Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

divendres, 30 de desembre del 2011

EL VALÈNCIA CF SE’N VA DE PATERNA, UN ALTRE FRACÀS DE LORENZO AGUSTÍ

La coalició es pregunta sobre quins terrenys pensa mantindre l’alcalde una relació de convenis amb el club de futbol

Compromís, després de llegir la informació sobre la possible requalificació dels terrenys paterners on s’ubica  la ciutat esportiva del València CF, manifesta que “esta operació no està del tot clara i tenim dubtes sobre la seua execució, ja que el València se’n va a Porxinos (Ribarroja) a entrenar i ara l’alcalde ha d’esperar que siga Bankia qui li demane la requalificació perquè està tot fet”.
En este sentit, el regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, explica que “tampoc està clar que l’alcalde parle de mantindre la vinculació amb el club esportiu amb futurs convenis i activitats, perquè per a fer-ho cal que hi haja una parcel·la o uns terrenys on realitzar-los, quan ara mateix sembla que això ja està perdut”.

“De nou, un capítol més en la llarga novel·la de ciència ficció que l’alcalde del Partit Popular de Paterna va començar a escriure en la passada legislatura. I amb l’afegit de fer-se servir dels mitjans de comunicació per anar informat dels progressos a l’oposició. La ‘factoria Disney-Agustí’ vol fer creure la ciutadania i els valencianistes que Paterna sempre ha tingut una relació real amb l’equip de futbol i que continuarà tenint-la. Un ‘fiasco’ que deixa molt mal parada la seua credibilitat com a primera autoritat de Paterna, sobretot per als seguidors del València CF”, afegeix el regidor.

“Sabem que els terrenys ja no són del club, que l’operació de traspàs ja està feta i que l’equip entrenarà a partir d’ara a Porxinos. És que no se n’adona Agustí que ja no pot amagar més la realitat que Paterna es queda sense ser la seu d’entrenament del Valencia sense res a canvi?”.

Però “el més greu de tot és que ara l’equip de govern del PP ha de decidir sobre requalificar o no aquestos terrenys, amb l’ombra d’un banc que farà negoci amb tota l’operació si tira endavant. Des de Compromís volem saber que pot guanyar el municipi, si es que té alguna cosa a guanyar. Ja que, en cas contrari, Lorenzo Agustí serà l’alma mater d’un nou fracàs amb repercussions negatives per a Paterna”.

La parcel·la que hauria de requalificar-se apareix solcada, en els plànols de l’estudi d’avaluació ambiental inicial per a modificar el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) de Paterna, per línies d’afecció “que retallen la possibilitat del seu ús, fent més xicoteta la part més útil. De tota manera, i com el PP sembla que vol tirar endavant amb la modificació del PGOU de Paterna, des de Compromís exigim que la requalificació d’aquestos terrenys es realitze a canvi de contraprestacions que milloren la situació econòmica de l’ajuntament, perquè tots sabem que les requalificacions produeixen plusvàlues per al propietari que la sol·licita. I tornem a exigir-li a l’alcalde que garantisca la transparència en estes operacions i que done complida informació als grups municipals de l’oposició”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Retall: LEVANTE-EMV (30 desembre)

Publicacions digitals:
EL PUNT 
PATERNA AL DÍA
HORTANOTICIAS

dijous, 29 de desembre del 2011

I EL VÍDEO DE LA PPLANTÀ ALS REIS

LES FOTOS DE LA PPLANTÀ ALS REIS DE COMPROMÍS


Ací teniu estes imatges del dia d'ahir, quan els Reis d'Orient li portaren els regals de Compromís per Paterna a l'alcalde Lorenzo Agustí. Ell, dos minuts abans de l'hora fixada, va dir que s'anul·lava la reunió "per motius d'agenda"...

AGUSTÍ MENYSPREA COMPROMÍS I ANUL·LA EN L’ÚLTIM MOMENT LA REUNIÓ PER A PARLAR DEL PRESSUPOST ALTERNATIU DE LA COALICIÓ

El regidor Juanma Ramón afirma que l’alcalde “té por de sentir propostes viables que descobreixen la mentida en els comptes fets pel PP”

Compromís, després que l’alcalde de Paterna haja anul·lat  dos minuts abans de les 10 del matí, hora prevista inicialment, la reunió que anaven a mantindre per tal de parlar d’un pacte pressupostari, manifesta que “això és un total menyspreu al treball fet pel nostre grup, i més quan estem parlant dels comptes del consistori. Ens sentim indignats pel tracte rebut perquè dir que una reunió s’anul·la per motius d’agenda dos minuts abans de l’hora fixada és una excusa molt burda”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, assenyala que “té por de sentir propostes viables que descobreixen la mentida en els comptes fets pel Partit Popular. Una vegada més ens trobem amb una actitud que és de tot menys democràtica. I més quan com a grup municipal tenim entés que podem participar en la vida municipal dins del nostre paper d’oposició. Però hui ha quedat clar que l’alcalde no vol ni sentir-nos”.

Compromís, que este matí abans d’anar a alcaldia ha presentat les seues al·legacions als pressupostos 2012 de Paterna per registre d’entrada, “només volia comunicar-li a Lorenzo Agustí la seua proposta de fer una sèrie de reunions tècniques amb Intervenció i la regidoria d’Hisenda per tal d’analitzar la viabilitat dels nostres pressupostos. Però hui ens han tancat la porta”, afegeix el regidor de Compromís.

En quant a les al·legacions que la coalició ha presentat hui, hi ha una general que és a la totalitat. És a dir, “es tracta de l’esmena presentada en el ple de desembre i que ara hem transformat en al·legació, proposta que evita els acomiadaments dels treballadors i els retalls en serveis públics. Tanmateix, es planteja un pla de sanejament que faria que s’acabara la legislatura amb superàvit, sense pujar l’IBI i creant un fons social de 1.600.000 euros”.

I a més d’aquesta al·legació, “presentem un total de 31 al·legacions puntuals al pressupost del PP, com per exemple sobre l’augment desproporcionat en despesa d’energia elèctrica, incloure criteris d’economia verda per a incentivar l’estalvi econòmic tan urgent que necessita Paterna, entre d’altres”, explica Ramón.

“L’equip de govern del PP no té vergonya en pressupostar ingressos deliberadament unflats, per a després modificar els comptes a la seua conveniència. Ens trobem amb casos tan cridaners com els dels viatges socials que ells diuen que significaran un ingrés de 150.000 quan no hi ha cap despesa en aquest concepte. Això vol dir que la gent va a pagar vitages que no se fan? I ahí no queda la cosa, perquè segons el PP ingressarem 600.00 euros de la Generalitat per la Renda Garantida dels que només es van a gastar 160.000 euros o que el consum elèctric augmenta un 127% respecte de l’any passat. O també que es duplica la despesa dels carburants, que passen de 122.000 a 242.000 euros”.

