Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dissabte, 27 de febrer del 2010

A proposta de Compromís, Paterna estudia una nova ubicació per Ikea

El Ple aprova una moció de Compromís perquè la multinacional s’ubique en els terrenys de l’antic polígon de tir militar


El Ple de l’Ajuntament de Paterna ha aprovat una moció per unanimitat per la qual es proposa estudiar una altra ubicació per a la multinacional Ikea. Es tracta dels terrenys de l’antic polígon de tir militar que es troben prop de Carrefour. La proposta de Compromís té diversos avantatges: en primer lloc, són terrenys públics amb un protocol d’intencions firmat i en vigor entre el Ministeri de Defensa i l’Ajuntament de Paterna que garantixen que les plusvàlues de la reclassificació revertiran en la ciutadania i dotaran al procés de màxima transparència. D’altra banda, hi ha una àmplia disposició de terrenys no urbanitzables entre Táctica i l’autovia CV-35. A més, en esta zona hi ha dos projectes autonòmics de transport públic, d’una banda la prolongació del tramvia fins als seus voltants i per una altra la instal·lació de l’estació intermodal amb la futura línia de transport públic paral·lela a la CV 35 en direcció al Camp de Túria.

A més, també s’ha acordat crear una subcomissió dins del Consell de Participació Ciutadana per a estudiar esta nova ubicació i preveure els problemes de mobilitat que puga comportar per a minimitzar-los i que no afecten els barris pròxims. Compromís ha demanat este matí la execució d’aquest acord.

En este sentit, la portaveu de Compromís, Loles Ripoll, ha afirmat que “Compromís reitera el seu compromís amb la ciutadania per a treballar a fi que no empitjoren les condicions de mobilitat o mediambientals de cap barri de Paterna com a conseqüència de les possibles rebaixes en els costos del projecte. Així mateix, ens comprometem a recolzar les demandes dels barris afectats per a que els accessos al centre comercial no col·lapsen les entrades als barris, per a limitar la contaminació acústica del centre comercial i per a evitar el gran increment previst d’emissions de CO2”.

D’altra banda, i respecte a les xifres d’ocupació anunciades, Compromís ha exigit a l’alcalde que concrete el nombre d’ocupacions directes i indirectes de la botiga Ikea i el tipus dels contractes habituals d’estos centres i la garantia que el 80% d’eixos llocs de treball de nova creació es posaran a disposició dels i les parats de Paterna.

Llig tota la informació de la nostra notícia als següents mitjans de comunicació:

ABC
El Torrentí
Las Provincias
Hortanoticias
Paterna Ahora

--------

L'oposició denuncia l'ús dels espais públics per fer propaganda del PP

Llegir la nota de premsa

divendres, 26 de febrer del 2010

Un paper oficial darrere de l'insult


F. Arabí [Levante-EMV]

Mònica Oltra va incorporar el cognom patern als 11 anys, quan es va poder legalitzar la unió de la parella Oltra-Jarque, "exiliada" a Alemanya. L'apunt consta en la partida de naixement, que està en expedients oficials

L'insult del vicepresident Juan Cotino a la diputada de Compromís Mònica Oltra -li va espetar que s'avergonyiria de tenir una filla així i després li va vomitar que possiblement no coneix al seu pare- va calar en les entranyes de la parlamentària, que va tardar minuts a cridar a Juan Oltra, el seu pare, per a tranquil·litzar-lo.

Les circumstàncies de la crua existència del matrimoni Oltra-Jarque van fer que la diputada no poguera incorporar el cognom patern fins als 11 anys. Esta dada consta en la seua partida de naixement, document que figura en expedients oficials com el d'adopció dels seus fills, gestionada en la Conselleria de Benestar Social quan Cotino era titular, una coincidència que la pròpia Oltra va confessar que li "espantava".

El temperament de la diputada Mònica Oltra, una de les ànimes més enèrgiques de les Corts, té pedigrí. "Sóc filla d'un exili d'amor". La proclama poètica que llança la parlamentària s'ajusta a les circumstàncies que van viure els seus pares, Juan i Ángeles, quan, en vespres del maig francès i de la Primavera de Praga, van buscar la seua pròpia, la de la seua relació impossible, a Alemanya. Es van instal·lar en el xicotet Kaarst i van deixar enrere el corsé legal del nacionalcatolicismo.

Llegir tot l'article

Entrevista al pare de Mónica Oltra

Juan Oltra: "Els polítics han de comportar-se"

ESCOLTA L'ENTREVISTA D'ÀNGELS BARCELÓ A MÒNICA OLTRA
[minut 18]

dijous, 25 de febrer del 2010

"TENIM UN BOSC TALAT i MUTILAT"



Transcrpció del discurs de la Regidora de Compromís, Cristina Domingo al Ple de les Tales:


Senyor alcalde:

Han passat moltes coses des de les primeres tales de 2007. Després d’aquelles tales, ja amb el PP governant l’ajuntament, la regidora que els parla, en vista de la situació creada, de la destrossa realitzada i de la gran alarma social, va proposar a l’alcalde formar una mesa de tales per a estudiar com podria intervindre l’ajuntament per a evitar que es tornaren a produir unes tales tan salvatges. L’alcalde va acceptar esta proposta i al cap d’uns mesos va convocar la mesa.

Un dels acords de la mesa va ser que l’ajuntament interposaria un recurs per a que fóra reconeguda la potestat municipal per a exigir llicència a les elèctriques. I la resolució judicial va donar la raó a Paterna. Però Iberdrola va impugnar esta resolució judicial. Era el maig de 2009. I què va passar després?

L’Ajuntament va convocar la mesa de tales perquè REE havia anunciat que anava a talar baix de les seues línies. La mesa vam estudiar el projecte de conveni amb REE i els termes de la llicència que anava a donar l’ajuntament. Segons vam observar, les tales de REE van ajustar-se a la llicència, fins i tot van fer una tala pilot que va ser supervisada per membres de la Coordinadora del Bosc. Això va ser en juny/juliol de 2009. Des d’esta data, senyor alcalde, no va tornar a reunir la mesa de tales. Però sí que passaren moltes coses importants que havia d’haver debatut esta mesa i que ni tan sols sabíem els grups de l’oposició.

Resulta que REE ha impugnat la llicència municipal perquè no vol reconéixer l’autoritat municipal per a autoritzar les tales, tampoc ha firmat el conveni que va aprovar este Ple en el qual es detallaven unes condicions per a reforestar, i a més no ha complit l’obligació de plantar tres arbres per cada arbre talat que estava en les dos llicències municipals que se li havien donat.

I què ha fet l’ajuntament? No ha informat de res d’això a la mesa de tales i, damunt, no ha obert cap expedient sancionador a REE per no reforestar. Ha deixat que es passaren els terminis, un vencia en setembre i l’altre en gener.

Senyor Gabarda, vosté ha dit en la premsa que ha arribat a un acord amb REE quan REE està portant al contenciós totes les resolucions municipals!!! Per a poder parlar de bona voluntat, REE ha de retirar els recursos. Ha d’acceptar l’autoritat municipal per a exigir una llicència, ha d’acceptar reforestar, i ha de subscriure el conveni que fins ara no ha volgut firmar. Si fa això mostrarà la seua bona voluntat, si no, no diga vosté en premsa que REE té bona voluntat, perquè l’únic que fa amb eixes declaracions és ocultar la veritat a l’opinió pública i donar una imatge falsa d’esta empresa.

