Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

divendres, 31 de juliol del 2009

EL CARRER DE LA VERGONYA



Veïns del Plantío (La Canyada) han denunciat el retard en la urbanizació d'un tram del carrer 219.







Compromis per Paterna, porta més de 3 mesos preguntant als plens al Regidor d'Urbanisme i Medi Ambient, inclús li ha proposat que no concedisca més llicències fins que no es duga a terme el projecte d'urbanització.

UN ANY SENSE LLUM



Veïns del carrer Sant Andreu nº35, han denuciat la falta de llum derivada d'un expedient de impagament de la constructora.

dimecres, 29 de juliol del 2009

Paterna exigirà que les línies siguen de provada seguretat


A proposta de Compromís, l'Ajuntament exigirà a les elèctriques que les línies siguen de provada seguretat



La notícia que recull la premsa passa per alt que la inicitiva ha sigut possible gràcies al grup municipal Compromís per Paterna. La proposta completa podeu llegir-la a continuació:

La generalització de l’electrificació al llarg del segle xx ha portat com a conseqüència que el territori es veja travessat per nombroses línies elèctriques per a donar servei d’electricitat a tots els nuclis de població. Les línies elèctriques, tant d’alta com de mitjana tensió, travessen carreteres, pobles, ciutats, polígons industrials i, com no, també zones forestals. Per a evitar que estes línies puguen ocasionar accidents, la legislació obliga a reforçar-ne la seguretat quan una línia travessa carreteres, nuclis habitats, instal·lacions industrials, etc. L’objectiu és que no es puguen desprendre cables, o que tampoc puguen produir-se espurnes, que puguen ocasionar electrocutacions de persones o animals, incendis en zones habitades o accidents en les carreteres. Però quan les línies elèctriques travessen zones forestals, la normativa canvia, ja que, per a evitar incendis, no hi ha una obligació de reforçar la seguretat de les línies sinó d’eliminar tota la vegetació que hi ha davall de les línies elèctriques. En este cas, es preferix eliminar la vegetació per a evitar que unes instal·lacions insegures puguen ocasionar incendis en comptes de reforçar la seguretat de les línies i no haver d’eliminar la vegetació per innecessari, ja que unes línies segures no ocasionen accidents, excepte per contacte directe de la vegetació amb els conductors.

La Generalitat valenciana ha presentat una proposta de decret pel qual es regulen els treballs sota les línies de distribució i transport d’energia elèctrica que deixa a voluntat de les companyies elèctriques reforçar o no la seguretat de les línies. Com a conseqüència, ens podem trobar casos pareguts als que hem viscut en la Vallesa l’any 2007, només que ara la Conselleria no hauria de recórrer a la normativa estatal per a aprovar les tales sinó que, acollint-se al seu propi decret, podria autoritzar l’eliminació de la vegetació en cas que una companyia no haja volgut reforçar la seguretat de les seues línies elèctriques.

En la passada reunió de la Junta Rectora del Parc Natural del Túria, el representant de l’administració autonòmica va repartir entre els presents la proposta de decret mencionada, a fi que aportaren opinions i suggeriments per a millorar-lo. En este sentit, l’Ajuntament de Paterna, com a membre d’esta Junta Rectora, considera que la proposta de decret ha d’obligar les companyies elèctriques a reforçar la seguretat de les seues línies, i no deixar esta qüestió, que tantes repercussions negatives pot tindre per als ecosistemes forestals, a la voluntat de les companyies elèctriques. És necessari que les línies elèctriques que travessen les zones forestals siguen segures, igual que ho són les que travessen zones habitades. Han de ser les infraestructures les que s’adapten al medi físic per a ocasionar els menors impactes possibles, i no al contrari. Estes valoracions també son compartides per la Comissió de Tales de l’Ajuntament de Paterna.

Per tot això, el Ple de l’Ajuntament de Paterna

ACORDA

1. Sol·licitar a la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge la modificació de la proposta de decret, de manera que siga redactat en els termes que s’especifiquen a continuació:
Modificar l’article 153 del Reglament de la Llei Forestal de la Comunitat Valenciana, en el sentit següent:
Per a evitar els possibles incendis forestals que puguen derivar-se del trencament o caiguda a terra dels conductors, els titulars de línies aèries de distribució i transport d’energia elèctrica, amb conductors nus que discórreguen per terrenys forestals, hauran d’adequar les línies a les prescripcions especials a), b) i d) recollides en el punt 5.3 de la ITC-LAT 07 del Reial Decret 223/2008, de 15 de febrer, pel qual s’aprova el Reglament sobre condicions tècniques i garanties de seguretat en línies elèctriques d’alta tensió i les seues instruccions tècniques complementàries.
Les companyies tindran un termini de tres anys per a adaptar les línies a les esmentades prescripcions especials.
La resta de l’article haurà d’eliminar les referències que fa l’article actual al trencament o caiguda a terra dels conductors, ja que amb l’obligació de la seguretat reforçada no caldria esmentar eixa possibilitat.

2. Traslladar el present acord a la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge, a tots els grups polítics de les Corts Valencianes, als grups ecologistes del municipi, a les companyies elèctriques propietàries de les línies i al moviment associatiu representat en el Consell de Participació Ciutadana.


