Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimarts, 28 de febrer del 2012

ENRIC MORERA PREGUNTA A FABRA SOBRE L'INFORME CONTRACTAT PER MANIPULAR LES DECLARACIONS DELS TÈCNICS DE FGV

MIREIA MOLLÀ: "EL RASTRE DELS DINERS DE COOPERACIÓ ACABARÀ ASSENYALANT BLASCO"

Aquest cas de corrupció podria acabar amb la carrera política de Rafael Blasco


La diputada de Compromís, Mireia Mollà, ha assegurat que “el fet de què la jutge del cas de corrupció en la cooperació internacional de la Generalitat Valenciana mantinga en presó a l’empresari Augusto César Tauroni significa que la investigació judicial ha seguit el rastre dels diners desviats”.

“En la documentació que nosaltres aportàrem a la fiscalia quedava clar que Tauroni era una peça clau en esta trama de corrupció però calia seguir el rastre dels diners per cerciorar este desviament de fons públics i estem convençuts que este rastre acabarà assenyalat a Rafael Blasco, responsable últim d’este tèrbol assumpte”.

Per a Mollà “és pública l’estreta relació entre Tauroni i Blasco, els quals ja han protagonitzat diversos escàndols en el passat. Des de Compromís estem convençuts que este cas de corrupció acabarà amb la carrera política del portaveu de grup popular a Les Corts”.

No entenem que el President de la Generalitat i del PPCV, Alberto Fabra, no haja cessat ja a Blasco, cada dia que passa sense què este personatge deixe els seus càrrecs s’embruta més la imatge del Partit Popular i de les institucions valencianes i s’esfuma la confiança en què Fabra vol lluitar vertaderament contra la corrupció”, ha conclòs Mollà.

dilluns, 27 de febrer del 2012

36 ANIVERSARI DE LA PROCLAMACIÓ DE LA REPÚBLICA ÀRAB SAHRAUI DEMOCRÀTICA

Hui 27 de febrer es compleixen 36 anys des que es va proclamar la República Àrab Sahraui Democràtica (RASD). Quasi quatre dècades de violació sistemàtica de drets humans de les persones que viuen als campaments de refugiats.

 
Precisament el president de la RASD i Secretari General del Front Polisari, Mohamed Abdelaziz, ha demanat al Secretari General de l'ONU, Ban Ki-Moon, intervenir amb urgència per a garantir la protecció dels civils saharauis en els territoris ocupats del Sàhara Occidental.

En carta a Ki-Moon, el dirigent saharaui va afirmar que el que va succeir en el Aaiún ocupat és una reincidència de la brutalitat portada a terme per l'ocupació marroquina contra la protesta pacífica que exigeix que se'ls permeta als saharauis l'oportunitat de poder expressar-se lliure i democràticament a través d'un referèndum lliure, just i equitatiu per a exercir el seu legítim dret a la lliure determinació, llibertat i independència.

"Fem una crida que intervinga per a posar fi a aquesta situació, així mateix vam demanar que actue per l'alliberament de Mohamed Yahia Hafed i tots els presos polítics saharauis, conèixer la destinació de més de 651 desapareguts saharauis, i protegir als civils saharauis indefensos en els territoris ocupats, el sud del Marroc i en les universitats de la brutalitat de les autoritats d'ocupació marroquines ", va escriure el President.

Recordant la responsabilitat de les Nacions Unides en la regió, el president saharaui va argumentar que l'organització mundial ha d'accelerar els esforços per a ampliar els poders de la Missió de les Nacions Unides per al Referèndum en el Sàhara Occidental, la MINURSO, per a incloure la protecció, seguiment i informació sobre drets humans. Va lamentar profundament aquest atac pel fet que com uns altres que es van perpetrar en Egdeim Izik, Dajla i Smara, es va portar a terme en un territori no autònom pendent descolonització i en una regió sota responsabilitat de l'ONU.

El President de la República va criticar el silenci de la comunitat internacional davant la política de l'ocupació marroquina, basada en la repressió de civils innocents, i en el saqueig dels recursos naturals. Cal assenyalar que desenes de civils saharauis van resultar ferits dijous passat després de la intervenció brutal de les autoritats marroquines d'ocupació contra una asseguda pacífica organitzada per les famílies dels presos polítics saharauis de Egdeim Izik.

COMPROMÍS APEL·LA A LA QUALITAT HUMANA D’AGUSTÍ PERQUÈ RECOLZE LA SEUA PETICIÓ DE DIMISSIÓ IMMEDIATA DE SÁNCHEZ DE LEÓN

La coalició presenta una moció al ple de febrer on també demana que el Govern espanyol inicie una investigació a fons dels fets ocorreguts a València

Compromís, després de tots els dies de violència policial i càrregues contra la ciutadania per les protestes de l’IES Lluís Vives en la ciutat de València, apel·la “a la qualitat humana de l’alcalde de Paterna perquè recolze la nostra proposta de demanar la dimissió immediata de la delegada de Govern, Paula Sánchez de León, i que es condemnen les brutals agressions policials que han patit estudiants i ciutadans en general en la capital valenciana”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, assenyala que “una persona, la delegada del Govern al País Valencià, ha justificat les càrregues policials i les detencions, la qual cosa ha provocat que s’intensifiquen les protestes, quan l’objectiu hauria de ser el de calmar els ànims. Així, esperem que Lorenzo Agustí es desmarque de la línia d’actuació de la seua companya de partit i recolze la nostra moció en el proper ple”.

“No hem d’oblidar que el més greu, però, és que la màxima representant del govern de l’Estat al territori valencià ha mentit en les seues declaracions perquè, gràcies a les noves tecnologies, els vídeos i les imatges que s’han pres al carrer demostren que les reaccions violentes són per part de les forces de seguretat de l’Estat. Per això també demanem al Govern de l’Estat espanyol una investigació a fons dels fets succeïts a València, per a depurar responsabilitats en tot l’escalafó policial, i retirar de servei a aquells agents que hagen violat la llei i els drets fonamentals de la ciutadania”.

El regidor de Compromís en Paterna conclou que les protestes dels estudiants “són per a denunciar la manca de calefacció, llum i mitjans bàsics als centres educatius, fruit dels impagaments i de les retallades pressupostàries de la Generalitat en els serveis públics més bàsics i essencials per a la nostra societat. I un govern que es diu democràtic no pot donar una resposta tan desmesurada i violenta com la que hem vist”.

Publicacions digitals:

divendres, 24 de febrer del 2012

COMPROMÍS APOSTA PER LA CREACIÓ D’UNA OFICINA D’INTERMEDIACIÓ BANCÀRIA MUNICIPAL

La coalició demana la dació en pagament de la vivenda quan no es puga fer front a la hipoteca

 
Compromís presenta al ple de febrer una moció on aposta per la creació d’una oficina d’intermediació bancària municipal, “per tal que l’ajuntament ajude a les persones, que no poden pagar la seua hipoteca, a tramitar amb l’entitat bancària corresponent una eixida viable per a ambdues parts”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, explica que “després de la xarrada que hem fet aquesta setmana amb la col·laboració de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), on s’ha parlat dels drets i obligacions quan les persones no poden seguir pagant la vivenda, pensem que cal plantejar una proposta com aquesta moció on l’ajuntament, atenent a la seua condició de casa del poble, puga oferir un servei social i fer d’intermediari davant situacions veritablement dramàtiques”.

Per a Juanma Ramón, “l’actual crisis econòmica ha provocat que moltes famílies, amb quasi tots, o fins i tot tots, els seus integrants en l’atur, arriben a situacions molts greus, trobant-se amb que no sols es queden sense vivenda perquè no poden pagar la hipoteca sinó que a més tenen una condemna econòmica per a tota la vida. Una condemna que desapareix quan es paga la totalitat del deute, i després d’haver perdut el pis en qüestió”.