Després de REE, Iberdrola va sol·licitar la llicència en octubre de 2010, i el senyor Gavarda continua sense convocar la mesa de tales i dóna la llicència a Iberdrola. I quan el 25 de gener, el mateix dia del Ple, l’alcalde ens anuncia que portarà al Ple un conveni amb Iberdrola, davant de la disconformitat dels portaveus de l’oposició i d’un escrit de la Junta de Barri de la Canyada, l’alcalde retira el punt.

Mentrestant, el senyor Gabarda no havia convocat la mesa de tales quan Iberdrola va sol·licitar llicència, va donar la llicència sense convocar la mesa de tales, ni tampoc va convocar-la abans de presentar el conveni al Ple. Lògicament, això va indignar a les entitats de la mesa de tales i als grups de l’oposició. Es va convocar una mesa quan Iberdrola ja havia començat a talar, el 27 de gener. En esta mesa, jo mateixa vaig preguntar al senyor Gavarda si hi havia funcionaris de l’Ajuntament supervisant les tales. La resposta del senyor Gavarda va ser que “està la policia municipal i jo també he anat”.

En eixa reunió va quedar clar que només hi havia anat la policia municipal i no personal tècnic, i a més, que no havia estat continuadament durant tots els treballs. Sap vosté, senyor Gavarda, què diu la llicència que vostés van aprovar? “la realización de los trabajos estará sometida a la supervisión de la policía local y personal técnico designado por el Ayuntamiento”. Pel que acabe de dir, tenim dubtes més que fundats que l’ajuntament no ha fet bé les coses. Que no tenien encara tècnic de medi ambient? Haver enviat un altre tècnic. Haver fet bé les coses. En una primera inspecció de les tales realitzades, fa la sensació que Iberdrola s’ha extralimitat molt en les tales.
Per això la mesa de tales ha exigit un informe per escrit dels resultats de la inspecció post-tales, informe que vostés encara no han facilitat, per si correspon iniciar un expedient sancionador. La Mesa de Tales ha demanat este informe en dos cartes, i vosté encara no l’ha aportat. I no es podrà avançar si no se sap què ha passat. Per això la mesa vol saber què ha passat per a que no es repetisca, i després parlar de futur.

Què haurien d’haver fet vostés?

- Primer, informar a l’opinió pública del que estaven fent realment les elèctriques i no donar una imatge falsa de la seua actuació en este tema.

- Segon, convocar la mesa de tales per a que estiguera informada del que estava passant i que els passos que s’anaren donant es feren consensuadament.
Com desbloquejar la situació?

- Vostés han d’aportar els informes que demana la mesa de tales: informes de la supervisió que vostés diuen que van fer, per escrit, i de la inspecció post-tala.

- D’altra banda, hi ha un altre problema que s’ha posat de manifest, i és que l’Ajuntament ha donat la llicència no basant-se en una norma pròpia, perquè l’ordenança de l’arbolat només fa referència a la reforestació de 3 arbres per cada arbre talat, però no diu res de les condicions en què s’han de fer els treballs forestals baix de les línies elèctriques.

Per això és necessari millorar l’ordenança de l’arbolat, per a referir-nos a una norma pròpia municipal quan donem la llicència. En este sentit va la moció que Compromís vam presentar i que vam aprovar el dilluns en el Ple. Creiem que és necessari que l’ordenança contemple que les elèctriques aporten un programa per escrit de la vegetació que es vorà afectada, arbre a arbre, i un programa de reforestació. Tot això ha de quedar reflectit en l’ordenança. I la mesa de tales, en la qual hi ha personal tècnic molt qualificat, pot avançar molt en este sentit. Això és el que cal fer a partir d’ara.


SEGONA INTERVENCIÓ


Senyor alcalde, no poden eludir la seua responsabilitat en tot el que ha passat...
Vostés han de respondre als requeriments dels integrants de la Mesa de Tales i convocar-la adjuntant els informes i la moció aprovada en el Ple ordinari per a reiniciar els treballs, però abans han de reconéixer els greus errors de comunicació i de falta de mecanismes de participació ciutadana. Vosté no ha de treballar al marge sinó conjuntament amb el moviment social per a aconseguir com a objectiu una norma municipal que concilie el deure de les elèctriques a efectuar tasques de silvicultura preventiva per a evitar incendis forestals i el màxim respecte al medi ambient, minimizant els efectes contra la vegetació i els arbres.

Fa falta conéixer l’adequació de les tales efectuades als límits de la llicencia i fa falta saber si es faran expedients sancionadors per les possibles irregularitats.
Fa falta que les elèctriques complisquen el deure de reforestació que les imposen les llicencies atorgades i davant la seua resistència judicial, contraposar una actitud de fermesa, cosa que fins ara no han fet.

Aprofiten que el dilluns passat la proposta de Compromís va aconseguir la unanimitat municipal. Fa falta recuperar la col·laboració de la resta d’entitats de la mesa de tales que ara mateix no es fien perquè se senten enganyats.

De vostés depén. I per últim volem recordar-los que este problema només acabarà quan les línies elèctriques siguen traslladades. Els recorde un titular que van traure a bombo i platerets en juny de 2007: “El Ayuntamiento impulsará un acuerdo para desviar las líneas de alta tensión del bosque de La Vallesa”. I González Pons es va comprometre quan va declarar el parc natural al trasllat de les línies. Encara estem esperant un avanç en este sentit.

Per tant, i recopilant, el full de ruta que els proposem és el següent:
- Cal que exigisquen a les companyies elèctriques que acaten l’autoritat municipal.
- Que responguen a la mesa de tales de les actuacions realitzades en l’última tala i revitalitzen la mesa com a organisme idoni per a estudiar i consensuar la millora de l’ordenança de l’arbolat i possibles convenis.
- Que entaulen converses amb les elèctriques per a que desplacen les línies fora del bosc.

Miren, si posem en una balança el que ha passat només tenim un montó d’arbres talats. No entrem ara en si s’han ajustat a la llicència en tot o en part.
Volem dir-los que vostés van eixir en una pancarta oposant-se a les tales, i ara, què tenim? Tenim un bosc talat, mutilat. Vostés han de demostrar que realment estan per la labor de la defensa del bosc amb fets i no amb paraules i notes de premsa, i que no només volen posar-se darrere d’una pancarta o posar-se una pegatina. Ara la pilota està en la seua teulada i esperem que no desaprofiten esta oportunitat.

Juan Cotino: "Tindria vergonya, si fóra pare, tindre una filla com esta, però probablement no el coneix"





El vicepresident del Consell i conseller de Medi Ambient, Juan Cotino, va traspassar ahir tots els límits de l’educació i el decoro quan va utilitzar el seu torn de paraula per insultar a la portaveu de Compromís, Mònica Oltra. La diputada va preguntar Cotino si no li feia vergonya que les empreses de la seua família estigueren involucrades en el cas Gürtel i el conseller, supernumerari de l’Opus Dei, va recordar-se’n de la seua família.



Llig la notìcia completa: L'INFORMATIU

dimecres, 24 de febrer del 2010

Compromís convoquem la ciutadania al ple extraordinari sobre tales que es celebra hui

* El PP ha volgut minimitzar la repercusió d'aquesta sessió que ha convocat d'urgència forçat per l'oposición



Hui 24 de febrer a les 20.00 hores es celebrarà un Ple extraordinari i urgent, en relació a les Tales realitzades per Iberdrola a La Vallesa. Des de Compromís volem fer extensiva a la ciutadania i els mitjans de comunicació la convocatòria urgent d'un ple extraordinari sobre les tales en la Vallesa, que tindrà lloc hui a les 20 hores en l'Ajuntament. Per a aquesta coalició resulta indignant que l'alcalde del PP, Lorenzo Agustí, convoque “in extremis” aquest ple amb l'única finalitat d'anul·lar la seua repercussió i desinformar a la ciutadania. Aquesta sessió va ser convocada per altre grup de l'oposició perquè l'equip de govern trasllade a la corporació i a la ciutadania tota la informació disponible sobre la situació de les tales que des de fa setmanes s'estan desenvolupant en la Vallesa.

