Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimecres, 30 de març del 2011

ALFONSO RUS I EL MENYSPREU A LES PERSONES AMB MOBILITAT REDUÏDA



En este vídeo podeu veure quin és el concepte d'accessibilitat per a l'actual president de la Diputació de València, Alfonso Rus, que segurament pretén revalidar el càrrec. Compromís per Paterna vol donar el seu suport i recolzament a totes les persones que s'ha sentit menyspreades amb les declaracions d'este dirigent del Partit Popular.

COMPROMÍS DENUNCIA QUE EL CONSISTORI AUGMENTA LA SEUA MOROSITAT I JA DEU 33,5 MILIONS D’EUROS ALS PROVEÏDORS

La coalició considera “molt greu” que estiguen pendents ‘factures de calaix’ per valor d’1,2 milions d’euros

Compromís per Paterna qualifica d’insostenible l’actual situació financera municipal que ha revelat l’últim informe de morositat de l’ajuntament, fet públic al ple ordinari del mes de març, i fa una crida d’atenció a l’alcalde de Paterna, Lorenzo Agustí, “per a fer-li memòria de tots els diners que encara no ha abonat als proveïdors i que representen un total de 33.602.387,16euros, una pujada de 10 milions més només en tres mesos, con respecte a l’anterior informe”.
La coalició explica que, segons un informe d’Intervenció, “com a deute reconegut, pendent de pagament, hi ha 30.369.034,73 euros, quantitat que ja està en la comptabilitat municipal, i que ha superat el termini de dos mesos que dóna la llei per a lluitar contra la morositat en les operacions comercials, amb la qual cosa, i gràcies a la pèsima gestió d’Agustí, Paterna segueix inscrita al club d’ajuntaments morosos”.

La regidora i candidata a l’alcaldia de Compromís per Paterna, Loles Ripoll,  afegeix que “l’interventor també és molt clar en el seu informe quan explícitament indica que en el capítol de ‘factures de calaix’, com les ha definit durant tota la legislatura l’alcalde, este ajuntament governat pel Partit Popular, té 1.247.446,29 euros que estan ‘pendientes de aplicar al presupuesto’ i ‘sin crédito disponible’, és a dir, que com no hi ha diners els proveïdors no podran veure com els paguen. Una situació que des de Compromís pensem que és molt greu perquè no presenta indicis de solucionar-se”.

El problema, segons comenta Loles Ripoll, “és que des de l’informe anterior, amb data de novembre de 2010, el consistori va incrementant els diners de les factures que ha d’abonar als proveïdors però en cap moment paga res, amb la qual cosa el total del deute va fent-se més gran i empitjorant la situació financera municipal i dels mateixos proveïdors”.

Però encara hi ha més, perquè hem vist que hi ha un altre grup de factures que estan en terra de ningú, i el montant de les quals puja a 1.716.549,27 euros. Es tracta de factures que estan pendents de confirmar, és a dir, que encara no han anat a Intervenció, i ja ha passat un mes dels dos que hi ha de termini”, explica Ripoll.

D’altra banda, la portaveu municipal de Compromís per Paterna també indica que “a la xifra dels més de 30,3 milions d’euros del deute reconegut en factures li hem de posar el que podríem qualificar d’afegit, i que puja 269.356,87 euros. Es tracta d’un import que respón a factures que sí que estan confirmades però que estan tramitant-se i que quan passen esta fase s’afegiran als 30.369.034,73 euros”.

Segons Loles Ripoll, “no és de llei que els proveïdors hagen de conformar-se amb frases de l’estil de ‘a medida que entra dinero en este ayuntamiento, pagamos’, que Agustí diu en el saló de plens a manera d’excusa gratuïta. De la mateixa manera que Compromís assistim atònits a la manera d’incloure un informe com este en el ple, sense donar-li ni un punt encara que siga fora de l’ordre del dia, com ja es va fer amb l’anterior informe”. Per tot això, “des de Compromís demanem més transparència per part de l’equip de govern municipal amb els proveïdors i el pagament de totes les factures que van acumulant-se”.

Ripoll recorda també que Agustí “fa temps que ja no parla de la seua gestió com ‘eficaç’ i ‘eficient’, perquè sap que l'Ajuntament de Paterna està fent aigües per totes bandes per una mala gestió econòmica, que precisament ara recau sobre els proveïdors, la majoria xicotets i mitjans empresaris que han ajustat molt els preus per poder contractar amb l'ajuntament i han de demanar crèdits per poder pagar factures i personal, ja que encara no han cobrat. Realment, la mala gestió municipal està deixant moltes empreses en una situació molt delicada i tenim constància que algunes estan a punt de despatxar treballadors perquè, al no cobrar de l'ajuntament, no poden pagar-los”.

Així, “si Compromís està en el pròxim govern municipal, realitzarem les obres o els serveis quan hi haja liquiditat, per prudència i per responsabilitat”, conclou Loles Ripoll.

Retall: LEVANTE EMV

Publicacions digitals:
PATERNA AL DÍA
PATERNA BIZ
PATERNA AHORA
HORTANOTICIAS

dimarts, 29 de març del 2011

PATERNA DENUNCIA QUE UN PARC INFANTIL TÉ TAPAT AMB PALÉS EL FORAT DEL DESAIGÜE D’UNA FONT

Compromís per Paterna es fa ressò de les queixes dels veïns del barri Centre sobre l’assumpte  

Compromís per Paterna recolza les queixes veïnals que ha rebut el seu grup municipal sobre els palés que cobreixen el forat de desaigüe d’una font que hi ha al costat de la zona infantil d’un parc situat al carrer del Crist de la Fe.
Segons ha sabut la coalició, “la reixa es va trencar i personal de l’ajuntament se la va endur per a reparar-la, fa una setmana, i va posar uns palés per a tapar el clot. Pel que sembla no s’han percatat que això és un remei molt perillós, donat que els xiquets juguen molt a prop i poden caure’s i fer-se mal, a més de la insalubritat que això representa”.
Per a la regidora i candidata a l’alcaldia de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, “els veïns del barri Centre ens han fet arribar el seu malestar per la falta de resposta municipal a l’hora de reparar una reixa de desaigüe i posar esta solució provisional, que pot allargar-se en el temps vist que ja porta una setmana. No sabem si el problema és la desídia o que les arques municipals estan tan malament que no hi ha diners ni per a posar una reixa nova”.

La portaveu municipal de Compromís assenyala que “el consistori que governa el Partit Popular hauria de tindre una mena de previsió per tal de solucionar estos xicotets problemes del dia a dia, que no requereixen una despesa molt elevada però que ajuden a la qualitat de vida de tota la ciutadania de Paterna i, en este cas, al veïns i veïnes del barri Centre.
Loles Ripoll afegeix que “l’alcalde es va omplir la boca amb la famosa brigada que arreglaria este tipus de desperfectes en els carrers de Paterna, però això només va ser una cortina de fum, un altre dels seus bluffs propagandístics per a eixir en la premsa i donar una imatge d'eficiència que en realitat no es mereixen”.

En este sentit, “li recordem a Lorenzo Agustí que el polític està al servei de la ciutadania i no al contrari, una màxima que dia a dia ell demostra que no té en compte”. Per això, “si Compromís per Paterna estem al proper equip de govern impulsarem de veritat una brigada municipal que s’encarregue de les reparacions ràpides que els carrers i els parcs públics del municipi necessiten”, conclou Ripoll.

Publicacions digitals:
PATERNA BIZ
EL PERIÓDICO DE AQUÍ 
PATERNA AL DÍA

dilluns, 28 de març del 2011

MANIFESTACIÓ CONTRA LA CORRUPCIÓ


Milers de persones van acudir el dissabte a manifestar la seua repulsa a la corrupció en els carrers de València.



Finalment, el PP no va poder detenir la celebració de la manifestació contra la corrupció, i potser la seua denúncia per presumptes injúries contra els organitzadors va acabar d'animar part dels prop de 15.000 ciutadans que van acudir dissabte passat a la plaça de Sant Agustín per a mostrar la seua repulsa a la corrupció que, aparentment, té el seu niu en les més altes instàncies de l'administració valenciana.