“Per aquesta raó, des de Compromís també insistim i proposem la dació en pagament de la vivenda en cas de no poder complir amb el banc. Proposta que fins i tot s’ha presentat a les Corts Valencianes per a fer-la arribar al Congrés i que fins ara no ha causat cap interés dels partits majoritaris, ja que l’última proposta que el govern espanyol va fer pública ahir és una ‘tirita’ eventual que taparà alguns casos, quan la ferida hipotecària és molt més gran en el conjunt de la ciutadania de tot l’Estat”.

D’altra banda, “si el banc es queda amb la vivenda, des de Compromís proposem que tot el parc immobiliari que vaja acumulant es dedique a lloguer social, una altra manera de garantir l’accés a una vivenda digna, dret constitucional que passa per hores baixes en Paterna, en València i en qualsevol altra ciutat”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Publicacions digitals:

COMPROMÍS DEMANA EXPLICACIONS AL CONSELL PELS ATACS DE L'IVAJ

El Grup parlamentari Compromís registra una pregunta per a depurar responsabilitats


El passat dia 21 de Febrer, després de la multitudinària i pacífica protesta en contra de les retallades en educació i de la violència policial contra els alumnes de l’IES Lluís Vives, el compte oficial de l’IVAJ-GVA JOVE a Twitter va emetre el següent missatge: “Me encanta @compromis son los típicos que mucho ruido y pocas nueces (en las urnas)”.

Segons ha assenyalat Fran Ferri, diputat de Compromís “és simptomàtic que mentre l’IVAJ-GVA JOVE elimina l’abonament jove de transport públic o les beques d’aprenentatge d’idiomes, mantinga amb diners públics a hooligans del PP que es dediquen a menysprear i atacar a formacions amb representació parlamentària utilitzant recursos oficials”.

El mateix Ferri ha fet menció d’este incident en la pregunta de control al President Alberto Fabra, sense obtindré cap explicació al respecte.

Per a Ferri “el Partit Popular ha convertit l’IVAJ, un organisme que hauria d’ajudar a tots els joves, en una eina de confrontació, al front de la qual està l’ex-president de les joventuts populars en Xàtiva, Marcos Sanchis. A més, s’està demostrant com volen traslladar la manipulació constant que ja pateixen altres mitjans com la ràdio o la televisió públiques valencianes, a les xarxes socials”.

Per tot això el Grup Parlamentari Compromís ha registrat una pregunta parlamentària per a conèixer quines mesures prendrà el Consell per a depurar responsabilitats en este greu incident.

ÈXIT DE CONVOCATÒRIA A LA XARRADA 'QUÈ FER SI NO POTS PAGAR LA HIPOTECA?'


Gràcies a totes les persones que dimecres 22, en el centre cultural d'Alborgí, assistireu a la xarrada sobre hipoteques i lloguer social, organitzada per Compromís per Paterna amb la col·laboració de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH). 

Molts dubtes sobre el problema de no pagar la vivenda al banc, què fer davant la indefensió i els desnonaments, i més preguntes que Ana Blanco (PAH) va respondre a tota la ciutadania de Paterna que va vindre. Ja estem preparant la següent. Seguirem informant!

dijous, 23 de febrer del 2012

VERIUEU-HO (11): HÒSTIES I SAMARRETES



Xavi Castillo comenta amb Mònica Oltra la seua expulsió de les Corts Valencianes i les càrregues policials. I com no podia ser d'altra manera es piquen per veure qui té les samarretes més reivindicatives.

dimecres, 22 de febrer del 2012

HUI MANIFESTACIÓ EN VALÈNCIA EN SUPORT DEL ESTUDIANTS MOBILITZATS


Aquesta vesprada, a partir de les 18 hores i amb eixida des de l'IES Lluís Vives de València i final davant la Delegació de Govern, hi ha manifestació per a donar suport als estudiants mobilitzats contra els retalls i pels seus drets. SOM EL POBLE I NO L'ENEMIC és el lema de la manifestació que està convocada per entitats cíviques, partits de l'oposició, pares i professors de l'IES Lluís Vives.

BALDOVÍ PARLA AL CONGRÉS SOBRE LA #primaveravalenciana

HUI XARRADA 'QUÈ FER SI NO POTS PAGAR LA VIVENDA?'


Aquesta vesprada en Paterna, a partir de les 19 hores, en el Centre Cultural Alborgí (c(Sant Francesc de Borja), Compromís per Paterna ha organitzat la xarrada 'Què fer si no pots pagar la vivenda? Hipoteques i lloguer social', impartida per Ana Blanco (advocada de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca-PAH). Us esperem!!

PAU ALABAJOS EXPLICA EL QUAN, COM I PERQUÈ DE #primaveravalenciana EN TWITTER


Després que hui algun diari valencià haja volgut 'culpabilitzar' Compromís d'orquestrar les protestes i manifestacions estudiantils de l'IES Lluís Vives de València des de les xarxes socials, Pau Alabajos explica en el seu blog en quin moment s'inicia a la xarxa social Twitter l'ús del hashtag #primaveravalenciana. Per a saber més podeu llegir-ho sencer ACÍ.

CRONOLOGIA DE LA #PRIMAVERAVALENCIANA


A estes altures de la setmana, i després de tot el que ha passat amb els alumnes de l'IES Lluís Vives, la policia, manifestacions i més, ací teniu alguns enllaços interessants per a conéixer com s'inicien les movilitzacions i les repercussions:


També podeu veure alguns vídeos que recullen la violència policial amb els estudiants i galeries d'imatges. I llegir sobre cap on va la #primaveravalenciana en EL MUNDO-CV


dilluns, 20 de febrer del 2012

COMPROMÍS ACUSA DIRECTAMENT A LA GENERALITAT PER LES RETALLADES EN LES FREQÜÈNCIES DE METRO

La coalició, que es va reunir divendres passat amb la direcció de FGV, denuncia  que les inversions inútils són la causa de les actuals retallades que obliguen a FGV a “aparcar” centenars d’unitats ferroviàries per a estalviar

Representants de la coalició Compromís s’han reunit  amb membres de la direcció de Ferrocarrils de la Generalitat (FGV) per tal de traslladar la problemàtica ciutadana derivada dels retalls en les freqüències de la línia 1 de FGV.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, i el de Compromís en Llíria, Paco García, apunten que “el malbaratament continuat i l’expoli financer de la Generalitat governada pel PP és qui ha provocat que ara ens trobem amb una reducció en les freqüències dels convois en la línia 1: a Llíria se li han llevat 8 trens dels 90 que tenia, mentre que a Paterna se li han llevat 14 dels 148”.

La reunió, a la qual han assistit el Director d’Operacions, Manuel Sansano; el Director Adjunt Operatiu, Dionisio García; i el Director d’Atenció al Client, Fernando Álvaro, “ens ha permés conéixer el treball que hi ha de fons per a reestructurar el funcionament de les línies de metro, sotmés a l’arbitrarietat dels pressupostos de la Generalitat”.

En este sentit, Juanma Ramón explica que “evidentment tot està sota el pes dels diners, i és prou difícil posar una data de recuperació de les freqüències per a la línia 1. Pero des de la coalició tenim molt clar que si s’hagueren fet els deures bé, les previsions econòmiques serien d’una altra forma i ara el metro seguiria passant en tots els trams fins on ara estava fent-ho. De nou, estirar més el braç que la mànega repercuteix en la davallada de la qualitat de vida de la ciutadania”.