Per tot això, des del grup municipal Compromís per Paterna la seua portaveu, Loles Ripoll, ha manifestat hui que “des de la nostra responsabilitat política el meu grup considera que ha d'informar i convidar a la ciutadania, algo que hauria d'haver fet l'equip de govern del PP”. En el ple que se celebrarà demà s’explicarà de la moció de Compromís per Paterna, que també van signar la resta de grups de la corporació, en la qual s'instava a la Regidoria de Medi ambient a informar sobre l'avaluació realitzada de les tales efectuades per Iberdrola i, si escau, iniciar un expedient sancionador.


EL TORRENTI
INFOPATERNA
L'INFORMATIU
PATERNA AL DIA

dimarts, 23 de febrer del 2010

LA REGIDORIA DE MEDI AMBIENT HAURÀ D'INFORMAR SOBRE LES TALES

Tal i com diu la moció de Compromís (consensuada amb la resta de forçes polítiques) la Regidoria de Medi Ambient haurà d'informar de manera immediata al Ple i a les organitzacions socials interessades sobre l'avaluació posterior de les tales produïdes, i que a la vista de l’informe, inicie, si és procedent, l’expedient sancionador.


ACORDS DE LA MOCIÓ


1. Que la Regidoria de Medi Ambient informe de manera immediata a este Ple i a les organitzacions socials interessades sobre avaluació posterior de les tales produïdes, i que a la vista de l’informe, inicie, si és procedent, l’expedient sancionador.

2. Que, amb caràcter previ a la llicència, l’Ajuntament exigisca a les companyies un programa de reforestació, i si, per raons d’urgència això no fóra possible, que demane una fiança. L’Ajuntament també exigirà amb caràcter previ un programa d’actuació en el qual s’especifiquen detalladament els treballs a realitzar (zona concreta, exemplars concrets que es veurien afectats, etc.). A més, l’Ajuntament redactarà un document tècnic que concilie les obligacions de les companyies elèctriques davant de possibles incendis forestals amb la necessitat de la major defensa possible de la massa forestal.

3. Els documents especificats en el punt anterior hauran de constar en el PGOU mitjançant una modificació puntual.

4. Reiterar a la Generalitat Valenciana la sol·licitud d’aprovació del decret que regula els treballs davall de les línies elèctriques tenint en compte les modificacions plantejades per este Ple.

5. L’Ajuntament incorporarà al Pla General un document tècnic que concilie la necessitat de certs treballs baix de linies electriques per impedir els incendis forestals amb la necessaria protecció de la massa forestal.

6. Donar trasllat d’esta moció al moviment associatiu, a les juntes de barri i a les empreses REE i Iberdrola, i als grups parlamentaris de les Corts Valencianes.

dilluns, 22 de febrer del 2010

PASSEIG TALA LA VALLESA

COMPROMÍS PER PATERNA ET CONVIDA:

Diumenge que ve 28 de febrer del 2010 a les 10:00 hores la Junta de Barri de La Canyada, conjuntament amb la Coordinadora dels Boscos del Túria, realitzarà un passeig per la zona de l'última tala realitzada per IBERDROLA junt a la via del Metro.

El passeig s'iniciara en l'Ambulatori de la Canyada, on comença la línia baix la qual IBERDROLA ha realitzat l'última tala, i conclourà al final de la dita línia al baixador de La Vallesa.

La finalitat d'este passeig és que tots els veïns i veïnes puguen veure amb els seus propis ulls les tales realitzades baix esta línia i siguen ells mateixos els que es formen una opinió respecte d'això.

divendres, 19 de febrer del 2010

EN LLUITA

Vista del Cabanyal

El Constitucional deixa sense cobertura legal l’enderrocament del Cabanyal
Llegir

Més de 400.000 signatures per vore TV3 a la Comunitat
Notícia completa

Tres anys de Compromís

Un nombrós públic ens va acompanyar ahir en la que ha sigut la primera de les xarrades per barris que Compromís per Paterna hem organitzat per a l’any 2010. A la trobada assistiren representats del moviment associatiu i veïnal de Paterna, així com del món fester (Interpenyas), d’altres formacions politiques o alguns dels nostres militants i simpatizants.


La d’ahir va ser una reunió participativa en la que els assistents plantejaren problemes, suggeriments i reflexions sobre la realitat local i la gestió del PP a Paterna –buida, feta de propaganda i allunyada dels vertaders problemes de la ciutadania.-. Sense dubte ahir va quedar clar que, amb este desgovern, la política necessita canviar.


Baix els títols de “La Paterna que volem” i “Tres anys de Compromís”, els ponents –Vicent Jutglà (Bloc) com a moderador; i com a oradores les dos regidores de Compromís a l’Ajuntament, Loles Ripoll i Cristina Domingo (Iniciativa PV) i José Juan Sanchis per part d’Els Verds EE- explicaren la tasca d’oposició constructiva que Compromís hem desenvolupat a l’Ajuntament (amb més de 200 propostes presentades), així com qual és la Paterna que nosaltres volem. Si tú vols saber quina Paterna volem, parlar-nos de la teua o ajudar-nos a construir-la junts, contacta amb nosaltres o apropa’t a la propera xarrada, de la que informarem adequadament.

ZONES VERDES JUNT AL BY PASS: ALTRE MUNTATGE PUBLICITARI DE LORENZO AGUSTÍ

Compromís acusa el PP de irresponsabilitat i falta d’ètica

(imatge de hortanoticias)
“Paterna destinarà 141 hectàrees a parc públic per aturar l’ampliació del by pass” o “Un pulmó verd per a l’oci, barrera natural front al by pass”. Són alguns dels titulars que van publicar els mitjans de comunicació a meitat de desembre passat, quan l’equip de govern del PP va fer pública la futura reclasificació de més de 1,4 milions de metres quadrats junt el by pass.

Però dos mesos més tard, Compromís per Paterna hem pogut constatar que es complien les nostres sospites: este macroprojecte “verd” respon a un altra operació de maquillatge de les que desgraciadament “ja ens té acostumats l’alcalde”, tal com ha manifestat este matí la portaveu Loles Ripoll. D’esta forma, el grup municipal ha donat a conèixer el resultat de les seues investigacions en base a fonts municipals: no hi ha ni a l’Ajuntament ni a la SUMPA cap expedient iniciat. A pesar d’això, l’alcalde va manifestar-se aleshores en els següents termes: “El projecte ja es troba totalment definit i pot aprovar-se al ple de gener”. Esta sessió va celebrar-se sense cap notícia al respecte el dia 25 del mes passat–.

És un altra cortina de fum de Lorenzo Agustí, un muntatge publicitari propi de la seua política de focs d’artifici que denota una total irresponsabilitat i és una falta de respecte a la ciutadania”. A més, Ripoll ha recordat l’habitual incontinència verbal de l’alcalde: “fins i tot IKEA va deixar-lo en evidència pel seu costum de fer propaganda sense contingut de cara als mitjans de comunicació i vendre projectes que no té”.

