Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dilluns, 30 de novembre del 2009

Loles Ripoll al programa "El poble pregunta"

Hui dilluns, dia 30, de 8 a 10 de la nit, Paterna Radio fa un programa especial titulat "El poble pregunta", que té el mateix format que el programa de televisió "Tengo una pregunta para usted". Va gent al saló de plens municipal i fa preguntes a la persona invitada.

La pregunta pot ser sobre qualsevol tema polític, ja siga municipal o no, qualsevol qüestió que t'interesse i que penses que puga interessar també a l'audiència de la ràdio. Si vols fer alguna pregunta a la portaveu de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, la invitada de hui, has d'enviar-la al correu electrònic info@paternaradio.es, amb el nom completo, el DNI, la pregunta i el teu telèfon.

JOVES EXIGIX EL TRASLLAT DE LA PISTA MULTIESPORTIVA DEL PARC DE LA CANYADA


LA PISTA ENVAÏX EL CAMP DE BÀSQUET

Fa ja més d’un any que l’Ajuntament de Paterna va instal·lar una zona multiesportiva que permet jugar en una mateixa pista a bàsquet i futbol. Malgrat les seues reduïdes mesures (no poden jugar dins més de 6 o 8 persones) aquest havia de ser, en principi, un espai més per poder divertir-se al barri fent esport.

L’associació juvenil Joves Compromesos amb Paterna considerem que coneixent les deficiències esportives a la Canyada no seria difícil entendre que aquest nou camp d’esports seria de gran benefici per als joves, ara bé sempre que no invalidara un espai esportiu ja existent. Doncs per molt paradoxal i incongruentment que ens puga parèixer així es va fer: l’Ajuntament de Paterna va decidir instal·lar aquesta innovadora pista just damunt d’una altra anterior. Precisament un camp de bàsquet de dimensions reglamentàries, l’únic existent en el barri.

D’aquesta forma des de ja fa més d’un any el camp de bàsquet del parc de la Canyada està literalment envaït per unes noves instal·lacions més xicotetes que invaliden el seu ús correcte, impedint que els joves practiquen esport lliurement en una zona dedicada per a este ús.

La Junta de Barri de La Canyada ja va demanar a l’Ajuntament de Paterna que retirara la pista multiesportiva d’enmig del camp de bàsquet. Aquesta demanda no va tenir més resposta per part de l’Ajuntament de Paterna que la ignorància.

Víctor Pons, un dels membres d’esta associacio juvenil, ha afirmat: “Des de Joves Compromes@s amb Paterna entenem necessària la creació d’espais d’us públic per als joves i veïns de la Canyada, però entenem absurdes actuacions com aquestes que no van sinó en sentit contrari. Per això exigim al govern local que retire de forma imminent de damunt del camp de bàsquet la pista de multiesports per a permetre que es puga practicar lliurement el bàsquet a la zona que correspon, que repare els desperfectes del camp de bàsquet sobre el qual s’ha instal·lat la pista multiesportiva (cistella, línies de joc,...) i que instal·le la pista multiesportiva en un lloc pròxim que no perjudique a cap altre esport ni activitat i permeta continuar gaudint d’aquesta pista”.

divendres, 27 de novembre del 2009

LOLES RIPOLL AMB AMINATU HAIDAR A L'AEROPORT DE LANZAROTE




Loles Ripoll (Compromís per Paterna) acompanyada d'Ofelia Vila Hernández (Secretaria de Cooperació Internacional i Moviments Socials de CCOO), Hamoudi (Delegat del Front Polisari a Lanzarote) i Boi-Tia Stevens (epresentant del Centre de Justicia i Drets Humans Robert Kennedy).


Laura Ballester, periodista del LEVANTE EMV també va acompanyar a Aminatu, llig la noticia al LEVANTE-EMV

Compromís, des dels carrers de Paterna per la llibertat del Sahara

COMPROMIS PER PATERNA dona el seu suport a Aminatu Haidar



Loles Ripoll, viatja hui a Lanzarote per a mostrar el seu suport a Aminetu Haidar




Una delegació d'Iniciativa del Poble Valencià, encapçalada per la seua regidora a Paterna (Compromís per Paterna), Loles Ripoll, viatja hui cap a Lanzarote per a mostrar el seu suport a Aminetu Haidar, que es troba a l'aeroport de l'illa canària en vaga de fam per reivindicar el seu dret de retorn al Sàhara. Amb la seua presència a Lanzarote, al costat d'Haidar, Iniciativa-PV vol denunciar el vergonyós paper del govern espanyol en este assumpte.

Per a Loles Ripoll “els interesos economics no poden primar per damunt del Drets Humans. La situació del poble Saharaui es resoldrà als territoris ocupats”.

Per una altra banda, la diputada d'Iniciativa del Poble Valencià i portaveu de Compromís, Mónica Oltra, ha presentat hui en Les Corts una proposta de resolució per a què el parlament valencià "acorde condemnar el maltracte sofert per Aminetu Haidar i demanen el seu retornament immediat al Sàhara Occidental".

Publicada:
EUROPA PRESS

PATERNA AL DIA

TORRENTI

EL ECONOMISTA

dimecres, 25 de novembre del 2009

DIA INTERNACIONAL CONTRA EL MALTRACTAMENT A LES DONES



Hui 25 de novembre es celebra el dia internacional contra el maltractament a les dones.