LLegir més a L'INFORMATIU

COMPROMÍS ARREPLEGA MÉS DE 200 SIGNATURES A LA COMA-MAS DEL ROSARI PER L’ENSENYAMENT PÚBLIC I GRATUÏT DE 0 A 3 ANYS

La coalició porta arreplegades quasi 5.000 signatures al municipi de Paterna de les 50.000 que es necessiten en tot el territori valencià

Compromís per Paterna ha aconseguit dissabte de  matí, al barri de la Coma-Mas del Rosari, 210 signatures per l’educació gratuïta i pública dels 0 als 3 anys. Les firmes arreplegades hui s’afegeixen a les quasi 5.000 que porta la coalició en la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que està funcionant en tot el territori valencià des del mes de novembre. L’objectiu és que la ILP puga arribar a les Corts Valencianes i estes aproven una llei sobre la plena escolarització de la població infantil, creant-se una xarxa pública d’escoletes que a més donarà treball als professionals de l’educació.

Amb les més de 200 signatures arreplegades hui en poc més de dos hores, des de les 11 del matí fins passades les 13 hores a la porta del centre de salut de la Coma, Compromís per Paterna està prop de les 5.000, xifra que suposa el 10% de les 50.000 que fan falta per a presentar la ILP a les Corts.

La regidora i candidata a l’alcaldia de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, destaca “el nostre agraïment a tots aquells que han signat este matí i tots els dies que eixim al carrer amb la ILP, per la seua solidaritat amb un projecte que, de fer-se realitat, farà que l’educació arribe a tots”.

Per la seua banda, el numero dos de la llista de Compromís per Paterna als comicis municipals de maig, Juanma Ramón, assenyala que “este és un projecte que vol l’ensenyament per a totes les butxaques, i no com vol fer l’alcalde de Paterna, Lorenzo Agustí, amb les escoletes gestionades per les empreses mixtes, que tindran preus d’escoleta privada, no aptes per a totes les famílies del municipi”.

Publicacions digitals:
PATERNA BIZ
PATERNA AL DÍA
PATERNA AHORA

dissabte, 26 de març del 2011

JUANMA RAMÓN AMB LA ILP A LA COMA-MAS DEL ROSARI



El numero dos de la llista de Compromís per Paterna a les pròximes eleccions municipals del mes de maig, Juanma Ramón, també ha estat este matí a la Coma-Mas del Rosari arreplegant signatures per l'ensenyament públic i gratuït de 0 a 3 anys.

COMPROMÍS PER PATERNA AMB LA ILP A LA COMA-MAS DEL ROSARI



La regidora i candidata a l'alcaldia de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, ha estat este matí al barri paterner de la Coma-Mas del Rosari, amb d'altres companys de la coalició, arreplegant signatures per la ILP de l'ensenyament públic i gratuït de 0 a 3 anys.

divendres, 25 de març del 2011

DEMÀ ARREPLEGADA DE SIGNATURES A LA COMA-MAS DEL ROSARI PER UN ENSENYAMENT PÚBLIC I GRATUÏT

Serà demà dissabte, a partir de les 11 del matí

Compromís per Paterna porta la campanya d'arreplegada de signatures per un ensenyament públic i gratuït, dels 0 als 3 anys, al barri de la Coma-Mas del Rosari. Serà demà dissabte, a partir de les 11 del matí als carrers d'este barri, amb el punt de trobada al centre de salut de la Coma.

Amb este acte, continuem arreplegant signatures, ja que necessitem 50.000 per a dur endavant la Iniciativa Legislativa Popular (ILP). Aquesta campanya, que porta funcionant des de novembre de 2010, per un ensenyament gratuït i públic per als xiquets i xiquetes de 0 a 3 anys, ja ha aconseguit a Paterna al voltant de les 5.000 signatures.

Vos esperem!!!

Publicacions digitals:
EL PERIÓDICO DE AQUÍ

MANIFESTACIÓ CONTRA LA CORRUPCIÓ


Dissabte 26 de març

a les 18.00 hores 

Plaça Sant Agustí  
Valencia

PARTICIPA AQUEST DISSABTE EN L'HORA DEL PLANETA



Dissabte 26 de març de 20.30 a 21.30 hores APAGA LES LLUMS i ENCÉN EL PLANETA
mes informació ACI

COMPROMÍS S’OPOSA A QUE ES REQUALIFIQUE NI UN M 2 D’HORTA PROTEGIDA

La coalició demana que el soterrament de les vies de metro no afecte àrees doblement protegides per pertànyer al Parc Natural del Túria i a l’horta protegida

Compromís per Paterna manifesta la seua “total oposició a que, quan es duga a terme el soterrament de la línia de metro que passa per Paterna i es trasllade de lloc l’estació de Campament, es puga produir la requalificació dels metres quadrats d’horta que queden dins del nou emplaçament de la dita estació”.


Tal i com es mostra a la imatge adjunta, apareix una franja rosada a Benimàmet i Paterna, a una banda i l'altra del Barranc d'Endolça. “Es tracta d’una zona d'horta que apareixia com a objecte d'estudi als treballs inicials del Pla d'Acció Territorial de l'Horta (PATH), i que ara ja no es considera com a horta a estudiar per a ser protegida”, expliquen des de la coalició.

Així, la regidora i candidata a l’alcaldia de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, assenyala que “no sabem a quins interessos respon que aparega esta àrea rosada com a zona susceptible de ser requalificada, i més quan és una àrea doblement protegida per pertànyer al Parc Natural del Túria i per ser horta també protegida”.

En este sentit, Loles Ripoll afirma que “la conselleria de Medi Ambient estaria vulnerant els límits del Parc Natural, amb la qual cosa la mateixa conselleria incompliria la seua pròpia norma, ja que esta part de l'horta té una doble protecció com ja hem explicat”.

La portaveu municipal de Compromís per Paterna considera que “estem parlant d’un tema molt greu sobre el qual hi ha una opacitat informativa gran. I el que és pitjor, l’alcalde tampoc contribueix a que s’aclarisca si se va a requalificar esta part d’horta protegida o no”.

Per a Loles Ripoll, “el cap de l’equip de govern municipal del Partit Popular ha tret el rendiment propagandístic del projecte de soterrament que més li ha convingut i ara, quan la Generalitat fa temps que no té diners per al manteniment i ampliació de la línia 1 de metro, com ja denuncià fa uns dies Compromís, i quan ens trobem amb esta possibilitat que es requalifique un terreny protegit, la seua actitud es resumix en la callada per resposta”.

“I perquè pensem que l’horta de Paterna és part del patrimoni del poble, si Compromís per Paterna estem al proper equip de govern municipal impulsarem millores que contribuisquen a la preservació de l’horta protegida, a més d’afavorir l’agricultura ecològica en esta àrea i oferir als agricultors ajudes per a fer la transició a l'agricultura ecològica en l'horta del Parc Natural del Túria. També farem que l'horta siga un territori viu, productiu i una alternativa de treball per a la gent jove. I no oblidarem fer horts d'oci en l'horta del Parc Natural, tal com han fet altres municipis de l'Horta amb molts bons resultats”, conclou Loles Ripoll.

Retall: LEVANTE EMV (25 març)

dijous, 24 de març del 2011

COMPROMÍS VIGILARÀ QUE L’EDIFICI DE LA CIUTAT DE LA JUSTÍCIA DE PATERNA S’INAUGURE QUAN REUNISCA LES CONDICIONS

La coalició recorda a Agustí que el proper dilluns s’acaba el termini per a aprofitar les inauguracions com a actes electoralistes

Compromís per Paterna, davant el retard de la inauguració de la Ciutat de la Justícia de Paterna per no estar acabat l’edifici, afirma que “anem a estar atents perquè la inauguració d’esta seu judicial es realitze quan l’immoble estiga totalment enllestit i reunisca les condicions apropiades per a que els treballadors facen la seua feina sense cap tipus de carència”.

En este sentit, la coalició assenyala que “si l’alcalde de Paterna volia aprofitar la posada en marxa oficial d’este edifici com a acte encobert de campanya, per a fer-se la foto i eixir a l’endemà als mitjans, li ha eixit malament i, a més a més, li recordem que dilluns se li acaba el termini per als seus bluffs propagandístics”.