D’altra banda, des de Compromís la regidora ha volgut compartir els seus temors: “espere que això no siga la punta del iceberg d’un pla de reclasificacions massives que podrien vincular-se a la implantació d’IKEA”. Davant la falta de serietat de l’alcalde del PP, Compromís per Paterna farà una pregunta sobre esta qüestió en el ple del proper dilluns.

dijous, 18 de febrer del 2010

COMPROMÍS DEMANA AL ALCALDE QUE CONSIDERE L'ANTIC CAMP DE TIR MILITAR PER UBICAR IKEA



Compromís per Paterna hem presentnat una moció per al Ple ordinari del 22 de febrer davant del rebuig veïnal que ha generat la ubicació del complex Ikea, proposada per l’equip de govern, i de la proposta alternativa que han fet els veïns de Bovalar i la Creu de Gràcia, i anteriorment havia suggerit Compromís per Paterna, este grup municipal considera que el Ple de l’Ajuntament ha d’estudiar l’opció d’oferir a la multinacional els terrenys de l’antic camp de tir militar.

Les raons, son diverses:

1. En primer lloc, el sòl on s’ubicaria el complex és majoritàriament públic en el qual l’Ajuntament té firmat un protocol de reserva, la qual cosa faria que l’operació tindria conseqüències públiques, és a dir, totes les plusvàlues serien públiques, tant per a l’estat com per a l’ajuntament de Paterna.

2. Ja que este protocol està en vigor, la requalificació seria dirigida íntegrament per l’Ajuntament.

3. Des del punt de vista de l’espai, IKEA podria desenvolupar el seu projecte comercial sense limitació d’espai.

4. Al no haver-hi nuclis directament afectats, es minimitzarien els impactes que esta implantació tindrà.

5. Des del punt de vista de la connexió amb transport públic, en esta zona hi ha prevista l’arribada del tranvia fins al nucli urbà. A més, també està prevista una estació intermodal de la futura línia de transport públic que arribarà fins al Camp de Túria.

6. Per últim, la proximitat a Táctica generaria noves sinèrgies comercials amb un desenvolupament que actualment està paralitzat per la crisi.

Llig la MOCIÓ

Opinió: EL GRAN ACORD

[Article publicat en castellà]

En las últimas semanas los medios de comunicación se han llenado de proclamas de variados y potentados representantes públicos sobre su predisposición a un gran acuerdo para salir de la crisis en la que se encuentra España. A mi me parece muy bien, yo también estoy de acuerdo en que haya un gran acuerdo, e incluso se me ocurren algunos contenidos para ese compromiso colectivo que podrían ayudar a superar la situación. Seria bueno que las declaraciones del Rey Juan Carlos fuesen acompañadas de un compromiso de reducir los gastos de su Casa Real en, al menos, un 25%. Seria bueno, igualmente, que las declaraciones del PSOE, del PP, de CiU,... fuesen acompañadas de compromisos concretos de reducir los gastos de sus cargos públicos, de confianza, de representación, etc. En, al menos, un 25%.

No estaría mal que cuando los banqueros y empresarios nos apremian con la conveniencia del acuerdo se dispusieran a asumir su parte proporcional de responsabilidad en la especulación, el despilfarro y la mala gestión de los últimos años en los que la usura y las ganancias desmedidas han campado a sus anchas. ¿Que van a aportar ellos? Convendría que aquellos que se han beneficiado de la supresión del impuesto sobre los grandes patrimonios y de las rebajas fiscales que han sacado adelante los gobiernos autonómicos y el gobierno central en los últimos años nos dijeran cual va a ser su aportación. Y que los que ganan más de 3.000 euros al mes se comprometiesen a contribuir proporcionalmente a la Seguridad Social. Que las prejubilaciones en sectores como la banca o las comunicaciones se hiciesen no solo para mejorar las cuentas de resultados de las empresas y que estas contribuyesen en mayor proporción.

Impulsar que se buscasen los inmensos agujeros del fraude, se redujesen los privilegios empresariales para realizar contrataciones sin cotización (becarios y becarias, exenciones, ayudas directas, etc) y se redujese la precariedad en la que trabajan miles de personas por encima de lo que se cotiza por ellas. Que se apostase realmente por la creación de empleo de calidad en aquellos sectores de mayor desarrollo potencial como la energía, la lucha contra el cambio climático, las comunicaciones y las nuevas tecnologías, las prestaciones sociales y la sanidad, la investigación y producción agroalimentaria, etc. Y que no se nos amenazase con prolongar la vida laboral hasta los 67 años, con rebajar las indemnizaciones por despido, con recortar los derechos laborales y otras lindezas.

Hechas las cuentas con transparencia y claridad aquí está la disposición a la moderación, la austeridad, la aportación proporcionada y el sacrificio solidario, con la mirada puesta en el conjunto de la sociedad y no en los beneficios de los poderosos y los privilegios de los de siempre. Acordemos.

Diputada de Iniciativa y portavoz adjunta de Compromís

Llegir a l'edició digital de Levante-EMV

dimecres, 17 de febrer del 2010

COMPROMÍS EN CONTRA DE LA PROPOSTA DE JUBILACIÓ ALS 67 ANYS

Compromís hem presentat una moció aquest matí de rebuig a la mesura adoptada pel consell de Ministres d'allargar l’edat de jubilació fins els 67 anys i així com a qualsevol altra que implique retalls socials als drets dels ciutadans.

Llig la MOCIÓ


El retard en l’edat de jubilació que el Govern de l’Estat intenta materialitzar és una clara agressió a un dret bàsic i consolidat dels treballadors/es espanyols/les i s’ha fet sense prendre alternatives mesurables més acordes a la realitat laboral i estructural dels sistema de pensions.

Realment, la situació financera dels sistema de pensions actual es positiva. Este ve presentant excedents els darrers anys de forma recurrent. El fons de Reserva de la Seguretat Social supera els 60.000 milions d’euros i arribarà en breu als 62.000 milions.

Per una altra banda, el retard en l’edat de jubilació suposaria allargar més la entrada dels joves al mercat de treball. Hi ha que recordar que l'índex de desocupació juvenil espanyol és espectacular, a l'aconseguir el 43,8% de tota la població de menys de 25 anys que busca treballar i que no troba una ocupació. Esta xifra demostra que Espanya te la taxa més alta de la UE i el doble de la mitjana europea (21,4%.)

dimarts, 16 de febrer del 2010

LES NOTÍCIES DE COMPROMÍS AL PATERNA AL DIA

COMPROMÍS RECLAMA UN PLA ACÙSTIC PER A PATERNA








COMPROMÍS EXIGEIX, DAVANT ELS EXCESSOS DE LES ELÈCTRIQUES EN PATERNA, QUE L'AJUNTAMENT NO TRANSIJA MÉS


COMPROMÍS DEMANA A L’ALCALDE QUE PATERNA ES QUEDE FORA DE LA TÁMER







JOVES COMPROMES@S PREPAREN UNA GRAN FESTA PER AL 6 DE MARÇ: Música, cultura, art, participacio... Quedeu tots convidats!

COMPROMÍS DENÚNCIA QUE L'ALCALDE FA MÉS CAS A L'AMO DE LA DISCOTECA QUE ALS VEÏNS


La Regidoria de Policia hauria d'haver posat efectius dissuasoris dels “botellons


Les denúncies pel soroll de la discoteca Guru vénen de lluny, inclús hi ha queixes al Síndic de Greuges pel tema. Compromís per Paterna hem arreplegat l'opinió de nombrosos veïns de la zona i les queixes al soroll de la discoteca són unànimes. L'alcalde ha explicat als veïns que l'ajuntament estava prenent mesures amb requeriments, etc., però els amos de la discoteca encara no han insonoritzat el local, i a les nits els veïns diuen que “tenim la discoteca a casa”. La situació exigia mesures més decidides, en forma de multa per sobrepassar els decibels permesos, i inclús la clausura del local, però Agustí no es decidix a prendre estes mesures tan necessàries. Segons Loles Ripoll, regidora portaveu de Compromís “el senyor Agustí hauria de viure ací per a adonar-se de la situació d'estes famílies, que necessiten descansar com tot el món, i prendre les mesures disciplinàries que permet la llei, que n'hi ha, per a qui la incomplix”.