“Una de dos: o a este alcalde li donen el Nobel d’Economia i el de Literatura (fantàstica) o és tot una mentida del regidor Manuel Palma per a destinar els diners a altres partides que, ara per ara, desconeguem. Mal acabem l’any”, conclou el regidor Juanma Ramón qui afegeix que “els Reis d’Orient han volgut dur-li les al·legacions i el nostre pressupost alternatiu però sembla que ell s’ho ha olorat i ha fet l’espantà perquè també li portaven carbó. Per algo serà”.

Retall: LEVANTE-EMV (29 desembre)

Publicacions digitals:
EL PUNT
PATERNA AL DÍA
PATERNA BIZ
PATERNA AHORA
LEVANTE-EMV 
LA NOTICIA DIGITAL

JUAN PONCE: "EL CONSELL HA CELEBRAT 2011, ANY INTERNACIONAL DELS BOSCOS, DESPROTEGINT EL NOSTRE PATRIMONI FORESTAL"

Per al portaveu adjunt de Compromís en les Corts, "el medi ambient paga els plats trencats de la mala gestió del PP"


La Coalició Compromís valora molt negativament la gestió forestal de la Generalitat Valenciana durant 2011, precisament l'any en el qual s'ha celebrat l'Any Internacional dels Boscos, commemoració que no ha merescut cap tipus d’atenció per part del Consell. Compromís reclama “un gir radical cap a una política forestal més ecològica que el seu objectiu fonamental siga la conservació de la biodiversitat i del sòl fèrtil”.

Per al portaveu adjunt de Compromís, Juan Ponce, les noves directrius del Consell sobre política forestal són alarmants. “El PATFOR (Pla d'Acció Territorial Forestal de la Comunitat Valenciana) que es va sotmetre a consultes a la primavera pretén buscar rendibilitat als nostres boscos a qualsevol preu, la qual cosa es traduirà en l'extracció de biomassa per onsevulla per al seu ús com a combustible, la qual cosa pot tenir efectes irreversibles en la flora i el sòl fèrtil.

“Però a més –ha afegit Ponce- des de la presa de possessió de la Consellera Bonig no hi ha hagut una sola bona notícia per als boscos valencians: es va desdejunar en el càrrec anunciant el canvi en la Llei Forestal que permetrà requalificar terrenys forestals cremats quan siga d'interès general; va esmorzar eliminant a 9 Directors Conservadors de Parcs Naturals per a col·locar a 4 domesticats que no posen pegues als seus plans. Va berenar amb el Decret 2/2011 d'Actuacions Territorials Estratègiques que permetrà desenvolupar macroprojectes de qualsevol índole i d'àmbit supramunicipal, sobretot tipus de sòls fins i tot en Espais Naturals Protegits. I va acabar sopant-se una tremenda reducció en els pressupostos, que sumada a les retallades dels anys anteriors, es materialitza en la precarització de tots els col·lectius relacionats amb la prevenció i extinció d'incendis forestals.”

Segons el diputat de Compromís, “com sempre, el medi ambient paga els plats trencats de la mala gestió del PP, i acabarem matant la gallina dels ous d'or. Els nostres boscos produeixen una infinitat de serveis que hem de traduir a euros per a valorar-los adequadament, serveis que només es mantindran si preservem la vegetació més madura possible que protegisca el sòl fèrtil”.

“D'esta forma les pluges torrencials de tardor no generaran l'erosió dels sòls forestals, que a més afavoriran la recarrega d'aqüífers i protegiran els plans de les perilloses avingudes. El bosc és la màxima expressió de biodiversitat, i els valencians són molt diversos en flora i fauna molt singular, amb formacions i espècies exclusives. Però a més ajuden a la regulació climàtica, tant local atraient pluges, com a global frenant el canvi climàtic”, ha conclòs Ponce.

MOLLÀ: "L'INFORME DE LA SINDICATURA CORROBORA QUE EL GOVERN DEL PP ENS HA PORTAT A LA RUÏNA"

Per a la parlamentària de Compromís la manca de transparència del PP està lligada als nombrosos casos de corrupció


El grup parlamentari Compromís ha mostrat la seua preocupació per la situació financera de la Generalitat que es desprèn de l’informe de la Sindicatura de Comptes. Segons ha assegurat Mollà “este anàlisi dels comptes públics corrobora que al País Valencià estem patit una nefasta gestió econòmica per part del govern del PP que ens ha portat a la ruïna i això sense que l’informe de la Sindicatura oferisca una fiscalització completa de la Generalitat”.

“L’augment exponencial de l’endeutament, les nombrosíssimes factures sense pagar, les irregularitats en el 85% dels expedients de la Generalitat, la situació en causa de dissolució de les empreses públiques, els sobre costos en la Ciutat de les Arts i Les Ciències i el balafiament en grans esdeveniments dibuixen una situació d’insolvència absolutament insostenible”

Per a Mollà “el més greu de l’assumpte és la no rectificació d’estes polítiques, com s’exemplifica en l’apartat d’ingressos on, després del fracàs dels bons patriòtics, la nul·la intenció d’establir una fiscalitat més justa, ens aboca a un panorama molt negre i de difícil eixida”.

Per a la parlamentària de Compromís la manca de transparència per part del Consell que s’evidencia tant en este informe com en els dels darrers anys està directament lligat amb els nombrosos casos de corrupció en què estan implicats dirigents del Partit Popular.

És un clàssic ja dels informes de la Sindicatura l’apartat referent a la contractació pública que denota una obscura gestió que ha facilitat la corrupció. En este sentit el síndic torna a posar l’accent en l’extrema proliferació de contractes menors, una manera de contractació pública que està exclosa de fiscalització i de la qual s’abusa per a amagar situacions irregulars.

“En este sentit cal recordar que la majoria absoluta del PP en les Corts va rebutjar la passada legislatura una proposta de Compromís per a què es creara un registre de contractes menors de la Generalitat amb la que tractàvem de posar fre a esta pràctica”, ha conclòs Mollà.