La regidora i candidata a l’alcaldia de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, explica que “Lorenzo Agustí ja va aprofitar un acte a Paterna de qui era aleshores secretari autonòmic de Justícia, Fernando de Rosa, per a incloure a l’anterior programa electoral que li anava a demanar que l’edifici tirara endavant”. Ja com a alcalde, “ara està esperant el moment triomfal per a un posado amb la consellera de Justícia, Paula Sánchez de León, o amb l’actual secretari autonòmic de Justícia, Jorge Cabré”, afegeix.

D’altra banda Ripoll explica que “en Compromís per Paterna recolzem les denúncies que s’han fet per part dels sindicats per la falta d’adequació de les instal·lacions als mínims per a que els treballadors puguen desenvolupar les seues tasques”.

Segons la portaveu municipal de Compromís per Paterna, “l’apretada agenda d’inauguracions de la Generalitat Valenciana té també el seu efecte col·lateral en l’ajuntament del nostre municipi, que és del mateix color polític. Ara sembla que s’acabe el món i tot va precipitant-se, sense mirar en el cas de la Ciutat de la Justícia de Paterna que l’edifici estiga totalment acabat i equipat. Al cap i a la fi, l’objectiu últim de tots els polítics ha de ser el treball per la ciutadania i no el lluïment gratuït”.

La Ciutat de la Justícia de Paterna, inclosa al Pla d’Innovació de les Seus Judicials del Consell (JustiSeu), ocuparà més de 9.000 m2 distribuïts en quatre plantes i un soterrani, i el seu pressupost passa els 10 milions d’euros. Començà a construir-se en 2008, es va paralitzar en 2009 per falta de finançament, i la inauguració va retardar-se de 2010 a 2011. La data inicial prevista ara per a inaugurar-se era durant les falles passades i es va anul·lar per la precarietat de les instal·lacions.

“Amb estos antecedents, Compromís per Paterna vigilarà que quan siga la inauguració, tant si és en estos dos o tres dies que queden abans que ja no es puga, segons la llei electoral, com si és més endavant, estiga tot amb el vist i plau corresponent per al seu correcte funcionament”, conclou Loles Ripoll.

Publicacions digitals:
PATERNA BIZ
PATERNA AHORA

dimecres, 23 de març del 2011

COMPROMÍS DEMANA A L’AJUNTAMENT QUE S’IMPLIQUE EN EL TRACTAMENT DE LA PROCESSIONÀRIA I SOL·LICITE A LA CONSELLERIA UN PLA DE LLUITA BIOLÒGICA

La coalició proposa que s’instal·len caixes de nius d’espècies d’ocells depredadors d’este cuc

Compromís per Paterna considera que el consistori que governa el Partit Popular “ha d’implicar-se més en el tractament de la processionària en les àrees amb més pins del poble, com per exemple la Canyada i la pinada de la Mola. La fumigació amb insecticida és un procediment que afecta la salut de les persones que habiten en les proximitats de les zones fumigades. Per això s'ha trobat una solució ecològica i innòqua per a les persones, que és un pla de lluita biològica contra la plaga, basat en la col·locació de caixes de nius d’ocells que s’alimenten d’este insecte. Este pla ja l'han posat en marxa altres comunitats autònomes, però la Generalitat valenciana encara utilitza el mètode de la fumigació”.

La regidora i candidata a l’alcaldia de Compromís per Paterna, Loles Ripoll,   assenyala que “combatre esta plaga passa per una bona prevenció, que preserve la vegetació i la salut de les persones i dels animals. Des de la coalició pensem que aquesta és una competència del departament corresponent de la Generalitat i que l’alcalde és, en este moment, l’interlocutor entre Medi Ambient i els paterners i paterneres”.

Loles Ripoll explica que “a banda de demanar este pla contra la processionària del pi, també es fonamental que es reduïsca el temps d’atenció a les cridades que fa la ciutadania afectada, per a que les brigades municipals tracten el problema, ja que a Compromís per Paterna han arribat queixes de la ciutadania sobre el temps de resposta de l’ajuntament quan algún veí o veïna detecta una borsa de processionària”.

D’altra banda, la portaveu municipal de Compromís per Paterna subratlla que “en àrees com la Canyada, on a més de moltes vivendes també hi ha centres escolars, és molt perillós que no es talle esta plaga perquè els seus efectes, tant en les persones com en els animals domèstics, són prou dolents, produïnt urticàries i irritacions als ulls”. I a això s’afegeix que “alguns productes químics emprats en la fumigació poden causar no sols urticàries sinó també irritacions a la gola, amb la qual cosa quan es fumiga amb els insecticides els passejants estan exposats a estos riscos per a la seua salut”.

“Per això considerem que la instal·lació de les caixes niu per als ocells que són depredadors de la processionària del pi és una solució respectuosa amb el medi ambient i amb les persones, una alternativa més ecològica que l’ús dels insecticides”, conclou Loles Ripoll.

Publicacions digitals:
PATERNA BIZ
PATERNA AHORA

dimarts, 22 de març del 2011

COMPROMÍS DENUNCIA QUE LES FAROLES DEL PARC CENTRAL ESTAN ENCESES TOTA LA NIT AMB EL JARDÍ TANCAT

Loles Ripoll afirma que “es una mostra més del ‘despilfarro’ econòmic i ecològic d’Agustí”

Compromís per Paterna considera que “és molt absurd que l’equip de govern del Partit Popular s’afegisca a l’apagó de cada 15 de mes i, alhora, tinga enceses les llums del Parc Central tota la nit, quan el jardí està tancat”.

Per a la regidora i candidata a l’alcaldia de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, “esta actitud és una mostra més del ‘despilfarro’ econòmic i ecològic de l’alcalde Lorenzo Agustí, que va sumant bluffs mediàtics a la seua trajectòria com a primera autoritat municipal, ja que va prometre un pla d’estalvi energètic municipal que encara no ha enllestit, mentre les llums del Parc Central passen tota la nit enceses, fent una despesa, i més ara, en la precària situació econòmica que travessa l'ajuntament”.

Espanya, que ostenta el rècord europeu en consum energètic per habitant, té actualment una despesa total en enllumenat de 450 milions d’euros a l’any, el doble que altres països com Alemanya, “i Paterna il·lustra molt bé esta política de malbaratament energètic públic amb casos com el del Parc Central”, afegeix la portaveu municipal de Compromís per Paterna.

Segons Loles Ripoll, “és cert que hem tingut notícies que les llums romanen enceses per la nit com a mesura dissuasòria contra el vandalisme, però també és cert que hi ha d’altres alternatives per a controlar a persones que actuen de manera incívica, mesures que no suposen una despesa en llum”.

Per a la regidora Ripoll, “si cal que algunes llums estiguen enceses a la nit, per a garantir la seguretat al Parc, des de Compromís proposem que s’estudie la viabilitat d’instal·lar algunes faroles amb un sistema d’il·luminació LED, que significaria un estalvi de prop del 90% del que es paga actualment”.

En este sentit, “la il·luminació LED, sostenible i molt eficient, està basada en l’estalvi d’energia i evita que ésta es malbarate. A més a més, el manteniment d’este sistema té un cost molt reduït i la seua vida útil és de 12 anys front als tres anys que ofereixen les faroles”, assenyala Loles Ripoll.

Així, “si Compromís per Paterna està al proper equip de govern, treballarem per impulsar iniciatives dirigides a l’estalvi energètic i econòmic, que també contribuisquen al respecte pel medi ambient, mitjançant la racionalització de la despesa energètica, afavorint la implantació de les energies renovables al municipi. I també establirem un programa quadriennal per a reposar i adequar l’enllumenat públic dels barris amb criteris d’eficiència energètica”, conclou la candidata a l’alcaldia de Compromís per Paterna, Loles Ripoll.

Publicacions digitals:

dilluns, 21 de març del 2011

ENHORABONA PER LES FALLES 2011 ALS FALLERS I FALLERES DE PATERNA!!!


Des de Compromís per Paterna volem donar l'enhorabona als fallers i falleres de Paterna per les falles 2011. Ací tens estes imatges on la gent de Compromís, gent com tu, ha estat gaudint de les festes amb els paterners i paterneres.