Compromis per Paterna es suma i et convoca a la Concentració a la Plaça del Poble a les 18.30 hores. A continuació es fara lectura d'un manifest a la porta de l'Ajuntament.

dimarts, 24 de novembre del 2009

"Todo político tiene su Alcorcón"



Article de Juan Cruz, publicat en castellà a El Pais passat diumenge




Cuando Jordi Pujol visitó una de las antiguas repúblicas soviéticas, el impar Manuel Vázquez Montalbán escribió aquí: "Todo Vitautas tiene su Landsberguis". Era el nombre deconstruido de aquel presidente al que Pujol quiso arrimar el ascua de su nación.

Ahora me ha venido a la memoria esa ocurrencia cuando he escuchado a Mónica Oltra, parlamentaria valenciana de Compromís, clamar desde su escaño:

-¡Tot politic té el seu Alcorcón!

Todo político tiene su Alcorcón.

Oltra aprovechaba que el Pisuerga pasaba por Alcorcón, y le daba a Francisco Camps, que era en ese momento el adversario a batir (¡con perdón!), la lumbre del Real Madrid. No es para tanto, pero ella halló la metáfora en el saco de las nuevas metáforas, que son las que se disparan (¡perdón, de nuevo!) a bocajarro. Sacadas de la actualidad tienen un impacto mayor. Si usted dice Alcorcón en un parlamento la audiencia sube más que si usted dice Goliat, o David. Las metáforas son como las frutas. Ahora es tiempo de metáforas, sin ir más lejos.

Llegir més

Compromís visita Barcelona amb motiu de l'EUCOCO


Compromís per Paterna ha estat present aquest cap de setmana en la Conferència europea de Solidaritat amb el Poble Saharaui (EUCOCO) que ha tingut lloc a Barcelona.

La regidora de Compromís per Paterna Loles Ripoll -Iniciativa- ha sigut l’encarregada de mostrar l’adhesió del seu partit a la lluita del Poble Saharaui per la seua llibertat.
En la Conferència es va emplaçar a les autoritats espanyoles a reconéixer "el dret legítim" de l'activista sahrauí Aminetu Haidar a tornar al seua casa amb la seua familia, en el Sàhara Occidental ocupat pel Marroc.

Presentació dels càrrecs d'Intercomparsas


El passat divendres va tindre lloc la presentació dels càrrecs d'Intercomparsas al qual va assistir la nostra regidora Cristina Domingo, que va saludar la capitana i el capità dels dos bàndols, la cristiana Mari Paz Gambetta Delidado, i del moro José Carlos López Ferrer, i les dos abanderades: Carla Dual, abanderada mora, i Marta Cardona, abanderada cristiana. Vam poder escoltar els seus discursos i sabem com estan d'il·lusionats per ser els màxims representants d'esta festa tan arrelada a Paterna, que segur que l'any 2010 serà tan espectacular i vistosa com els anys anteriors, i també ens donarà l'oportunitat d'eixir més al carrer i compartir amb amics i amigues estes festes tan nostres.

SOL·LICITUD DE FIRMES DE SUPORT A AMINETU HAIDAR

Aminetu Haidar, la Gandhi sahrauí, es troba en l'aeroport de Lanzarote en vaga de fam des del diumenge 15 de novembre del 2009 per a exigir la tornada a la seua pàtria, el Sàhara Occidental, de la que va ser expulsada il·legalment per part de les autoritats marroquines d'ocupació després de retirar-li el passaport, i per a exigir al govern espanyol, que la va admetre irregularment en el país, que la torne a l'aeroport l'Aaiun, ciutat en què sempre ha viscut i en la que residixen els seus dos fills, i requerisca de les autoritats marroquines el ple respecte a la seua persona i a les seues activitats pacífiques en defensa del respecte als Drets Humans.

La salut d'Aminetu Haidar s'està deteriorant ràpidament a causa de la vaga de fam.
Cada dia la seua situació s'agreuja. En estos moments només es manté gràcies a l'increïble fortalesa moral, la determinació i la certesa absoluta en la justícia del que defén.

Aminetu està disposada a resistir fins que la tornen a la seua pàtria i amb plenes garanties de poder desenrotllar la seua labor com a defensora dels Drets Humans del poble sahrauí. Serà responsabilitat del Govern espanyol si la seua salut, molt castigada darrere del seu pas per les presons secretes marroquines i les vexacions i tortures a què en elles va ser sotmesa, es ressent de manera irreversible.
Si encara li queda quelcom de dignitat, de responsabilitat, d'humanitat, el govern espanyol ha de prendre immediatament les decisions que conduïsquen que Aminetu torne a El Aaiún amb els seus fills i la resta de la seua família.

Sol·licitem la teua firma per a exigir al Govern espanyol la volta segura i sense condicions d'Amineel teu Haidar a sa casa en El Aaiún .

Envia un missatge amb el teu nom, cognoms i DNI a l'email: todosconaminatou@gmail.Com

PLATAFORMA DE SOLIDARITAT AMB AMINETU HAIDAR

dilluns, 23 de novembre del 2009

Els vertaders pirates


JOAQUIM SEMPERE
Professor de Teoria Sociològica i Sociologia
Mediambiental de la Universitat de Barcelona


En 1991 es va enfonsar l'ordre polític de Somàlia, país que va sucumbir a una guerra civil empitjorada per la intervenció nord-americana. El col·lapse polític va deixar la societat somalí sense defenses, situació que va ser aprofitada per navilis procedents d'Europa, Estats Units, Xina i altres països per a abocar en les seues aigües grans quantitats de residus tòxics i radioactivos. L'abús es va fer visible quan, en 2005, un tsunami va dipositar en les platges i costes somalíes bidons corroïts i altres mostres d'aquests residus. Segons l'enviat de les Nacions Unides a Somàlia, Ahmadou Ould-Abdallah, la porqueria tòxica acumulada en pocs dies per la catàstrofe marina va provocar úlceres, càncers, nàusees i malformacions genètiques en nounats i, almenys, 300 morts.