COMPROMÍS DENUNCIA QUE LES RETALLADES D’AGUSTÍ DEIXARAN ELS ESTUDIANTS SENSE BIBLIOTEQUES PER A ESTUDIAR

La coalició critica que els horaris d’atenció al públic també van a patir una reducció

Compromís, després de conéixer que molts estudiants de Paterna encara no saben si les biblioteques municipals oferiran horari intensiu en època d’exàmens, denuncia que “totes les retallades que s’estan patint estan fent sang en tot allò que són serveis públics de qualitat. I així ens trobem que com s’ha acomiadat a dos bibliotecaris interins, les biblioteques del municipi no tindran eixes hores de més que oferien als estudiants quan s’acostaven les avaluacions”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, assenyala que “aquesta és la prova més evident del fracàs de la gestió municipal que arrossega l’equip de govern del Partit Popular. Perquè eliminar llocs de treball té com a conseqüència immediata la reducció d’horaris i no donar eixe servei especial d’horaris intensius a la població estudiant”.

Mentre l’horari de la Cova Gran es mantindrà, “la resta d’agències de lectura i biblioteques van a patir una important reducció en el seu servei a la població estudiantil de Paterna, perquè està clar que els pocs treballadors que van quedant no poden clonar-se”, afegeix el regidor.

Actualment hi ha cinc persones, una per cada centre de lectura (Cova Gran, Campament, la Canyada, la Coma i Terramelar), “així que si els horaris intensius de l’any passat eren de 9 a 14 hores i de 17 a 22 hores, i cap de setmana, perquè els estudiants pogueren preparar-se els exàmens, ara després dels acomiadaments d’interins és del tot impossible. De nou la ciutadania ha de pagar la mala organització i la improvisació constant dels regidors i de l’alcalde del PP”, subratlla Ramón.

A més a més, “si l’alcalde o en este cas la regidora de l’àrea, Elena Martínez, pensen que qualsevol pot estar atenent els usuaris en una biblioteca, cal recordar-los que la llei exigeix que als centres municipals de cultura estiga personal qualificat per a desenvolupar aquesta feina. Així que si se’ls ha passat pel cap donar una encomana a Gespa o a qualsevol empresa privada, no estaria mal que primer es llegiren la llei”.

“Compromís porta molt de temps reclamant més atenció, per part de la regidoria de Cultura, a les biblioteques municipals. Però sembla ser que a la cultura li passa igual que a tot allò que tinga relació amb el medi ambient, i és que ara no és prioritat com ja va dir el regidor Manuel Palma”, conclou el regidor de Compromís, Juanma Ramón.

Publicacions digitals:

divendres, 23 de desembre del 2011

AMB ELS NOSTRES MILLORS DESITJOS PER A TOTS I TOTES!!


COMPROMÍS EXIGEIX A AGUSTÍ QUE PARALITZE EL PROCÉS DE MODIFICACIÓ DEL PGOU

La coalició recorda que en novembre va demostrar la fictícia necessitat d’aquesta modificació per a construir el centre comercial



Després de llegir en la premsa que l’alcalde de Paterna espera que el centre comercial que ha de vindre de la mà d’Eurofund Investments siga un dels primers projectes aprovats pel Consell, dins del decret autonòmic sobre actuacions estratègiques, Compromís manifesta la seua “sorpresa, perquè tan lluny com en novembre el nostre grup municipal va desmuntar-li la paraeta al PP amb la moció que presentarem exigint la paralització del procés de modificació del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU). Demostrarem amb arguments que la necessitat plantejada pel PP era del tot fictícia i insostenible. I ara resulta que Lorenzo Agustí s’ha assabentat de tots els avantatges del decret i recula”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, assenyala que “este canvi d’opinió també l’atribuïm a la improvisació que últimament és constant en el funcionament de l’ajuntament. Si des d’un principi l’equip de govern del PP haguera parat atenció a la nostra moció, duta al ple de novembre, ara no hauriem d’estar llegint declaracions que van en un sentit ben contrari al del passat mes”.

Ja que el projecte es podrà realitzar sense modificar el PGOU, Compromís exigeix a l'alcalde que “paralitze els tràmits per a modificar el pla general vigent, perquè la proposta del PP és absolutament inacceptable, ja que suposaria unes agressions ambientals sense precedents amb la requalificació de tot el terreny rústic que actualment hi ha al municipi per a fer vivendes que no sabem qui compraria”.

D’altra banda, Juanma Ramón afirma que “Compromís no està d'acord amb aquest decret de la Generalitat, però som conscients que simplifica i acurta tots els tràmits perquè la inversió es puga materialitzar. En la situació d'atur actual, Compromís no ens podem oposar al projecte però sí que veiem amb bastant escepticisme que puga crear tants llocs de treball com planteja l'alcalde, en un moment de desacceleració econòmica i de parada del consum”.

“En tot cas, per a que este projecte no tinga repercussions negatives en el comerç de Paterna, Compromís exigirem un pla ambiciós de suport al comerç local de Paterna”, afegeix Ramón.

“Compromís ja volgué agilitar tot el procés d’implantació d’aquest centre comercial amb la seua proposta d’aplicar el decret de la Generalitat, però en novembre primaven més els compromissos locals del PP que les directrius del govern autonòmic, també del PP”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Publicacions digitals:
HORTANOTICIAS
PATERNA BIZ

dijous, 22 de desembre del 2011

JOAN BALDOVÍ "REPARTEIX " 12 € PER PAPERETA

Les paperetes per al sorteig de Nadal venudes per la coalició Compromís, que duen en l'anvers la fotografia del diputat nacional Joan Baldoví, han estat premiades hui amb dotze euros cadascuna


La coalició Compromís va aprofitar la campanya de les eleccions generals del passat 20 de novembre per a vendre paperetes amb el numero 1.707, que des de fa anys juga el Bloc, un dels partits integrants de la coalició. 

Les paperetes, venudes per tres euros, dels quals es jugaven 2'40 euros, duien en l'anvers la foto de l'aleshores cap de llista al Congrés, Joan Baldoví -qui va aconseguir l'acta el 20 de novembre-, sobre un fons amb la imatge del Congrés dels Diputats. Per l'inrevés, la papereta duu la fotografia de diversos dirigents de la coalició, com Enric Morera, Mònica Oltra, Joan Ribó, Consol Castillo i de nou Baldoví. 

El 1.707 és l'any de la batalla d'Almansa, en la qual els valencians van perdre els furs després que el rei Felipe V els derogara. Precisament, fa dos anys l'actual portaveu de la coalició en les Corts Valencianes, Enric Morera, va protagonitzar un ple del debat dels pressupostos autonòmics per oferir des de la tribuna paperetes d'aquell numero, que llavors duien el lema "302 anys després d'Almansa guanyarem nosaltres" amb la imatge de cap per avall de Felipe V. 

El numero 1.707 ha estat agraciat amb un premi de cinc euros per cada euro jugat, de manera que el posseïdor de cada papereta rebrà dotze euros.