EL CONSELL IMPEDEIX A COMPROMÍS ACCEDIR A LA DOCUMENTACIÓ SOBRE LA CONSTRUCCIÓ DE L'ÀGORA

El govern de Francisco Camps està actuant així durant tota la legislatura


La portaveu adjunta del grup parlamentari Compromís, Mónica Oltra, ha denunciat hui que “el Consell ha tornat a impedir, com ve fent sistemàticament durant tota la legislatura, que els diputats del grup parlamentari Compromís tinguem accés a la documentació que reclamem sobre assumptes controvertits de la gestió del govern valencià”.
En esta ocasió es tracta d’una petició de documentació registrada per Oltra el passat 8 de febrer en què reclamava una còpia del projecte de les obres de l’edifici de l’Àgora a València dissenyat per l’arquitecte Santiago Calatrava.
En esta ocasió no han hagut de recórrer a l’existència de clàusules de confidencialitat per a no permetre’ns l’accés a esta documentació, només han hagut de sol·licitar una pròrroga de 20 dies per aconseguir que amb la proximitat de la fi de la legislatura la nostra petició de documentació decaiga”.
El més cínic –ha afegit Oltra- és l’escrit en què el Conseller de Economia, Gerardo Camps, sol·licita la pròrroga, que justifica ‘a fi de facilitar amb el major rigor possible la informació requerida’, quan el que està aconseguint és justament el contrari que no tinguem accés a una documentació existent que no requereix ninguna preparació, només que ens la mostren”.
Per a la diputada de Compromís “queda en evidència una vegada més la manca de transparència i opacitat del govern del PP, que vulnera sistemàticament els drets dels diputats de l’oposició impedint la nostra tasca de control a l’executiu”.

dijous, 17 de març del 2011

COMPROMÍS PRESENTARÀ UNA MOCIÓ PER A DEMANAR EL TANCAMENT DE COFRENTS

La coalició, que també es solidaritza amb els afectats per la catàstrofe patida al Japó, considera que la central nuclear està obsoleta i que el perill d’accident nuclear és cada vegada més gran




Compromís per Paterna durà al ple ordinari, del mes de març, una moció on demanarà que es sol•licite al govern central que tanque la central nuclear de Cofrents, després de saber que finalment se li ha renovat la llicència. Des de la coalició expliquen que “esta instal•lació, cada dia que passa, té més perill per a la ciutadania perquè està obsoleta i les possibilitats d’accident nuclear són més elevades”.
A més a més, “amb aquesta moció des de Compromís per Paterna també volem donar el nostre suport als habitants del Japó afectats pel tsunami i les conseqüències patides després de les explosions a les diferents centrals nuclears del país nipó”, afirmen.

La regidora i candidata a l’alcaldia de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, assenyala que davant la renovació de la llicència d’explotació de la nuclear de Cofrents, “que caducava el proper 20 de març, volem que el govern que presideix José Luis Rodríguez Zapatero pose en una balança els avantatges i els desavantatges de tindre operativa esta central”.
Per a la portaveu municipal de Compromís per Paterna, “l’informe que s’ha fet públic esta setmana sobre el funcionament de l’última dècada de Cofrents és prou revelador en quant a les errades i parades que ha patit. Això hauria de servir per a que el govern socialista del país decidira no renovar la llicència, pensant en el benestar de la ciutadania i del medi ambient”.
Segons aquest informe, Cofrents ha patit en l'última dècada un total de 102 successos de seguretat, nombroses davallades de potència imprevistes i fins a 25 parades no programades. A més a més, segons el Consell de Seguretat Nuclear, organisme estatal que ha de controlar la seguretat de les instal•lacions nuclears, Cofrents és la central on els treballadors reben les dosis radioactives més elevades en el procés de recàrrega del combustible.
D’altra banda, “la central nuclear de Cofrents té un reactor nuclear d’aigua en ebullició, com la japonesa de Fukushima que precisament fa poc havia renovat la llicència. Són centrals, la de Cofrents i la de Fukushima, amb un disseny que fa que siguen intrínsecament insegures, ja que quan falla l’electricitat no es pot refredar el reactor. El que ha passat a Fukushima, i la resta de centrals afectades pel tsunami al Japó, és un exemple d’allò que podria succeir a Cofrents”, afegeix la portaveu municipal de Compromís per Paterna.
Així, la regidora Loles Ripoll assenyala que “ara que el debat sobre les centrals nuclears ha revifat amb motiu de la catàstrofe patida al Japó, pensem que cal prendre decisions que tinguen cura del futur de la ciutadania i del medi ambient. Considerem que la decisió més encertada seria tancar una central nuclear que evidència greus problemes de seguretat, està envellida i ha esgotat la seua vida útil”.

Publicacions digitals:
EL PERIÓDICO DE AQUÍ

dimecres, 16 de març del 2011

COMPROMÍS AMB ELS SOMNIS

COMPROMÍS CRITICA QUE LA PROGRAMACIÓ TEATRAL DE PATERNA ÉS CADA VEGADA MÉS ANTIVALENCIANA

La coalició lamenta que no s’haja programat res en valencià dins la X Campanya Escolar ‘Anem al Teatre’

Compromís per Paterna considera que l'equip de govern municipal del Partit Popular “fa antivalencianisme en la seua programació cultural, ja que la immensa majoria d'obres programades, especialment per a públic infantil, són en castellà, i les obres en valencià suposen menys del 5% del total”.

“Concretament, en la X Campanya Escolar ‘Anem al Teatre’ només hi ha tres obres programades però en castellà, i és fonamental aprofitar activitats com esta per a fomentar l’ús i el coneixement del valencià a tots els àmbits de la vida dels xiquets i xiquetes”, assenyalen des de la coalició.

La regidora i candidata a l’alcaldia de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, destaca que “un dels senyals d'identitat del poble valencià és la nostra llengua. No es pot presumir de valenciania si no es demostra amb els fets, i la realitat és que el 90% de la programació cultural de Paterna és perfectament intercanviable amb la de qualsevol altra comunitat autònoma que tinga com a llengua pròpia l'espanyol”.

En este sentit, la portaveu municipal de Compromís per Paterna es pregunta per què la regidora de Cultura, Elena Martínez, que és la responsable de l'oferta teatral del municipi “ha programat només per al públic familiar l’obra ‘Atles’ en valencià,  que només es representa un dia”. Segons Ripoll, “això és prendre el pèl a la ciutadania del municipi que vol i té dret a una programació continuada en valencià, tal com fan altres pobles de la nostra comarca”.

Així, “si Compromís per Paterna participa al pròxim equip de govern municipal farem del Gran Teatre Antonio Ferrandis una referència de la programació teatral en valencià, perquè serà el gran teatre valencià i en valencià de l'Horta”, subratlla Ripoll.

A més a més, “ampliarem l'oferta cultural en valencià i amb artistes valencians. Oferirem una programació estable en tots els centres socials del municipi tant de teatre com cinefòrum, vetllades de poesia, activitats infantils, etc., de cara a optimitzar les instal·lacions del poble i crear oferta cultural de proximitat i en valencià”, conclou la regidora i candidata a l’alcaldia de Compromís per Paterna, Loles Ripoll.

Publicacions digitals:
PATERNA BIZ

dimarts, 15 de març del 2011

COMPROMÍS PER PATERNA PARTICIPA EN LA MARXA PEL TANCAMENT DE LA NUCLEAR DE COFRENTS

Més de 400 persones assistiren a la concentració


La regidora de Compromís per Paterna, Cristina Domingo, va participar diumenge a la marxa convocada per la plataforma Tanquem Cofrents, on es demanava que no es renove la llicència d'activitat a la nuclear valenciana.

En la marxa participaren unes quatre-centes persones procedents de diverses comarques valencianes, i també de les comarques veïnes de Castella-La Manxa. Desenes de manifestants es desplaçaren des de l'Alcoià i el Comtat en un autobús organitzat per la Colla Ecologista La Carrasca-Ecologistes en Acció.

Els participants caminaren des de la població de Jalance fins al pont d'accés a la central nuclear, on la Guàrdia Civil havia establit una barrera per impedir l'aproximació a l'entrada de les instal·lacions nuclears. Així, hagueren de concentrar-se en la carretera, davant del pont, per llegir un manifest que denunciava el perill de mantindre en funcionament aquesta central, que ja ha complit 25 anys. 
Esta mateixa setmana es va fer públic un informe que revelava que Cofrents ha patit en l'última dècada un total de 102 successos de seguretat, nombroses davallades de potència imprevistes i fins a 25 parades no programades. Així mateix, segons el Consell de Seguretat Nuclear, organisme estatal que ha de vetlar per controlar la seguretat de les instal·lacions nuclears, Cofrents és la central on els treballadors reben dosis radioactives més altes en el procés de recàrrega del combustible.