Per la seua part, Paco García assenyala que “la població que és usuària del metro entre Llíria i Paterna hauria de tindre un tracte digne i no discriminatori pel que fa al transport públic, ja que paga els seus impostos com qualsevol persona, amb freqüències suficients per a no haver d'agafar el vehicle privat, i d'eixa manera s'avançaria en l'objectiu de la mobilitat sostenible. Però a la vista està que aquesta és una assignatura pendent i que no hi ha molt d’interés des del Consell perquè deixe de ser-ho”.

Tanmateix, des de Compromís afegeixen que “potser la Generalitat el que ha de plantejar-se és obrir un debat seriós sobre la mobilitat, perquè estem a anys llum en quant al concepte de mobilitat sostenible que està implantat en Europa. És imprescindible que es reestructure la mobilitat amb els ulls posats en el futur més proper. Però falten mitjans, sobretot econòmics, i sobren polítiques de malbaratament i de grans events. No podem consentir que els mateixos que han malbaratat els nostres diners en aeroports sense avions, biblioteques  sense llibres, Fòrmula 1 i visites del Papa, ara justifiquen els retalls en serveis públics perquè no tenim prou diners”.

Per això, des de Compromís “recolzarem les iniciatives que es proposen des de la Plataforma 15 Minuts, a més de les nostres pròpies, i seguirem insistint en què als pressupostos autonòmics primen més els interessos públics que els dels governants. Mai podem oblidar que els polítics són triats per la ciutadania i que per aquesta raó han de treballar per a ella i per ella”, conclouen els regidors de la coalició.

Retall: LEVANTE-EMV (18 febrer)

Publicacions digitals:

dijous, 16 de febrer del 2012

VIDEO DE L'EXPULSIÓ DE MÒNICA OLTRA DEL PLE DE LES CORTS PER LA SEUA SAMARRETA

DISSABTE 18 DE FEBRER MANIFESTA'T A PATERNA CONTRA ELS RETALLS I LA PUJADA DE LA TAMER


El proper dissabte 18 de febrer, a les 11 del matí, davant l'IES Peset Aleixandre de Paterna, començarà la manifestació que convoca el 15M Paterna per a protestar contra els retalls i la pujada de la Tamer. No anem a pagar més per rebre menys!

COMPROMÍS DENUNCIA QUE L’IVVSA DEIXA A DEURE MILIONS D’EUROS A EMPRESES QUE REHABILITEN EN PATERNA LES VIVENDES SOCIALS

La coalició anuncia que encetarà diferents accions en les Corts per a exigir responsabilitats a la Conselleria de Territori

Compromís, davant l’anunci imminent d’un possible Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) a l’Institut Valencià de la Vivenda (Ivvsa), considera que “aquesta empresa pública, en fallida com tantes altres que estan dirigides pel Partit Popular, va a deixar només a Paterna un forat de milions d’euros en diners que li adeuta a les empreses que han estat fent-li els treballs de rehabilitació en el barri de la Coma”.
El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, explica que “hi ha al voltant d’unes 160 vivendes tancades, sense rehabilitar i que, pel que sembla, de moment tampoc es rehabilitaran. Són pisos que d’estar en condicions canviarien moltes circumstàncies de la Coma, barri d’acció preferent on aquesta vesprada hi ha una manifestació amb la qual ens solidaritzem”.

En este sentit, Ramón afegeix que “el dret a la vivenda és un dret constitucional i sembla que a la Coma està vulnerant-se sistemàticament, amb rehabilitacions que no es fan, perjudicant a les persones amb menys recursos i que necessiten aquestos pisos. Malauradament, coneguem molts casos de vivendes en aquest barri de Paterna on conviuen més de deu persones en pocs metres quadrats. I parlem de vivendes on els espais comuns també deixen molt que desitjar i on no es pot ni parlar de condicions de salubritat”.

De la quasi vintena d’empreses que han estat fent treballs per a rehabilitar vivendes en la Coma, “moltes han tancat perquè se’ls adeuta un compte de vora un milió d’euros, d’altres estan penjant d’un fil perquè no han cobrat des de 2010 i el deute està fregant els 800.000 euros. Si aquesta és la manera que tenen els del PP de fer política social i de fomentar el teixit de la xicoteta i mitjana empresa, des de Compromís és evident que no la compartim”.

“I en tot aquest panorama cal incloure les 16 vivendes del carrer la Iesa, un edifici que va passant de mans en mans, de l’ajuntament de València a l’Ivvsa, a Sumpa i de nou a l’Ivvsa. I que es va rehabilitar però que per negligència de l’Ivvsa i per no lliurar-lo en el temps i forma que li pertocava, el varen rebentar i ara ja porta quasi dos anys en unes condicions deplorables, amb famílies que segueixen a l’espera de viure en un lloc digne”.

Per tot açò, “anem a encetar iniciatives amb el recolzament del grup parlamentari de Compromís en les Corts, per a buscar solucions a aquest greu problema i demanar responsabilitats al més alt nivell, abans que només queden quatre en l’Ivvsa i tots giren l’esquena. És evident que la situació de l’Ivvsa és una altra conseqüència de la gestió econòmica del Partit Popular, basada en el malbaratament de diners en grans events i festes. Una administració mínimament sensible, abans de gastar-se un euro en grans events, garantiria la rehabilitació de les vivendes buides per a no permetre que famílies senceres visqueren al carrer”, conclou el regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón.

Publicacions digitals:

dimecres, 15 de febrer del 2012

COMPROMÍS EXIGEIX AGUSTÍ QUE EXPLIQUE PÚBLICAMENT CAUSES I CONSEQÜÈNCIES DE LA NUL·LITAT DEL PAI DE LA VILA ROMANA

La coalició demana transparència per a la tranquil·litat tant dels compradors de les finques afectades com de qui demana la protecció del jaciment arqueològic


Compromís, després de tancar-se aquest matí la comissió informativa de la Vila Romana, manifesta que “no està tot dit sobre aquest assumpte, sobretot el perquè es va incloure un vial municipal en la parcel·la del promotor. Està clar que ara s’anul·larà el PAI, tal i com ha exigit Fiscalia, però pensem que la ciutadania de Paterna mereix una explicació pública de Lorenzo Agustí”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, es mostra “satisfet per la decisió de rectificar per a restituir la legalitat urbanística i la preservació de la troballa de la Vila Romana. Però és imprescindible  saber cap on anem, quines conseqüències tindrà la nul·litat, a qui afectarà. Al Partit Popular li queda ara una tasca si més no complicada, ja que haurà de fer compatible la preservació del nostre patrimoni amb els drets dels compradors de les finques afectades”.

“Des de Compromís considerem que l’equip de govern ha de dissenyar una alternativa que no xafe els peus a ningú, que evite el conflicte social i d’interessos, i que no supose un cost afegit a l’ajuntament. Un mal de cap que es podia haver evitat si des d’un principi el PP haguera esclós el vial en la reparcel·lació aprovada pel mateix Agustí el 2007”.

“A la comissió informativa, el treball de la qual ha sigut molt positiu, ens han pintat un món de color rosa, tot legal i correcte, contràriament a la realitat manifestada ara per la Fiscalia. I més quan no s’ha aportat cap novetat i han reconegut allò que ja sabíem des del 2005: que el vial era municipal”, afegeix Ramón.