COMPROMÍS DEMANARÀ UN PACTE PRESSUPOSTARI PER EVITAR ‘IN EXTREMIS’ ELS ACOMIADAMENTS

La coalició està estudiant les possibles vies legals per a demanar la nul·litat del ple de desembre

Compromís, mentre continua enllestint les al·legacions als pressupostos de Paterna per a l’any 2012 que s’aprovaren inicialment al darrer ple, vol demanar a l’alcalde del municipi un “pacte pressupostari que, respectant els arguments que proposarem amb la nostra esmena a la totalitat dels comptes locals per al proper any, puga aconseguir ‘in extremis’ que les 27 persones que ja tenen un peu al carrer siguen readmeses als seus llocs de treball”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, explica que “volem mantindre una reunió amb Lorenzo Agustí per a tractar, a fons, la qüestió dels acomiadaments i l’alternativa viable que representa la proposta de Compromís per tal d’evitar-los”.

Així, els dos regidors de Compromís en Paterna han demanat una entrevista amb l’alcalde la propera setmana, “només falta que ens confirme dia i hora dins de la seua agenda municipal”, afegeix el regidor.

En este sentit, Ramón assenyala que “som de l’opinió que parlant les persones s’entenen, i que l’altre dia al ple això va ser del tot impossible, donat que l’ambient estava crispat i semblava que la consigna era que tot s’acabara mal i quan més prompte, millor”.

“Sempre ho hem dit, que moltes vegades les formes de l’equip de govern del Partit Popular no són les adequades, i més en l’últim ple malgrat ser el lloc precís on s’havia de tractar l’assumpte dels pressupostos i dels acomiadaments. Fins i tot, tal i com va desenvolupar-se la sessió plenària, la portaveu municipal de Compromís va demanar respecte entre els corporatius”.

D’altra banda, Juanma Ramón afirma que “des de Compromís també considerem que el ple del passat dimecres té aspectes que perfectament podrien fer que fóra declarat nul. Per aquesta raó, estem estudiant la possibilitat d’utilitzar alguna via legal i demanar la seua nul·litat per un tribunal”.
“Estem parlant que els drets que recull l’article 23 de la Constitució varen ser agredits, que no es va motivar la urgència dels punts de fora de l’ordre del dia, importantíssims per al futur més immediat de Paterna, i que dits punts no estaven dictaminats ni sotmesos a consulta de la comissió informativa respectiva. Tenim raons, sobre tot en la Relació de Llocs de Treball (RLT), per a declarar-la nul·la, perquè no s’han seguit els tràmits indicats”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Retall: LEVANTE-EMV (22 desembre)

Publicacions digitals:
HORTANOTICIAS
PATERNA BIZ

dimecres, 21 de desembre del 2011

COMPROMÍS RECLAMA LA READMISSIÓ DELS 42 TREBALLADORS ACOMIADATS DE VAERSA

Aquestos treballadors es dediquen a la prevenció d'incendis forestals



El grup parlamentari Compromís ha presentat en Les Corts una Proposició No de Llei en què insta a la Conselleria de Governació a readmetre immediatament els 42 treballadors dedicats a la prevenció d'incendis forestals de l'empresa pública Vaersa que han sigut acomiadats.

Segons ha recordat la diputada Mireia Mollà “els membres de les Unitats de Vigilància van ser informats del seu acomiadament mitjançant missatges als seus telèfons mòbils. Un fet insòlit que mostra el menyspreu per part de l'empresa i de la Conselleria que ho ha permès, cap a la labor d'un col·lectiu que s'ha dedicat amb professionalitat durant els últims anys a la prevenció i extinció d'incendis al nostre territori, extrem que tindrà conseqüències humanes i forestals”.

Estos acomiadaments també són un despropòsit des del punt de vista econòmic, ja que, com han assenyalat els sindicats, la decisió de no invertir els dos-cents mil euros que suposaria mantenir els treballadors en el seu lloc durant els tres mesos que resten de campanya, resulta el doble de car que el cost dels acomiadaments”.

Els agents socials apunten que estos acomiadaments venen motivats per les diverses sentències judicials que reconeixen a este col·lectiu, dedicat a la vigilància forestal, com a personal fixe després de catorze anys d'eventualitat i conflictes.

Els treballadors ja han advertit que van a emprendre accions judicials que, de resoldre's de la mateixa manera que en l'àmbit de les empreses públiques de Catalunya, podrien quintuplicar el cost de les indemnitzacions, superant previsiblement el milió d'euros.

DISCURS DE JOAN BALDOVÍ EN EL DEBAT D'INVESTIDURA

COMPROMÍS ACUSA AGUSTÍ DE MALBARATAR EN ENERGIA ELÈCTRICA I DOBLAR LA DESPESA PER A 2012

La coalició recorda que l’ordenança de la millora de l’eficiència energètica de l’enllumenat exterior es va llevar de l’ordre del dia del ple de novembre

Compromís considera que l’alcalde de Paterna, Lorenzo Agustí, “torna a estirar més el braç que la mànega. Així ens trobem als pressupostos amb partides com la de subministrament elèctric, on hi ha un augment del 127% de la despesa. Això és malbaratar els diners públics quan no s’ha produït cap increment de la població que faça necessari pujar dels 1.351.000 euros en 2011 als 3.072.650,83 previstos per a 2012 en dita partida”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, explica que “la conciència ecològica està més que oblidada per l’equip de govern del Partit Popular, aspecte que tractat en profunditat ajudaria a estalviar en moltes despeses, i raó per la qual Compromís va proposar en una moció instaurar bones pràctiques mediambientals en el consistori”.

En este sentit, Ramón lamenta que “el concepte mediambiental no és primordial per a cap regidor del PP, en concret per al regidor d’Hisenda, qui ja va dir que en moments de crisi no es pot pensar en ecologia sense donar opció a estudiar alternatives d’economia verda per a solucionar la greu situació econòmica d’aquest ajuntament”.

A més a més, “recordem que al mes de novembre el ple portava al seu ordre del dia l’ordenança de la millora de l’eficiència energètica de l’enllumenat exterior, punt que va llevar-se sense que encara ens hagen donat una explicació”. Al respecte, el regidor de Compromís també comenta que “no sols parlem d’abús en la despesa de llum, també en la de gas i carburant, ja que de l’any 2011 al 2012 passa de 122.550 euros a 242.200 euros, el que suposa un increment del 98%”. 