Les portaveus de "Tanquem Cofrents" destacaren que aquestos seriosos problemes de seguretat evidencien l'envelliment i l'esgotament de la vida útil de la central nuclear i, en definitiva, l'existència d'un perill cada volta més gran d'un accident nuclear.

HUI 15 de març, SUMA'T A L'APAGÓ


TOTS ELS DIES 15 
de cada mes


SUMA'T A L'APAGÓ 
de 22.00 a 22.05

COMPROMÍS QUALIFICA DE MENTIDA A LA CIUTADANIA LA CASA DE JOVENTUT EN TERRAMELAR, TRIADA EN ASSEMBLEA ALS PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS DE 2008

La regidora Loles Ripoll, que ha preguntat en tres plens sobre esta qüestió, denuncia que “mai ha estat pressupostada”

Compromís per Paterna titlla de mentida a la ciutadania paternera “tot el procés, des del principi i fins al moment, del lloguer d’un local per a Casa de la Joventut en el barri de Terramelar, ja que per les dades arreplegades queda clar que no hi ha diners, i que en cap moment des del consistori ha existit partida per a destinar a un lloguer d’un local en Terramelar que donara servei de Casa de la Joventut, malgrat estar fent-se publicitat que el projecte tirava endanvant”.


La regidora i candidata a l’alcaldia de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, que ha preguntat en tres plens diferents sobre la qüestió, destaca que “portem amb esta mentida pràcticament tota la legislatura del Partit Popular a Paterna, ja que en els pressupostos participatius de 2008 per a Terramelar, sobre l’Espai Jove o Casa de la Joventut, hi ha constància que la Junta de Barri desisteix d’un edifici nou per un local en lloguer, una opció que abarata costos. Però des del PP mai han tingut pressupostada la Casa de la Joventut d’este barri i no han tingut valentia de reconéixer que no hi ha diners per a res”.

En este sentit, Ripoll explica que “fins i tot es proposava en la Junta de Barri de Terramelar el local a llogar, un baix situat en la finca de la farmàcia, una opció que evitava i evita fer més gran el forat financer de l’ajuntament. Però així i tot, facilitant les coses a l’equip de govern del Partit Popular, Terramelar segueix sense Espai Jove i sense cap resposta de Lorenzo Agustí que informe al barri de si tindrà o no una Casa de la Joventut abans que acabe la legislatura. Que ja, a les altures que estem, sembla que no”.

La portaveu municipal de Compromís per Paterna subratlla que “no sabem si és per desídia o per tirar amb pòlvora de rei, pràctica habitual entre els regidors del Partit Popular, però resulta que els primers tràmits per a iniciar l’expedient de lloguer comencen al mes de juny de l’any passat, quan el decret d’alcaldia és del 5 de gener de 2009”.

“I per a acabar d’arreglar-ho, està demanat a data de gener de 2011 un certificat al departament de Gestió de Contractació per a que es diga si existeix una cosignació pressupostària, diners, per a un lloguer que seria de 737,50 € mensuals més IVA, i després d’haver preguntat sobre el tema unes quantes vegades al ple”, destaca Ripoll.

Per tot això, des de Compromís considerem que Agustí i els seus regidors del Partit Popular estan enganyant continuament als paterners i paterneres i prefereixen tindre a la ciutadania en un núvol i en una realitat paral·lela, en comptes d’admetre la mala gestió econòmica i el degoteig d’incompliments en les seues promeses”.

Publicacions digitals:
PATERNA BIZ

dilluns, 14 de març del 2011

EL PARTIT VERD EUROPEU RECONEIX A COMPROMÍS COM A INTERLOCUTOR ECOLOGISTA EN EL PAÍS VALENCIÀ

Mónica Frassoni, presidenta del Partit Verd Europeu va oferir dissabte una conferència al Centre Octubre de València


La presidenta del Partit Verd Europeu, Mónica Frassoni, va analitzar a València la situació de l'ecologisme polític i la necessitat d'apostar per una economia sostenible com instrument per a sortir de la crisi. La diputada de Compromís, Mónica Oltra, fou l'encarregada de realitzar la presentació d'aquesta destacada líder de l'ecologisme europeu. Oltra va repassar l'ampli currículum de Mónica Frassoni en la lluita política per la defensa del medi ambient i va destacar “el seu caràcter valent i lluitador, amb el qual és molt fàcil identificar-se”. La regidora de Compromís per Paterna, Cristina Domingo, també va assistir a la conferència de Frassoni.

Oltra va agraïr la visita de Frassoni i va ressaltar la importància de la trobada que els membres de Compromís manteniren amb la presidenta del Partit Verd Europeu este últim cap de setmana, de cara a aportar solucions transformadores als greus problemes pels quals travessa el País Valencià. Per la seua banda Frassoni destacà la necessitat de constituir una sola força política que represente l'ecologisme com alternativa real a la dreta, al partit socialista i als partits comunistes, “i això requereix de la unió de les forces polítiques que componen l'ecologisme, que estiguen presents en les entitats socials i que aquestes forces tinguen possibilitats reals d'estar en les institucions”.

“Per al Partit Verd Europeu –va afegir Frassoni- Compromís representa aquesta possibilitat i reconeixem a aquesta coalició com interlocutora a el País Valencià en la defensa de l'economia sostenible i l'ecologisme polític que nosaltres promulguem”. 

Segons Frassoni "en la realitat política de l'Estat espanyol no es pot entendre la configuració d'una força política que represente l'ecologisme sense tenir en compte la realitat cultural de cada territori i les polítiques de defensa de l'estat del benestar, enfront de les posicions centralistes i reaccionàries".

Així mateix la presidenta del Partit Verd Europeu ha assegurat que ha quedat demostrat, en aquells llocs que ho han aplicat, que la manera més eficaç per a sortir de la crisi és apostar per l'economia verda, sense descurar la protecció social i una forta inversió en educació, noves tecnologies i innovació. Un compromís amb la producció econòmica respectuosa amb el medi ambient que des del Partit Verd Europeu han vingut a anomenar New Green Deal.

COMPROMÍS PRESENTA UNA MOCIÓ PER A LA RETIRADA DELS SÍMBOLS FRANQUISTES EN PATERNA

La coalició vol recolzar així una reivindicació de l’Ateneu Republicà de Paterna (ARPA)

Compromís per Paterna ha presentat una moció, per registre, on es demana la total retirada dels símbols franquistes en el poble, moció que es debatrà en el proper ple municipal. Així la coalició vol donar el seu recolzament a l’Ateneu Republicà de Paterna (ARPA) i mostrar “el seu total desacord amb la presència de símbols franquistes de qualsevol naturalesa en el municipi”.


“Compromís confia que la moció s'aprove per unanimitat dels grups polítics del consistori, cosa que suposarà un pas endavant en el reconeixement de la necessitat d'acabar d'eliminar els símbols d'un règim que es va imposar per la força de les armes i va ocasionar milers de morts i represaliats”, apunten des de la coalició.

Segons la regidora i candidata a l’alcaldia de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, “considerem que s'ha de procedir en breu a eliminar del terme municipal tot allò que faça referència a la dictadura franquista en qualsevol de les seues manifestacions. I això amb la llei en la mà, en compliment de l’article 15 de la Llei de Memòria Històrica, que diu que “Les administracions públiques, en l'exercici de les seues competències, prendran les mesures oportunes per a retirar escuts, insígnies, plaques i altres objectes o esments commemoratius d'exaltació personal o col·lectiva, de la revolta militar de la Guerra Civil i de la repressió de la Dictadura”. 

Paterna encara conserva elements i símbols franquistes que estan arreplegats en un cens elaborat per l’Ateneu Republicà i, precisament, va ser a instàncies d’aquest col·lectiu que es va fer la retirada, per part del Ministeri de Defensa, dels escuts franquistes de l'aquarterament militar de Paterna.

A més a més, l'escut amb el jou i les fletxes, el símbol de Falange, segueix col·locat en les plaques de molts dels habitatges de protecció oficial construïts durant el franquisme quan ja passen 35 anys de la mort del dictador.

La portaveu municipal de Compromís per Paterna assenyala que amb aquesta moció “volem que el consistori es comprometa a retirar el gravat de la façana del Grup San Pedro i les plaques falangistes que queden al terme municipal”.

En este sentit, la moció també pretén que “es tinga en compte les propostes de l'Ateneu Republicà de Paterna, com la substitució de les plaques per altres democràtiques que haurà de facilitar el Ministeri d'Habitatge (o l'organisme que corresponga) i que l'Ajuntament facilite gratuïtament als veïns”, afegeix Ripoll.

“I com sabem i entenem que la retirada de les plaques podria deslloir d’alguna manera les façanes o patis dels habitatges on es troben ubicades, l’Ateneu Republicà de Paterna té preparades algunes propostes per a solucionar els possibles problemes d’este tipus que puguen produir-se”, conclou Loles Ripoll.

Publicacions digitals:
PATERNA BIZ
PATERNA AHORA
EL PERIÓDICO DE AQUÍ

divendres, 11 de març del 2011

COMPROMÍS EXIGEIX QUE L’AJUNTAMENT NO ASSUMISCA COMPETÈNCIES D’ALTRES INSTITUCIONS QUE NO LI CORRESPONEN

La coalició demana que no es gasten diners que no es tenen i que haurien de posar Govern central, Generalitat i Diputació

Compromís per Paterna considera que “l’equip de govern municipal del Partit Popular està contribuint a fer més greu la mala situació econòmica de Paterna, per assumir econòmicament tasques que no li corresponen i que són competència d’altres administracions com el Govern central, la Generalitat o la Diputació”.

En este sentit, la regidora i candidata a l’alcaldia de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, explica que “tenim nombrosos exemples al municipi de la mala gestió econòmica de l’alcalde Lorenzo Agustí. Un cas cridaner, que alça i alçarà polseguera, és el del col·legi de Lloma Llarga, que hauria de pagar la Generalitat i que ara va a pagar Paterna perquè sembla que ens sobren els diners”.

“I si mirem al Parc Natural del Túria, trobem més exemples com l’oficina de la direcció del Parc, que està ubicada en uns locals pagats per l'Ajuntament, la policia local que patrulla pel parc natural o la torre de vigilància forestal, que a l’estiu munta un servei semiprofessional, ja que són voluntaris amb una compensació econòmica. Tot això són molts diners que ara assumeix l’ajuntament, quan no li toca, i que no es destinen a d’altres necessitats”, assenyala Loles Ripoll.

Segons la portaveu municipal de Compromís per Paterna, “Lorenzo Agustí també està agafant competències econòmiques de programes socials que s’integren en diferents conselleries de la Generalitat. El resultat d’esta política d’estirar més el braç que la mànega és que quan el consistori necessita diners no en té perquè s’ha fet càrrec de les despeses dels altres”.

Per a Loles Ripoll, “des de Compromís no entenem com l’ajuntament que governa el Partit Popular es llança d’esta manera tan arriscada a pagar despeses que no té perquè pagar i menys en moments de crisi com els que estem vivint”.

Així, “si nosaltres estem al proper equip de govern municipal plantejarem polítiques d’austeritat que eviten la mala gestió econòmica. Proposarem una auditoria que detecte totes aquelles despeses que no són competència municipal, per a valorar-ne les imprescindibles i les prescindibles”, conclou Loles Ripoll.

Retall:
LEVANTE-EMV (11 març)


Publicacions digitals:
PATERNA BIZ
EL PERIÓDICO DE AQUÍ

dijous, 10 de març del 2011

HUI, CONFERÈNCIA COL.LOQUI

COMPROMÍS ALERTA QUE EL RETALL EN ELS PRESSUPOSTOS DE FGV AFECTARÀ A MILERS DE PATERNERS I PATERNERES

La coalició afirma que els habitants de Santa Rita i la Canyada, i els treballadors de la Font del Gerro, continuaran patint la poca freqüència de pas del metro

Compromís per Paterna considera, després de conéixer la notícia que es retardarà l’ampliació i el manteniment de la xarxa de metro, que “la greu situació financera del Consell i de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ja està repercutint en la ciutadania del nostre municipi”. Unes repercussions que es desprenen de la modificació pressupostària que, des d’ahir, es pot veure publicada al Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV).

Segons la coalició, “cada vegada ens queda més clar que la Generalitat que governa el Partit Popular de Francisco Camps dóna prioritat a les inversions puntuals i milionàries (Fórmula 1, Terra Mitica, etc.) que no repercuteixen en el dia a dia de la ciutadania”.

La regidora i candidata a l’alcaldia de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, assenyala que “no és igual eixir del treball i anar a esperar el metro, que passa cada mitja hora, en comptes de tindre un metro cada deu minuts, com passa en la majoria de ciutats espanyoles que gaudixen d'este transport. La qualitat de vida es mesura en estes xicotetes coses que et fan la vida més fàcil”.

Segons la portaveu municipal de Compromís per Paterna, “des del Consell obliden que un polític treballa i ha de treballar pel bé de tota la ciutadania. Això no s’està complint en les legislatures en què governa el PP i 27 milions d’euros del total que estaven destinats a la xarxa de metro, ara van a l’ensenyament privat, mentre l’escola pública pateix moltes restriccions”.

A més a més, “no sabem tampoc si l’alcalde Lorenzo Agustí, company de partit de Francisco Camps i assessor seu en la passada legislatura, pensa defensar els interessos dels paterners i paterneres o, una vegada més, donarà la callada per resposta per a fer costat al seu grup polític en detriment de l’interés comú”.

Publicacions digitals:
L'INFORMATIU
PATERNA AHORA

dimecres, 9 de març del 2011

COMPROMIS PER PATERNA VA A LA MANIFESTACIÓ DEL DIA DE LA DONA

La regidora Cristina Domingo va assistir a l'acte on també es trobava Mònica Oltra


Milers de persones participaren ahir a la manifestació convocada a València en commemoració del Dia de la Dona. Com a representació de Compromís per Paterna anà la regidora Cristina Domingo (a la imatge). Una manifestació on també hi havia una nodrida representació masculina ja que ésta és una lluita per a acabar amb un sistema patriarcal on les dones tenen menys oportunitats en tots els àmbits. Menysprear a les dones per la seua condició femenina és, a més a més, perjudicial per a tota la societat, i cada vegada són més les persones que se n'adonen.

VÍDEO DE LOLES RIPOLL SOBRE EL DIA DE LA DONA

COMPROMÍS SUSPÉN A AGUSTI EN POLÍTIQUES D’IGUALTAT

La coalició afirma que Agustí ha tingut tota la legislatura per a establir el pla d'igualtat en el consistori, obligatori per a l'Ajuntament de Paterna, del qual no s'ha redactat ni la primera línia

Compromís per Paterna considera que “en quatre anys de legislatura, l'equip de govern del Partit Popular no ha redactat el pla d'igualtat que és obligatori en empreses de més de 250 treballadors, com són l'Ajuntament de Paterna i l'empresa pública Gespa. A més, tampoc hi ha cap pla que tinga com a objectiu que Paterna siga un poble més paritari quant a les oportunitats vitals i laborals entre homes i dones”.

Segons la regidora i candidata a l’alcaldia de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, “pensem que esta situació és greu i que hi ha moltes formes de fer polítiques que treballen per la coeducació i la corresponsabilitat, aprofitant els recursos existents al municipi”.

En este sentit, la portaveu municipal de Compromís per Paterna explica que “és fonamental, abans d’enllestir el pla d’igualtat, fer primer un diagnòstic, un estudi sobre la situació de la població paternera, els serveis socials que té a la seua disposició, el percentatge de dones sense treball, les escoles infantils públiques, la població que accedix a beques d'escolaritat en Infantil, etc. El següent pas és la formació del personal municipal i de les associacions en l’àmbit de la coeducació i la corresponsabilitat. I, com parlem d’aprofitar recursos, en Compromís per Paterna pensem que moltes de les variables socials que s’han emprat per al diagnòstic de l’Agenda 21 local poden servir per a nodrir el futur pla d’igualtat i estalviar despeses”.