“Compromís continuarà des de la seua tasca fiscalitzadora com a oposició, vetlant pel correcte desenvolupament del nou procés de reparcel·lació que hui s’ha iniciat a instàncies del Fiscal, i demanant la responsabilitat que li pertoca a la Conselleria de Territori i Medi Ambient i a la de Cultura”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Retall: LEVANTE-EMV (15 febrer)

Publicacions digitals:

dimarts, 14 de febrer del 2012

COMPROMÍS RECLAMA EL SUPORT DE TOTS ELS GRUPS A LA PROPOSICIÓ DE LLEI PER A LA PLENA ESCOLARITZACIÓ DE 0 A 3 ANYS

El Ple de Les Corts Valencianes debat demà dimecres la Proposta de Proposició de Llei per a l’escolarització plena de la població infantil de 0 a 3 anys i la creació d’una xarxa pública d’escoles infantils presentada en forma d’Iniciativa Legislativa Popular (ILP)

Es culmina així un procés que s’inicià el 21 de setembre del 2010 quan un grup de militants i simpatitzants de Compromís registrà en Les Corts esta ILP. Els promotors d’esta iniciativa aconseguiren arreplegar 64.000 firmes de suport que foren validades per la Junta Electoral de la Comunitat Valenciana el 6 de juny de 2011.

Segons ha afirmat la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, “encara que el Consell ha emés un criteri contrari a la presa en consideració d’esta llei hem de recordar que totes les formacions polítiques amb representació en el parlament valencià inclogueren la necessitat de l’escolarització de 0 a 3 anys en els seus programes electorals per als comicis municipals i autonòmics del passat mes de maig, és per això que esperem que donen suport demà a esta iniciativa”.

L’objectiu d’esta Proposició de Llei és que la Generalitat dote a la Conselleria d’Educació, en un termini màxim de 3 anys, de tots els mitjans oportuns per poder atendre tota la demanda efectiva d’educació infantil. Per a tal fi la Generalitat i les administracions locals constituirien la xarxa d’escoles infantils de titularitat pública de la Comunitat Valenciana.

Regular l’educació de 0-3 anys suposa avançar l’inici de la socialització dels nostres xiquets i xiquetes, una escolarització a estes edats, com s’ha pogut comprovar, contribueix a reduir considerablement el fracàs escolar, un problema en què desgraciadament al País Valencià som líders”, ha assegurat Oltra.

Amb l’aplicació d’esta llei –ha afegit la parlamentària- es crearien mil nous llocs de treball directes, a més de tots aquells que es crearen indirectament. A quasi ningú escapa ja que l’eixida de la crisi no s’aconseguirà fent retallades i són imprescindibles mesures d’estímul, des de Compromís estem convençuts que la plena escolarització de 0 a 3 anys aniria en eixe sentit”.

Per a Oltra “tots els grups parlamentaris hem de tindre present el fet de què s’han arreplegat 64.000 firmes en favor d’esta ILP en un exercici de participació directa de la ciutadania, la qual cosa és prova del clamor popular cap a la plena escolarització de la població infantil”.

COMPROMÍS ALERTA DEL CAOS I SATURACIÓ QUE SUPOSARIA EL TANCAMENT ELS DISSABTES DELS CENTRES DE SALUT

La portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, ha mostrat el rebuig del seu grup parlamentari a la mesura de tancar els centres de salut els dissabtes que estudia la Conselleria de Sanitat “perquè suposaria el caos i la saturació definitiva del nostre sistema de salut públic”


Per a Oltra “no és de rebut que s’apliquen estes dràstiques retallades a un dret bàsic com és la sanitat mentre el govern de Fabra no s’atreveix a passar la tisora pels grans esdeveniments o els enxufats del PP en el sector públic, que dessagnen dia a dia les arques de la Generalitat”.

“Les declaracions del Conseller Rosado matisant les informacions sobre la reducció d’horaris en els centres de salut i afirmant que no s’atreviran a tancar cap centre de salut que implique un deteriorament de la qualitat assistencial no tenen cap credibilitat ja que el procés de deteriorament de la sanitat pública que està realitzant el govern del PP és constant i sembla no tindre límits”.

Segons Oltra “hem de recordar que mentre es produeix este indecent i calculat deteriorament de la sanitat pública el cost que cada any paga la Generalitat a les empreses privades de sanitat que gestionen hospitals públics va en augment en virtut d’uns contractes abusius que no contemplaven un context de greu crisi i retallades”.

MIRATGE

Article d'opinió de la portaveu municipal i regidora de Compromís en Paterna, Loles Ripoll, publicat en l'edició de l'Horta d'El Periódico de Aquí (de divendres 10 a dijous 23 febrer de 2012)


Segurament més d'un i una saben què és un miratge. Però per a que no hi haja dubtes, acudisc al diccionari i em trobe amb la següent definició: “Il·lusió òptica causada per la refracció dels raigs de llum […] a través de capes d'aire a diferent temperatura”, amb la qual cosa els objectes llunyans donen una imatge invertida, com si es reflectiren en l'aigua.

A propòsit d'aquesta definició, i desitjant que arribe ja la calor, em plantege alguns interrogants com a portaveu municipal i regidora de Compromís per Paterna: és el nostre municipi un desert on els pressupostos de 2012 apareixen (com si d'un miratge es tractara) amb els comptes quadrats quan la realitat és una altra? Són aquestos uns pressupostos que atenen al principi d'acció-reacció o només enganyen (com un reflex) amb un superàvit que pretén enlluernar però al qual el consistori està obligat per llei?

La ciutadania de Paterna és víctima de la demagògia d'un alcalde que acusa a l'oposició de judicialitzar els plens quan és ell mateix qui (sorgint d’entre les boires i la calima d'un miratge) insta, fins i tot implora, a acudir a la justícia per a resoldre qualsevol diferència d'opinions? I en aquest sentit: és que ell no sap que els expedients s'acumulen en els jutjats? O tampoc és coneixedor que el seu deure com a primera autoritat de Paterna és donar solucions i no crear més problemes dels que ja hi ha?

Per quina raó Lorenzo Agustí va dur els pressupostos de 2012 com a punt fora de l’ordre del dia el darrer mes de desembre? Per què la Relació de Llocs de Treball també anava fora de l’ordre del dia? S'ha sentit l’alcalde com Lawrence (Lorenzo) d'Aràbia en el desert de Wadi Rum amb una haima anomenada Ajuntament en la qual campa a plaer?…

I mentre restem a l’espera d’algun canvi en el silenci de l’alcalde, la realitat ens fa tocar de peus a terra: retallades en sanitat, retallades en ensenyament, en serveis socials, en transport públic, en democràcia… I pujades de l’IBI i de la Tamer, dels preus de les instal·lacions esportives, del bitllet de l’autobús urbà… I aquesta llista, que és tristament real i no producte de qualsevol miratge, va fent-se llarga, com la nostra espera davant la indiferència del cap de govern municipal.

En Compromís seguim insistint, seguim treballant, amb propostes, malgrat que no les vullguen escoltar al igual que fan amb les nostres qüestions. Serà que són incòmodes o difícils de respondre? Aconseguirà Compromís per Paterna alguna resposta de Lorenzo Agustí o serà com clamar en el desert mentre un mirem cap a un oasi que no és més que un miratge?

dilluns, 13 de febrer del 2012

MÉS SOBRE LA VILA ROMANA (I)


(Publicat en Levante-EMV, edició l'Horta, dissabte 11 de febrer)

MÉS SOBRE LA VILA ROMANA (II)




(Publicat en Levante-EMV, edició l'Horta, dissabte 11 de febrer)

COMPROMÍS DENUNCIA QUE L’AJUNTAMENT INCOMPLEIX LA NORMA MUNICIPAL AL DEIXAR SENSE PAS MOLTS CARRERS EN PATERNA

L’ordenança municipal de la protecció de la convivència ciutadana diu a l’article 19.2 que en les obres al carrer ha d’haver un pas per a vianants d’almenys 1,5 metres


Compromís denuncia que l’equip de govern del Partit Popular està incomplint l’ordenança municipal de la protecció de la convivència ciutadana, ja que en molts carrers del municipi de Paterna les obres que estan fent-se d’accessibilitat “envaeixen totalment el lloc per on han de transitar les persones, sense deixar espai per a que puguen passar i obligant-les a baixar a la via per on circulen els cotxes, posant en perill la seua integritat física”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, explica que “és una situació irregular i surrealista, més quan els treballs que estan fent-se són rampes per a facilitar l’accessibilitat que ara mateix està pitjor que abans de començar-les. Lorenzo Agustí ha de tindre oblidat l’article 19.2 de l’ordenança, on textualment diu que almenys els passos per als vianants, quan hi ha obres al carrer, han de ser d’un metre i mig. I ací no hi ha ni mig centímetre”.