MOCIÓ CONSENSUADA PER TOTA LA CORPORACIÓ AL PLE DE DILLUNS 27 DE JULIOL

COMPROMÍS RECORRERÀ CONTRA LA VULNERACIÓ DEL PROTOCOL DE NOMINACIÓ DE CARRERS

El protocol es va aprovar per a anar equiparant les denominacions dedicades a dones i a homes: actualment més del 80% dels carrers estan dedicats a homes i quan el protocol es va aprovar no havia cap ciutat del món que hagués adoptat una normativa com aquesta

Lorenzo Agustí ha modificat la denominació de l'avinguda del País Valencià que es un nom reconegut en el Estatut d'Autonomia i una denominació històrica relacionada amb la lluita per les llibertats democràtiques

ClicaLaImatge

Dilluns, el govern municipal del PP va consumar amb l’aprovació plenària, fent ús de la seua majoria absoluta, el canvi de denominació de l’avinguda del País Valencià pel de Corts Valencianes. La regidora de Compromís Cristina Domingo va anunciar que el grup interposarà un recurs perquè siga un jutge qui obligue a rectificar al PP, que ha vulnerat amb este canvi el protocol de nominació de carrers aprovat fa tan sols tres mesos. Este protocol obliga a l’ajuntament a “aprovar una borsa de denominacions de carrers per a la futura retolació de vials” i a “retolar els successius carrers que vagen estant disponibles”.

El protocol es va aprovar per a anar equiparant les denominacions dedicades a dones i a homes, ja que actualment la immensa majoria dels carrers de Paterna porten un nom masculí. Per això es va elaborar una llista formada per noms de dones, homes i institucions en la proporció de tres noms de dona i un d’home, institució, etc. El nom que corresponia retolar era el de Maria Moros, i l’equip del PP, saltant-se un protocol que ells mateixos votaren fa tres mesos, ha decidit canviar el nom d’avinguda del País Valencià pel de Corts Valencianes.

Cristina Domingo, regidora de Compromís i membre d’Iniciativa ha afirmat que "el PP de Paterna està demostrant molt poc de respecte a les normes que ells mateixos han aprovat. Que pot pensar la ciutadania d’un equip de govern que va aprovar un protocol de denominació de carrers i que ara, només tres mesos després, deixen en paper mullat? Les majories absolutes no donen dret a fer el que li dóna la gana a qui les té, les normes que s’aproven s’han de respectar i la ciutadania ha de saber que vulnerar-les té conseqüències, per això anirem al jutjat perquè siga un jutge qui els obligue a rectificar”.

Compromís per Paterna va manifestar fa una setmana que no compartim este canvi de denominació perquè el nom País Valencià no ha sigut mai problemàtic. Igual que ningú pensaria canviar Regne de València, una denominació històrica, considerem que tampoc calia canviar este nom, que va ser un estendard de la llibertat i que, igual que el de Regne, no és un nom oficial, però ha tingut un significat molt positiu en un període històric tan important com va ser la transició democràtica i encara apareix en el preàmbul del nostre actual Estatut d’Autonomia.

Publicada:

Hortanoticias

El Torrentí
El Punt

dimarts, 28 de juliol del 2009

EL CANVI DE CARRER JA ES UN FET

EL PP APROVA EL CANVI DE NOM DE LA AVINGUDA PAIS VALENCIÀ PER AVINGUDA DE LES CORTS VALENCIANES

COMPROMIS PER PATERNA ALERTA DE LES IRREGULARITATS QUE COMPORTA EL CANVI DE NOM


DISCURS DE LA REGIDORA CRISTINA DOMINGO AL PLE:

Porten al ple un assumpte que té un expedient incomplet perquè no porta el preceptiu informe-proposta, i només per esta raó considerem que vostés no l’haurien d’haver portat.

Esta es la primera irregularitat. Però no la única, ni la més important, perquè hui ens presenten per a que siga aprovat, el canvi de denominació de l’avinguda del País Valencià pel nom de Corts Valencianes. Fins a l’últim moment, Compromís pensàvem que anaven a retirar esta proposta, que anaven a fer cas a l’informe de l’oficial major i arreglar les coses, perquè ací hi ha una primera qüestió, i inapel·lable, i és que la proposta que vostés porten hui al ple vulnera el protocol de denominació de carrers que vam aprovar fa tres plens. El protocol, recordem, aprovat per unanimitat, diu literalment que “en el futur, per cada carrer dedicat a un home, hi haurà tres a dones” el protocol diu “en el futur”, no parla res que seria només per als nous carrers, com alguns de vostés, interessadament, han comentat. Precisament nosaltres vam fer la proposta quan s’estava plantejant el canvi del carrer Circumval·lació pel de Joan Baptista de la Salle, que no era un nou carrer sinó un canvi de nom, igual que es planteja ara. Vostés estan vulnerant amb esta proposta un protocol que vostés mateixos van aprovar i que només es pot interpretar com ho fa l’oficial major, i com ho fem nosaltres, entenent que a partir de la seua aprovació este protocol regix per a tots els carrers, tant per als nous com per a canviar els existents. Però vostés no respecten ni tan sols les normes que vostés voten. Que pot pensar la ciutadania d’un equip de govern que va aprovar un protocol de denominació de carrers i que ara, nomes tres mesos després, deixen en paper mullat? Quina confiança poden generar en la gent si no respecten ni tan sols el que vostés han aprovat amb els seus vots? Per a nosaltres esta és una qüestió molt important.
Llegir discurs complet



LORENZO AGUSTÍ (PP):


Per la seua banda l'alcalde de Paterna, Lorenzo Agustí, va demostrar una volta més la seua falta de sensibilitat al fer bromes amb el protocol aprovat per a reduir el masclisme imperant en els noms de carrers, al referir-se, entre rises, a la futura avinguda Corts Valencianes dient que té nom de dona. A més, Lorenzo Agustí va assegurar que el nom de Corts Valencianes no desagrada a ningú i que sí ho fa el de País Valencià. Si pensa canviar els noms de carrer que no agraden a algunes persones per noms de "consenso" pot passar-se els propers dos anys dedicant-se a això i no a atendre els problemes reals de la ciutadania, una ciutadania a la que intenta confondre amb cortines de fum sobre debats inexistents que desvien la seua atenció dels vertaders problemes del municipi.


JOSÉ ENRIQUE MADRID (UV):

Però la formació Unió Valenciana no es va quedar a la cua en les seues declaracions. Per primera vegada en molt de temps la formació va estar present a un ple amb la assistència de més d'un membre. Això ja és una prova de les prioritats d'este grup polític, més preocupat en assumptes de nomenclatura i en desenterrar vells fantasmes, que en temes seriosos com la sanitat, l'educació o el benestar de la ciutadania. Una lecció de "talante" democràtic i respecte és la que va donar anit un dels seus representants, José Enrique Madrid, al referir-se a la bandera dels valencians com a "trapo" o al declarar el seu rebuig a carrers com Miguel Hernàndez o Federico Garcia Lorca, per tractar-se de gent d'esquerres. A més, va qualificar la denominació de País Valencià com un "nombrecito" amb influències del Nord i va fer una defensa de la denominació de Regne de València front a la resta, una nomenclatura que, cal recordar, no ha criticat l'esquerra. De fet, a València hi ha una avinguda que es diu Antic Regne de València i ningú ha proposat canviar-la.

Pareix evident, per tant, que la dreta paternera vol encendre la flama de les polèmiques absurdes que no preocupen massa a la ciutadania.

divendres, 24 de juliol del 2009

Una ona d'incendis assola Espanya

Una jornada infernal:
El foc arrasa paratges de La Marina i La Plana Baixa
Dos detinguts en La Vall d'Acalà per imprudència
Llig-lo
Vídeo

Treballs d'extinció
Declarat un incendi forestal al municipi castellonenc de Segorbe
Informa’t

El foc actiu a tota la península
Informació i vídeos

La majoria d'incendis han sigut intencionats

VIVENDA ACCESSIBLE PERÒ ALLUNYADA DE LA CIUTADANIA

La distància dels nuclis urbans amb les oficines de la SUMPA junt a un transport públic insuficient i un horari d'atenció limitat al matí dificulten la tramitació per a l'accés a les vivendes

L'empresa municipal SUMPA sortejarà a final de l'estiu 59 vivendes de lloguer amb opció a compra. Els ciutadans que ho desitgen haurien de presentar la inscripció abans del pròxim 7 d'agost en les oficines de la SUMPA i el sorteig es realitzarà el 25 de setembre en les mateixes instal·lacions. Esta actuació ha suscitat molt interès per part de la ciutadania però segons han informat a Compromís per Paterna diversos veïns, la tramitació resulta bastant complicada per diversos motius.

Pedro ha relatat a este grup municipal el seu cas: “Treballe a Paterna en un bar i no tinc vehicle. M'he assabentat del de estes vivendes per la premsa i he telefonat a l'Ajuntament però m'han dit que he d'anar a les oficines noves que estan en el Parc Tecnològic. Pensava anar amb autobús però no hi ha horari per les vesprades”. Altra veïna jove apunta: “Jo si que tinc cotxe però treballe de matí en una oficina i m'han informat que la SUMPA només té horari d'atenció de 9 a 14 hores pels matins, així que hauré de demanar permís en el meu treball per culpa de les rigideses de l'Administració”.

Des de Compromís per Paterna, la portaveu Loles Ripoll ha manifestat que “ens vam alegrar molt que l'Ajuntament haja promogut esta actuació que està tenint bona acollida però és indignant que l'equip de govern haja donat tan poques facilitats a la ciutadania”.

Hi ha un transport públic molt limitat al Parc Tecnológic; no hi ha horari per les vesprades; no hi ha sol·licituds en l'Ajuntament; i la pàgina web de la SUMPA està tan desactualizada que encara dirigeix al ciutadà a l'antiga oficina de la SUMPA en el carrer Francesc de Borja. Per a la regidora “és intolerable que les distàncies entre la ciutadania de Paterna i el nostre Ajuntament siguen cada vegada majors. Encara que l'alcalde de Paterna declarara en premsa que el seu govern tracta de fer més accessible l'accés a la vivenda, nosaltres pensem que l'accessibilitat també consisteix en un millor transport i atenció al ciutadà, i una tramitació més senzilla”.

De fet, Ripoll ha recordat que Compromís per Paterna ha defensat sempre que es transforme el registre en una autèntica finestreta única de les administracions públiques, facilitant la relació dels ciutadans amb les mateixes, sense necessitat de desplaçaments innecessaris. Es tracta d'un projecte al que ja estan subscrits molts ajuntaments de l'Estat Espanyol i que pretén acostar l'administració al ciutadà i establir una major col·laboració entre les tres administracions intervinents: l'Administració General de l'Estat, la de la Comunitat Autònoma i les Entitats Locals.

Publicada
Torrentí
Paterna biz

Compromís demana canviar la llei d'espectacles per la directiva europea



Compromís considera que la normativa de la UE posa en perill la tradició pirotècnica valenciana

La portaveu de Compromís en Els Corts Valencianes, Mónica Oltra, va presentar este dimecres en la càmera autonòmica una Proposició de Llei de Modificació de la Llei 4/2003, de 26 de febrer, de la Generalitat, d'espectacles públics, activitats recreatives i establiments públics amb l'objecte de preservar la tradició pirotècnica de les festes de la Comunitat davant l'adaptació de la directiva europea en esta matèria

La Directiva 2007/23/CE, del Parlament Europeu sobre la posada en el mercat d'articles pirotècnics, ha de ser traslladada a l'ordenament jurídic de l'Estat espanyol, a tot tardar el 4 de gener de 2010. Eesta directiva regula la seguretat, la celebració i el desenvolupament dels espectacles i les festes amb foc i pirotècnia, una qüestió "que afecta molt als valencians", va subratllar la diputada.

Oltra va recordar que aquesta normativa europea "preveu, gràcies a diferents esmenes introduïdes en la tramitació en el Parlament Europeu, que es puguen exceptuar de les restriccions algunes festivitats culturals i tradicionals relacionades amb el foc i la pirotècnia, com les quals tenen lloc en els diferents pobles i ciutats del territori valencià".


Per a Compromís és necessari per a acollir-nos a esta excepcionalidad que reconeguem per llei, en la nostra legislació autonòmica, les activitats de foc i pirotècnica pròpies dels valencians i el caràcter popular i d'àmplia representació i tradició en les activitats de la cultura tradicional valenciana, i que es consideren part del patrimoni social, històric, cultural immaterial d'ampli abast territorial". En este sentit va encaminada la modificació de la llei que planteja Compromís, ja que, d'esta manera, "es podrà garantir que no s'inclogua cap tipus de restricció en les festes, les activitats o els espectacles amb foc i pirotècnia en les festes populars tradicionals valencianes quan es realitzi la transposició de la Directiva europea a l'ordenament jurídic de l'Estat espanyol.

Notícies relacionades

El diputat de Compromís i secretari general del Bloc, Enric Morera, defensa al vídeo següent la consideració del País Valencià com a poble de foc.

Acord i PSPV signen una moció de censura per a tirar al PP a Puçol

Els 9 edils socialistes i de Acord d'Esquerres pacten que Martí (PSPV) siga alcalde

Després de mesos de negociacions diuen que el PP "va facilitar" l'acord

Text de César Garcia - Levante-EMV
Foto: Abelard Comes

Sis regidors del PSPV i tres edils de la coalició Acord d'Esquerres (EU-Verds i Izquierda Republicana) de l'Ajuntament de Puçol van presentar dimecres, a primera hora, una moció de censura per a desallotjar al PP del govern municipal i a Mariano Sanchis de l'ajuntament, que estaven en minoria amb 7 regidors. El ple per a l'elecció del nou alcalde, l'actual portaveu socialista José Vicente Martí, serà el 3 d'agost. Les formacions signants de la moció han negociat durant mesos un pacte de "esquerres", s'han entès en l'oposició per a aprovar propostes amb la seua majoria i fins i tot van aprovar en ple una reprobación a l'alcalde per autoritzar unes festes de toros per decret, en 2008.

A principis d'este any quasi es va arribar a un acord, però discrepàncies en el repartiment d'àrees, així com les filtracions, quasi trenquen la negociació. Els últims mesos, PSPV i Acord van decidir mantenir en secret les converses. La passada setmana es va tancar l'acord de govern i dimecres es va presentar la moció. "La fruita no s'agafa si no està madura", responia el alcaldable quan va ser preguntat. "Per què ara?", se li va interrogar. "La fruita ha madurat i l'esquerra pot treballar en conjunt, com ha fet des de l'oposició", va respondre. També ha influït i molt la sortida de l'ajuntament de l'exalcalde Josep María Iborra, present en el saló de plens, que va renunciar a l'acta d'edil al gener per a donar pas a la renovació en el PSPV, que va triar secretari general al futur alcalde.

El traspàs de poders va accelerar les negociacions. Cal recordar que Iborra va ser desallotjat de l'ajuntament amb altra moció de censura entre PP, EU, Bloc i UV, que aupó a Juanma Busto (EU) com alcalde (2004-07). Ara Busto, que es va donar de baixa en EU i està pròxim a Iniciativa -la diputada Mónica Oltra va estar protegint la moció-, és el portaveu "independent" de la coalició d'esquerres, clau a retornar l'ajuntament al PSPV.

La moció, segons els signants del pacte, ha estat accelerada per la gestió del PP. "El PP ha estat víctima dels seus errors i ha facilitat l'acord", va ressaltar Martí, que va destacar que dos anys després de les eleccions, en les quals va guanyar el PP però l'esquerra tenia més edils, s'ha aconseguit "el que volia el poble". Busto va exposar les raons de la moció, entre les quals va destacar el "incompliment" dels acords plenaris per part del PP, el seu "incapacitat" per a negociar o la "paralització" d'inversions. "Només hi ha cartells del Plan E" del Govern central, va dir Martí. També van recordar la reprobación i van acusar a l'alcalde de voler "enfrontar" a l'oposició amb els festers per una reducció en partides de festes.

Encara que ningú de la direcció del PSPV va acudir a Puçol, Martí va destacar que el respatller de Blanquerías és "absolut". El secretari general, Jorge Alarte, va assegurar que el PSPV de Puçol, al que va felicitar pel seu "acord progressista", té el seu suport i el de l'Executiva Nacional.

L’AJUNTAMENT DE PATERNA DESAPROFITA RECURSOS HUMANS PER A TREBALLS PER A LA COMUNITAT

Compromís proposa que es renove el conveni amb institucions penitenciàries

Els veïns i veïnes de Paterna que han de fer TBC (treballs en benefici de la comunitat) per a redimir la pena, han de realitzar-los a València i d’aquesta manera el nostre municipi esta deixant escapar recursos propis que poden ser beneficiosos per a la ciutadania. L’Ajuntament de Paterna tenia un conveni amb l'administració de justícia per a que els penats feren els TBC a Paterna, però en un moment donat va desvincular-se del conveni per “dificultat del seu compliment en existir poques places on complir les penes així com la falta de personal per al seu correcte seguiment, a pesar que el nombre de sentències que condemnen estos treballs s’havien incrementat”. A més, no hi havia tècnics municipals que els tutelara i no trobaven faenes per a encomanar-los. Per això, fa 5 anys tots els grups polítics van decidir no renovar el conveni.

Segons les informacions que ha pogut recabar el grup municipal Compromís per Paterna, a hores d’ara a València hi ha massa gent per a desenvolupar estos treballs i no saben ja quines funcions encomanar a tanta gent. Amb la implantació del carnet per punts ha augmentat moltíssim la gent que ha de fer este tipus de treballs. Ara hi ha moltes persones que han perdut punts per cometre infraccions de trànsit i que han de fer treballs a la comunitat que, a més, han d'estar relacionats amb el motiu pel qual estan condemnats.
Hi ha en el municipi algunes associacions que sí que tenen conveni amb institucions penitenciàries, i són les úniques que tenen algunes persones fent este tipus de treballs.

Per a que no hi haja aquesta saturació de personal per a TBC i que Paterna puga aprofitar els seus recursos, Compromís per Paterna ha proposat que l’Ajuntament, amb el recolzament de tots els grups municipals, firme un nou conveni. Segons ha manifestat la portaveu de Compromís, Loles Ripoll, “evidentment, l’Ajuntament haurà d’estudiar molt bé quins treballs encomanar a estes persones per a que els ajuden en el seu procés de reinserció social i, a més, no lleven llocs de treball, que és el que estableix la normativa dels TBC”.

Segons ha afirmat Ripoll: “Algunes de les activitats que podrien fer serien ajudar a regular en els pas d’escolars a col·legis, acompanyar a gent major per a anar a l’ambulatori o per a fer determinades tasques que requerisquen algun tipus de suport, tasques de reforç en biblioteques procurant que el material estiga ordenat, etc”. Estes activitats, i moltes més que poden proposar els serveis tècnics municipals podrien realitzar estes persones en el municipi, i contribuirien a millorar la seguretat i la qualitat de vida de molts paterners i paterneres.

dijous, 23 de juliol del 2009

Els desocupats desconfien de la gratuïtat de la taxa d'autònoms per a aturats a Paterna

Els aturats rebran l'ajuda de 248 euros durant sis mesos si presenten un projecte per a impulsar la seua empresa

Els aturats consultats han acollit amb certes reticències la mesura impulsada per l'executiu de Lorenzo Agustí. L'escepticisme i la incredulitat s'han apoderat d'estes persones que veuen cada vegada més incert el seu futur laboral.

Basilio, aturat de Paterna, pensa que estes mesures no solucionen els problemes de la majoria de desocupats. «Creu que algú que es troba en l'atur pot muntar-se un negoci? Jo opino que no. La gent vol solucions ràpides». «Necessitem treball»

En esta mateixa línia es manifesta Andrés Valera, que desconfia de la iniciativa impulsada pel consistori. «D'este Ajuntament no em fio. Parla i fa moltes promeses, però en la realitat tot es queda en l'oblit. Ara mateix necessitem treball, sense diners no podem muntar-nos res per molt que ens paguen l'impost d'autònoms».

Jesús, no obstant això es mostra sorprès d'esta mesura. «Aquest matí ha acudit a l'Ajuntament a presentar un projecte d'agricultura ecològica i no m'han dit res. Només que ja ens contestaran al setembre. Estes mesures, si fomenten i promouen l'ocupació, són positives. Però han de ser actuacions que resolguen el problema en el curt termini, no allargar els tràmits de concessió».

Llegir més

dimecres, 22 de juliol del 2009

EL PP CANVIARÀ EL NOM DE L'AVINGUDA DEL PAÍS VALENCIÀ VULNERANT EL PROTOCOL DE NOMINACIÓ DE CARRERS APROVAT FA TRES MESOS

Lorenzo Agustí pretén modificar la denominació de l'avinguda del País Valencià emulant a la seua homòloga de Torrent, Maria José Català


El nom de País Valencià està reconegut en l'Estatut d'Autonomia: és una denominació històrica

El govern municipal del Partit Popular de Paterna va portar ahir a la Comissió Municipal de Convivència, un informe proposta que contempla el canvi de denominació de l'avinguda del País Valencià de Paterna pel d'avinguda de les Corts Valencianes. Açò suposa l'incompliment del protocol de nominació de carrers que l'Ajuntament va aprovar per unanimitat fa tres mesos. Este reglament, que va proposar el grup municipal Compromís per Paterna, obliga a dedicar els nous carrers de la ciutat i altres que es puguen modificar a tres dones per cada nou carrer dedicat a un home i d'esta manera s'anirà reduint la desigualtat tan flagrant en els noms dels carrers que hi ha actualment. Segons ha plasmat l'Oficial Major en el seu informe, el canvi de nom de l'avinguda del País Valencià pel d'avinguda de les Corts Valencianes comporta l'incompliment del protocol, de manera que segons s'apunta, l'Ajuntament només té dos opcions: atorgar a l'esmentada avinguda el nom de María Moros Aigües o “deixar sense efecte l'acord municipal d'aprovació del protocol de retolació i així poder acordar la nova denominació.

A més de tot açò, el que ha omplit d'estupor al nostre grup municipal és el canvi de nomenclatura totalment innecessari i absurd. Segons Loles Ripoll, portaveu de Compromís i membre d'Iniciativa, “només respon a un capritx de l'alcalde per copiar la seua homòloga María José Catalá –alcaldessa de Torrent– I demostra el talant reaccionari i sectari d'ambdós”.

El nom de País Valencià està reconegut en l'Estatut d'Autonomia: és una denominació històrica que s'associa a l'etapa de la transició i a la lluita per les llibertats democràtiques. “Igual que a ningú se li ocorreria canviar el nom de l'avinguda del Regne de València, una denominació històrica i tradicional, tampoc entenem perquè volen canviar el nom a l'avinguda del País Valencià de Paterna, retolada com a tal en 1979”, ha criticat la regidora.

No obstant això, si que existixen a Paterna alguns nom de carrers que no complixen amb la Llei. Concretament, incomplixen la Llei de la Memòria Històrica, que ha conllevat un bolcada a la política sobre símbols franquistes i suposa la retirada de qualsevol símbol de la dictadura dels edificis de titularitat estatal, autonòmica i local.


En l'aquarterament Daoiz i Velarte de Paterna hi ha diversos escuts preconstitucionals amb la figura de l'àguila. Així mateix, també hi ha carrers relacionats amb la dictadura franquista, que curiosament corresponen a més a hòmens, com la del ministre de Vivenda, Vicente Mortes; Gerardo Salvador, alcalde de Paterna del 46 al 70; el primer edil de l'any 46, Ernesto Ferrando; o el ministre d'Educació franquista, José Luis Villar Palasí. Tal com ha recalcat la portaveu de Compromís, Loles Ripoll, “des de Compromís per Paterna esperem i exigirem, que es mantinga el compliment de la dita llei en TOTA la seua amplitud”.

PUBLICAT:
Pàgina 26
Hortanoticias
El Torrentí

Apunta't

CENTENARI DEL PRIMER VOL A MOTOR



Esta serà la imatge del segell commemoratiu del primer centenari del vol de motor.



El 5 de setembre de 1909 el pilot Juan Olivert va aconseguir elevar el seu biplà i va realitzar un curt vol de quasi 50 metres en el Camp d'Instrucció d'Artilleria de Paterna.

Cent anys després, el 5 de setembre del 2009, Correus emetrà el primer segell amb què es recordarà el primer vol de motor que es va realitzar en l'estat espanyol.

Els actes commemoratius es celebraran a Paterna durant tot el mes de setembre.

Mes avant informarem detalladament del programa d'actes.

dimarts, 21 de juliol del 2009

L'HORTA DE PATERNA


Festa 25 de juliol a la Plaça del Poble, a partir de les 21.00 hores.

La Colla d'Amics "Xato el Granerer" volen difondre i explicar els beneficis que, de manera tan generosa, ens ofereix l'horta de Paterna.

dilluns, 20 de juliol del 2009

Una excavació trau a la llum una necròpolis el segle XV en Paterna

ClicaLaImatge

L'excavació prèvia a la construcció d'un edifici de vivendes amb semisótano al costat de la Plaça del Poble de Paterna ha deixat al descobert part d'un cementiri que podria tenir el seu origen en la segona meitat del segle XV. Es tracta d'una "extraordinària necròpoli" amb tombes i esquelets en perfecte estat de conservació i amb elements d'adorn com pendents, anells, sagrarios, sivelles de sabates i cinturons o rosaris de bronze entrellaçats a les mans. En pocs metres s'han trobat més de 100 esquelets.

Llegir tota la notícia


Foto: Levante-EMV

Francisco Correa: "Tenemos que hacer un viaje a Paterna, Valencia. Ahí hay un alcalde que es un tío muy preparado, arquitecto"



Al minut 4:20 Francisco Correa comenta amb Álvaro Pérez, més conegut com "El Bigotes", la conveniència de fer un viatge a Paterna (Valencia), on diu que hi ha un alcalde molt preparat.

divendres, 17 de juliol del 2009

Mónica Oltra: "Compromís per Paterna està fent un fantàstic treball gràcies a la gestió de les regidores Loles Ripoll i Cristina Domingo"

Des del grup municipal Compromís per Paterna hem volgut donar difusió comarcal a la portaveu del grup parlamentari Compromís a les Corts Valencianes, Mónica Oltra. La diputada ha aconseguit donar-se a conèixer en els darrers dos anys gràcies a una excelent gestió com a síndica del grup parlamentari. Oltra és Paternera i manté una estreta relació amb el grup municipal Compromís per Paterna.
L'entrevista que podeu llegir a continuació -publicada al diari "La Gaceta de tu Comarca" ens ofereix una altra cara de la portaveu des de l'òptica local.

ClicaLaImatge

L'AJUNTAMENT DE PATERNA REB ALS XIQUETS SAHARAUIS

Ahir es va celebrar al ple de l'Ajuntament la recepció oficial de les famílies acollidores de xiquets i xiquetes saharuis que passaran l'estiu a Patera gràcies al programa de Vacances en Pau.


La presidenta de l'Associació Sahara Lliure de Paterna, Conxa Franco, va agraïr a totes les families l'esforç que enguany han fet i espera que l'any que ve tornen a repetir i que siguen més les famílies que s'animen a viure aquesta experiència.


El delegat saharui, Mahmud, va recordar als assistents que es cosa de tots implicar-se a fi d'aconseguir la solució al conflicte.

dijous, 16 de juliol del 2009

Compromís, preparant el 2011

Les forces d´esquerres, valencianistes i ecologistes ja hem donat llum verda a l´inici d´un procés encaminat a conformar una gran plataforma electoral social i política que encare els comicis del 2011.


Hem celebrat l´acte de clausura del curs polític 2009 del Grup Parlamentari Compromís en la Universitat de València, en el Col·legi Major Rector Peset, després de la persecució política de la dreta i la denegació d´un espai en Les Corts Valencianes per la Presidenta de la cambra, com sempre teledirigida pel PP.

Article complet:
Levante-EMV

dimecres, 15 de juliol del 2009

El jutge de València deixa la investigació dels líders de la trama al tribunal de Madrid


El jutge descarta investigar als capitosts de la trama 'Gürtel'
El TSJ de València haurà de decidir avui si contínua la causa contra Camps o si l'arxiva

Tota la informació

Més detalls dels negocis de Correa i la Formula 1 a València


La cadena SER ha fet publiques unes converses telefòniques, que estan dins del sumari, en les que el líder de la trama, Francisco Correa i el seu soci, el també imputat, Pablo Crespo, comenten els detalls d'una important operació que va a proporcionar-los sustanciosos beneficis. Es tracta de la instal·lació de 112.000 localitats per a les quasi 30 tribunes circuit de Fórmula 1 de València, amb motiu del primer Gran Premi d'Europa que es va celebrar en la ciutat del Turia el 24 d'agost del 2008.

Escolta l'audio

I mentres...

Camps: «Espero estar de president en 2011»
Més

El cap del Consell demana la nul·litat per un error

Camps planteja que s'anul·le la causa, ja que es va iniciar per diligències prèvies i després s'ha passat a la via del jurat
Llig la notícia

COMPROMÍS DENUNCIA LA PARALITZACIÓ DE LA DEVOLUCIÓ DE LA TAXA DEL FEM

L’Ajuntament de Paterna ha paralitzat la devolució de la taxa del fem. Segons ens han comunicat diversos veïns als quals encara no se’ls han tornat els 30 euros del primer termini de la devolució, alguns tècnics municipals els han comentat que això es deu al fet que "no tenen diners", en paraules dels tècnics. La situació de les finances municipals, tal com ha denunciat Compromís, és delicada, per molt que ho negue l’equip de govern.

No s’han ingressat els (5 milions d'euros) previstos del PAI de les monges i s’han vist obligats a demanar un crèdit de 4 milions d’euros per a pagar deutes pendents. El superàvit no apareix i la situació econòmica de l’Ajuntament és tan difícil que han paralitzat la devolució de la taxa del fem. A més, cal tindre en compte que l'Ajuntament encara deu molts més diners als veïns de la Canyada, que van pagar més de 130 euros de quota mitjana. "A este pas -diuen molts veïns-, s'acabarà la legislatura i encara no hauran tornat l'import de la taxa".


Però hi ha més. Agustí va afirmar fa dos mesos que començaria a retornar l'import de la taxa de l'EMTRE, la Támer, que es cobra en el rebut de l'aigua, al final del 2010. Esta taxa es paga anualment. En la situació econòmica actual de l'Ajuntament, dubtem que esta devolució es puga dur a terme, i molt menys cada any.

Segons Loles Ripoll, portaveu de Compromís: "La realitat és tossuda i a poc a poc la ciutadania es va adonant que no vivim en el País de las Maravillas, com el senyor Agustí ens vol fer creure. Cal explicar a la població quina és la situació econòmica real i reajustar les previsions. En un ajuntament, igual que en una casa, el pitjor és viure per damunt de les possibilitats i negar la realitat".

Publicada:
Hortanoticias

dimarts, 14 de juliol del 2009

Santa Rita compta amb un un espai d'esplai ciutadà


La passada setmana va inaugurar-se el barranc del Sau. El projecte d'aquesta zona d'esplai és un poc diferrent de l'anterior, segons han informat a Compromís per Paterna veïns de la zona de Santa Rita i membres d'Acció Ecologista Agró. Segons aquestes fonts podria haver-se reduït la zona pavimentada llevant les escales, perquè amb les rampes és suficient, i que, a més falta alguna font d'aigua potable per a beure. No obstant això, els veïns estan molt contents amb el parc, però ara falta que hi haja un bon manteniment del jardí, i que no passe com en altres zones verdes del municipi, que als pocs mesos estan molt deteriorades. Des de Compromís per Paterna celebrem la realització d'aquest projecte i esperem que vagen millorant-se algunes de les carències esmentades.

Persisteixen els problemes de les faroles del municipi














Faroles enceses a les 7 de la vesprada i a les 4 de la vesprada a la Canyada i al Polígon de la Font del Gerro. Compromís per Paterna ensenyarà les imatges en la comissió d'Infraestructures, farà una pregunta al respecte en el pròxim ple.

dilluns, 13 de juliol del 2009

LLISTAT TIRADORS i TIRADORES CORDÀ 2009



Clicant en el següent enllaç podeu consultar el llistat de la cordà

Compromís per Paterna denuncia la connivència entre el Ministeri de Foment i la Generalitat Valenciana

Durant el transcurs de l'assemblea que es va celebrar dijous passat a la Canyada per a tractar el tema de segon by pass que el Govern Central esta tramitant al seu pas per Paterna, diferents intervencions van evidenciar que a pesar que el PP de Paterna va recolzar la moció que Compromís per Paterna va presentar fa dos mesos, ni la Generalitat ni el vicesecretari de comunicació del PP, Esteban González Pons, han utilitzat aquesta contradicció ni tan sols durant la recent campanya electoral.

Per la seua banda, durant la reunió es va denunciar públicament que l'Ajuntament de Paterna com a tal no va presentar al·legacions dintre del període habilitat per a això, tal com han efectuat altres municipis afectats. El regidor d'Obres del consistori, Alfonso Romero, present en la reunió es va justificar dient que l'Ajuntament no havia al·legat perquè està en contra de qualsevol traçat i que per això consideraven haver complit remetent al govern una còpia de l'acord plenari. Encara que la veritat és que aquest enviament s'ha realitzat fora del termini d'al·legacions, amb el que del municipi de Paterna no consta la seua oposició en l'expedient que es tramita. Altra qüestió que va suscitar diferents intervencions va ser l'afirmació realitzada pel secretari local del PSPV qui, juntament amb Borruey pare, va afirmar que el delegat del Govern havia promès que el traçat circularia per Paterna mitjançant un túnel, mentre que l'actual by pass romandria en superfície com està actualment.


De l'informe que va fer arribar l'Ajuntament als veïns, signat pel gabinet tècnic municipal, es desprèn de forma tallant que de les opcions triades cap va en túnel, pel que s'ha posat de manifest “una total política de desinformació”, tal com ha declarat aquest matí la regidora de Compromís, Cristina Domingo, present en la trobada d'ahir. Amb tot això, les intervencions dels veïns assistents van intervenir majoritàriament en la línia de donar com un fet inexorable la construcció del segon by pass per Paterna, i van coincidir que tal vegada l'intel·ligent seria estudiar alguna alternativa en positiu.

Per tot això, el grup municipal Compromís per Paterna ha anunciat que en les pròximes dates presentarà una iniciativa concreta que pose fora de perill les condicions mediambientals de la futura obra i amb un resultat que suposara millores per al municipi. Així ho ha anunciat aquest matí la regidora Domingo.

Publicada:
Paterna al dia
Hortanoticias

divendres, 10 de juliol del 2009

Compromís considera ´covard´ al PSPV per no donar suport la moció de censura contra Camps


La portaveu del grup parlamentari de Compromís en les Corts Valencianes, Mónica Oltra (Iniciativa)i el portaveu adjunt, Enric Morera (Bloc) [en la imatge], han manifestat:

"Lamentem la covardia política" del grup parlamentari del PSPV i del seu portaveu, Ángel Luna, al no donar suport a la petició d'una moció de censura contra el president de la Generalitat, Francisco Camps".

Llegir article complet

Compromís per Paterna denúncia que el Partit Popular està realitzant contractacions a dit

El govern municipal del Partit Popular de Paterna està contractant personal a dit per als nous llocs de treball que s'han creat en el municipi. Els processos de contractació no estan sent transparents i el grup municipal Compromís per Paterna ha assegurat tenir constància que en molts casos la cobertura d'aquestes places està servint com a "coladero" de persones afins al PP. Aquesta situació irregular i falta d'ètica respon a una estratègia política que te com objectiu d'una banda recompensar a amics i coneguts del PP, i també assolir vots captius de cara als pròxims comicis electorals.

El Partit Popular ja va demostrar fa mesos l'escassa voluntat política que té per a garantir la transparència al negar-se a constituir una comissió de control de les contractacions, que és el que Compromís per Paterna va proposar al Ple de l'Ajuntament, i el que temps després li van exigir al PP de forma autònoma des de la Plataforma de Parados del municipi. Aquesta comissió especial estaria formada per tècnics municipals i representants sindicals, polítics i la pròpia Plataforma, i tindria com objectiu establir un barem objectiu per a adjudicar els llocs de treball tenint en compte dos criteris: el de capacitat d'exercir el treball i el de la situació personal i familiar dels demandants d'ocupació.

L'Ajuntament de Paterna ha creat llocs de treball en diversos àmbits: les obres finançades pel govern central (auditori, parc del Tir de Colom i les canalitzacions dels barrancs de la Font i Barat); les obres a càrrec de la SUMPA (rehabilitació d'edificis, etc.) i la GESPA, l'empresa pública municipal.

Representants de Compromís per Paterna han assegurat que el govern municipal està colant a persones afins al PP, afiliats i amics, incomplint a més els principis de publicitat, mèrit i capacitat que han de regir els processos públics de contractació per a assegurar la transparència. "El nostre grup pot demostrar que això està ocorrent, i a més és una cosa tan evident que s'ha convertit en un secret a veus a Paterna", han afirmat des de Compromís. Per això, la portaveu de Compromís, Loles Ripoll, ha advertit a l'equip de govern: "la ciutadania no està tonta i s'adóna d'aquestes coses, estem diàriament en contacte amb la gent i hem constatat la seua preocupació perquè les contractacions amb diners públics es facen de manera transparent. El que el PP està fent crea recels entre la ciutadania i contribuïx a un repartiment de treball injust guiat per interessos partidistes".

Publicada:
Panorama Actual
Hortanoticias