Dissuasió del “botellón

El “botellón” d'este cap de setmana es va començar a formar hores abans que acudira la policia, i els veïns havien cridat a l'Ajuntament per a alertar la policia municipal. Què va passar? Per què la policia no va acudir abans?. El problema no és només esta setmana, sinó molts caps de setmana. Per açò, Compromís plantejarem demà en la Comissió Informativa corresponent que la regidoria vaig enviar patrulles dissuasòries a la zona tots els caps de setmana. Segons Ripoll “a l'Alcalde li ha explotat una situació que estava consentint des de fa temps. En este tema plou sobre mullat i l'equip de govern no pot fer oïdes sordes a una situació que afecta la qualitat de vida de tantes persones. Amb estos antecedents, dubtem que l'alcalde complisca en el tema d'Ikea”.

EL TORRENTI

dilluns, 15 de febrer del 2010

Escolta a Loles Ripoll a Paterna Ràdio



La portaveu de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, intervindrà a les 20 hores al debat polític de Paterna Ràdio (106.1), que s'emet tots els dilluns a les 20 hores i compta sempre amb la presència d'algun membre de Compromís per Paterna.

Camps imposa la seua visió de Franco als inmigrants


Font: PUBLICO
13 de febrer de 2010

El Consell publica un manual que reduce la II República a un periodo de "quema de iglesias y asesinatos". El texto lo estudian los extranjeros para obtener el compromiso de integración

Para el Gobierno valenciano de Francisco Camps (PP), la II República fue sólo una época de "quema de edificios religiosos y asesinatos". Y el franquismo fue un periodo que pasó por diversas etapas, entre las cuales no hay un Golpe de Estado ni una dictadura posterior. Estas dos ideas aparecen en un resumen de la historia de España y la Comunidad Valenciana recogido en un manual de acogida para inmigrantes editado por la Generalitat. La oposición y entidades de Memoria Histórica han mostrado ya su indignación.

El manual, de 150 páginas, del que se han editado 6.000 ejemplares, es la herramienta principal de los cursos de Comprensión de la Sociedad Valenciana que organiza la Conselleria de Inmigración desde hace medio año. Las clases son de 40 horas y este año está previsto que asistan a ellas 7.000 alumnos. Tras el curso, los inmigrantes reciben un certificado que pueden añadir a la documentación para solicitar el informe de arraigo y regularizar su situación en España.

"Caricatura neofranquista"
Respecto a los contenidos, el libro consta de cuatro áreas. La primera es un vocabulario de castellano y valenciano sobre aspectos sociales, como el uso de transportes, la compra, el cuerpo humano y su higiene. En la versión valenciana, CCOO ha contabilizadomás de 30 faltas de ortografía.

En un segundo apartado, se detalla la legislación básica del Estado, las autonomías y la Unión Europea. En tercer lugar, se aporta un compendio de recomendaciones para acceder al empleo y la vivienda. Por último, una sección de 40 páginas recorre los principales acontecimientos históricos de España y la Comunidad Valenciana.

El Gobierno del PP insiste en que ha sido redactado por expertos
En este apartado aparecen las polémicas afirmaciones sobre la República y el franquismo. "Una caricatura neofranquista de nuestra historia reciente", según la portavoz adjunta de Compromís, Mónica Oltra, quien considera "un despilfarro que Camps y Blasco se hagan autobombo con dinero público y a costa de humillar a las víctimas de la represión franquista". Camps y Blasco firman sendos textos en el prólogo del manual.

La parlamentaria de la formación de izquierdas instó al Gobierno valenciano a substituir el "adoctrinamiento" de inmigrantes por políticas "reales" en favor de esta población, "la más vulnerable y desprotegida por la crisis".

El cuaderno ha sido editado a todo lujo por la Conselleria de Inmigración
Pese a que todavía no existe una respuesta oficial, Inmigración remitió ayer una escueta misiva a Público donde asegura que el contenido "ha sido elaborado por un comité de expertos con una destacada trayectoria académica en universidades como la Miguel Hernández de Elche o la Jaume I de Castellón". Sin embargo, no precisa el nombre de los autores de la síntesis histórica.

La Conselleria, cuyo titular es el portavoz del Grupo Popular en Les Corts, Rafael Blasco, señala en su mensaje que las críticas de la oposición "tratan de descalificar esta iniciativa sacando de contexto frases sobre episodios que lamentablemente han tenido lugar en épocas pasadas".

Texto "en cuarentena"
Las entidades de memoria también reaccionaron con estupor tras conocer el contenido del manual. El historiador de la Universidad de Valencia y miembro de la Comisión de la Verdad, Ricard Camil Torres, recalcó que se trata de "una síntesis muy peligrosa". Torres lamenta que el texto reduzca la República "a una época de violencia", cuando fue un momento de "gran eclosión cultural y de derechos en el que se acometió una reforma agraria y se permitió que las mujeres votaran por primera vez".

Una época que culminó tras un golpe militar en contra de un gobierno legítimo. "Algo que no dice el manual", destaca Torres, quien también calificó de "manipulación" la etapa de crecimiento económico durante la dictadura a la que alude el texto. "¿A costa de qué? De la inflación, el paro, la emigración, la especulación y el crecimiento sin control de las ciudades", dice el historiador.

Respecto a la definición de franquismo, la vicepresidenta de la Asociación Cultural Instituto Obrero, Cristina Escrivá, deplora que el texto "no especifique que se trató de una dictadura" y obvie la represión que se desencadenó de manera institucionalizada "y que supuso un auténtico drama con miles de fusilados, presos y exiliados". Sólo en la Comunidad Valenciana se asesinó a 4.700 personas y se encarceló a 120.000.

dissabte, 13 de febrer del 2010

COMPROMÍS EXIGEIX, DAVANT ELS EXCESSOS DE LES ELÈCTRIQUES EN PATERNA, QUE L'AJUNTAMENT NO TRANSIJA MÉS



Compromís ha presentat una moció per al ple ordinari amb exigències concretes al Regidor de Medi Ambient.

LLEGIR LA MOCIÓ

LA TALA EN IMATGES

Un dels fruits dels treballs de la Comissió de Tales de l'Ajuntament de Paterna va ser l'aprovació pel Ple d'un conveni amb Red Elèctrica en l'any 2009. Recentment hem pogut saber que a pesar de l'esforç realitzat, REE es va negar a signar el conveni aprovat pel Ple i, a més, una vegada acabada la tala autoritzada mitjançant llicència, va impugnar aquesta mateixa llicència judicialment per a poder seguir fent tales sense que les seves activitats siguin controlades pels ajuntaments.

Hem sabut també que REE ha incomplit la seva obligació de repoblació segons l'ordenança municipal de l'arbrat, a pesar de la qual cosa, al novembre de 2009 l'Ajuntament va donar altra llicència a REE en les mateixes condicions que l'anterior, amb un termini de reforestació d'un mes, cosa que ha tornat a incomplir.

En el mateix mes de novembre, l'Ajuntament també va atorgar a Iberdrola altra llicència de tala. Durant tot aquest temps, l'Ajuntament no ha convocat la Mesa de Tales per a informar de les sol·licituds de llicència ni dels incompliments de reforestació ni de l'actitud litigadora de REE contra l'autonomia municipal. Però les mostres de menyspreu a l'autoritat municipal no acaben aquí. Aquestes últimes setmanes Iberdrola ha realitzat unes tales totalment desproporcionades i estem a l'espera que l'Ajuntament acabe les inspeccions per a, si escau, iniciar l'expedient sancionador.
A més, Iberdrola tindrà també que complir les seves obligacions de reforestació tal com preceptúa la llicència. Segons Loles Ripoll, "les empreses elèctriques estan ninguneando a l'Ajuntament de Paterna, Red Elèctrica ha incomplit per dues vegades la seva obligació de reforestar, a més ha recorregut la llicència municipal, i Iberdrola ha realitzat unes tales desproporcionades, per lo que l'Ajuntament no pot contemporizar més amb aquestes empreses i els ha d'exigir que complisquen les ordenances municipals".



Davant aquesta situació, Compromís ha plantejat una moció per al pròxim ple, que adjuntem, en la qual planteja, entre altres punts, la necessitat que l'Ajuntament informe a les entitats socials del resultat de la inspecció posterior a les tales perquè, si és el cas, s'obri l'oportú expedient sancionador i que a partir d'ara l'Ajuntament obligue, amb caràcter previ a les llicències de tala tant un programa d'actuació en el qual s'especifiquen concretament els exemplars a eliminar com un programa de reforestació. Segons Ripoll "tant l'Alcalde com el Regidor d'urbanisme i Medi Ambient haurien d'explicar en el Ple el perquè d'aquesta actitud contemporizadora amb unes empreses que mostren una total rebel·lia a acatar les normes municipals".

Publicada:
HORTANOTICIAS
EL TORRENTI

D'altra banda: LA COORDINADORA INICIA ACCIONS LEGALS CONTRA LES TALES

divendres, 12 de febrer del 2010

MÚSICA PER HAITÍ



Davant els devastadors efectes del terratrèmol que ha arrasat Haití, des de l'Assemblea de Joves Samarucs van prendre una iniciativa a la qual de seguida es va incorporar MésdeMil, d'organitzar un macro-concert per tal de recollir diners i d'enviar-los a les víctimes del sisme a través de la Creu Roja. (clica en la imatge)



El concert es celebrarà amb el recolzament desinteressat i incondicional dels grups de música, autors, amics, la Creu Roja, l'Ajuntament de l'Alcúdia, etc.

Donada la gran quantitat de grups que s'han adherit al concert, l'actuació de cada grup serà més curta del habitual.

El preu de les entrades serà de 10€, i a més la barra serà a preus populars. També hi haurà sopar a preus populars.

Cal destacar que tots els grups actuen de forma desinteressada per tal de recollir diners per a Haití i tots els beneficis que done el concert seran destinats directament a la Creu Roja.

LES ENTRADES ES PODEN COMPRAR JA A LA WEB DE MÉSDEMIL
www.mesdemil.com/tenda.php

EL TEMPS D’ESPERA A BURJASSOT, ESCANDALÓS PER A UNA SOCIETAT MODERNA



COMPROMÍS DEMANA MÉS METGES PER A REDUIR LES LLISTES



El passat mes de gener, l'Ajuntament de Paterna va aprovar una moció en la qual es demanava a l'administració sanitària una sèrie de millores per al municipi, entre les quals se sol·licitava la contractació de més metges en el centre d'especialitats de Burjassot. Les queixes dels pacients al funcionament d'este centre de salut són constants, ja que les llistes d'espera són intolerables. De fet, les urgències s’han convertit en el lloc habitual de visites front el col·lapse en la cita prèvia.

Segons les informacions que disposa Compromís per Paterna la demora en les especialitats al centre de Burjassot és escandalosa per a una societat moderna. Només per citar alguns exemples, la llista d’espera a l’àrea d’Alergies és superior a un any i mig; quant a Dermatologia el temps que ha de transcórrer per a rebre atenció és de prop d’un any; mentre que en les especialitats de Traumatologia, Cardiologia o Otorrino-laringologia, la demora és de sis mesos al primer cas i de cinc mesos als dos últims. Unes dades que a jutjar per la portaveu de Compromís, Loles Ripoll, no fan més que corroborar la necessitat d’ampliar la plantilla de metges especialistes, i que redundaria en una millor atenció per als pacients només de Paterna sinó de molts municipis de les comarques pròximes.


Així mateix, en el Dia Mundial del Pacient el grup municipal Compromís per Paterna constata que el temps d’espera de les visites als especialistes i al metge d'Atenció Primària no sols ha augmentat al centre de Burjassot sinó a tota l’àrea metropolitana. Un fenomen que s'ha agreujat després de la reassignació de pacients que ha suposat l'obertura del nou Hospital de Manises i l'augment poblacional dels últims anys.

A més, tal com ha destacat Loles Ripoll “no hem d’oblidar-nos del drama humà que en moltes ocasions s’amaga darrere de la necessitat d’una cita prèvia”. Ripoll ha fet així referència a un cas del que té constància, el d’una dona que té una piga cancerosa i a la que, en tractar-se d’un cas urgent, li han donat data en Dermatologia per a vore-la en tres mesos, un temps que per a ella suposarà un patiment molt gran.

Publicada:
Levante-EMV

dijous, 11 de febrer del 2010

ELS AVIONS FORA DE RUTA, UN PROBLEMA DE SALUT PÚBLICA



Compromís per Paterna exigeix a AENA que els avions respecten les rutes assignades



El grup municipal Compromís per Paterna ha presentat una proposta a l’Ajuntament perquè inste als responsables d'AENA i les companyies aèries a que els avions retornen a les rutes que tenen assignades, ja que hi ha rutes marcades i pràcticament deshabitades que són les que haurien d’utilitzar.

Des de fa dos anys els veïns de la Canyada, junt amb els de Montesol, Colinas, Els Pous, Entrenaranjos i Entrepíns s'enfronten a un problema de soroll que abans no tenien i a més a més este estrèpit està afectant la seua salut i la seua qualitat de vida. Per a lluitar contra este problema els afectats s‘han agrupat en la "Plataforma No Aviones Fuera de Ruta".

Segons ha manifestat la portaveu del grup, Loles Ripoll, “Compromís per Paterna volem sumar-nos a les preocupacions veïnals i per això hem demanat a l’alcalde que s’entreviste amb els responsables d’AENA per a traslladar-los les demandes veïnals a fi que es modifique esta situació anòmala i que els avions retornen a les seues antigues rutes”. A més, Ripoll ha puntualitzat que “ens enfrontem a un problema de salut pública i estem al costat de la ciutadania, que pateix estes molèsties des que AENA i les companyies aèries prengueren la decisió de desviar els avions fora de ruta a fi d’abaratir costos”. Per això, ara els avions travessen l'Eliana, Sant Antoni i altres municipis del Camp de Túria amb un sobrevol molt més baix, i en conseqüència, un increment notable del soroll i les molèsties.

Per tant, la causa d'este problema no és l'existència de l'Aeroport de Manises. Els avions que s’enlairen en l’aeroport causen molèsties en les poblacions pròximes a l’aeroport i ací sí que són efectives mesures d’aïllament acústic i fins i tot d’indemnitzacions. En canvi, el problema dels avions fora de ruta és molt més senzill de resoldre, ja que només cal exigir a les companyies que respecten les rutes que tenen marcades i que no els deixen sobrevolar altres zones en les maniobres d’aproximació o d’enlairament.

D’altra banda, Ripoll ha destacat, que “els avions han de tornar a les antigues rutes perquè ara causen problemes d’insomni, d’ansietat, etc. Els veïns no volen indemnitzacions que, d’altra banda, AENA mai acceptaria. No volen indemnitzacions perquè la salut no té preu, volen simplement que AENA obligue les companyies a respectar les rutes”.

Per últim, des de Compromís també reclamem que consideren els veïns com a interlocutors vàlids, conjuntament amb els representants municipals, davant de la Direcció Aeroportuària, per ser coneixedors i patidors de les molèsties que se'ls estan causant.

Publicada:

INFOPATERNA

EL TORRENTI

dimecres, 10 de febrer del 2010

ANANDA DANSA CANDIDATA ALS PREMIS MAX


ANANDA DANSA amb "EL CIRCO DE LA MUJER SERPIENTE" finalista al Premi Millor Espectacle Infantil del Premis MAX.

¡¡Bona sort!!!

Tota la informació: PREMIOS MAX

dimarts, 9 de febrer del 2010

COMPROMÍS DENUNCIA QUE L’AJUNTAMENT INCOMPLIX LA SEUA PRÒPIA LLICÈNCIA DE TALA I NO HA SUPERVISAT LES TALES DE LA VALLESA

Iberdrola ha fet unes tales desmesurades i l’Ajuntament ho ha permés perquè no ha designat cap tècnic que les supervisara


La llicència de tales que va concedir l’Ajuntament de Paterna a l’empresa Iberdrola especificava que “Amb independència de la labor inspectora duta a terme per altres administracions o organismes, la realització dels treballs estarà sotmesa a la supervisió de la policia local i personal tècnic designat per l’Ajuntament”. L’Ajuntament no ha supervisat durant les tales tot el procés per a veure si els treballs s’adequaven a la llicència. Per esta raó, i segons diverses opinions tècniques amb què hem consultat, “les tales excedixen allò que s’ha autoritzat en la llicència municipal. Els treballs han sigut molt agressius. Segons la llicència, les tales s’havien d’haver limitat únicament als arbres que pogueren entrar en contacte directe amb les línies i, per tant, s’havien d’haver realitzat uns treballs molt més mesurats i respectuosos amb l’arbratge”. De fet, la policia municipal es va passar diverses vegades per les zones de les tales, però els treballs no van estar supervisats, tal com exigix la llicència, perquè la regidoria tampoc va enviar personal tècnic que estiguera en la zona junt amb les brigades d’Iberdrola per a anar supervisant el procés i comprovar que les tales s’ajustaven a la llicència. De fet, en la passada reunió del Consell Municipal d’Urbanisme i Medi Ambient, en el qual va estar present la regidora Cristina Domingo, el regidor Ignacio Gabarda es va referir que “falta comprovar si l’ample dels carrers s’ajusta a la llicència”, el que vol dir que l’Ajuntament inspeccionarà els treballs una vegada realitzats, però que no ha estat present durant el procés, tal com han reconegut diversos tècnics municipals. Això contradiu les declaracions de Gabarda, que ha afirmat diverses vegades que els treballs s’ajustaven a la llicència.



Segons Loles Ripoll “l’equip de govern ha fet moltes coses mal: primer va donar la llicència sense haver convocat abans la taula de tales i després no envia técncos a supervisar-les. El que ha passat només es pot qualificar de deixació de funcions que, en cas de comprovar-se podria suposar un acte de prevaricació, que ha donat com a resultat una destrucció d’una massa arbòria de difícil recuperació i que està creant una gran alarma social”.

La tala en imatges: AÇI

ENTREVISTA A JOAN RIBÓ

Cabanyal: Rehabilitació sense destrucció

PRIMERA INTERVENCIÓ:

SEGONA INTERVENCIÓ:

¿Com podem els valencians estalviar més de 1.000 milions d'euros en poc temps?


Mireia Mollà ha estat l'encarregada de donar a conéixer aquesta proposició no de llei que planteja reduir el nombre de fundacions públiques, en l'actualitat 36, i agrupar-les en cinc. Aquestes fundacions treballarien principalment en la lluita contra la violència de gènere, en la protecció del medi, la col·laboració amb el desenvolupament, el foment de la igualtat o en l'eradicació de la pobresa. D'aquesta manera es podrien arribar a estalviar 100 milions d'euros, però els canvis que proposa la diputada també arribarien al nombre de conselleries, que es fixaria en deu. El sou dels alts càrrecs també es reduiria en un 20%, a la vegada que la retallada afectaria a les dietes o als treballs que l'administració encarrega a empreses privades i que podrien realitzar funcionaris públics. Mireia Mollà, en una roda de premsa que ha tingut lloc aquest dilluns, ha xifrat en 700 milions l'estalvi en cas que es prengueren aquestes mesures. La despesa púbica, segons la parlamentària de Compromís, es podria reduir si només es realitzaren transferències a entitats sense ànim de lucre o de cooperació.

La proposició no de llei planteja que siguen les caixes d'estalvi del nostre territori les que efectuen préstecs a la Generalitat, d'aquesta manera l'administració aconseguiria liquiditat a preus més avantatjosos. Finalment, també s'aposta per utilitzar l'energia solar en els edificis públics i reduir la despesa elèctrica. La diputada ha dit que es tracta de mesures «senzilles» amb les quals la Generalitat podria arribar a estalviar 1.500 milions d'euros, però no ha entrat en la estructura de les empreses públiques i dels organismes oficials, perquè en la seua opinió ha de ser l'executiu de Francisco Camps qui tracte aquestes qüestions amb el pla d'austeritat.

[INFORMACIÓ: PÀGINA 26]

dilluns, 8 de febrer del 2010

COMPROMÍS DEMANA A L’ALCALDE QUE PATERNA ES QUEDE FORA DE LA TÁMER

Compromís vol que la taxa metropolitana de fem la pague directament l’Ajuntament a l’EMTRE

Quan es va instaurar la taxa metropolitana del fem, hi hagué dos ajuntaments, Torrent i Paterna, que no asistiren a la reunió on s'aprovà la nova taxa a pesar de ser el segon i tercer ajuntament en nombre de vots ponderat, darrere de València. L’alcalde de Paterna, per contra, va decidir retornar l’import de la taxa que havien de pagar els seus habitants. Però l’ordenança que regula la taxa obliga a pagar-la a cada administrat; per això, primerament cada particular ha de pagar la taxa, s’ha d’adherir a la subvenció de l’Ecobono, i després l’ajuntament li la retorna. Els habitants de Paterna estan pagant des de fa un any la taxa dins del rebut de l’aigua. Per a l’exercici actual, els pressupostos municipals han reservat un muntant de 750.000 euros per a retornar als particulars l’import de la taxa, però l’equip de govern encara no ha obert el termini per a demanar la devolució.


Compromís per Paterna considerem que amb la devolució de la taxa de l’EMTRE pot passar com va ocórrer amb la devolució de la taxa del fem municipal, ja anul·lada, que molta gent no ha demanat la devolució per desinformació, per no voler fer els tràmits burocràtics, etc. Segons Loles Ripoll, regidora portaveu de Compromís, “hem qüestionat des del principi la manera elegida per l’equip de govern per a tornar la taxa, perquè en la pràctica hi ha molts ciutadans que no la demanaran per diferents motius, per això calia buscar una altra fórmula perquè la ciutadania no pagara esta taxa”.
La proposta de Compromís, que plantejarà en el pròxim Ple municipal en forma de moció, és una modificació de l’ordenança de la taxa per la qual s’excloga la ciutadania de Paterna de l’obligació de pagar-la i que l’import del tractament del fem siga pagat directament per l’Ajuntament, com es feia abans d’entrar en funcionament la taxa. De fet, la taxa metropolitana es va instaurar perquè molts ajuntaments no pagaven a l’EMTRE l’import de tractar els seus residus, i amb la taxa eixe import va passar a ser pagat directament per la ciutadania. Però en el cas de Paterna, on continua sent l’Ajuntament qui paga el cost de l’eliminació, no té sentit continuar amb subvencions. Segons Ripoll, “el més senzill i còmode per a la ciutadania, i també per al funcionament municipal, es tracta d’una negociació política que culmine en l’eixida de la ciutadania de Paterna de l’obligació de pagar la taxa a través del rebut de l’aigua i que l’import del tractament del fem a Paterna siga assumit directament per l’Ajuntament. És una proposta que hem consultat amb juristes i es pot fer perfectament. És una qüestió de voluntat política, que esperem que l’alcalde de Paterna estiga disposat a defensar”, ha conclòs Ripoll.

TORRENTI

divendres, 5 de febrer del 2010

FESTURIA '10 a La Canyada

JOVES COMPROMESOS AMB PATERNA:
El 6 de març celebraran a la Canyada un important festival cultural amb música, teatre, dança, paelles, exposicions,...

Si estàs interessat en participar expossant les teues fotos o pintures, mostant els teus treballs, fent tallers, fent dança, ajudar-nos amb el muntatje... no dubtes en possarte en contacte amb Joves Compromesos pel tuenti, facebook o correu jovescompromesosambpaterna@hotmail.com.

Visita la seua web: JOVES COMPROMESOS AMB PATERNA

dijous, 4 de febrer del 2010

COMPROMÍS EXIGIX EXPLICACIONS SOBRE EL PLA ACÚSTIC DE PATERNA

Tots els ajuntaments de més de 50.000 habitants estan obligats a realitzar un mapa acústic que servisca de base per a les actuacions municipals de reducció del soroll en el municipi. Paterna hauria d'haver realitzat ja este mapa acústic, però res se sap d'ell, excepte que hi ha una dotació de només 1.000 euros en els pressupostos de 2010 per a este concepte. És una quantitat insignificant per a un mapa acústic i sobretot, per a un pla acústic que haurà d'establir mesures correctores.

El soroll en el municipi és un dels problemes que afecten de manera més directa a la qualitat de vida de la ciutadania i una qüestió sobre la qual es reben moltes queixes en l'ajuntament. Per açò és necessari realitzar una radiografia de les principals fonts de soroll en el municipi i després dissenyar mesures que pal·lien el soroll. Les fonts de soroll s'han de determinar, mesurar i estudiar com es neutralitzen. El tràfic de les diferents carreteres, les obres, etc., són fonts de soroll de què s'ha d'estudiar el seu impacte.

Segons Loles Ripoll, portaveu de Compromís “l'equip de govern ens té acostumats a veure molts plans sobre el paper per a fer la sensació que fan coses, però quan s'estudien amb deteniment resulta que tenen una dotació econòmica ínfima. La paràlisi del PP en l'Ajuntament de Paterna és cada dia més patent, encara que l'alcalde intente dissimular-ho amb plans com este, que després d'anunciar-los en premsa i quedar bé es guarden en el calaix i s'obliden. Esta és la veritat que ha de saber el poble de Paterna”, ha conclòs.

dimecres, 3 de febrer del 2010

COMPROMÍS PER PATERNA EXIGEIX LA PARALITZACIÓ CAUTELAR DE LES TALES DE LA VALLESA

Tenim sospites fundades que les tales no s'han realitzat d'acord amb la llicència

Compromís per Paterna vol manifestar a l'opinió pública la seva preocupació per com s'estan realitzant els treballs de tales baix de les línies elèctriques a la Vallesa. L'empresa Iberdrola té llicència municipal des de fa mesos, però a la vista dels resultats de les tales, l'empresa no s'està ajustant als requeriments municipals.



La regidora de Compromís Cristina Domingo ha acudit a la zona talada acompanyada per tècnics independents que van manifestar que possiblement els treballs realitzats per l'empresa no s'ajustaven a la llicència que havia concedit l'ajuntament. Aquesta opinió és compartida per moltes persones que han anat al lloc de les tales i han vist l'amplària de la zona talada, que contrasta amb l'autorització concedida, així com altres actuacions també qüestionables.

Per això Compromís hem subscrit un document conjuntament amb les altres entitats representades en la Mesa de Tales de l'Ajuntament en el qual sol·licitem a l'alcalde de Paterna la paralització cautelar de les tales i, si és procedent, l'obertura d'un expedient sancionador a l'empresa.

També sol·licitem que un estudi tècnic municipal certifique quin tipus de tala s'ha realitzat. La llicència incloïa la presència de la policia local i de tècnics.Segons va manifestar el regidor de Medi ambient Ignacio Gabarda a la regidora de Compromís Cristina Domingo en la Mesa de Tales passada, l'Ajuntament no tenia cap tècnic per a estar supervisant els treballs mentre aquests es realitzaven, tal com indicava la llicència.

Sobre aquest tema, Loles Ripoll, regidora portaveu de Compromís, ha afirmat que l'equip de govern havia d'haver enviat un tècnic que supervisés en tot moment els treballs, és més, havia d'haver sol·licitat prèviament a Iberdrola un pla concret de la tala on es concretés com anaven a fer les tales. Quan un particular demana una llicència per a fer una reforma en la seva casa ha d'especificar que constarà l'obra, doncs el mateix havia d'haver sol·licitat l'Ajuntament a Iberdrola, però no ho ha fet ni ha destinat cap tècnic a inspeccionar els treballs durant la realització.

El resultat és evident: unes tales desproporcionades, molts arbres talats que es podrien haver salvat.

TORRENTI

Més noticies relacionades:

EL MOVIMENT SOCIAL I ECOLOGISTA DEMANA ACLARACIONS A L'AJUNTAMENT SOBRE LES TALES DE IBERDROLA (llig la noticia: TORRENTI)

dimarts, 2 de febrer del 2010

LES NOTICIES DE COMPROMÍS AL PATERNA AL DIA




SANITAT PUBLICA DE QUALITAT








COMPROMÍS INSTA AL GOVERN DEL PP A SOL·LICITAR A CONSELLERÍA FORMACIÓ DE FP i PGS PER A L'IES DE LA COMA





COMPROMÍS ACUSA AL PARTIT POPULAR DE NEGAR-SE A CONSTRUIR LA PASAREL·LA DE LA COMA-MAS DEL ROSARI A LLOMA-LLARGA





LA BIBLIOTECA DE LA CANYADA AMPLIARÀ L’HORARI EN TEMPS D’EXAMENS










IKEA: CAL RESOLDRE TEMES PENDENTS QUE L'ALCALDE NO HA GESTIONAT BÉ







Viatge al SAHARA








COMPROMÍS PER PATERNA DENUNCIA EL LAMENTABLE ESTAT DE LA COVA MUNICIPAL ON S’IMPARTIXEN CLASSES DE PINTURA









COMPROMÍS DENÚNCIA LES TALES SALVATGES D'IBERDROLA








COMPROMÍS AVISA QUE A PATERNA HI HA 1.443 PARATS SENSE CAP TIPUS DE SUBSIDI