“Però no content amb això, l’alcalde tampoc fa res per a que hi haja passos alternatius degudament indicats. És una mostra més de les contradiccions de l’equip de govern, el ‘quiero y no puedo’ habitual, i de la seua manca de respecte cap als drets dels vianants i de les persones amb mobilitat reduïda. Incomplint la norma municipal, l’alcalde fa veritat la frase que la llei està per a botar-se-la”, conclou el regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón.

Retall: LEVANTE-EMV (11 febrer)

Publicacions digitals:
PATERNA BIZ
EL PERIÓDICO DE AQUÍ
CRÓNICA PATERNERA
PATERNA AL DÍA

divendres, 10 de febrer del 2012

XARRADA SOBRE EL PGOU DE PATERNA: QUIN MODEL DE CIUTAT VOLEM?


Serà en el Centre Social de Lloma Llarga el dimarts 14 de febrer a les 18.30 hores

COMPROMÍS ES SUMA A LES MOBILITZACIONS PER AL DISSABTE CONVOCADES PELS SINDICATS. PARTICIPA!

COMPROMÍS DENUNCIA QUE EL PP MAQUILLA LES XIFRES DE L’ATUR A PATERNA

La coalició critica que amb els 269 aturats més de gener l’equip de govern continua retallant contra els autònoms, les ajudes per a contractar aturats i el xec de modernització

Compromís considera que l’equip de govern del Partit Popular en Paterna “està maquillant la realitat en quant als percentatges de l’atur. No sols han fracassat amb les seues polítiques econòmiques i d’ocupació, ja que el número d’aturats és de 7.862 en el municipi, 269 persones més sense treball en un mes o un 3,54% més d’atur respecte al mes anterior. Ara es trauen percentatges adaptats als seus interessos, com si es tractara d’un tratge a mida”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, assenyala que “al ple de gener els del PP es despenjaren amb que l’atur al poble era d’un 16,3%, i es fregaven les mans d’alegria en considerar que Paterna no té un atur tan elevat com la resta de la província de València, que arriba al 24,46%. Però això és enganyós, perquè el percentatge l’han obtingut de dividir l’atur registrat al poble entre el numero de persones en edat de treballar”.
“Però així és una dada falsa, perquè l’Enquesta de Població Activa (EPA) considera aturats a persones de 16 ó més anys que durant la setmana de referència han estat sense feina i també són aturats aquells qui ja han trobat treball i estan esperant incorporar-s’hi. Amb la qual cosa els acabem de desmuntar la paraeta. I cal dir que de l’única dada que caldria presumir és de tindre a Paterna un atur del 0%”.

A més a més, “hem de veure com el PP acudeix a l’aparador mediàtic per a vendre fum, com ho ha fet recentment la regidora Sara Álvaro, que entre d’altres ocurrències diu que es planteja ‘el foment de polítiques d’ocupació actives per a impulsar l’autoocupació, la formació i les cooperatives de treball associat’, ara que ha assumit la competència d’Ocupació. Es pot dir menys amb més paraules?”.

En este sentit, el regidor de Compromís recorda que “dins el núvol de felicitat on viu instal·lat el PP, i com tot ho fan tan bé, ara han decidit que no s’ha d’apostar per polítiques actives d’ocupació com el recolzament als autònoms, o les ajudes per a contractar aturats, o el xec de modernització. I per eixa raó han reduït un 50% la despesa en el capítol de Desenvolupament Econòmic Empresarial Local per a 2012, despeses que ja havien rebaixat l’any anterior. Qui governa decideix on gastar-se els diners, i queda clar quines són les prioritats de l’equip de govern que no compartim i que ja demostrarem amb les nostres al·legacions al pressupost municipal, rebutjades sense ni mirar-les”.

“L’alcalde pot parlar de viabilitat económica, però no serà la de Paterna que veu com augmenta l’atur i com es retallen els serveis públics a la ciutadania, que ara els necessita més que mai per a poder fer front a la delicada situació econòmica”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Publicacions digitals:
PATERNA BIZ
EL PERIÓDICO DE AQUÍ
LA NOTICIA DIGITAL
CRÓNICA PATERNERA

COMPROMÍS MOSTRA LA SEUA INDIGNACIÓ PER LA VERGONYOSA SENTÈNCIA DE CONDEMNA A GARZÓN

El jutge Baltasar Garzón és condemant a 11 anys d'inhabilitació per les escoltes del cas Gürtel


La portaveu del grup parlamentari Compromís en les Corts Valencianes, Mónica Oltra, ha assenyalat que "la sentència que condemna al jutge Garzón per les escoltes del cas Gürtel posa de manifest, i al nostre judici és el més preocupant, la llunyania cada vegada major de la justícia respecte de la ciutadania". 

"Estem convençuts que els ciutadans no poden entendre que s'absolga a Camps i a Costa amb unes proves tan contundents en la seua contra i no obstant això es condemne al jutge Garzón, que va ser qui va possibilitar la investigació d'aquesta trama corrupta". 

Per a Oltra "és incomprensible la venjança que suposa aquesta sentència a un jutge a qui s'ha perseguit bé per raons ideològiques o bé per interessos foscs de poders fàctics amb molt de pes a Espanya o bé per persones en la judicatura que han vist en el jutge Garzón un competidor per la seua capacitat de treball i traure temes avant que posaven en evidència l'actuació d'altres jutges". 

"Des de Compromís volem manifestar que aquesta és una sentència que ens avergonyeix i internacionalment ens situa en un nivell de ridícul sense parangó. En aquest moment resulta difícil sentir-se un ciutadà que confia en la democràcia després d'una sentència com aquesta", ha conclòs Oltra.

dijous, 9 de febrer del 2012

COMPROMÍS LAMENTA QUE LES GRANS ELÈCTRIQUES DIRIGISQUEN LA POLÍTICA ENERGÈTICA DE RAJOY

Joan Baldoví presentarà iniciatives per a defensar el sector de les renovables
 
 
El diputat de Compromís-Equo en el Congrés, Joan Baldoví, ha votat en contra de la moratòria de les energies renovables que ha presentat el govern de Rajoy. Segons el parlamentari valencianista, “és una mesura injusta, retrògrada i que beneficia només a un grup de companyies elèctriques agrupades en una associació, que sembla que són les que dirigeixen la política energètica del govern de Rajoy. A més, esta moratòria no va a solucionar cap problema de dèficit de tarifa però si que posa en perill molts llocs de treball”.

Baldoví ha donat la benvinguda al PSOE al grup de partits que s’oposen a la moratòria i ha recordat que, amb el govern socialista de Rodríguez Zapatero, va imposar una reducció de la tarifa als productors d’energia fotovoltaica, malgrat existir un acord de 2007 que garantia esta tarifa durant un termini de 25 anys. Segons el diputat de Compromís, “en el seu moment, el PSOE va perjudicar a les energies renovables, encara que si s’oposen a la moratòria els hem de donar la benvinguda per eixe canvi d’opinió, que és positiu i d’agrair”.