Llegir article complet

Compromís es va sumar a la Concentració en contra de les tales al Parc Natural del Turia


TOTA LA INFORMACIÓ: blog de la Coordinadora en defensa dels boscos del Turia

divendres, 20 de novembre del 2009

CONCENTRACIÓ DE SUPORT A AMINETU HAIDAR

La Coordinadora Estatal d'associacions d'Amistat i Solidaritat amb el Poble Sahrauí (CEAS) ha convocat a les associacions provincials a concentrar-se enfront de les Delegacions i Subdelegacions de Govern en totes les capitals de província, per a denunciar així l'actual situació.

El Govern d'Espanya no oculta la seua complicitat amb el Regne del Marroc. Acceptant de fet l'expulsió d'Aminetu Haidar i permetent la seua entrada sense passaport en l'Aeroport de Lanzarote, està donant-li cobertura logística a la “guerra declarada” pel monarca alauita Mohamed VI, contra qui pose en dubte la marroquinidad del Sàhara Occidental (inclòs aquelles persones o moviments civils i institucionals que recolzen l'autodeterminació i independència del Poble Sahrauí), especialment contra els sahrauís defensors i defensores de Drets Humans en el territori del Sàhara Occidental, il·legalment ocupat per les tropes marroquines.

CONCENTRACIÓ

Al llarg del cap de setmana es desenrotllaran a València una sèrie de protestes que donaran començament demà dissabte 21 de novembre de 12 a 14 hores amb una concentració enfront de la Delegació del Govern, en la Plaça del Temple, per a exigir al Govern que permeta la volta amb garanties de l'activista sahrauí Aminetu Haidar al Sàhara Occidental, d'on va ser expulsada fa uns dies pel Marroc.

Una vegada acabe la concentració s'instal·larà una haima enfront de la seu del PSPV (en Blanqueries) en protesta per la política del Govern Socialista respecte al Sàhara. L'haima quedarà instal·lada tot el cap de setmana i des d'ella es demanarà l'alliberament de tots els presos polítics sahrauís empresonats pel Marroc.

dijous, 19 de novembre del 2009

Cada vegada menys arbres en els carrers de La Canyada

Compromís denúncia la política erràtica del Govern del PP en el tema de l'arbratge
Exigim que es complisca l'ordenança d'arbratge i que es planten arbres per a donar ombra a l'estiu


Fa alguns mesos que s'estan reposant les voreres de la Canyada. L'equip de govern no ha donat instruccions per a augmentar els escocells –alcorques- existents i així poder plantar arbres allí on no existeixen. Perquè resulta que a La Canyada hi ha carrers amb la meitat d'una vorera amb arbres i l'altra meitat sense no-res, o una casa amb arbres en la vorera i la casa següent sense un arbre. Qualsevol visitant que no coneix el barri s'estranya de la anárquica distribució de l'arbrat que, per altra banda, va decreixent dia a dia.

El govern municipal està desaprofitant la possibilitat de remeiar una situació anòmala i antiecológica. Nombrosos estudis coincideixen a afirmar que els arbres en les voreres donen sensació de frescor a l'estiu i faciliten el trànsit dels vianants, que d'aquesta manera caminen per l'ombra. Precisament a La Canyada no hi ha pisos que puguen donar un poc d'ombra als vianants, i a l'estiu no es pot caminar sense algun element que protegisca del sol. Ara que s'estan reposant les voreres i que poden augmentar els seus usuaris, serà molt difícil que aquests transiten per elles a l'estiu per el sofoco que suposarà caminar a ple sol.


Per qué algunes voreres tenen arbres i unes altres no?

Això es deu al fet que tradicionalment els veïns han pagat la urbanització de la seua casa i alguns s'han plantat arbres i altres, no. Aquesta situació ha perdurat fins a ara, i fins i tot en aquesta ocasió, els treballadors de les empreses de reposició de voreres també pregunten als veïns si posen o no escocells, encara que ara la repavimentación es paga amb els impostos de totes i tots. És comprensible que molts veïns i veïnes, havent de triar entre escombrar les fulles dels arbres durant tot l'any o no fer-lo al no tenir arbres, hagen triat el segon, i aquí arribem al nus del problema: ELS VEÏNS I VEÏNES PAGUEN PER LA NETEJA VIÀRIA AMB ELS SEUS IMPOSTOS, i no tenen per què escombrar un dia darrere un altre les seues voreres.

Per això, Compromís per Paterna considerem que l'Ajuntament ha d'aplicar l'ordenança de l'arbratge, segons la qual en les voreres ha d'haver arbres.

Però ha de ser el govern municipal qui responsablement decidisca engegar una política coherent d'arbratge en tota Paterna, i especialment a La Canyada: arbres en totes les voreres, preferiblement de fulla caduca i d'arrels profundes perquè les voreres sigan duradores. I, això sí, que els serveis de neteja facen la seua comesa, que per això els paguem.

La supervivència de molts dels arbres existents no està garantida
Adjuntem unes fotos realitzades després de reposar una vorera de la Canyada. Es pot observar com restos del paviment omplin completament el escocell, i fins i tot en una foto es pot veure una franja de ciment damunt de la terra, que reduïx l'espai d'alimentació de l'arbre. Això no és una excepció. L'Ajuntament ha d'exigir a les empreses adjudicatàries que acaben bé el treball respectant l'arbratge existent.

Un trist exemple del que no ha de passar
En les dues primeres fotos observem un arbre al que es protegeix amb un cañizo perquè les obres d'urbanització no li afecten. Però després, no se sap per què, ho han talat i han pavimentat el escocell. Operacions com aquesta es realitzen contínuament a la Canyada.

