitats que el PP de Paterna està cometent al no publicar l'escut municipal del municipi. La portaveu de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, ha explicat que “el nostre grup municipal ha demanat la documentació pertinent per a recórrer davant del Síndic i que es posicione davant del “ninguneo” a l'escut oficial de les paterneres i paterners”.



L'equip de govern del PP no està utilitzant l'escut oficial ni en la documentació municipal, ni en les publicacions, tanques i cartelería institucional. Si no n'hi ha està substituint-ho per diverses marques i eslògans “privats” que no s'han consensuat per tots els grups de la corporació. La seua publicació no seria reprotxable legalment si s'acompanyara de l'escut oficial.


(foto: tv informativa SIAC)

Tal com assenyala el decret 5736 –APROVACIÓ DE LA MARCA MUNICIPAL– al punt segon: “Aprovar l'ús de l'indicat logotip o marca en la documentació i campanyes municipals, de conformitat amb l'annex a l'anteriorment esmentat acord plenari que consta en expedient diligenciat per secretaria, i sense perjuí de respectar el mateix ús que es realitza de l'escut municipal oficial, que no es veurà desplaçat de cap manera.”



(foto: porta del SIAC)

Segons ha declarat Loles Ripoll “l'aprovació de l'escut oficial de Paterna ha sigut fruit de molt de temps i esforç per a obtindre el consens per part de tota la corporació i si ara el PP no vol utilitzar-ho per a publicitar marques que són en el fons del seu partit hauria d'aprovar-ho en ple”.

dimecres, 22 d’abril del 2009

AFEMPES CONSIDERA INADMISSIBLE LA DISCRIMINACIÓ DEL IVADIS (Institut Valencià d'Atenció als Discapacitats)



Extracte del model de presentació del programa (es pot llegir al pagina Web del IVADIS)


La Federació de Familiars d'associacions de Persones amb Malaltia Mental Greu de la Comunitat Valenciana, FEAFES CV, entre la qual es troba l'Associació de Familiars de Malalts Mentals de Paterna, l'Eliana i Sant Antoni de Benágeber, denúncia la discriminació que realitza l'Institut Valencià del Discapacitat IVADIS en l'oferta d'estades vacacionals dirigida a discapacitats a excepció dels discapacitats que patisquen “trastorns mentals”.

Des de la Federació, es considera inadmissible que existisca una discriminació tan plausible en este aspecte i per això els familiars donaran part al Sindic de Greuges a més de plantejar una queixa formal davant del propi IVADIS.

Desde Compromís per Paterna volem donar el nostre suport a la Federació i considerem que la Conselleria de Benestar Social, màxima responsable del IVADIS te que rectificar ja que que una institució creada per atendre les discapacitats no deu excloure a les persones que pateixen transtorns mentals ja que aço atenta contra el drets bàsics de les persones.

Llegir més:

http://www.paterna.biz/Noticias/Articulos/2009/200904/20090401-055.htm

EL TSJCV INVESTIGARÀ A CAMPS





El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) investigarà a Francisco Camps, president de la Generalitat, per un suposat delicte de suborn.

La Sala Civil i Penal es va declarar ahir competent per a instruir la part del cas Gürtel que afecta Camps; al secretari general del PP valencià, Ricardo Costa; a l'exvicepresident Víctor Campos i a l'excap de gabinet de la Conselleria de Turisme Rafael Betoret.



El delicte de suborn està en relació amb l'acceptació per part dels dos aforats, Camps i Costa, i els altres dos supòsits implicats, Campos i Betoret, de regals per part d'empreses de Francisco Corretja, essencialment d'Aurenja Market, la seua filial a València, dirigida per Álvaro Pérez. Eixos regals, almenys inicialment, haurien sigut trages donats als suposadament implicats.



Segons Garzón, eixos dons podrien estar en relació amb l'obtenció de nombroses adjudicacions de servicis de l'Administració autonòmica. De moment, la causa s'ha obert per un delicte de suborn, la qual cosa no eximix que, si es troben indicis de qualsevol altre il·lícit penal, s'investigue. El delicte de suborn és, segons fonts del cas, el que precisament el jutge Garzón més va sustentar amb indicis racionals.

Llegir més:

http://www.elpais.com/articulo/espana/Tribunal/Superior/Valencia/acepta/investigar/supuesto/cohecho/elpepiesp/20090422elpepinac_4/Tes

dimarts, 21 d’abril del 2009

IMATGES DELS ACTES AL CEMENTERI DE PATERNA

MEMORIAL EN RECORD DELS AFUSELLATS PEL FRANQUISME



Regidores de Compromís per Paterna acompanyades per Monica Oltra (portaveu de Compromís a les Corts)













OFRENA FLORAL DEL G.M. Compromís per Paterna



IMATGES DE LA FESTA DE MIG ANY, organitzada per la Federació Intercomparses de Paterna

CONCERT GRUP REY GUDU



Èxit del grup de rock REY GUDU en el seu debut



Components: Javi Silvestre, Dani López, Héctor Torner, Manu Gámez, Sento













DINAR TRADICIONAL DE LA FEDERACIÓ INTERCOMPARSES