Des de Compromís consideren que el govern central, “a més de defensar a les grans companyies elèctriques, que tenen grans beneficis a costa de l’estat, dels consumidors i el medi ambient, l’executiu de Rajoy demostra que no té ni idea del potencial de les energies renovables com una font de generació de recursos elèctrics i també de creació i manteniment de llocs de treball. Amb la votació que s’ha produït este matí al Congrés, Rajoy i el PP han condemnat a moltes persones a perdre els seus llocs de treball i posa en perill la pervivència d’empreses, tot el contrari al que necessitem en este moment de greu crisi econòmica”.

El parlamentari de la coalició valencianista, progressista i ecologista ha anunciat que presentarà preguntes i iniciatives “per a defensar el sector de les energies renovables, per ser una indústria necessària, amb futur, productiva, respectuosa i que, a més, genera ocupació mentre que el PP amb iniciatives com l’aprovada hui, es dedica a destruir llocs de treball”.

dimecres, 8 de febrer del 2012

COMPROMÍS PRESENTA UNA INICIATIVA PER A QUÈ LES CORTS RECONEGUEN LA FIGURA D'ANTONI TÀPIES

El grup parlamentari Compromís ha registrat una proposició no de llei en les Corts Valencianes en què insten el reconeixement, a títol pòstum, la figura d’Antoni Tàpies i Puig per la seua contribució a l’art i la cultura universal


Segons ha assenyalat la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, “Antoni Tàpies mereix el reconeixement del parlament valencià ja que està considerat a nivell internacional com un dels grans artistes del Segle XX i en conseqüència les seues obres han estat exposades als més prestigiosos museus del món”.

“En l’obra d’Antoni Tàpies -ha afegit la diputada- han estat sempre presents els esdeveniments polítics i socials, i el seu compromís polític contra la dictadura franquista s’ha vist reflectit en les seues obres dels anys seixanta i setanta d’evident caràcter de denúncia i protesta”.

La mort d’Antoni Tàpies suposa la desaparició de l’últim gran referent de l’avantguarda de postguerra. Els crítics i estudiosos de l’art han destacat que la plasmació dels seus desitjos, pensaments i Compromíss han transcendit la seua obra, de la qual s’ha valgut com altaveu, però mai ha defugit de fer-los conviure amb la seua vivència quotidiana.

Al llarg de la seua carrera ha rebut nombrosos premis i distincions, entre els que cal destacar el Premi de la Fundació Wolf de les Arts (1981), la Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya (1983), el Premi Príncep d'Astúries de les Arts (1990), la Medalla Picasso de la UNESCO (1993) i el Premi Velázquez d'Arts Plàstiques (2003).  

Esta iniciativa del grup Compromís també proposa que Les Corts Valencianes traslladen el seu reconeixement a la família i amics de l’artista, a la Fundació Antoni Tàpies i als Governs de la Generalitat de Catalunya i d’Espanya.

JOAN BALDOVÍ EN LA COMISSIÓ D'AGRICULTURA DEL CONGRÉS (01/02/2012)

COMPROMÍS EXIGIRÀ A LA GENERALITAT RESPONSABILITATS URBANÍSTIQUES I CULTURALS PEL CAS DE LA VILA ROMANA DE PATERNA

El grup parlamentari de Compromís a les Corts plantejarà que la Generalitat hauria d’assumir la seua responsabilitat per aprovar el PAI de la Vila Romana

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, explica que “la trama de la Vila Romana de Paterna no s’ha acabat encara i pot, fins i tot, esguitar a les conselleries de Territori i Medi Ambient i Cultura, ja que el Pla de Reforma Interior i Millora (PRIM) tingué el seu vist i plau, permetent que el vial municipal s’incloguera dins de la propietat del promotor. Raó per la qual la fiscalia demana la nul·litat del PRIM”.

Així, i després de tractar el tema amb el grup parlamentari de les Corts, Compromís per Paterna manifesta que “seguim tenint molts dubtes sobre la Vila Romana i els desficaços urbanístics que l’envolten. Si acaba com demana el fiscal a les seues diligències, la Generalitat, i en concret la Conselleria de Territori i Medi Ambient, hauria d’assumir la part que li toca i corregir tot allò que no estiga conforme a la legalitat”.

Segons Ramón, “la conselleria aprova el PRIM en 2006, però hi ha proves documentals de 2005 que demostren que ja estava clar que la titularitat del vial era municipal. No sabem i no entenem perquè la Conselleria va mirar cap a un altre costat, igual que el govern municipal del Partit Popular, quan es podia haver regularitzat la situació”.  

Per això, “cal exigir també la seua part de responsabilitat a la Conselleria, que es converteix així en còmplice d’una irregularitat urbanística al voltant de la Vila Romana. Més quan l’informe que l’arquitecte municipal fa per a la Comissió de la Vila Romana, amb data de novembre passat, ja diu que ‘la Generalitat, como órgano urbanístico superior, aprobó definitivamente el PRIM y por tanto validó el aprovechamiento del promotor’, incloent en este PRIM com a titularitat privada el vial que el mateix Agustí, quan era oposició, defensava que era de titularitat municipal”.

“Des de Compromís volem que cadascú assumisca la part que li toca de responsabilitat en tota aquesta trama urbanística i de patrimoni en Paterna. I que si queda demostrat que la Conselleria de Territori i Medi Ambient va cometre una irregularitat, que rectifique. És imprescindible reposar la legalitat urbanística dels terrenys on està la Vila Romana, però sempre des de la protecció de la troballa arqueològica”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Retall: LEVANTE-EMV (8 febrer)

Publicacions digitals:

dimarts, 7 de febrer del 2012

MOR ANTONI TÀPIES

El pintor català va morir ahir a Barcelona als 88 anys


El món de l'art perdia ahir a un dels artistes més importants i reconeguts, el pintor i escultor barcelonés Antoni Tàpies. Des de Compromís per Paterna lamentem també esta pèrdua i ens afegim a tots els missatges de condol. Si voleu llegi més sobre la figura d'aquest gran artista i intel·lectual, podeu fer clic als següents enllaços:

COMPROMÍS RECLAMA REACTIVACIÓ I MÉS PROTECCIÓ PER A L’HORTA DE PATERNA

La coalició proposarà la creació d’un Banc de Terres al ple de febrer  

Compromís considera que “davant el procés de recessió que actualment es dóna a l’horta, amb cada vegada més horts abandonats, i l’agreujament d’aquesta situació pels continus furts als horts del municipi, la creació d’un banc de terres i l’aplicació de més vigilància en els cultius poden contribuir a revitalitzar i reactivar el teixit agrícola de Paterna”.

Per aquesta raó, “plantegem via moció per al ple de febrer que l’Ajuntament de Paterna cree un Banc de Terres, on els propietaris amb horts no productius puguen inscriure’s, voluntàriament, per tal cedir-les, i  on els demandants de terres puguen prendre contacte amb els propietaris”, explica el regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón.

Des de Compromís no ens coformem amb els anuncis en premsa de l’alcalde ni amb les bones intencions manifestades en altres ocassions, com per exemple amb la moció en el mateix sentit presentada per Compromís en setembre de 2010 i aprovada per unanimitat en aquell ple. Exigim que es complisquen els acords plenaris, sobretot quan està en joc el futur de l’horta de Paterna”.

En este sentit, Ramón afegeix que “aquesta és una reivindicació que Compromís porta fent des de la passada legislatura i amb els horts d’oci, preocupats perquè no posar mesures al greu problema dels furts pot conduir a que deixen de plantar-se productes d’horta als terrenys que pateixen aquestes agressions, fenòmen ja denunciat pels agricultors i per aquest grup municipal”.

Segons Ramón, “l’Ajuntament ha d’instar a la Conselleria de Territori i Medi Ambient  i a la Junta Rectora del Parc Natural del Túria a que s’adopten mesures efectives de vigilància i control per a la prohibició d’accés de vehicles no autoritzats a l’horta de Paterna, així com l’adopció de mesures, consensuades amb els agricultors, per a garantir la restricció de trànsit de vehicles en horari nocturn i així evitar els furts”.