Totes estes xifres del malbaratament energètic, més l’ampulós pacte dels alcaldes, teatre al més pur estil Agustí, el de les cortines de fum, i la famosa i mai creada empresa municipal d’eficiència energètica, anunciada a bombo i platerets en la passada legislatura, tornen a deixar clar que el forat econòmic municipal anirà fent-se cada vegada més gran. Més quan des de Compromís fem propostes econòmiques alternatives i ni tan sols es molesten en llegir-les”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals:
PATERNA AL DÍA

SUPERADA L'AVARIA TÈCNICA, ACÍ ESTEM!!


Bon dia! Ací estem de nou, després d'estar un parell de dies sense tindre operatiu el blog. Superats els problemes tècnics, tornem amb tota l'actualitat de Compromís per Paterna.

divendres, 16 de desembre del 2011

COMPROMÍS TORNA A DEMANAR LA DIMISSIÓ DE GIMÉNEZ PER INEPTE

La coalició desconfia “d’un regidor de Personal, una tinent d’alcalde i del mateix alcalde” que, en menys de 12 hores, canvien la decisió d’acomiadar al tècnic d’Educació

Compromís insisteix “en demanar la dimissió del regidor de Personal de l’ajuntament de Paterna, Jesús Giménez, per la seua ineptitud en el càrrec del qual és responsable. Un regidor de Personal que no sap ben bé els tècnics que està obligat a tindre per llei en el consistori, segons el departament i el numero d’habitants, i que ha estat a punt de deixar en el carrer al d’Educació, no ha de continuar al capdavant de l’àrea que hui per hui té encomanada”.

La coalició, que ja va demanar en estiu la dimissió de Giménez per la seua manera d’afrontar els acomiadaments en l’ajuntament, “a més d’instaurar el trist concepte de Mesa de ‘No Negociació’”, explica que “una població com la de Paterna, amb més de 50.000 habitants està obligada a que hi haja un tècnic d’Educació, tal i com s’arreplega per llei”.

En este sentit, la portaveu municipal de Compromís, Loles Ripoll, també es pregunta “com pot ser que arribem a l’extrem que la persona afectada, el tècnic d’Educació, s’entere en el ple i després de la intervenció de Compromís, que finalment no serà acomiadada. És tot un seguit de despropòsits, que comencen amb una junta de portaveus on ens enterem que el PP fa una esmena als seus propis pressupostos, un ple ordinari que es despatxa en un tres i no res, i uns punts fora de l’ordre del dia ordenats al tun-tun on abans d’uns pressupostos es parla primer d’acomiadaments”.

Ripoll afegeix que “al document que ens donen a la junta de portaveus textualment diu que l’esmena se produce como consecuencia de la necesidad de mantener el puesto de Técnico de Educación” por considerarse para esta Corporación, a la vista de los documentos e informes emitidos, no prescindibles, dada la obligación y necesidad de participar en la programación de la enseñanza (…). I ara es donen compte d’això? El Partit Popular acomiada conserges mentres té oberta l’Escola de la Demagògia, raó per la qual no ens podem fiar d’un regidor de Personal, una tinent d’alcalde i d’un alcalde que en menys de 12 hores reculen en les seues decisions i menyspreen a les persones”.

Compromís, que va presentar al ple una esmena a la totalitat dels comptes municipals de 2012 i que suposava un pressupost viable, també es sent menyspreat per l’actitud de l’equip de govern i de l’alcalde que el dirigeix. Ara, sí, presentarem les al·legacions però és quedar-se igual perquè el PP juga amb la seua majoria absoluta. Així i tot, sabem que a Lorenzo Agustí no li va vindre massa bé que Compromís presentara la seua esmena”, conclou Loles Ripoll.

Retall: LEVANTE-EMV (16 desembre)

Publicacions digitals:
EL PUNT
PATERNA BIZ

dijous, 15 de desembre del 2011

COMPROMÍS CONVERTIRÀ EN AL·LEGACIONS LA SEUA ESMENA A LA TOTALITAT ALS PRESSUPOSTOS 2012 DEL PP

La coalició ha presentat en el ple una alternativa pressupostària on fins i tot estableix una partida de 1.100.000 euros com a fons social


Compromís, després dels vots en contra del PP i de l’abstenció del PSOE i d’EU sobre la seua esmena a la totalitat dels pressupostos 2012 de Paterna, anuncia que “durant els propers 15 dies d’exposició al públic dels comptes municipals aprovats per a 2012 anem a transformar la nostra esmena a la totalitat en al·legacions. El Partit Popular, encapçalat pel senyor Lorenzo Agustí que utilitza a Palma com a escut, no ha volgut atendre al treball i a la proposta de Compromís”.

La portaveu municipal de Compromís, Loles Ripoll, assenyala que “malgrat no tindre el recolzament de la corporació en el que considerem és una bona alternativa, que haguera evitat els 28 acomiadaments que seran efectius el dia 1 de gener, pensem que encara hi ha una ultima oportunitat perquè l’equip de govern del PP reconsidere els numeros que ha aprovat amb l’aplanadora de la seua majoria”.

La coalició, que ha començat demanant la retirada dels pressupostos 2012 del PP, també ha proposat en la seua esmena a la totalitat un Pla de Sanejament Pressupostari per a compensar el deute no en un any, sinó en quatre.
En este sentit, Ripoll explica que “era i és una opció que pensa en les persones i en el deplorable estat de les arques municipals, ja que amb el nostre Pla de Sanejament Pressupostari podiem arribar a un superàvit en 2015 de 7.893.819,82 €, mantindre l’ocupació sense acomiadaments per a continuar oferint serveis públics de qualitat en Paterna, congelar l’IBI que ha de pagar la ciutadania i, per últim, crear una nova partida de 1.100.000 euros per a establir un fons social que es destinaria a contingències derivades d’un enduriment de la crisi”.

Per a la regidora Loles Ripoll “el ple de hui ha estat un sensesentit perquè com s’explica que, abans d’aprovar uns pressupostos, s’aproven amortitzacions i la relació de llocs de treball (RLT). L’ordre més lògic seria al contrari: primer parlar de pressupostos i d’una plantilla pressupostària de personal, i després, amb els comptes municipals de 2012 aprovats, tractar acomiadaments i RLT”.

“Hui s’han vist i s’ha viscut moltes coses en el ple, sobre tot menyspreu als treballadors i a la tasca que ha de fer l’oposició per a garantir que hi haja una salut democràtica estable. Des de Compromís, com ja ho hem fet durant el ple, insistim que les bones maneres i el respecte entre tots, siguen corporatius, treballadors o ciutadania, és fonamental per a  cuidar les regles del joc democràtic. En cas contrari, estem perduts”, conclou Loles Ripoll.

Retalls: LEVANTE-EMV (15 desembre)

Publicacions digitals:
PATERNA AHORA
PATERNA BIZ
PATERNA AL DÍA
HORTANOTICIAS
LAS PROVINCIAS 
EL PERIODIC.COM

dimarts, 13 de desembre del 2011

COMPROMÍS DENUNCIA PINTADES EN LES COVES DE L’ENTORN DE LA TORRE DE PATERNA

La coalició critica que només prima l’interés comercial front a la protecció del patrimoni paterner

Compromís, després d’atendre les queixes dels veïns de la Torre moruna de Paterna, considera que “totes les pintades que hi ha en les coves dels voltants de la Torre, i amb les quals ens hem despertat este matí, són una agressió molt greu al patrimoni de Paterna. La moció que es va consensuar per tots els grups en el passat ple de novembre, amb els vots del Partit Popular inclosos, s’ha quedat tristament en paper mullat. I ni les queixes dels veïns són prou perquè el consistori es preocupe d’aquest lloc històric fent i aplicant plans de manteniment o permetent que associacions culturals puguen restaurar-les”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, recorda que “precisament la moció aludida incloïa una esmena feta per Compromís, on demanàvem que l’ajuntament es comprometera a elaborar un Pla de Rehabilitació de les coves municipals, així com a tramitar les subvencions que puguen sol·licitar els propietaris, una vegada declarades Patrimoni Cultural Valencià, per al seu correcte manteniment, amb l’objectiu de preservar aquest patrimoni municipal”.

Però “la desídia habitual, malbaratar diners i desfer-se del patrimoni de Paterna és més important que escoltar les demandes de la ciutadania i conservar les empremptes de la història. Insistim que fer un manteniment continuat d’aquesta zona protegida de Paterna pot evitar que es gasten més diners quan la prevenció ja no tinga res a fer. Però en aquest ajuntament sempre s’ha tirat amb pòlvora de rei i sembla que va a continuar fent-se”, conclou Juanma Ramón.

Retall: LEVANTE-EMV (13 desembre)

Publicacions digitals:
PATERNA BIZ
EL PUNT

dilluns, 12 de desembre del 2011

COMPROMÍS DENUNCIA LA VULNERACIÓ SISTEMÀTICA DELS SEUS DRETS COM A OPOSICIÓ I ADVERTEIX QUE ACUDIRÀ ALS TRIBUNALS

La coalició presenta un escrit adreçat a l’alcalde exigint que es respecte el seu dret a la informació, davant la convocatòria del proper ple ordinari

Compromís considera que “l’alcalde de Paterna, Lorenzo Agustí, està incomplint sistemàticament els drets que com a oposició tenim, entre ells el dret a la informació. La convocatòria de l’últim ple, que va fer-se divendres, és una bona mostra d’aquesta agressió continua, ja que en els punts de l’ordre del dia no apareixen ni els pressupostos municipals, ni la relació de llocs de treball (RLT), ni el canvi de gestió de FCC a Gespa del servei de neteja viària i de recollida del fem”.

La regidora i portaveu municipal de Compromís en Paterna, Loles Ripoll, assenyala que “es tracta de punts molt importants per al futur immediat del municipi i que podríem trobar-nos fora de l’ordre del dia, quan l’alcaldessa en funcions, Sara Álvaro, va dir al ple de novembre que es tractarien al següent, el del 14 de desembre”.

Ripoll explica que “tot això ens ha obligat al grup municipal de Compromís a presentar una queixa per registre adreçada al senyor Lorenzo Agustí. No s’entén que, divendres 9 de desembre, ens convertim en convidats de pedra a convocatòries i desconvocatòries sense trellat i sense contingut”.

Així, “a les 12:49 es convoca la comissió de promoció i dinamització municipal, on anava la RLT. I set minuts després es desconvoca, donant l’explicació que no estan els expedients. Més tard, a les 14:01 hores, es convoca el ple i no entren en l’ordre del dia ni els pressupostos 2012 ni la RLT, com ja sabíem des de feia una hora, amb la qual cosa no està l’expedient i Compromís no pot accedir a eixa informació”.

“I per acabar d’arreglar-ho, a les 14:45 hores, convoquen la comissió que ha de tractar el tema de canvi de gestió de FCC a Gespa en quant a neteja viària i recollida del fem. Una comissió que es convoca per al dimarts, i el tema de la qual tampoc va dins l’ordre del dia del ple”, afegeix Ripoll.

Per tot això, Compromís veu “anul·lat el seu dret a la informació, ja que la impossibilitat de conéixer els expedients d’allò que es tractarà al ple de dimecres 14 de desembre fa que tampoc tinguem plenes facultats per a exercir la nostra tasca d’oposició política, fiscalitzant les accions de l’equip de govern del Partit Popular”.

En este sentit, Compromís demana “una resposta per escrit a la nostra queixa, bé de l’alcalde o de la persona en qui ell delegue, explicant la continuada agressió al nostre dret d’informació com a oposició. Del contrari, advertim que anirem a la justícia per a exigir que es respecten els drets que ens permeten exercir una oposició responsable, pròpia d’un sistema democràtic”, conclou la regidora Ripoll.

Publicacions digitals:
PATERNA BIZ
HORTANOTICIAS
EL PUNT
EL PERIÓDICO DE AQUÍ

COMPROMÍS EXIGEIX UN LLISTAT DE LES VIVENDES QUE SUMPA HA DE REHABILITAR

La coalició rep queixes veïnals sobre les destrosses que alguns desconeguts fan en aquestos habitatges

Compromís, davant la inoperància del conseller delegat de la Societat Urbanística Municipal de Paterna (Sumpa), Ignacio Gabarda, qui també és regidor del Partit Popular a l’ajuntament, ha demanat este matí per registre d’entrada un llistat de totes les vivendes que l’empresa urbanística del municipi té per a rehabilitar i concedir a famílies en situacions precàries, “ja que a data de hui seguim sense tindre informació concreta i real”.

“Exigim saber el numero exacte de vivendes que encara estan per a rehabilitar, ja que, des de la última vegada que li ho preguntarem al senyor Gabarda en el ple d’octubre, no tenim encara una resposta”, afirmen des de la coalició.

A més a més, “pel despatx del nostre grup municipal han passat alguns veïns que ens han explicat que podria haver algun tipus d’interés en les vivendes que Sumpa ha de rehabilitar, ja que han patit destrosses després de quedar-se sense inquilins. Unes destrosses que, com ens han comentat els veïns, han estat fetes per desconeguts”, afirma el regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón.

Davant esta informació rebuda per Compromís, “hem arribat al límit i no podem admetre la callada per resposta del Partit Popular. Ja no anem a deixar que passe més temps sense exigir que ens donen les dades vertaderes. I per aquesta raó demanem un llistat oficial de les vivendes municipals que ha de rehabilitar Sumpa, amb l’adreça inclosa, i l’estat en el qual es troba cada una: lliurada o no lliurada, i saber si està rehabilitada, en procés de rehabilitació o pendent de rehabiltar”, explica Juanma Ramón.

“I també sol·licitem conéixer quantes persones estan en vivendes rehabilitades per Sumpa i quantes hi ha en espera. Saber que fins i tot xiquets i persones malaltes dormen sense sostre i que ningú fa res per canviar la seua situació ens fa preguntar-nos per la qualitat moral de les persones del Partit Popular que governen Paterna. Qualsevol administració mínimament sensible no consentiria aquesta situació, permentent que prou famílies visquen al carrer mentres hi ha vivendes de propietat municipal desocupades”.

“Potser la regidora de Seguretat, Inmaculada Rodríguez, també hauria de donar alguna explicació sobre les actuacions policials que es fan als desnonaments pressumptament sense ordre judicial, tal i com afirmen els veïns, i l’alcalde i els seus regidors del PP haurien de donar la cara per la desídia que mostren dia a dia”, conclou Ramón.


Publicacions digitals:
EL PUNT
EL PERIÓDICO DE AQUÍ
HORTANOTICIAS

divendres, 9 de desembre del 2011

... I DEMÀ, 10 DE DESEMBRE, ÉS EL DIA INTERNACIONAL DELS DRETS HUMANS


La Coordinadora Estatal d'Associacions Solidàries amb el Sàhara (CEAS-Sàhara) ha llançat un comunicat amb motiu de la celebració del Dia Internacional dels Drets Humans, on demana al govern de Rajoy un compromís amb:
  • -la defensa del dret d'autodeterminació del poble sahraui
  • -la protecció dels drets humans als territoris ocupats del Sàhara Occidental
  • -la concesió de l'Estatut Diplomàtic als delegats i delegades del Front Polisari en Espanya
  • -la fi immediata de la venda d'armes al Regne del Marroc mentre continue incomplint les resolucions de les Nacions Unides respecte del Sàhara Occidental
  • -el manteniment de la cooperació al desenvolupament i l'acció humanitària amb el poble sahraui
  • -la condemna del desmantellament per la força del campament de Gdeim Izik, i les detencions arbitràries i les tortures que li seguiren

HUI ÉS EL DIA INTERNACIONAL CONTRA LA CORRUPCIÓ...

L'Assemblea General de les Nacions Unides (ONU) va designar el 9 de desembre com a Dia Internacional contra la Corrupció, per a crear conciència sobre aquesta i el paper de la Convenció de l'ONU per a combatre-la i previndre-la. 

Si voleu saber més, feu clic ACÍ

dimecres, 7 de desembre del 2011

ENRIC MORERA RECLAMA RESPONSABILITATS PEL CAS EMARSA

M. OLTRA: "ELIMINAR LLITS HOSPITALARIS PERQUÈ NO ESTAN OCUPATS ÉS UNA IRRESPONSABILITAT"

El grup parlamentari de Compromís en les Corts demanarà  al Consell l'informe de la Conselleria de Sanitat


Segons ha assegurat la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, "des del nostre grup parlamentari demanàrem al Consell l'informe en què s'ha basat la Conselleria de Sanitat per a realitzar una reducció de llits hospitalaris i en contestació el govern valencià ens han fet arribar un pamflet infumable que inclou manipulacions estadístiques i que en cap cas justifica el tancament de 262 llits hospitalaris".

"El problema és que el govern del PP té la idea de què quan hi ha 15 llits buits en un hospital eixes places hospitalàries ja no són necessàries, sense tindre en compte que els llits hospitalaris mai han d'estar al cent per cent cobertes perquè s'ha de poder afrontar possibles accidents, possibles epidèmies o altres contingències que es poden presentar i que no sempre es poden preveure".

Per a Oltra "si tots els llits hospitalaris estan coberts la societat té un problema molt greu. Eliminar places hospitalàries perquè no estan contínuament ocupades com ha fet el govern del PP és una irresponsabilitat i un desconeixement absolut de la gestió sanitària".  

"És immoral que el govern del PP estiga retallant en la sanitat pública mentre augmenta el que li paga a les empreses privades que gestionen alguns hospitals públics, mentre no elimina dels pressupostos l'organització d'esdeveniments improductius o continua mantenint una impressionant xarxa clientelar d'enxufats que cobren de l'erari públic", ha conclòs Oltra.

dilluns, 5 de desembre del 2011

COMPROMÍS AVISA QUE TORNARÀ A PENJAR LA PANCARTA SOBRE LES RETALLADES

La coalició ofereix el balcó del seu despatx a tots els col•lectius que vullguen fer una reivindicació municipal



Compromís, després d’analitzar els termes de la denúncia contra la pancarta que penjava dels balcons dels despatxos de l’oposició, anuncia que tornarà a penjar la pancarta “ja que considerem que tal i com està feta la denúncia, en realitat no hauríem d’haver-la llevat”. A més a més, des de la coalició fan l’oferiment del balcó del seu despatx municipal “a tots els col•lectius que tinguen reivindicacions pendents amb l’ajuntament”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, assenyala que “en primer lloc, i per si la regidora Inmaculada Rodríguez no ho sap, és necessari que determinen i proven l’autoria material. I per si no havien llegit bé la pancarta, la persona jurídica que consta com a anunciant és el Partit Popular, únic nom que hi es pot llegir”.

D’altra banda, i sobre la qüestió de la sanció amb la qual amenaçava la regidora de Seguretat i Protecció Civil a tots els grups de l’oposició, “incidim que la col•locació de pancartes sense autorització municipal és una falta lleu (60 a 500 euros) a la qual es poden aplicar circumstàncies atenuants: no reincidència i la manca de mala intenció”.

En este cas, “els atenuants reduirien la sanció a la meitat del mínim, 30 euros, a més que es podria sol•licitar la realització d’un treball per a la comunitat a canvi de la condonació o bé rebaixa per prompte pagament si es decideix assumir la ‘culpa’ per un 30%”.

Així, “finalment, quedaria que si el pagament és mitjançant un treball a la comunitat es quedaria en 0 euros, mentre que assumint la culpa d’una infracció lleu serien uns 18 euros, sempre sobre el mínim de 60, ó 9 euros si s’aprecien dos atenuants”.

Per tot això, “recomanem a la regidora Inmaculada Rodríguez que abans de denunciar als grups de l’oposició, ja que ni intenta parlar amb els partits que ha denunciat per buscar solucions, que es mire primer l’ordenança. I per a facilitar-li la lectura li apuntem els articles 8, 29, 32, 35 i 37”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Retall: LEVANTE-EMV (3 desembre)

Publicacions digitals:
PATERNA BIZ
PATERNA AL DÍA
PATERNA AHORA
EL PUNT
EL PERIÓDICO DE AQUÍ

dissabte, 3 de desembre del 2011

LA COALICIÓ COMPROMÍS ES SOLIDARITZA AMB ELS TREBALLADORS TANCATS A L'AJUNTAMENT DE PATERNA EN PROTESTA PELS ACOMIADAMENTS

La diputada Mireia Mollà considera que els acomiadaments responen a una estratègia del PP sobre com afrontar la crisi


La diputada autonòmica de Compromís, Mireia Mollà, ha mostrat hui la solidaritat del seu grup parlamentari amb els treballadors tancats a l'Ajuntament de Paterna en protesta pels acomiadaments de personal del consistori anunciats per l'alcalde la de localitat Lorenzo Agustí.

Per a Mollà "des de Compromís creguem que estos acomiadaments responen a una estratègia que ja està sent visible tant en este ajuntament com en molts altres del País Valencià respecte a com vol afrontar el PP la crisi que patim, fent pagar els treballadors del sector públic les dificultats econòmiques que patim eliminant el seus llocs de treball".

"És vergonyós que el PP estiga aplicant estes mesures mentre no aconsegueix posar fi a les corrupteles i el balafiament de diners públics que està caracteritzant la seua gestió al capdavant dels distints governs i institucions que controlen", ha conclòs Mollà.

divendres, 2 de desembre del 2011

EL PP DE PATERNA CENSURA EL DRET DE PROTESTA DE L'OPOSICIÓ

Compromís, PSOE-PSPV i EUPV indignats davant les amenaces de sanció de la regidora Inmaculada Rodríguez


Els grups de l'oposició de l'Ajuntament de Paterna mostren la seua sorpresa davant l'escrit rebut per part de la regidora de Seguretat i Policia Local, Inmaculada Rodríguez, instant a la retirada de la pancarta que van col·locar dimecres en la balconada dels seus respectius despatxos amb el missatge “ES VEN: RAZON PP”, en protesta a les retallades del govern d'Agustí.

En l'escrit rebut, la regidora del PP no dubta instar als diferents grups a retirar la pancarta en el termini màxim d'una hora, advertint-los de sanció en cas de no retirar-la, a més de repercutir el cost de la retirada als grups de l'oposició si es cap a a càrrec dels serveis municipals. 

Una maniobra que entenem com un bast intent de censurar la labor d'oposició, més quan no s'ha rebut cap advertiment verbal per part de cap component de l'equip de govern del PP. 

Una vegada més les formes del PP tornen a fallar, traient la seua cara més autoritària. Encara no coneixem la veu de la Sra. Rodríguez en el ple i ni tan sols davant casos com aquests dóna la cara davant els grups de l'oposició, limitant-se simplement a enviar un escrit de mans de la policia local. 

Retall: LEVANTE-EMV (2 desembre)

Publicacions digitals:
HORTANOTICIAS
EL PUNT 
PATERNA AHORA

dijous, 1 de desembre del 2011

COMPROMÍS DESMUNTA QUE EL NOU PGOU SIGA NECESSARI PERQUÈ VINGA LA INVERSIÓ AL MUNICIPI

La tinent d’alcalde de Territori, María Villajos, confirma que l’alcalde faltà a la veritat amb els mitjans i l’opinió pública en quant a que es modificava el PGOU per a permetre l’arribada d’inversions estratègiques

Compromís per Paterna, després de la sessió plenària de hui, ha demostrat davant de l'equip de govern i del públic assistent, que “no fa falta començar cap procés de modificació del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) de Paterna perquè vinguen els diners d’Eurofund Investments per a fer el centre comercial Puerto Ademuz, ja que tenim el decret del Consell sobre Actuacions Estratègiques per a agilitar tot el procés que suposarà una menor agressió al territori”.

Malgrat no estar d'acord totalment amb aquest decret de la Generalitat, “si que simplifica i acurta tots els tràmits perquè la inversió es materialitze ràpidament i amb ella els llocs de treball que es crearan suposadament arran de la construcció i explotació d'aquest projecte, que el PP ha venut davant tots els mitjans de comunicació”, han comentat des de la coalició.

El regidor de Compromís, Juanma Ramón, ha explicat que “fins al dia de hui tot el món tenia clar que els tràmits del PGOU estan ja iniciats i per aquesta raó la moció que hem presentat demanava la paralització dels tràmits iniciats amb l'estudi d'avaluació ambiental, efectuat per una empresa externa a l'ajuntament”.

Ramón ha subratllat que “l'arribada d’Ikea és una de les excuses que el Partit Popular plantejava per a iniciar la revisió del Pla General, però sembla ser que no és l'únic interès ”.

D’altra banda, Compromís ha ratificat el seu interès per l'ocupació que es podria crear “sempre que es complisca amb la legislació mediambiental i que fiscalitzarem amb lupa”.

“Avui li hem donat opció al PP fins i tot per a agilitar allò que ells venen com la solució a l'atur en Paterna i ho han votat en contra. La qual cosa ens demostra que poden tenir altre tipus d'interessos”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Recolzament als treballadors i denúncia del caos en el govern
Des de Compromís “mantenim el nostre suport als treballadors i treballadores del consistori, entenent que gràcies a la seua pressió l'equip del govern hui ha retirat els pressupostos del ple. Però malgrat aquesta xicoteta cessió, tot està per decidir”, ha afirmat la portaveu municipal Loles Ripoll. “Un ajuntament governat per les consultores externes i el caos organitzatiu no pot donar un bon servei a la ciutadania”.

Publicacions digitals:

COMPROMÍS PER PATERNA LI TRAU TARGETA ROJA PALMA


En este video podeu veure com els regidors de Compromís per Paterna, Loles Ripoll i Juanma Ramon, li trauen targeta roja al regidor d'Hisenda, Manuel Palma, durant la seua intervenció on fins i tot va dir que ell sabia molt més d'economia que altres dels presents.

PLE RETALLADES AJUNTAMENT DE PATERNA



Ací teniu este vídeo sobre el tancament dels treballadors de l'ajuntament, que ja porten dos nits al saló de plenaris, i on també hi ha moments del ple celebrat ahir.