Voreres amb i sense arbres
Es pot observar una mateixa vorera amb i sense arbres. Un desaguisado paisatgístic.

Publicada:
Infopaterna
El Torrentí

dimecres, 18 de novembre del 2009

Expresió lliure a la Coma?

Malgrat les reiterades sol·lictuts del nostre grup muncipal a la Coma continua sense haver-hi un espai d'expresió lliure. Davant esta situació nosaltres hem improvisat el nostre espai de lliure expresió, com podeu vore a la imatge.

dimarts, 17 de novembre del 2009

El Alakrana ha sigut alliberat

L'armador ha confirmat que els pirates han abandonat el pesquer i els 36 tripulants estan en llibertat


CADENASER.com

* L'armador ha confirmat que l'Alakrana ha estat alliberat.

* El president del Govern ha confirmat que el pesquer "navega cap a aigües més segures" i agraïx el treball realitzat per a aconseguir el rescat

* El patró del Alakrana: "Estem molt pròxims"

Enhorabona als alliberats i a les seues famílies

Llegir més

Hui a la venda CD "XFIN JUNTOS por el SAHARA"

Per primera vegada, jóvens actors, actrius i músics unixen les seues forces i el seu art per a gravar i presentar un àlbum els beneficis del qual aniran a parar íntegrament a un projecte solidari a fi d'ajudar al poble sahrauí.



L'objectiu d'este projecte solidari és solucionar el problema de la lactància en els xiquets de bolquers en el Sàhara a través de la compra de camelles lleteres (els bebés sahrauís no poden prendre llet en pols perquè l'aigua està contaminada i les camelles lleteres els proporcionen l'aliment necessari i servixen també de mitjà de transport); i realitzar un projecte de cooperació cultural en el Sàhara en col·laboració amb la plataforma Voces.

També es pot col·laborar amb el projecte amb un donatiu en el següent número de compte: SANTANDER CENTRAL HISPANO 0049 6190 01 2116133595
(Av Machupichu, 35 CP. 28043 Madrid) (Titular del compte: Sony Music E. Espanya SL)

Llig les notícies de Compromís al Paterna al Dia

Els arbres en els carrers de La Canyada són una de les seues senyals d'identitat, encara que en ocasions es distribuïxen d'una forma anárquica.

Hi ha carrers amb la meitat d'una vorera amb arbres i l'altra meitat sense no-res, o una casa amb arbres en la vorera i la casa següent sense un arbre.


Compromís per Paterna ha denunciat la falta de rigor del PP en no prendre mesures per evitar la circulació de vehicles sense autorització per l'horta.





L’any passat, els perdigons que van disparar uns caçadors que caçaven a la Vallesa van ferir un veí que anava passejant.


Enguany han tornat els caçadors al parc quan s’ha obert la veda i els veïns que passegen per la zona senten els dispars molt pròxims a ells i, lògicament, tenen por de rebre algun tir.


La portaveu de Compromís va advertir al ple que si Urbanisme apareixia al conveni és "per a fer-se la foto".


Mentre que l'alcalde Lorenzo Agustí va contestar que l'ajuntament, una volta aprovats els convenis amb Ikea, donara trasllat a la conselleria per que els ratifique amb els compromissos que això comporta. Compromís està satisfet amb l'arribada d'Ikea però vol més transparència.

"Hem pillat molt"

dilluns, 16 de novembre del 2009

MANIFESTACIÓ A MADRID "Justicia i Llibertat per al poble saharaui"

Representants de Compromís per Paterna varen donar el seu suport

MANIFESTS: 16 novembre

* DIA MUNDIAL EN RECORD DE LES VICTIMES D'ACCIDENTS DE TRAFIC


* DIA INTERNACIONAL DE LA TOLERANCIA

Vehicles de particulars sense permís circulen per l’horta de Paterna

Compromís per Paterna critica la irresponsabilitat del PP en permetre la circulació per l’Horta a vehicles no autoritzats

Compromís per Paterna ha denunciat la falta de rigor del PP en no prendre mesures per evitar la circulació de vehicles sense autorització que en moltes ocasions aprofiten la laxitud del govern per a furtar. Esta zona de l’horta està delimitada per un cartell que prohibeix amb claredat l’entrada a tot l’entorn, però aquest camí és utilitzat amb freqüència per particulars que es desplacen fins a altres municipis quan només haurien de transitar els vehicles dels propietaris i els agricultors.

Ja fa més de 2 anys de la declaració del Parc Natural del Túria, on esta inclosa aquesta zona de l’horta, però malgrat aquesta figura de protecció hi ha molts horts abandonats. Segons ha manifestat la portaveu de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, “el Partit Popular ha perdut una gran oportunitat de potenciar en Paterna una agricultura ecològica de qualitat, amb la que es podrien crear llocs de treball, a més de reduir les emissions de CO2”.

De fet, el propi equip de govern portava al seu programa electoral la creació de la marca de agricultura ecológica “Paterna Natura”-on es contemplava la construcción d’una xarxa de centres Natura i la comecializació de productes ecológics-.

"Però, com és habitual parlen molt i fan molt poc”.

Compromís per Paterna i el col·lectiu de la Granja Júlia, afectat per aquesta situació, han coincidit en exigir al govern del PP que prenga amb urgència mesures per evitar aquesta situació. Concretament en altres municipis com Rocafort o Godella ja han articulat sistemes perquè només agricultors i propietaris accedisquen a la zona.

Compromís reclama la prohibició de la caça en tot el bosc

COMPROMÍS DENUNCIA LA PASSIVITAT DEL GOVERN MUNICIPAL DAVANT DEL PERILL D’ACCIDENTS


RIPOLL: L’ALCALDE HA D’EXIGIR A LA CONSELLERIA QUE PROHIBISCA LA CAÇA EN TOT EL BOSC

Veïns han denunciat que els caçadors no respecten la zona de caça i tenen por de passejar pel bosc


L’any passat, els perdigons que van disparar uns caçadors que caçaven a la Vallesa van ferir un veí que anava passejant. Enguany han tornat els caçadors al parc quan s’ha obert la veda i els veïns que passegen per la zona senten els dispars molt pròxims a ells i, lògicament, tenen por de rebre algun tir. Concretament, un veí de la Canyada ha informat a Compromís per Paterna que ell mateix va telefonar a la policia municipal perquè inspeccionara si els caçadors complien la llei que els obliga a respectar una zona de seguretat, quan fa uns dies va sentir dispars molt pròxims a ell. La policia municipal li va dir que era la tercera telefonada que rebia eixe dia sobre el mateix tema, i que no pensaven anar perquè estava permés caçar a la Vallesa. En altres ocasions, la policia municipal sí que havia acudit a la zona i havia demanat la documentació als caçadors, i havia comprovat si respectaven la zona de caça. No sabem si esta ha sigut una excepció o que per norma la policia té ordres de l’actual regidoria de la policia local de no intervindre per a inspeccionar si els caçadors complixen les normes.

Recordem que està permés caçar en tot el bosc de la Vallesa, no únicament en el coto tancat de la família Trénor. Per tant, si algun vianant camina per dins del bosc, fora dels camins i els caçadors no el veuen, tot i respectant la zona de caça, poden ocasionar un accident.

Permetre la caça al parc natural del Túria és una temeritat; més encara, és una irresponsabilitat. No estem en els anys 50 del segle passat, quan molt poques persones passejaven per la Vallesa perquè hi havia pocs xalets a la Canyada, i Paterna era un poblet amb 10.000 habitants. Actualment la Vallesa està vorejada de xalets, i és un pol d’atracció per a la ciutadania de tota Paterna, i també de l’àrea metropolitana de València. Per això no s’entén que la Conselleria no haja adaptat la normativa sobre la caça a esta nova realitat demogràfica. De fet, va tindre l’oportunitat de fer-ho quan va aprovar el Pla d’Ordenació dels Recursos Naturals del parc natural perquè Compromís per Paterna, i també organitzacions ecologistes com Acció Ecologista Agró i la Coordinadora del Bosc van demanar que es prohibira la caça al parc, però la Conselleria no ho va acceptar.

Compromís ha demanat a l’alcalde que exigisca a la Conselleria que prohibisca la caça a la Vallesa. Agustí va dir l’any passat que parlaria amb la Conselleria perquè es poguera compatibilitzar la caça i el gaudi ciutadà. Des de Compromís constatem com estes dos activitats són incompatibles al bosc de la Vallesa. Loles Ripoll, portaveu de Compromís, ha afirmat: “L’alcalde no pot pretendre contentar a tots. Compatibilitzar la caça amb el gaudi ciutadà en la Vallesa és impossible. Enguany han tornat els tirs al bosc quan s’ha obert la veda i la gent té por de rebre algun dispar. L’alcalde hauria d’haver demanat a la Conselleria la prohibició de la caça a la Vallesa per a solucionar el problema des de l’arrel i aconseguir que el parc natural del Túria siga un espai segur on la gent puga gaudir passejant i fent esport amb total tranquil·litat”.

Davant això l'alcalde reacciona i l'Ajuntament sol·licitarà a Medi Ambient que prohibisca la caça

divendres, 13 de novembre del 2009

Compromís per Paterna critica la ineficàcia del PP quant la neteja viària


Les màquines agranadores passen més temps en els trajectes al Ecoparc que netejant

Una vegada més la ineficàcia del govern del Partit Popular de Paterna està quedant demostrada en quant a la neteja viària

En el cas de la zona residencial de la Canyada, Compromís per Paterna ha pogut comprovar que les màquines agranadores que l'Ajuntament ha llogat per a l'empresa pública GESPA passen més temps circulant que netejant. Segons han constatat fonts d'aquesta formació, les agranadores estan obligades a desplaçar-se cada vegada que omplin el dipòsit al Ecoparc de Paterna, situat lluny de la zona, en uns terrenys aïllats més enllà del cementiri municipal.

A més de la distància, la velocitat d'aquests vehicles fa que aquest interval de temps sigui molt llarg. Per tant, les agranadores passen més temps entre trajectes que dedicant-se a la seva funció. Per tot això, aquestes màquines només poden fer dos recorreguts de neteja al dia, una xifra ínfima i molt inferior a la qual podria donar-se amb una planificació dels recursos adequada a les necessitats de neteja de Paterna. Segur que es pot trobar una ubicació alternativa per al dipòsit del fem pròximes al barri de La Canyada per a descarregar els residus, però el PP torna a demostrar que va corrents i li falta la planificació que fa mancada per a gestionar un municipi tan gran i complex com Paterna.

Segons ha destacat la portaveu de Compromís, Loles Ripoll, això respon a una política d'improvisació i irreflexió, que du a no fer les coses bé i malgastar els recursos que paguem entre tota la ciutadania.

Publicat:
Paterna Ahora
EL TORRENTI
Hortanoticias

El BEA complix 25 anys de participació universitària

EL PAÍS - València

El Bloc d'Estudiants Agermanats (BEA) va celebrar ahir els seus 25 anys d'història en la Facultat de Filologia amb la participació d'alguns dels membres històrics del sindicat. Entre ells Enric Morera (dirigent i diputat del Bloc), Mònica Oltra (diputada d'Iniciativa), Ximo Cadis (PSPV), Rosa Pérez (EUPV), Ximo Bosch (Jutges per a la Democràcia) i Toni Gisbert (secretari general de Acció Cultural).
Més

Al·lucinacions cortesanes (de les Corts) de Camps


Vicent Galduf - Camps al PAIs de les Meravelles

El pobre xic (abans bon xic) eixe que fa de president de la Generalitat ha perdut l'oremus per complet. L'episodi d'avui a les Corts valencianes, que ha sigut un dels capítols destacats de la informació política, fins i tot de les televisions espanyoles, ha estat un reflex de l'esperpent daguerreotipat que representa d'ell mateix FranSisco Camps. De creure's descendent directe de Jaume I ha passat a semblar el mateix Quixot i ara només fan que aparèixer enemics per tot arreu. Quina llàstima d'home, que pensa que volen carregar-se'l els socialistes i abandonar-lo en una vora. No, bon home, no, que ja ho deia la samarreta de Compromís: Wanted, only alive. Només viu, encara que siga perquè la resta del temps que li quede de polític estiga enganxat a un goter que el transporte a la realitat, no que el torne, que el transporte. I que siga a la realitat, on no mai ha estat. Acabarà donant llàstima... i cada dia més empastillat!

El nostre homenatge a l'escenificació de Camps d'avui és aquesta cançó del gran Òscar Briz, el de l'Alcúdia -un poble que coneix molt bé, o és intimament?, Camps- i que parla d'un assassinat, aquest real, no fictici:



Camps a Luna: ´Le encantaría que yo apareciera boca abajo en una cuneta´

Ací teniu l'enllaç al vídeo de les intervencions de Camps i Luna

dijous, 12 de novembre del 2009

Els veïns de Paterna, La Pobla de Vallbona, Benaguasil i LLiria es queixen que FGV els ha tornat a marginar

Membres de la Plataforma 15 minuts, on esta present el nostre grup municipal Compromís per Paterna, han elevat novament les seues protestes davant el que qualifiquen com una "nova discriminació de FGV a les seues poblacions" que sofrixen horaris pitjors que la resta de la Línia 1 i ara van a mancar del nou servei nocturn de caps de setmana, especialment pensat per als joves i els que hagen de tornar als pobles des de la capital.

Aquest servei es perllongarà experimentalment fins a la una trenta o dos de la matinada, amb freqüències de 30 minuts, i s'ha anunciat que arribarà fins a l'estació de Paterna, mentre que les estacions de Santa Rita i la Canyada a Paterna, L'Eliana, La Pobla de Vallbona, Benaguasil i LLiria, quedaran excloses d'aquest nou horari, a pesar de contar amb àmplies zones residencials. Es dóna la circumstància que l'últim tren que surt des de l'estació de Angel Guimerá cap a les poblacions citades, surt a les 22,25 de la nit, totalment insuficient per a les nits dels caps de setmana.

Per altra banda aquest va ser una de les reivindicacions plantejades per la Plataforma 15 minuts a la Directora Gerent de FGV, Marisa Gracia, en l'última reunió mantinguda amb ella i el seu staff directiu.- estem molt contrariats perquè a pesar del que s'ha promès ara no es té en compte a les poblacions representades en la Plataforma.


D'altra banda, aquest servei encara que siga insuficient és un primer pas que de fet el Bloc Jove ha qualificat el servei nocturn com un éxit atribuible a la seu campanya Mou-te per València, que des de Compromís per Paterna hem recolzat.

Vint anys de la mort de la Pasionaria

Hui es compleixen vint anys de la mort de Dolores Ibarruri, La Pasionaria, tot un símbol en la lluita obrera i peça clau en la història. El que sempre va caracteritzar a La Pasionaria, va ser la seua lluita pels drets dels treballadors enfront de l'explotació del capitalisme i la burgesia. Sentia l'obligació moral de lluitar contra les injustícies, com manifesta clarament; "Qui no lluita, és perquè no té consciència". Ho va demostrar participant activament en protestes, vagues, manifestacions o tancaments, durant tota la seua vida fins al final.

Una infància dura
Va néixer a Biscaia en 1895, en el seno d'una família minera, encara que va passar la seua infància a Astúries. Recorda com sent nena, des de la seua casa es veia la mina. Als 14 anys va deixar l'escola per a aprendre costura, a pesar de demostrar una capacitat inusual en l'entorn i l'època per a l'estudi. La seua vocació primera era l'ensenyament, i ja havia superat el curs preparatori per a estudiar magisteri, quan els seus pares li van fer abandonar la idea "Qui va a donar una escola a la filla d'uns miners?".
Des de Compromís hem volgut donar-li el nostre particular homentage.

dimecres, 11 de novembre del 2009

PATERNA RADIO: El poble pregunta

El 16 de novembre comença el programa "El Pueblo pregunta" on tots els veïns i veïnes tindran l'oportunitat de preguntar cara a cara, als dirigents polítics, la pregunta que creguen oportuna, tot aquell que desitge participar pot deixar-nos la seua marca a través de l'e-mail: info@paternaradio.es,

Constarà de tres programes, Lorenzo Agustí (PP), Juan Antonio Sagredo (PSOE) i Loles Ripoll (Compromís). El programa es realitzarà des del Saló de Plens de l'Ajuntament i 22 seran les persones que podran realitzar la pregunta als dirigents.

Esperem la vostra participació.

DIES I HORARIS D'EMISSIÓ DEL PROGRAMA:

- DILLUNS 16 DE NOVEMBRE DE 20:00 A 22:00 HORES, LORENZO AGUSTÍ

- DILLUNS 23 DE NOVEMBRE DE 20:00 A 22:00 HORES, JUAN ANTONIO SAGREDO

- DILLUNS 30 DE NOVEMBRE DE 20:00 A 22:00 HORES, LOLES RIPOLL, COMPROMÍS PER PATERNA.

dimarts, 10 de novembre del 2009

MÓNICA OLTRA, AL CAPDAVANT DELS LIDERS NACIONALS


INTENCIÓ DE VOT (novembre 2009):


Compromís puja quasi 2 punts en la intenció de vot.

VALORACIÓ DELS LIDERS:



Mónica Oltra és la segona millor valorada en general i la primera pels equestats de 18 a 65 anys.

Consulta les dades:
EL MUNDO

Els convenis de Paterna amb Ikea obliguen al Consell a aprovar la reclasificació

Compromís està satisfet amb l'arribada d'Ikea però vol més transparència

César Garcia - Paterna [Levante-EMV]
El ple extraordinari de l'Ajuntament de Paterna va donar via libre, ahir de vesprada, amb els vots a favor del Partit Popular i l'abstenció de Compromís i del PSPV, als convenis urbanístics i de gestió amb els que s'inicien els tràmits per a la futura implantació de la multinacional sueca Ikea en una superfície de més de 219.000 metres quadrats que hi ha que reclasificar per a convertir-la en terciària, a les rodalies d'Heron City.

El conveni urbanístic preveu la participació de la Conselleria de Urbanisme, Medi Ambient, Aigua i Habitatge, a la que se donara trasllat de l'acord una volta aprovat definitivament -ara s'obri el termini d'al·legacions- i on es "compromet i obliga" a avalar la reclasificació del sòl, així com a aprovar el futur Pla d'Actuació Integrada (PAI) i el Pla Parcial de Ikea, abans del 30 de març de 2011 per a que es pugan iniciar les obres, perquè es fixa l'apertura de la botiga al mes de setembre de 2012. El departament que ara dirigeix el conseller Juan Cotino també hauria de ratificar el nou pla d'accesos.


La portaveu de Compromís, Loles Ripoll, va advertir al ple que si la conselleria d'Urbanisme apareixia al conveni és "per a fer-se la foto" perquè, "no estava justificada la seua presència", mentre que l'alcalde Lorenzo Agustí va contestar que l'ajuntament, una volta aprovats els convenis amb Ikea, donara trasllat a la conselleria per que els ratifique amb els compromissos que això comporta.

Article complet

Paterna aprova Ikea amb l'abstenció de l'oposició

Compromís i PSPV creuen que el projecte genera dubtes i que els terminis per a obrir la botiga són «surrealistas»

M. J. CARCHANO | PATERNA [Las Provincias]
Ikea va començar ahir a caminar per un tortuós camí de tràmits obligatoris abans de començar les obres. El primer obstacle es va salvar ahir amb la celebració del ple extraordinari per a sotmetre a informació pública els dos convenis, de gestió i planejament, que haurien de signar-se definitivament amb Ikea abans del 31 de març del pròxim any.

Però l'aprovació no ha estat per unanimitat. L'oposició, formada per Compromís i el PSPV, es va abstenir, al considerar que no s'havia donat la suficient informació perquè tant grups com ciutadans puguen al·legar en el procés d'informació pública que ara comença.


Compromís va aprofundir en els efectes mediambientals i d'afecció al trànsit que podia tenir l'ubicació de Ikea al costat de la pista d'Ademús. Va recordar que alguns Ajuntaments limítrofs no estan d'acord amb el projecte. Compromís va acusar al PP de ser el primer equip en anys en reclasificar tant de sòl.

Més informació

Compromís demanarà concessió figura BIC a línia republicana "El Puig-Carasoles"



El grup Compromís en Els Corts proposarà que es concedisca la figura de Bé d'Interès Cultural (BIC) als 26 quilòmetres que componen la línia defensiva republicana de la ciutat de València "El Puig-Carasols", que conta amb búnkers en bon estat de conservació i trinxeres excavades en la pedra. Això mateix és el que vam sol·licitar des del grup municipal Compromís per Paterna i que ha tingut com a resultat inmediat la inclussió de les trinxeres al catàleg de bens culturals de Paterna, però ara amb el recolzament del grup parlamentari tindrem més força per a aconseguir aquesta protecció.

Segons un comunicat de Compromís, el grup parlamentari defensarà demà en la Comissió d'Educació dels Corts Valencianes una Proposició no de Llei en la qual demana la rehabilitació d'aquesta línia defensiva. La línia discorre des del municipi del Puig fins a Manises, passant pels termes de Paterna i San Antonio de Benageber, pel bosc de La Vallesa, Entrepins, València la Vella i Riba-roja de Túria.



Donada la importància històrica i cultural d'aquest conjunt defensiu "vam considerar que és fonamental protegir-lo en la seua totalitat". "Si s'aprova aquesta proposició, podrà aconseguir-se la rehabilitació de prop de dos-cents elements entre els quals es troben búnkers, trinxeres, nius de metralladora, túnels i altres fortificacions.

Vista de la Vallesa des de la línia





Més




Fotografies:
Fortificacions defensives ubicades al llarg dels 26 quilòmetres de línia

divendres, 6 de novembre del 2009

COMPROMÍS DEMANA QUÈ LES CORTS INSTEN A ANUL·LAR LA CONDEMNA A MORT A MIGUEL HERNÁNDEZ

El Grup Parlamentari Compromís ha presentat una Proposició no de Llei per a què “Les Corts acorden unir-se a la família de Miguel Hernández en la seua sol·licitud d’anul·lació del Consell de Guerra Sumaríssim 20.001 i, per tant, de la seua sentència, que va condemnar a mort al poeta Miguel Hernández en el marc del centenari del seu naixement”.

Així mateix en la PNLL de Compromís “s’insta al Consell per tal que es dirigisca al Govern d’Espanya i al Tribunal Suprem i sol·licite l’anul·lació del Consell de Guerra Sumaríssim 20.001 i de la seua sentència, que va condemnar a mort a tan insigne valencià”.

És el moment de què Corts Valencianes ajuden a fer justícia històrica i rehabilitar la memòria d’un dels valencians més il·lustres i del qual ens sentim orgullosos com a poble.

En acabar la guerra civil Miguel Hernández i desenes de milers de demòcrates més van ser sentenciats en judicis sumaríssims que no superaven la menor garantia d’imparcialitat ni de rigor jurídic i que simplement servien d’instrument de depuració política i d’eliminació física de les persones que havien lluitat per la llibertat, la democràcia i la legalitat republicana. Miguel Hernández, en aquest context, va ser detingut en el seu poble, Orihuela, el 1940 i va ser condemnat a mort en una pantomima jurídica. En la presó d’Alacant cau malalt i, després de moltes penúries, mor en la infermeria, sense ni tan sols traslladar-lo a l’hospital, dos anys després abandonat, sol i trist.

El delicte que va cometre va ser posar-se del costat de la llibertat, la legalitat i la democràcia, i aquest delicte no li va ser perdonat pels feixistes sublevats. Ara, quan s’aproxima el centenari del naixement del poeta, la família ha demanat l’anul·lació del judici que el va condemna per poder restituir la dignitat que se li van intentar arrebatar. No es tracta, per tant, duna qüestió simbòlica, sinó d’una qüestió jurídica. La Democràcia espanyola ha d’honrar les persones que, com Miguel Hernández, donaren la seua vida, en el sentit literal, per defensar, fa 60 anys, un règim de llibertat similar al que gaudim ara.

dijous, 5 de novembre del 2009

Compromís a Bruseles recolzant la Cordà





La regidora de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, estigué present al Parlament Europeu -ubicat a Bruseles- per defensar la nostra tradicional Cordà. La Federació d'Interpenyes Paterna i representants de la Comissió Técnica de la Cordà, també estigueren allí. Va ser passat dimarts pel matí, i en aquesta petició la nostra portaveu va estar recolzada per l'Eurodiputat Ecosocialista, Raül Romeva; i pel Ministre de Presidència del Front Polisari de la República Àrabe Saharaui Democràtica, Mohamed Sidati.

Dos anys amb Iniciativa

IKEA: un projecte amb molts interrogants

Encara que el macroprojecte d’IKEA és beneficiós per a Paterna és necessari aclarir moltes qüestions dubtoses abans de caure en falsos triomfalismes. Per això des de Compromís han afirmat que cal analitzar tots els aspectes per a minimitzar i corregir primer aquells que siguen negatius i venen aparellats a la implantació de la multinacional en Paterna.

dimecres, 4 de novembre del 2009

LLOMA LLARGA DEMANA MÉS NETEJA

Veïns i veïnes de Lloma Llarga porten mesos exigint a l'ajuntament més neteja per al barri. Actualment només hi ha dues operàries que agranen el barri, i això, en un nucli tan extens, i que està prop dels 6.000 habitants, és completament insuficient. El col·lectiu de veïns de Lloma Llarga reivindica un barri més net i per a això han fet una crida a les autoritats perquè amplien les mesures de neteja que es destinen al barri. Segons han dit, fa unes setmanes que han netejat el jardí del poliesportiu Sud, però els veïns i veïnes volen que hi haja més dotació d'efectius perquè saben que si no aquest jardí i la resta del barri continuarà brut.

A més, demanen que la vigilància augmente els caps de setmana a la nit per a evitar els problemes derivats del “botellón”; més papereres en el barri; que s'augmente la il·luminació en la zona de jocs del parc de Valterna Sud; i que es reforce el mur del poliesportiu, que es va declarar en ruïnes i constitueix “un perill amb una piscina buida de 15 metres”, han indicat. “Si l'associació de veïns es reunirà haguérem exposat allí aquesta situació però no es reuneix des de fa més de vuit mesos”, han assegurat.

La regidora de Compromís per Paterna, Cristina Domingo, que va participar en la protesta veïnal, va manifestar que "la gent del barri aspira a tindre un barri net, una reivindicació que no hauria de plantejar-s'en una ciutat com Paterna i en ple segle XXI”. La neteja viària és una necessitat bàsica que han d'atendre els ajuntaments, però el govern municipal de Paterna pareix que escamotege recursos de neteja. No sabem si FCC compleix el contracte en Lloma Llarga. Eixa és una responsabilitat de l'equip de govern, que ha d'inspeccionar si l'empresa compleix el contracte o no. I en cas que, complint el contracte, la neteja siga insuficient, caldrà que s'augmenten els efectius de neteja amb recursos municipals".

A més de la denúncia per la neteja, els veïns presents també comentaren moltes de les deficiències del barri, com la necessitat d’una escola pública, d’altres. Per tot això, al juny d’aquest any van fer una recollida de signatures per lluitar contra aquest problema però les coses no han canviat substancialment.

A més de cridar l’atenció del govern municipal del PP sobre esta situació, el col·lectiu veïnal vol conscienciar a la ciutadania que hi ha que ser més cívics en la convivència.

Publicada:
El Punt
Infopaterna
Hortanoticias
El Torrentí