D’altra banda, “cal assenyalar que a les terres sense producció proliferen els matolls i s’acumulen residus. Els horts abandonats, ja que Paterna està dins dels límits del Parc natural del Túria,  suposen un risc per al manteniment dels objectius de qualitat ambiental del Parc, on poden produir-se incendis, acumular-se residus, proliferar espècies alòctones i/o no desitjades, plagues, etc. A més de generar un impacte visual negatiu, tot incompatible amb la figura de protecció del Parc Natural, a banda que no produeixen res”.

Per aquesta raó, des de Compromís per Paterna “demanem que el consistori incloga l’horta de Paterna, situada dins del Parc Natural del Túria, en l’àmbit d’aplicació de l’Ordenança Municipal sobre protecció de la convivència ciutadana”.

A més a més, “el consistori pot actuar subisidiàriament en la neteja dels horts abandonats a costa dels propietaris. No obstant, proposem que es done l’opció als propietaris dels horts abandonats que la neteja siga efectuada per un tercer (associació, col·lectiu o individu), sense cap cost per al Consistori ni per al propietari, únicament a canvi d’una cessió en els termes que ambdúes parts acorden, el propietari de l’hort i qui realitza la posada en valor de l’hort abandonat”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Publicacions digitals:

dilluns, 6 de febrer del 2012

SÀHARA LLIURE CARREGA ALIMENTS I MATERIAL SANITARI PER ALS CAMPAMENTS DE REFUGIATS


En aquestes imatges podeu veure com els membres de l'ONG Sàhara Lliure de Paterna han carregat tots els aliments i el material sanitari que a hores d'ara ja va camí dels campaments de refugiats sahrauis. Des d'ací donem la nostra enhorabona a l'ONG per aquesta iniciativa solidària!

MISSATGE D'AMINATOU HAIDAR DES DE L'EUCOCO SEVILLA

divendres, 3 de febrer del 2012

LOLES RIPOLL, REPRESENTANT DE LA COALICIÓ COMPROMÍS A L'EUCOCO


La regidora de Compromís en Paterna, Loles Ripoll, assisteix com a representant de la coalició Compromís en la 37 Conferència Europea de Coordinació de Suport al Poble Sahraui, (EUCOCO) que es celebra aquest cap de setmana a Sevilla

A més a més, Loles Ripoll acudeix a l'EUCOCO amb l'adhesió de la coalició Compromís a la lluita pels drets del poble sahrahui (imatge a l'esquerra d'aquestes ratlles).

I presentarà una resolució per a que es vote, el text de la qual reproduïm a continuació:

Cada any es realitza la Conferència de Coordinació de Suport al Poble Sahrauí. Enguany es fará a Sevilla, el dies 3,4 i 5 de febrer.

Una   trobada per a continuar reflexionant per tal de promoure fórmules més adequades per dirigir-se a la Comunitat Internacional i, en especial, a la Unió Europea i a les Nacions Unides a que establisquen gestions de fermesa en relació al Marroc per l'aplicació del dret a l'autodeterminació del poble sahrauí.

Però serà també la situació als territoris ocupats la de tots els defensors dels drets humans, de les seues famílies, cada dia sotmesos a l’arbitrari d'una potència d'ocupació, el centre de discussions i resolucions. Respecte dels drets humans, respecte de la protecció de recursos naturals. Tots aquests temes són al centre de les mobilitzacions amb les associacions sahrauís i el Front Polisari. Requereixen una gran atenció per tenir més influència en les decisions europees i de l'ONU.

Per tant aquesta conferència reunirà a molts participants: els que militen a Europa en els comitès i associacions de suport, els polítics europeus i personalitats d'altres continents, especialment d'Àfrica i Amèrica. Perquè el seu èxit contribuisca a eixamplar el coneixement sobre el poble sahrauí i tots els aspectes de la seua lluita. Perquè pressionem sobre les apreciacions que les autoritats de la UE i de les Nacions Unides tenen sobre això habitualment.

És urgent que la UE i Espanya transformen les seues perspectives en el Magreb i permeten l'edificació d'un Magreb dels pobles, amb un Sàhara lliure i independent.

Nosaltres, ciutadans, membres de la societat civil, a través de INICIATIVA DEL POBLE VALENCIÀ, recolzem aquesta conferència i donem el nostre ferm suport a la lluita del poble sahrauí, reconeguem al Front Polisari com al legítim govern de la RASD, exigim la cooperació als campaments de refugiats,  i denunciem la repressió i  continua violació dels  drets humans  als territoris ocupats al Sàhara Occidental.

Un desastre humanitari amb milers de morts, centenars de desapareguts, torturats i empresonats.

Espanya, el 1975, va incomplir les seues responsabilitats amb Nacions Unides i amb el poble sahrauí, violant deliberadament els Propòsits i Principis de la Carta de Nacions Unides. Després de trenta-cinc anys, no existeix ni un sol estat membre de la comunitat internacional, que haja reconegut la legitimitat del Territori No Autònom del Sàhara Occidental, com a territori marroquí. Per contra, un elevat numero d'Estats ha reconegut a l'Estat de la RASD i ha establert relacions diplomàtiques oficials amb el seu Govern, representat pel Front Polisari.

La població sahrauí ens dóna una lliçó de dignitat, paciència, valentia i esperit de sacrifici, demostrant-nos que tot té un límit, i que els tristament cèlebres "Acords de Madrid" només van ser un instrument il · legal, la no denúncia ha arrossegat a una desestabilització a tota la zona, on les detencions arbitràries, tortures, segrestos, desaparicions, assassinats i espolis en els seus mitjans de subsistència, han estat i són el trist llegat d'aquests acords.

Per tot això, el Govern d'Espanya, haurà de demostrar la legalitat dels "Acords de Madrid", i del Decret RD2258/76, i en cas contrari, per coherència, justícia i compliment de la legalitat, exigim, d'aquest govern, i dels partits polítics que conformen l'ampli arc parlamentari, el següent:

Exigim:


A) LA DENÚNCIA dels "Acords de Madrid", i del Decret RD2258/76 (10 agost 1976) per procediment d'urgència.

B) LA RESTITUCIÓ immediata de la nacionalitat espanyola a tots els sahrauís censats el 1974, els seus descendents, i tots els que puguen demostrar el seu dret a mantenir o obtenir la nacionalitat espanyola.

C) L’INICI URGENT de les accions pertinents per lliurar a les Nacions Unides les responsabilitats adquirides per Espanya com a Potència Administradora el 1962, i que, igual que en el precedent de Timor Oriental, el Sàhara Occidental quede sota l’ "Administració de Transició de les Nacions Unides per Sàhara Occidental ", com a protecció de la vida dels seus habitants, els seus recursos naturals i la seua promoció, com Territori No Autònom fins a la seua descolonització, a través del referèndum d'autodeterminació corresponent.


Valéncia 4 febrer 2012

COMPROMÍS DENUNCIA QUE EL PP HA REDUÏT UN 15% EL PRESSUPOST PER A SERVEIS SOCIALS

La coalició critica que mentre en 2010 es va pressupostar 1.937.000€ en aquesta partida, al 2011 es va deuir a 1.816.177 €; i ara al 2012 hi ha previst menys diners: 1.689.015 €

 
Compromís considera que “l'equip de govern del Partit Popular, lluny de consolidar un model de gestió ben organitzat de Serveis Socials, camina cap a un model que no concep el treball social més enllà d'una visió merament assistencial, obviant les funcions de promoció i prevenció; que posa l'accent en l'excessiva burocratització dels professionals; que solament persegueix que siguen tramitadors d'ajudes i servisquen de barreres de contenció social. I, malauradament, tot això es reflexa en la dràstica reducció del 15% que hi ha als pressupostos 2012 en la partida de despesa per a serveis socials”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, assenyala que “només cal comparar les quantitats que hi ha en els pressupostos 2010 i 2011 amb les de 2012, i ahí trobem el quid de la qüestió: mentre el 2010 hi ha previstos 1.937.000 euros, enguany hi ha 1.689.015. És a dir, un 13% menys, però si comparem amb la despesa per habitant el resultat és el 15% menys del qual estem parlant”.