“Però de moment Agustí i els seus companys del Partit Popular continuen amb la seua política de bluffs mediàtics, prenent el pèl a la població de Paterna, ja que anuncia ajudes que, en la precària situació econòmica municipal que patim, no sabem si seran realitat. Malauradament, una vegada més, l’alcalde tira amb pòlvora de rei”.

D’altra banda, Loles Ripoll subratlla que “el govern central també hauria de revisar la llei que obliga les empreses de més de 250 treballadors a fer plans d'igualtat, ja que està un poc coixa perquè la realitat espanyola i valenciana és més de PIMES que de grans empreses i tots els treballadors i treballadores, per xicoteta que siga l’empresa, han de tindre un tracte igualitari i uns salaris que no discriminen per raó de sexe”.
Loles Ripoll assenyala que “si estem al proper equip de govern municipal farem un pla municipal d’igualtat que tinga una cobertura global, és a dir, que detecte les situacions de discriminació a superar i que plantege propostes concretes i avaluables d’atenció a la dependència, de creació real de llocs de treball, que impulse l’increment de les beques i les ajudes a les mares i pares treballadors i, en resum, que promoga la igualtat d’oportunitats entre els paterners i les paterneres”. 

Publicacions digitals:
PATERNA BIZ
HORTANOTICIAS

dimarts, 8 de març del 2011

HUI, DIA DE LA DONA

MANIFESTACIÓ 8 DE MARÇ 

DIA DE LA DONA TREBALLADORA
A les 19:30 hores - PARC del PARTERRE - València



Milions de dones en el món pateixen violències, treballen en precari i amb risc per a la seua salut, viuen en la pobresa, carreguen amb tradicions culturals i religioses o són venudes com a esclaves. Només pel fet de ser dones. L’actual era de capitalisme global està servint per a restringir més els nostres drets amb l’excusa d’una crisi que nosaltres no hem creat, però estem pagant.

COMPROMÍS PROPOSA EL TROLEBÚS PER A LA FUTURA LÍNIA PARAL·LELA A L’AUTOVIA D’ADEMÚS

La coalició destaca que és menys costós de construir i és elèctric

Compromís per Paterna destaca que “una de les opcions més econòmiques de transport per al municipi seria la instal·lació d’un trolebús, que és un mitjà de locomoció que es caracteritza per ser menys contaminant que el metro o el tramvia i necessitar menys obres per a implantar-lo, la qual cosa significa que estaria operatiu en menys temps”.

La coalició planteja esta proposta per a l'anunciada, encara que no pressupostada, línia de transport públic apadrinada per la Generalitat i que aniria paral·lela a la autovía d'Ademús, passant per la zona on previsiblement s'instal·laria Ikea i que travessant el by pass continuaria donant servei a les poblacions de San Antonio de Benagéber, l'Eliana i d’altres pobles.

Segons la coalició, “els ajuntaments afectats i la Generalitat haurien de treballar buscant opcions més econòmiques per a augmentar la mobilitat de la ciutadania del poble, i no dedicar-se a parlar de projectes costosos que només són pura propaganda i que aprofiten els mitjans de comunicació per a tirar una cortina de fum en época preelectoral”.

La regidora i candidata a l’alcaldia de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, assenyala que “nosaltres en cap moment volem suplantar els informes dels tècnics competents en la matèria, però hem tingut accés a informes sobre el trolebús i els seus avantatges, com per exemple la inversió que en este cas és més reduïda que la necessària per a un tramvia”.

La portaveu municipal de Compromís per Paterna explica que “ara que sembla que, amb la greu crisi de Líbia i molts països del món àrab, el preu dels combustibles pot variar molt, esta seria una mida que aniria encaminada a l’estalvi”. A més a més, el trolebús no necessita vies i els pneumàtics de cautxú fan que el soroll siga mínim, a diferència del tramvia.

Loles Ripoll afirma que “l’exemple més proper en la implantació d’este tipus de transport és la ciutat de Castelló, que inclou el servei a la seua empresa municipal de transports. Allí funciona amb un generador dièsel i orientació òptica amb làser, i encara que va per una plataforma exclusiva pot anar també per la calçada, convivint perfectament amb els cotxes”.

Amb esta proposta “estem mirant per la situació financera, de la Generalitat i del municipi, i pel medi ambient a Paterna, ja que reduïria la contaminació al poble, i amb solucions que siguen més òptimes ja que la sostenibilitat económica i mediambiental és un dels nostres objectius si estem al proper equip de govern”, conclou Ripoll.

Publicacions digitals:
PATERNA BIZ

dilluns, 7 de març del 2011

BUTLLETÍ DE COMPROMÍS PER PATERNA

Ací teniu l'últim numero del butlletí de Compromís per Paterna.


COMPROMÍS SE SENT ESTAFAT PER L’INCOMPLIMENT DEL CONVENI MUNICIPAL AMB LA GRANJA JULIA

La coalició va assistir a la festa de diumenge per a donar suport al col·lectiu


Compromís per Paterna considera que l’alcalde del municipi, Lorenzo Agustí, “ha caigut de nou en un altre bluff mediàtic perquè el conveni signat amb la Granja Julia només és paper mullat i els horts d’oci, motiu d’este document signat al maig de 2010, continua sense ser una realitat”.

La regidora i candidata a l’alcaldia de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, afirma que “nosaltres també ens sentim enganyats per Agustí perquè som part municipal, implicada en este conveni, i qualsevol reivindicació de la Granja Julia també la fem nostra”.

Segons Ripoll, “Compromís per Paterna ha insistit moltíssimes vegades al ple de l’ajuntament, amb preguntes sobre l’estat de la qüestió, i sempre tenim la mateixa contestació: el silenci de l’equip de govern del Partit Popular”.

A més a més, “encara està pendent la subvenció de 12.000 euros que va prometre el consistori a la Granja Julia per als horts d’oci, amb la qual cosa la Coordinadora en Defensa de los Bosques del Túria, que està associada amb la Granja Julia, s’ha vist obligada a avançar 2.000 euros per a que esta puga dur endavant les seues activitats”, afegeix la portaveu municipal de Compromís per Paterna.

Per tot això, “des de Compromís per Paterna volem, no només donar un recolzament amb la nostra presència el diumenge a la festa que s’ha organitzat, sinó també continuar insistint en que l’ajuntament done la informació que cal sobre la situació actual del conveni i si s’està aplicant o no, encara que sabem que les coses no està fent-se com toca i que la Granja Julia continua tenint una precarietat molt greu en quant als recursos per a realitzar els seus projectes amb els horts d’oci”.

divendres, 4 de març del 2011

COMPROMÍS PER PATERNA PRESENTA LA LLISTA MUNICIPAL 2011 AMB EL RECOLZAMENT DE MORERA I OLTRA


La candidata a l’alcaldia, Loles Ripoll, presenta “un projecte obert, per a avançar des de la pluralitat i la diversitat”


 Compromís per Paterna ha fet oficial esta vesprada la seua llista als comicis municipals del proper mes de maig. La regidora Loles Ripoll, que repeteix com a candidata a l’alcaldia, ha tancat amb les seues paraules un acte on han participat el candidat de Compromís a la Generalitat, Enric Morera; la candidata a les Corts de Compromís, Mònica Oltra; i el candidat de Compromís a l’alcaldia de València, Joan Ribó.


Loles Ripoll, envoltada dels companys de la candidatura de Compromís per Paterna, ha destacat que “és una coalició que respón a una demanda de la ciutadania i, evidentment, una coalició d’esquerres, que aposta per uns serveis públics de qualitat, com la sanitat i l’ensenyament públic. Perquè apostem per allò que siga millor per a la majoria. A més a més, la situació econòmica no pot, ni deu ser mai, un inconvenient per a poder accedir a una educació i a una sanitat de qualitat, pilars fonamentals en un estat de benestar i de justícia social”.

Ripoll ha afegit que en temps de crisi, “quan la gent ja no pot ni menjar no podem ni debem tindre por a parlar de contenció en el gasto…No passa res per fer menys festa, on es ganten tants diners, en dinars, en sopars. Generalment es més un tema d’imaginació i treball. I nosaltres d’això en sabem molt. Igual que la gent ho sap. I en política, i per uns vots, tot no val”.


Entre les propostes de Compromís per Paterna, que Ripoll ha exposat als assitents, la candidata ha destacat la intenció de “fer polítiques que busquen una ocupació de qualitat, encaminades a assolir la plena ocupació i que, entre altres aspectes, la contractació indefinida puga a ser una realitat”.

Reprendre els serveis socials, comptar amb els equips multidisciplinars, donar-los el protagonisme que han de tindre i escoltar-los, replantejar la forma de funcionament, han sigut altres dels arguments que ha pronunciat la regidora de Compromís per Paterna.

La alcaldable de Compromís per Paterna també ha assenyalat que “en Compromís pensem que les coses sí que se poden fer millor. Anem a administrar els diners sense estirar el braç més que la mànega, sense ostentacions, pagant a les empreses que treballen per a l’ajuntament puntualment, per a que els assalariats puguen cobrar. Anem a racionalitzar l’empresa GESPA i si cal que entre gent, valorarem la capacitació i la situació personal. Acabarem amb l’enxufisme a Paterna. Per a treballar no fa falta ser amic de ningú”.

Com a companys en la llista, Ripoll compta amb Juanma Ramón, Emili Mira, Rosa Balaguer, Cristina Domingo, Ramón Sánchez, Jose Juan Sanchís, Vicent Jutglà, Joan Casado, Javier Picazo, Vicente Pla (El Curro), Javier Armesto i així fins a fer el total de les 25 persones que integren la candidatura de Compromís per Paterna.

Per la seua banda, Enric Morera i Mònica Oltra han tingut paraules de suport i recolzament per a Compromís per Paterna. Ambdós han coincidit en assenyalar que cal “suar la samarreta” i lluitar per la continuitat de la coalició a Paterna, perquè “s’ha d’eixir a guanyar.

Discurs Loles Ripoll ACI

Retall: LEVANTE EMV (4 març)

Publicacions digitals:
PATERNA BIZ
PATERNA AL DÍA
PATERNA AHORA

dijous, 3 de març del 2011

COMPROMÍS CRITICA QUE AGUSTÍ S’APROFITA DEL “TIRÓ ELECTORALISTA” DE LES ANTENES DE TELEFONIA MÒBIL

La coalició denuncia que l’alcalde “sap que no és possible retirar una antena sense més ni més i s’aprofita de la por de la ciutadania”

Arran de la informació sobre l’actuació que va a iniciar el consistori respecte a una antena de telefonia mòbil al municipi, Compromís per Paterna considera que l’alcalde Lorenzo Agustí “vol traure rendiment polític a les antenes de telefonia mòbil que hi ha instal·lades al poble, i aprofita el tiró electoralista de la mala premsa que tenen, perquè no pot fer-ho amb l’Ikea, posant-se medalles que no li corresponen perquè de fer alguna cosa serà perquè li obliga la llei”.

Segons la coalició, “el que ha de fer Agustí és complir amb les promeses que va fer, ara fa quatre anys, quan digué al seu programa dels 100 dies que faria un estudi científic del risc de les ones de telefonia i de les línies d’alta tensió, i encara estem esperant-lo”.

La regidora i candidata a l’alcaldia de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, assenyala que “el populisme i el deler pels vots dels paterners i paterneres porten a Lorenzo Agustí a enganyar-los sense immutar-se. I, a més a més, està anant pel camí de l’agravi comparatiu entre els diferents barris del poble”.

Ripoll subratlla que l’equip de govern del Partit Popular “s’empara en la por de la ciutadania al risc de càncer, sense mostrar cap estudi de la incidència de casos en les zones que envolten una antena de telefonia mòbil, i també en l’estupefacció de l’oposició, que hem de veure com a última hora i com si fóra la gran esperança s’inventa una solució per a eixir del pas”.

La portaveu municipal de Compromís per Paterna afirma que “si fem un poc d’història, l’anterior legislatura es va acabar amb una moció que presentà el grup popular al ple de novembre de 2006 i on demanava l’encàrrec d’un estudi sobre l’antena de telefonia mòbil als carrers Primer de Maig i Sant Andreu. Però la moció no va eixir endavant perquè el PP es va ausentar del ple, una pràctica habitual seua en l’anterior legislatura”.

En desembre del mateix any, la regidoria de Medi Ambient informava que membres de la brigada d’electricistes i de la policia local procediren a tallar el suministre elèctric d’una altra antena, situada en el restaurant El Pozo i instal·lada sense llicència per France-Telecom. A més, l’ajuntament va iniciar un procediment administratiu, un expedient, per tal d’aconseguir una sanció i el desmantellament. “Amb la qual cosa queda clar que el senyor Agustí no pot dir ara vaig i desmantelle, perquè no és així”, segons Loles Ripoll.

En gener de 2007, la regidoria de Medi Ambient tornava a informar que havia enviat les queixes veïnals sobre les antenes de telefonia mòbil a la Delegació de Govern, “que és qui té les competències per a que intervinga i actue amb fermesa”, com assenyalaven aleshores des d’esta regidoria.
Al passar el temps, en març de 2007, la regidoria de Medi Ambient tenia comptabilitzades unes 40 antenes en tot el terme municipal de Paterna i “va ser en eixa legislatura quan es va conveniar amb la Universitat Politècnica per a que ésta fera unes medicions de les freqüències de 10 antenes ubicades en diferents barris del poble, sense primar a uns per damunt d’altres”, afegeix Ripoll.

El 3 de maig de 2007 es feien públiques les medicions realitzades per la Politècnica, “i el resultat deia que les antenes emetien les seues freqüències dins dels nivells permesos, tranquil·litzant a la població però recomanant que periòdicament es repetiren les medicions, tal i com aconsellaven els tècnics. Així, el senyor Agustí va agafar la idea per al programa electoral del Partit Popular a Paterna i ara, després de no fer res en quatre anys d’esta legislatura, amb la demagògia que el caracteritza, pretén erigir-se com el ‘solucionador’”.

Publicacions digitals:
PATERNA BIZ

dimarts, 1 de març del 2011

COMPROMÍS REBUTJA EL NOU IMPOST PER A FINANÇAR LES INCINERADORES DE RESIDUS

La nova taxa triplicaria el que la ciutadania paga per la gestió del fem


La portaveu adjunta de Compromís, Mireia Mollà, s'ha mostrat contraria a les intencions del Consell d'instaurar un nou impost sobre el fem per a finançar la construcció de plantes incineradores.

"Esta nova taxa -ha assegurat Mollà- triplicaria en molts casos el que els ciutadans estan pagant ara per la gestió del fem. Des de Compromís rebutgem estes intencions del govern del PP, que clarament ha seguit una estratègia de desestiment de funcions per a què es col·lapsen les plantes de gestió de residus i així plantejar com a única eixida viable la incineració del fem".

"Els fums i les cendres resultat de la incineració de residus són altament contaminants i són alliberats a l'atmosfera o acumulats en abocadors especials -ha afegit la diputada -, per això el rebuig a este impost per a finançar les incineradores és, a més de la càrrega impositiva injusta que suposa, una objecció de base mediambiental".

"Els veïns d'aquelles poblacions que contaran en els seus voltants amb incineradores han de conéixer les conseqüències per a la seua salut que açò pot comportar ja que la incineració és la forma més insostenible i perillosa de tractar els residus, ja que no els elimina, només els trasllada i dispersa, alliberant a l'atmosfera noves substàncies com dioxines, furans, metalls pesats i cendres que són molt més contaminants que els materials de partida i poden arribar a ser cancerígenes”.

"I tot açò a un cost econòmic que és inacceptable existint altres formes de tractar els residus, començant per la seua reducció en origen o el seu retorn a la cadena productiva com a matèria primera. Molta de la brossa que acaba en abocadors és perfectament reutilitzable i a més el seu correcte tractament genera ocupació, redueix l'impacte mediambiental i potencia un sector que està en alça i que ha de ser recolzat".

"Des de Compromís considerem que la gestió dels residus ha de ser integral començant des de la cadena de producció per a reduir embalatges i continuar en la fase de consum per a aconseguir reduir, reutilitzar i separar. D'aquesta forma arribaríem a la fase de reciclat amb la menor quantitat possible de residus", ha apuntat Mollà.

"Nosaltres plantegem, com ja és fa en altres països, la instauració de sistemes no voluntaristes de recollida del fem, que fomenten la separació d'origen i penalitzen les pràctiques insostenibles".