Ramón afirma que “l’alcalde de Paterna i el seu equip de govern del PP fan una política de serveis socials duplicada, on conviuen dos formes de gestió, una interna, la realitzada per funcionaris municipals, i altra externa a través de Gespa, circumstància aquesta que desconnecta els recursos, restant eficàcia i eficiència a la gestió”.

A més a més, afegeix que “la millora publicitada a bombo i platerets de la gestió només es tradueix en menor sou per les mateixes funcions que fan els treballadors, major desregularització per la falta d'un conveni únic pel qual regir-se, major precarietat en l'ocupació, major discrecionalitat en les contractacions afavorint per tant el clientelisme i pagament de favors, prebendes o possibles vots, en detriment de la capacitat tècnica i la defensa dels empleats públics dels seus drets, tant laborals com de criteri tècnic”.

“I no hem de passar per alt que la realitat pressupostària, l'evolució de la despesa en serveis socials des que governa el PP, no augmenta en proporció a les necessitats reals, que només en un any augmenta en més de 3.000 el numero de ciutadans en risc d'exclusió. I que fa el govern municipal per a solucionar la situació? La resposta és ben senzilla: ni tan sols escolta les propostes que li fa Compromís, com per exemple la proposta del nostre pressupost alternatiu d’augmentar en un milió d’euros la promoció social de manera que es pogueren gestionar més ajudes i fer tasques de prevenció”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Publicacions digitals:
EL PERIÓDICO DE AQUÍ
CRÓNICA PATERNERA

COMPROMÍS PER PATERNA COL·LABORA AMB LA CARAVANA D'ALIMENTS DE L'ONG SÀHARA LLIURE


Compromís per Paterna ha volgut fer una xicoteta aportació, amb aliments que no caduquen, per a la caravana que organitza l'ONG Sàhara Lliure de Paterna i que porta ajuda a la gent que viu als campaments de refugiats del Sàhara.

Des d'ací, molt d'ànim a l'ONG per la important tasca solidària que fan des de Paterna amb el Poble Sahraui.

dijous, 2 de febrer del 2012

COMPROMÍS ANIMA A LA CIUTADANIA A DONAR EL SEU SUPORT A MIREIA MOLLÀ

La diputada de Compromís en les Corts té el juí contra l'empresari Enrique Ortiz hui


La Coalició Compromís dóna el seu recolzament a la diputada Mireia Mollà en el juí que l’enfronta este matí a l’empresari Enrique Ortiz, imputat en diverses rames del cas Brugal i relacionat amb el cas Gürtel, i anima als ciutadans a que mostren també el seu suport a la diputada. 

El juí se celebra hui a les 13 hores en els jutjats de Benalua, a Alacant, i en ell estarà present també la diputada de Compromís Mònica Oltra, que actua com a advocada de Mollà. El col•lectiu Joves amb Compromís de l’Alacantí ha convocat una concentració a les 12.30 hores a les portes dels jutjats per tal de mostrar-li el seu recolzament.

Des de Compromís animen a concentrar-se a tota aquella gent que vulga defensar l’honradesa i la transparència per la que sempre ha treballat Mireia Mollà. Alhora conviden a sumar-se a la concentració a aquells ciutadans que vulguen donar el seu suport a les persones que estan fent política sense por davant els casos de corrupció que s’estan repetint al llarg del territori. 

La coalició ha posat en marxa els hashtags #ambMireiaMollà i #TotsambMireiaMollà per a tota aquella gent que vulga mostrar el seu recolzament a la diputada a través del Twitter.

AGUSTÍ INCOMUNICA PATERNA

La coalició denuncia que l’alcalde “no ha mogut ni un dit” per tal d’evitar que les retallades afecten a la freqüència del metro en la línia 1 de FGV

Compromís, després que hui comença la reducció de convois de metro en determinades hores a la línia 1 de Ferrocarrils de la Generalitat (FGV), considera que l’alcalde de Paterna “és culpable d’incomunicar el nostre municipi amb València, Llíria i la resta de barris de Paterna, ja que no ha mogut ni un dit per evitar que els retalls del Consell afecten al transport públic del poble”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “la ciutadania de Paterna s’enfronta a una pujada del preu dels bitllets i a una davallada en el servei públic, escenificada en la reducció del numero de metros que han d’unir Paterna amb Llíria i amb la resta de destinacions que discorren al llarg de la línia 1”.

De 20 intèrvals al dia, cada 15 minuts, ara es passa a 12 intèrvals, la qual cosa suposa una reducció del 40% en la freqüència de pas. Vist d’una altra manera, si cada dia hi ha cinc hores amb intèrvals de 15 minuts, ara només hi ha tres hores al dia que passen metros cada quart d’hora. Juanma Ramón afegeix que “les vesprades es converteixen en l’hora crítica, ja que entre les 18 i les 20 hores ja no passa el metro cada 15 minuts, perjudicant greument als viatgers que tornen de València a la Canyada, que es troben amb més dificultats per tal d’arribar a casa”.

Així, Ramón explica que “aquest és el concepte que el Partit Popular, tant des de la Generalitat com des de l’alcaldia de Paterna, té de mobilitat sostenible: eliminar possibilitats d’ús del transport públic per a potenciar el cotxe particular, que és més contaminant”.

L’alcalde de Paterna, artista de l’escapisme, juga a despistar a la ciutadania. Però Compromís li recorda que en maig, abans de les municipals, presumia que el PP anava a treballar perquè les infraestructures ferroviàries permeteren un millor servei, que fomentara el metro com a transport alternatiu al vehicle particular. Res més lluny de la realitat. I no content amb estes desafortunades paraules, també va dir que per a millorar el servei s’havien iniciat estudis i treballs per al soterrament de la línia 1 al seu pas per Paterna”.

Un projecte, el del soterrament, “qué està dormint en un calaix la son dels justos i que té la seua continuitat sense garantir a causa de la difícil financiació. O és que l’empresa mixta ha de vindre a salvar el pagament dels 130 milions d’euros que pot costar el soterrament? La política de malbaratament del PP ens va a eixir molt cara a la ciutadania”, diu el regidor.

A més a més, “ara que València està al punt de mira de la corrupció i dels escàndols, menysprear d’aquesta manera els serveis públics ens allunya cada vegada més de grans ciutats com Madrid o Barcelona, on el servei que donen les línies de metro no té res a veure amb el que tenim a València. En qüestió de transport públic, no sols tenim el més car d’Espanya, sinó que malauradament estem en unes condicions tercermundistes. Si en Angola hi haguera metro, segur que seria millor i amb més freqüències que ací”, subratlla el regidor.

“I no hem d’oblidar que eliminar els metros, amb la conseqüent reducció de les freqüències de 15 a 30 minuts, és retallar en llocs de treball. Els trens els tindran en les cotxeres, estaran parats sense que se’ls destine a altres línies. I això comportarà una possible reducció de plantilla. De nou tots som víctimes de la política d’austeritat del PP: estalviar és retallar, provocar atur i llevar serveis a la ciutadania”, conclou Juanma Ramón.

Retalls:  
LEVANTE-EMV (2 febrer)
EL PAÍS (2 febrer)

Publicacions digitals: