Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dissabte, 30 de gener del 2010

COMPROMÍS AVISA QUE A PATERNA HI HA 1.443 PARATS SENSE CAP TIPUS DE SUBSIDI

La renda garantida de ciutadania pot pal·liar les situacions més dramàtiques, per la qual cosa exigim que la Generalitat aporte els recursos suficients perquè cap família deixe de percebre la prestació.

Des que va començar la crisi econòmica, Paterna ha anat acumulant parats, sense que els nostres responsables polítics sàpien posar-li fre. Des de setembre del 2007 el número de parats ha crescut fins a aconseguir les 6.769 persones.
Els més de dos anys transcorreguts fins ara han canviat el panorama de la desocupació de manera significativa, no cal més que recordar que segons dades de l'INEM, les prestacions assistencials han crescut més d'un 80% fins a novembre, i això denota les greus dificultats per a trobar una ocupació i reincorporar-se al mercat de treball.

Pel que fa a la cobertura de desocupació, es situava en un 78,68%, la qual cosa ens indica que en este moment hi ha uns 1.443 parats que ja no perceben cap tipus d'ingressos segons dades de l'INEM, xifra que s'anirà incrementant gradualment al llarg de l'any 2010. Açò significa que moltes d'estes famílies es troben en una situació molt delicada i no estan tenint més remei que recórrer a familiars i amics o a la caritat per a poder menjar.

La renda garantida de ciutadania es va incloure en l'Estatut d'Autonomia per a donar cobertura a estos col·lectius que es queden fora de les prestacions contributives i assistencials i/o en risc d'exclusió social. Actualment, l'Ajuntament de Paterna gestiona estes ajudes. L'any passat van rebre la prestació unes 120 famílies (al voltant de 400 euros que s'han de sol·licitar cada any per un màxim de tres anys, sempre que no hi haja ningú de la unitat familiar que tinga ingressos). Enguany han augmentat molt les sol·licituds perquè a moltes persones se'ls acaba el subsidi i no troben treball. Per açò, la portaveu de Compromís, Loles Ripoll, ha afirmat que “la Generalitat ha de garantir una aportació econòmica suficient per a donar cobertura a totes les sol·licituds. Esta renda és xicoteta, però pot salvar de situacions molt greus a moltes famílies, per tant exigim que la Generalitat aporte recursos, i més tenint en compte que Paterna té un barri d'acció preferent com és la Coma on hi ha moltes persones sense recursos”.

EL TORRENTI

dimecres, 27 de gener del 2010

COMPROMÍS DENÚNCIA LES TALES SALVATGES D'IBERDROLA

L'Ajuntament no ha exigit a l'empresa la seguretat de les línies, que haguera evitat la massacre de pins



L'Ajuntament de Paterna ha autoritzat la tala de 100 pins davall una línia elèctrica que travessa la Vallesa. El sistema utilitzat per l'empresa ha sigut la tala radical, igual que les altres tales que es van fer fa tres anys, perquè al no haver acceptat Iberdrola reforçar la seguretat de les seues línies elèctriques, la normativa exigix eliminar la vegetació per a reduir el risc d'incendi.

En definitiva, els pins talats han sigut sacrificats perquè la companyia no ha volgut realitzar unes senzilles i barates operacions per a fer més segures les línies i l'equip de govern ho ha permés i els ha donat la llicència. Al no fer estes operacions i haver-hi més risc de despreniments de cables, de purnes, etc., la legislació obliga a talar la vegetació perquè la inseguretat de les línies pot causar incendis.

Compromís denúncia a l'equip de Govern que, segons la regidora Cristina Domingo “s'ha abaixat els pantalons enfront d'Iberdrola, i no li ha exigit que reforçara les seues línies elèctriques, igual que havia fet Red Elérctrica, l'altra companyia que també és propietària de línies elèctriques en la Vallesa i que a l'haver reforçat la seguretat de la línia va fer unes tales molt selectives perquè les seues línies eren segures i no podien produir incendis”.


Domingo també denúncia que “l'Alcalde havia d'haver convocat abans la taula de tales. Ara tenim 100 pins eliminats sense motiu. En la taula exigirem que el conveni que es ferm incloga l'exigència a Iberdrola de reforçar la seguretat de les seues línies per a preservar els arbres i la muntanya davall, si no es fa així, esta taula de tales serà un mer paperot per a donar cobertura a una barbaritat”. Finalment, Domingo ha afirmat que “en la Vallesa hi ha moltes més línies de mitja tensió que travessen el parc i si el govern municipal continua autoritzant a la companyia a actuar com va fer ahir sobre totes elles, s'eliminarà més d'un 20% de l'arbratge. On està la sensibilitat ambiental del senyor alcalde? Està demostrant que s'ha plegat als interessos d'una companyia que només té de verd el logotip”.

EL TORRENTI

COMPROMÍS PER PATERNA DENUNCIA EL LAMENTABLE ESTAT DE LA COVA MUNICIPAL ON S’IMPARTIXEN CLASSES DE PINTURA

A l’entrar a la cova número 100, un local municipal, el primer en el que un visitant fictici es fixarà és en la llum deficient que té esta dependència, i això li estranyarà perquè allí s’impartixen classes de pintura i una il·luminació deficient no ajuda molt a l’aprenentatge d’esta matèria. A més, repararà ràpidament en la pintura escrostonada en molts punts i danyada per grans taques d’humitat. A poc a poc començarà a sentir molt de fred perquè en el mes de gener un local amb les característiques de la cova sense calefacció es queda gelat. A més, si pel motiu que fóra, esta persona necessitara anar al bany, a més de la brutícia que trobaria en ell, notaria com una olor nauseabunda invadiria la cova a l’estirar la cadena.

Estes són algunes de les deficiències que presenta el local municipal on tots els dies en torns de matí i vesprada s’impartixen classes de pintura a l’oli per a adults. Estos cursos, que oferix l’Ajuntament a un preu molt assequible, tenen una bona acollida per part de la ciutadania, prova d’això és que tots els grups estan complets.










No obstant això, Compromís per Paterna hem tingut constància dels problemes que està patint l’alumnat i el professorat, que enguany s’han evidenciat més si és possible. Ara, i a diferència del curs passat, són dos les empreses que s’encarreguen de la concessió d’estos i altres cursos de diferents modalitats que s’impartixen en el municipi. El principal problema, segons ha detallat a este grup una de les afectades, és que “a més dels problemes que té la cova, que fan molt menys agradable el desenrotllament de les classes –de tres hores de duració–, enguany les condicions han canviat amb l’entrada de la nova empresa: amb els mateixos diners de la matricula no es cobrix el material individual de pintura, que abans se subvencionava parcialment, ni tampoc els tubs d’oli que no tenien cap cost per a les alumnes i alumnes. Però no es va informar l’alumnat d’estes condicions prèviament".

El professorat i l’alumnat d’estos cursos han presentat una instància a l’Ajuntament amb les firmes de pràcticament la totalitat dels grups d’oli, en la qual s’exposen tots estos problemes, tant d’instal·lacions com de servicis.

De fet, dies després d’haver presentat la instància tècnics de l’empresa municipal GESPA van personar-se en la cova i s’han compromès ha subsanar algunes de les deficiències, però alguns alumnes ja no confien: “ja vingueren l’any passat i mira com estan les coses..”, han manifestat.

Des de Compromís per Paterna donem suport a estes reivindicacions i instem l’equip de govern del PP a resoldre amb urgència els problemes descrits. Per a Loles Ripoll, portaveu de Compromís, “és una vergonya haver d’arribar a estos extrems per a reclamar un servici digne que la ciutadania es mereix i esperem que les queixes dels afectats i el nostre suport facen a l’alcalde replantejar-se este assumpte"

Publicada:
L'Informatiu
Infopaterna
EL TORRENTI
Paterna Ahora
Paterna al Dia
La Gaceta de nuestra Comarca

dimarts, 26 de gener del 2010

Viatge al SAHARA

Una delegació de Paterna ha fet un viatge als campaments de refugiats per a la realització d'un documental.

Presentem una xicoteta part del documental:



Jesus i "El Blayo" com a representats de Intercomparses; Dolores Ripoll com a representant de la ONG Sahara Lliure de Paterna, i Quique Ferrer, com a representat de l'Ajuntament.

SALVEM EL CABANYAL

Des de Compromís fem una crida a tots a participar massivament en esta manifestació del 31 de gener que partirà a les 12 hores des de l’encreuament de l’avinguda dels Tarongers i el carrer la Reina.

Des de Compromís es vol destacar la importància de la mobilització ciutadana com a eina de resposta a les intencions del govern autonòmic i municipal del PP de perllongar l’avinguda Blasco Ibáñez destruint el barri del Cabanyal.

El diumenge 31 la societat valenciana té l’oportunitat de demostrar, que “la raó és més forta que la barbàrie i el nostre amor és més fort que les seues ànsies de destrucci
ó”.

EL TERCER ESPAI: Coalició Compromís

La coalició es crea, segons van anunciar els representants del tres partits, Enric Morera pel Bloc, Mònica Oltra per Iniciativa i Carles Arnal pels Verds-EE, per convertir-se en “alternativa de govern”. Bloc-Iniciativa-Verds no vendrà barat el seu suport en cas que “els números donen per a fer un govern d’esquerres” amb el PSPV, però la idea és treure al PP de les institucions.

Morera ha destacat que la coalició part d'un grup parlamentari “actiu, amb ambició i potent, i d'una base municipal molt sòlida”. Segons la seua opinió, es tracta d'un espai “vertebrador” creat en clau electoral per a representar a una diversitat de persones i que és “compatible” amb l’”aposta estratègica” del Bloc que és l'Espai Valencià de Progrés.

Mónica Oltra ha destacat l'objectiu d’”impulsar la defensa de la democràcia, per al que és imprescindible que les institucions siguin transparents i que els diners públics es destinen a l’interés general”. “Compromís es configura com una barrera davant del bipartidisme i davant de la dreta”, i va afegir que després de la “primera fase de la legislatura de desemmascarar al PP”, el grup entra en una segona etapa de oferir propostes al ciutadans.

Llegir més: L'Informatiu

EL CONVENI AMB IBERDROLA ES DEBATRÀ A LA COMISSIÓ DE TALES

Compromís per Paterna s'oposava a debatre el punt en el Ple sense haver-ho discutit a la Comissió de Tales.



El punt retirat fa referència al conveni que l'Ajuntament anava a firmar amb Iberdrola per a les tales de pins davall les línies d'alta tensió. Este conveni igual que quan es va firmar el de Red Elèctrica havia d'haver-se discutit primer a la comissió de Tales però l'Alcalde pretenia portar-lo a Ple sense haver-ho tractat en este òrgan.

En la Comissió estan representats, les associacions ecologistes del municipi, la junta de barri de La Canyda, el director del parc natural i els grups polítics.

Compromís estarà alerta de la convocatòria de la comissió i exigirà que Iberdrola reforce la seguretat de les línies elèctriques.

dissabte, 23 de gener del 2010

IKEA: CAL RESOLDRE TEMES PENDENTS QUE L'ALCALDE NO HA GESTIONAT BÉ

Compromís no acceptarà que es rebaixen les condicions de mobilitat ni mediambientals com a conseqüència de possibles rebaixes en els costos del projecte.

Compromís es compromet a donar suport a les demandes dels barris afectats.

Compromís espera que les negociacions s'activen ràpidament perquè considera que el projecte és beneficiós per a Paterna.



Compromís per Paterna acusa a l'alcalde, Lorenzo Agustí, d'haver “tensat la corda” en la negociació amb Ikea de manera que ara mateix el projecte està en punt mort. De fet, no es presentarà a aquest ple l'anunciat expedient d'aprovació definitiva.

Loles Ripoll, portaveu de Compromís afirma, després del teatre del passat cap de setmana i de les noves informacions a les quals hem tingut accés que “sabem que el document aprovat i sotmès a informació pública no respon, com semblaria lògic, a l'acord arribat amb la multinacional sueca en les nombroses converses discretes que han mantingut ambdues parts en els últims mesos”. Segons va confessar ahir Agustí en el transcurs de l'una nova sessió del Consell de Participació Ciutadana, els documents reflecteixen l'opinió de l'ajuntament, pel que, segons Ripoll, no és d'estranyar l'espantada de IKEA en les negociadors en la seua última reunió del dijous de la setmana passada, quan van conèixer, in situ, noves pretensions de l'ajuntament quant al trasllat del complex uns cent metres, així com altres demandes veïnals.

Però la situació actual ha quedat definida en la frase de Ikea que per a la urbanització de terrenys i accessos, no pensen pagar més de 34 milions, quantitat que si bé està reflectida en els documents aprovats, les seues estimacions es basen en el pla d'infraestructures aprovat per l'Ajuntament el 31 de Julio 2009 i que Agustí pretén que construisca la nova empresa mixta. Les dificultats d’esta empresa per a trobar el soci privat han dut al segon ajornament, i això constitueix la segona gran queixa de Ikea per la incertesa i retard de terminis que planteja.

Així mateix aquest pla d'infraestructures aprovat és el que l'ajuntament va realitzar per a Multidevelopment i Bricor en la contigua zona comercial d’Heron City, pel que ara s'afegirien nous accessos no prevists segons la frase “i qualssevol altre que resulte necessari per a la implantació de Ikea”, clausula que ha aixecat les suspicàcies de la multinacional ja que en la seua falta de concreció pot disparar les despeses finals dels accessos.

Finalment Ripoll es pregunta, si a Ikea li preocupa tant el retard en la constitució de l'empresa mixta que hauria de, entre altres obres, construir els accessos del complex, aleshores que Lorenzo Agustí “adjudique aquestes obres mitjançant l'oportú procés de licitació pública” tal com preveu el punt 4.6 del Conveni de Gestió. Això es pot fer immediatament i la resta són excuses, conclou Ripoll.

EL ALCALDE DE ALFAFAF ACUSA A CAMPS DE VETAR EL PROJECTE DE IKEA EN LA CIUTAT.

dijous, 21 de gener del 2010

LA BIBLIOTECA DE LA CANYADA AMPLIARÀ L’HORARI EN TEMPS D’EXAMENS

La iniciativa de Compromís, a petició de Joves Compromesos, és acceptada per l’equip de govern


La setmana passada, el grup municipal Compromís per Paterna va presentar una moció a l’Ajuntament amb les peticions dels joves per a acabar amb les desigualtats entre les biblioteques i ampliar els horaris a partir de la denúncia de Joves Compromesos amb Paterna.


S’ha celebrat una reunió per a negociar les nostres peticions entre els tres grups amb representació al Ple de l’Ajuntament (PP, PSOE i Compromís), i Joves Compromesos també hem acudit.

En aquesta reunió, els tres grups s’han compromés a aprovar en el pròxim Ple una moció per la qual l’Ajuntament estendrà l’horari especial per a exàmens a la biblioteca de la Canyada (de maig-juny, agost-setembre i desembre-febrer) serà de dilluns a diumenge de 9.00 a 22.00 hores ininterrompudament.

També iniciarà un estudi econòmic per a poder realitzar altres ampliacions d’horaris en esta anualitat, i si no fóra possible, en la de 2011. Concretament l’acord preveu estendre l’horari especial d’exàmens a les agències de lectura d’altres barris del municipi, així com l’ampliació dels horaris d’estes agències de lectura durant tot l’any i l’equiparació de l’horari de la biblioteca de la Canyada amb el de la Cova Gran de manera habitual, és a dir, de dilluns a divendres, de matí 9.00 a 14.00h i de vesprada de 17.00 a 20.00h.

Compromís per Paterna volem manifestar la nostra satisfacció per haver arribat a un acord en una qüestió tan necessària per als estudiants de la Canyada com és l’ampliació de l’horari en temps d’exàmens, i esperem que la resta dels acords es vagen portant a terme per a millorar també els horaris de la resta de centres de lectura del municipi com de la biblioteca de la Canyada.

PATERNA AHORA

dimecres, 20 de gener del 2010

Cine Jove: GOOD BYE LENIN



¿QUAN?: Divendres 22 de gener

¿A QUINA HORA? A les 19.00 hores

¿ON? Centre Social de la Canyada

¿ORGANITZA? Joves Compromesos amb Paterna




El divendres passat no es va poder realitzar la projecció de la pel·lícula Good bye Lenin, que havia organitzat l'associació juvenil Joves Compromesos amb Paterna, perquè se’n va anar al llum del centre social de la Canyada. Per això han ajornat la projecció per a este divendres 22, també a les 7 de la vesprada.

Si no vas poder vindre la setmana passada, este divendres tens l’oportunitat. Encara que la pel·lícula és de temàtica juvenil, tingues l’edat que tingues estàs convidat-ada a la vore-la.

Consulta: JOVES COMPROMESOS AMB PATERNA

dilluns, 18 de gener del 2010

COMPROMÍS DEMANA LA INCLUSIÓ D’UN PUNT EXTRAORDINARI SOBRE IKEA EN EL PLE DEL PRÒXIM DILLUNS

Després de la informacions sobre la suspensió o no de negociacions entre Ikea i l’Ajuntament de Paterna, Compromís per Paterna ha sol·licitat a l’alcalde de Paterna la inclusió en el pròxim ple municipal del dilluns 25 d’un punt sobre Ikea en el qual l’Alcalde informe del que ha passat.


Segons Loles Ripoll, portaveu de Compromís: “un tema de tant de calat per al municipi ha de ser informat i discutit en el fòrum on estan els representants de la ciutadania, és a dir, en el Ple municipal. No volem que una roda de premsa siga l’única font d’informació que tinguem els grups de l’oposició. Esta qüestió és tan important per a Paterna que s’ha de discutir en el Ple de l’Ajuntament”. Per això, el grup de Compromís ha enviat la petició d’inclusió d’este punt a l’Alcalde este mateix matí.

HORTANOTICIAS

DIARIO CRITICO C.V.
INFOPATERNA
EL TORRENTI
PATERNA AL DIA

IKEA ¿SI O NO?

RODA DE PREMSA DE L'ALCALDE (hui, a les 12.00 hores):

L'alcalde de Paterna, Lorenzo Agustí, ha manifestat que la "voluntat de ruptura" de les negociacions amb Ikea per a la seua implantació en el municipi "no ha sigut motivada per l'Ajuntament", sinó que es va deure al fet que la multinacional "ha volgut buscar millor postor". "Va ser Ikea qui es va alçar de la taula", va dir.

Agustí es va pronunciar així en la roda de premsa convocada per a explicar els motius de la ruptura de negociacions amb la cadena sueca darrere de la reunió celebrada divendres passat, acte en què va recalcar que "Ikea tenia clar que volia trencar les negociacions amb Paterna" i va comentar que "a hores d'ara, diria que no" és possible reprendre les conversacions.




RODA DE PREMSA DE IKEA (hui, a les 17.00 hores):


La multinacional del moble Ikea i l'Ajuntament de Paterna han anunciat este dimecres que reprenen les negociacions per a obrir el primer establiment de la companyia sueca a la Comunitat Valenciana.

Este anunci s'ha produït en el transcurs d'una roda de premsa per a explicar la posició de l'empresa sueca darrere de les últimes informacions, confirmades hui mateix per l'Alcalde de Paterna, Lorenzo Agustí, que apuntaven a la dissolució del pacte existent per a obrir un establiment en l'àrea metropolitana de València.

Ikea ha assegurat que "no s'han trencat ni tenen la intenció de trencar les negociacions" amb l'Ajuntament de Paterna, alhora que, ha afirmat, en cap cas s'ha descartat esta ubicació. També han lamentat l'actitud de Lorenzo Agustí.

EL MUNDO
PROVINCIAS

diumenge, 17 de gener del 2010

COMPROMÍS ACUSA L'ALCALDE D'UNA GESTIÓ INEFICIENT RESPECTE A IKEA

Compromís per Paterna ja va manifestar en el ple municipal la seva postura favorable a la instal·lació de Ikea a Paterna.

Lamentem per tant que en l'última reunió la multinacional abandonés les negociacions i, possiblement, descartés Paterna per a la instal·lació de la seva botiga.

Loles Ripoll, portaveu de Compromís, ha manifestat "si aquesta decisió es converteix en definitiva, Paterna es veurà privada de llocs de treball molt necessaris, però ja havíem advertit que diversos aspectes del projecte eren molt qüestionables".

En primer lloc, la ubicació triada, encaixonada entre la Creu de Gracia i la urbanització de Camp Olivar, no vam considerar que fora la més idònia, i quan vam saber que aquests terrenys pertanyien a unes persones molt unides a Rita Barberá, vam criticar encara més l'elecció i ens preguntem la rao de l'equip de govern a triar aquests terrenys i, a més, mantenir en secret el nom dels seus propietaris en el conveni inicial amb l'empresa.

Per altra banda, el pla d'accessos ha estat altre taló d'Aquil·les que ha creat desconfiança en els barris pròxims, ja que l'al·luvió de vehicles previstos podria haver col·lapsat la zona i afectat a la qualitat de vida dels veïns.

A més, el pla d'accessos havia d'haver estat sufragat per l'empresa mixta que s'havia d'haver creat ja fa mesos, però les últimes notícies sobre el tema són pessimistes, ja que s'ha hagut de prorrogar el termini perquè es presentin candidates perquè fins a ara no hi ha cap empresa interessada.

Llig totes le noticies del tema:

EL PAIS
LEVANTE
EUROPA PRESS
ABC
HORTANOTICIAS
PATERNA AL DIA

COMPROMÍS DENUNCIA QUE LA DESPESA ELÈCTRICA ES DISPARA EN PATERNA MENTRE L'ALCALDE SIGNA ACORDS DE REDUCCIÓ D'EMISSIONS


Fa quasi un any, concretament al febrer de 2009, l'alcalde de Paterna va signar a Brussel·les el Pacte dels Alcaldes per l'Estalvi Energètic. D'aquesta manera el municipi de Paterna va adquirir un compromís amb la reducció d'emissions de CO2, impulsant un Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible que té l'objectiu de reduir aquestes emissions un mínim del 20% en els pròxims anys.

Segons Loles Ripoll, portaveu de Compromís per Paterna, per a que la signatura del conveni tingue conseqüències reals i efectives, ha d'anar acompanyada d'una reorientació de les polítiques energètiques i de mobilitat del municipi en el seu conjunt; si no es fa així, hauríem de pensar que una vegada més ens trobem davant polítiques de maquillatge.

Per a aconseguir reduir un 20% les emissions de CO2 de Paterna es necessari mesures decidides i ambicioses: el cotxe compartit també al polígon de la Font del Gerro, no solament a Tàctica, on treballen menys de la meitat de persones; el sistema públic de bicicletes no pot tenir èxit, com així està ocorrent, en un municipi on els carrils bici es tallen en diverses zones i s'obliga als ciclistes a compartir espai amb un intens tràfic de vehicles, les teulades solars municipals són insuficients quan existeixen quilómetros de teulades en els polígons industrials on es podrien instal·lar panells fotovoltaics. També fa falta un canvi de les polítiques de transport per a reduir els desplaçaments amb cotxe i impulsar els realitzats en transport col·lectiu i amb bicicleta.

Finalment, respecte a les mesures d'eficiència del consum elèctric, la despesa elèctrica confirma un augment continuat d'aquesta partida des de l'any 2006 de quasi un 35 %.

Podem observar la pujada de la despesa d'energia elèctrica a Paterna:
2006: 1.082.520,00
2007: 1.191.480,00
2008: 1.267.000,00
2009: 1.274.000,00
2010: 1.455.000,00

Aquesta pujada del 34,40% demostra el poc interès de l'equip de govern a reduir les emissions originades pel consum elèctric.

Per tant, Loles Ripoll, en nom de Compromís, insta al govern municipal a anunciar menys i fer més, perquè si vam seguir així, les emissions de CO2 continuaran augmentant, el medi ambient de Paterna no millorarà i el Pacte dels Alcaldes a Paterna serà paper mullat. Per altra banda, si l'alcalde es vanava de l'eficiència i eficàcia de la seva gestió, el malgastament en electricitat no diu molt d'aquesta eficiència que tant li agrada parlar.

Publicada:

El Torrentí

divendres, 15 de gener del 2010

PER QUE EL PP NO APOSTA PER LA PARTICIPACIÓ CIUTADANA?

Una vegada més la nostra sorpresa i decepció per com esta funcionant la Participació Ciutadana a Paterna, en el consell Sectorial celebrat ahir dijous el regidor Sr. Sales es va limitar a llegir una xicoteta nota que segons ell “li havia passat el Sr. Alcalde”, per a explicar el punt d'Ikea.

Este punt constava en l'orde del dia a petició de membres del Consell, però ho havien inclòs com a dació de comptes, amb la qual cosa davant de la petició que es votara la proposta del malestar per l'explicació del punt el Sr. Regidor va dir “que no consentiria cap votació”.



L'esperit del Consell de Participació al nostre entendre, i seguint la carta de participació, és culminar el procés de la democràcia en les urnes amb la de l'opinió de la ciutadania cada dia. Es pot no compartir este concepte, però el que no es pot ni ha de fer és donar una imatge de democràcia participativa i cometre errors com el d'ahir, per part de l'equip de govern del PP, i del Sr. Sales en particular com a regidor responsable de l'àrea. El dit consell no està per a “cobrir l'expedient”, reunir-se i no aclarir les coses.

Ahir quedà constància, amb les manifestacions de la majoria de representants, del malestar en relació amb la informació que se suposa es devia donar sobre Ikea.

I són molts els interrogants que ens plantegem:

- Que queda del projecte de participació ciutadana des de la seua creació?

- Quina implicació té el PP amb el dit projecte més enllà de dir que es faran enquestes?

- Que passa amb l'execució dels projectes dels pressupostos participatius en els barris, del 2007 i 2008?.

Per què es manté una actitud tan poc entendible per part de l'equip de govern amb relació al Consell de Participació Ciutadana, com la que vam haver de patir ahir?.

Necessitem saber on estem i que possibilitats tenim de treballar els que vullguem fer-ho, fidels als principis de la participació ciutadana, concepte que ens creiem.

Si la intenció és que perdem el temps, i acabem abandonant alguns fòrums de treball per cansament. Per descomptat amb Compromís no ho van a aconseguir. Però serà la seua responsabilitat si la participació ciutadana no funciona.

Dolores Ripoll Bonifacio.

COMPROMÍS ACUSA AL PARTIT POPULAR DE NEGAR-SE A CONSTRUIR LA PASAREL·LA DE LA COMA-MAS DEL ROSARI A LLOMA-LLARGA

La Conselleria d’Infraestructures i Transport incompleix de nou el compromís adquirit amb els veïns i veïnes del barri de La Coma-Mas del Rosari i amb l'Ajuntament de Paterna al no haver previst dotació econòmica per a esta obra en els pressupostos de 2010.

Des de 2004 són quatre les mocions aprovades en l'Ajuntament de Paterna per unanimitat en relació amb la construcció d'una passarel·la que unisca ambdós barris, per a facilitar la comunicació mitjançant el pas per als vianants i/o amb bicicleta. Aquesta infraestructura salvarà la barrera que suposa l'autovia i evitarà l'aïllament de la zona facilitant el pas en ambdós sentits.

Al gener del 2006 i davant una representació veïnal el director general de Transport, Vicente Dómine, va informar àmpliament de la situació del projecte i va assumir el compromís d'iniciar les obres per a instal·lar la passarel·la en el 2006.

També es sol·licitava en les mocions, la necessitat de crear una parada d'autobús en direcció València i Llíria, unes parades que es van planificar per a situar-se a una banda i altra de la CV 35, amb la finalitat de millorar la mobilitat, pel que aquest pont millorarà substancialment l'accés al transport públic. També es demanava l'ampliació de la línia 4 de metro des de la Coma fins a Heron City i la Creu de Gràcia.

Segons Loles Ripoll, portaveu de Compromís: “han passat 5 anys i mig des que va quedar aprovada la primera moció però EL PP NO HA COMPLIT, i l'alcalde, Lorenzo Agustí, no sembla tenir cap influència sobre els seus companys de partit en la Conselleria. Per això des de Compromís ens preguntem què pretén el Partit Popular mantenint un barri com la Coma aïllat de la resta de nuclis urbans de Paterna".

La consignació pressupostària no existeix perquè suposem que el diners que estava previst per a la passarel·la s’ha gastat en altres projectes més vistosos, però possiblement menys necessaris. per al PP en la Generalitat. Política a la que ens te acostumats el PP.


[La Gaceta]

EL TORRENTI
Hortanoticias
La Gaceta

dijous, 14 de gener del 2010

COMPROMÍS ES FELICITA PER LA RECUPERACIÓ DE L'ASSAGADOR I ANIMA A LA CIUTADANIA A VISITAR EL PARATGE

A proposta de Compromís l‘Ajuntament de Paterna va aprovar una moció per la recuperació d’aquest espai natural


Compromís per Paterna ha manifestat aquest matí la seua satisfacció davant l’actuació d’adequament que ha portat a terme la Generalitat al paratge de la Canyada Reial (Assagador). Des del grup municipal, la portaveu Loles Ripoll ha declarat estar “molt contenta que la nostra proposta haja eixit endavant i la ciutadania puga per fi gaudir d’aquest paratge”. L’Assagador és una via pecuària protegida que transcorre per darrere de Montecanyada i travessa en diagonal la zona rústica que hi ha darrere del barri i va a parar a la futura rotonda del camí del Rabosar. És una via protegida propietat de l’estat que està envoltada de vegetació de secà (oliveres, garroferes) i de pins, que ja han començat a colonitzar el paratge.

Davant del desconeixement de la ciutadania sobre l’existència d’aquest paratge i l’oblit al qual l’havia sotmés l’equip de govern del PP de Paterna, el grup municipal Compromís per Paterna va proposar a l’Ajuntament el passat mes de març que es recuperara aquest espai amb una intervenció senzilla i de baix cost centrada, d’una banda, en senyalitzar correctament l’assagador a fi que siga conegut i transitat per la ciutadania, i d’altra banda en aplanar el camí i fer-lo més transitable.

Afortunadament, tal com mostren les imatges, la Conselleria de Medi Ambient ha fet cas a la proposta de Compromís i ara tots podem passejar per aquest camí. Per això Ripoll ha convidat a tota la ciutadania a conèixer el paratge i ha anunciat que Compromís organitzarà pròximament una visita a l’assagador. Així mateix, Ripoll ha expressat el seu desig que les obres de recuperació afecten tot el tram fins al camí del Rabosar, ja que de moment es limiten als trams 3, 6 i 8, en direcció a l’antiga discoteca Arabesco.


Si voleu fer una excursió consulteu el plànol:




PATERNA AHORA
TORRENTI
Hortanoticias

dimecres, 13 de gener del 2010

Compromís centra l'atenció en els VPO, les dotacions educatives de la Coma i el morrut


INFORMACIÓ PUBLICADA A PÀGINA 26

Des de Compromís per Paterna (CpP) han donat a conéixer la situació en què es trobem molts dels adjudicataris de les llars, que no han formalitzat els contractes de compra. Des d'aquesta formació s'assegura que l'empresa municipal Sumpa ven les promocions a 1.576 euros el metre quadrat, el preu màxim que permet el Ministeri i la Generalitat. L'equip de govern ha previst huitanta milions d'euros de beneficis amb la venda d'aquests habitatges, quantitat que Loles Ripoll considera que és molt elevada ja que els compradors són gent jove amb pocs recursos. Aquests preus, segons la portaveu de Compromís per Paterna, ha fet que en les dos promocions que es construeixen ara mateix només s'haja formalitzat el 20% dels contractes de venda, perquè d'acord amb el que ha explicat Ripoll, les famílies i els jóvens no tenen prou ingressos per amortitzar la hipoteca o estalviar el 20% de l'entrada i això ha provocat una allau de renúncies. Des de CpP consideren que l'equip de govern hauria de rebaixar els preus, sempre amb un marge raonable que permeta la viabilitat, destinar part d'aquestes llars a lloguer i crear un registre únic que arreplegue les peticions.

Pel que fa al morrut, a la Canyada s'han hagut de tallar moltes palmeres per culpa d'aquesta malaltia. Loles Ripoll ha explicat que l'Ajuntament retira les fulles, però no els troncs, quan és la part de la planta en què es troben els insectes i les larves. La portaveu de CpP ha lamentat que els populars no hagen pres mesures preventives ni tampoc n'informen els ciutadans. Ripoll ha reclamat que Ca la Vila prenga mesures perquè molts exemplars encara estan en la fase inicial de la malaltia i és possible frenar el morrut. Els socialistes de Paterna, que també s'han fet ressò d'aquest problema, han lamentat que l'Ajuntament diga als veïns que s'han de dirigit a Conselleria quan altres municipis, com l'Eliana, és l'administració local qui atén els casos.

Finalment, i davant del fracàs de molts alumnes de l'IES de la Coma, que acabaran quart ESO sense haver obtingut aquest títol fomatiu, Compromís'ha posat en contacte amb el col·lectiu de jóvens del barri, un grup preocupat per la situació de la Coma. Aquesta entitat de jóvens proposa que se seguisca l'exemple de l'IES Peset Aleixandre, en el qual s'ha posat en marxa el Programa Integra, destinat als alumnes desmotivats, que es comprometen a anar a classe i a més realitzen tallers de perruqueria o fusteria. Loles Ripoll ha comentat que aquests xics de la Coma podrien entrar en contacte amb diversos oficis, a través de la brigada municipal o l'empresa municipal Gespa, de forma tutoritzada i així motivar-los en els estudis i formar-los professionalment. Des de Compromís per Paterna pensen que l'IES de la Coma només ofereix ESO i Batxillerat quan, d'acord amb la realitat del barri, els jóvens s'estimen més un ofici. En aquest sentit, Ripoll aposta perquè es potencien els cicles formatius i els programes de garantia social.

Mónica Oltra: “La camiseta me la he pagat jo, no com alguns trajes”



La diputada de Compromís, Mónica Oltra, constata la hipocresia del Partit Popular en el debat sobre la publicació de bens dels diputats, única mesura contra la corrupció que la majoria popular ha permés que arribe al Ple de les Corts.

Mireia Mollà debat esmenes parcials Pressupostos 2010



La diputada de Compromís Mireia Mollà defensa les esmenes parcials del seu grup parlamentari en el debat del Projecte de Pressupostos per al 2010.

COMPROMÍS PER PATERNA ACUSA EL PP DE PASSIVITAT MENTRE AVANÇA LA PLAGA DEL "PICUDO"

El govern del Partit Popular de Paterna només ha retirat les fulles però no els troncs de les palmeres afectades

Davant la plaga del morrut roig ("picudo rojo") que es produeix actualment en les palmeres de la Canyada, molts veïns amb palmeres afectades han tallat les branques i després han tret els troncs per a que l’ajuntament els retire. Però, per a sorpresa de molts, l’Ajuntament retira les branques però no els troncs quan precisament el tronc és la part de l’arbre infestada on estan les larves i insectes madurs. Per això, des del grup municipal Compromís per Paterna han alertat que el fet de no retirar els troncs pot afavorir la extensió d’esta plaga que actua menjant el tronc des de dins.


De fet, este mateix matí Compromís per Paterna ha acusat al PP de no actuar amb celeritat per acabar amb plaga. Així mateix des de Compromís han advertit que el govern tampoc ha informat a la ciutadania ni de les mesures preventives ni de les mesures paliatives que es poden prendre davant esta plaga que amenaça amb destruir les palmeres del municipi.

Segon ha destacat la portaveu de Compromís, Loles Ripoll, “encara que la plaga està bastant estesa, queden molts exemplars que o bé no estan afectats o estan en fases incipients de la malaltia i estem a temps de tractar-les”. Per tant, segons Ripoll “és necessari una bona informació i que es retiren els troncs per a impedir una reinfestació: no fer-lo seria una mostra d’irresponsabilitat molt greu per part de l’equip de govern i exigim que l’Ajuntament actue informant a la ciutadania sobre com detindre la plaga i recollint els troncs morts”.


[Paterna al Dia]



Publicat també a:
TORRENTI
HORTANOTICIAS
PATERNA AL DIA
EL PUNT
Pàgina 26
L'Informatiu
Paterna Ahora

dimarts, 12 de gener del 2010

NO a la desigualtat d’horaris a les biblioteques de Paterna


Paterna és un municipi on resideixen gran quantitat d’estudiants de forma dispersa en distints barris i nuclis urbans, pel que es necessita un bon servei de biblioteques a tots els barris.



Amb l’arribada dels exàmens és posen de relleu les exigències dels joves de Paterna per a tenir un servei de biblioteques igualitari a tots els centres. Ara per ara aquesta igualtat no existeix, doncs la biblioteca de la Cova Gran és la única que ofereix un servei especial per a estudiants en temps d’exàmens, mentre que a l’altra biblioteca del municipi, la de la Canyada, aquest servei especial és inexistent i el reduït horari en que està oberta força als qui volen estudiar a acudir a les biblioteques dels campus universitaris o a la biblioteca de la Cova Gran, que com ens ha comentat un estudiant “està masificada en temps d’exàmens i per a agafar lloc cal acudir aviat, sinó, et quedes sense”.

L’horari d’estudis que ara, de forma especial pels exàmens, existeix a la Cova Gran es molt bo per als estudiants, però des de Joves Compromesos amb Paterna considerem que és necessari que aquest horari s’estenga també a la biblioteca de la Canyada per a que se’n beneficien també els estudiants d’aquest barri –en nombre, quasi els mateixos que a Paterna- i es redueixca així la masificació existent a la Cova Gran.

Trobem també desigualtats en l’horari habitual de les dos biblioteques: mentre a la Cova Gran l’horari de matí és de 9.00 a 14.00 i de vesprada de 17.00 a 20.00 tots els dies laborables, a la Canyada aquest temps es retalla i trobem la biblioteca tancada els dilluns de matí i la resta de dies laborables oberta un hora més tard, a partir de les 10.00 fins les 14.00 i de vesprades de 17.00 a 20.00. A més, considerem els horaris de les agències de lectura (Terramelar, Lloma Llarga i la Coma) molt reduïts.

Des de Joves Compromesos amb Paterna demanem que es corregeixca aquesta desigualtat en benefici dels estudiants de Paterna. És necessari que s’estenga el programa especial en temps d’exàmens a la Canyada i que s’amplien tant els horaris de la biblioteca de la Canyada –igualant al de la Cova Gran- com el de les agències de lectura de la resta del municipi.

Compromís per Paterna presentarem una moció al ple de l'Ajuntament recolzant aquesta reivindicació de Joves Compromes@s.


[Paterna al Dia]

Compromís posa en evidència al PP al convertir en llei el codi ètic de Rajoy



Les autoritats haurien de declarar regals de més de 50 euros i l'oposició entraria en els consells d'empreses

Compromís va presentar ahir un "pla de xoc per la democràcia i la transparència en la vida pública i contra la corrupció" que conta amb una bateria de mesures com la creació d'un registre d'obsequis a autoritats i funcionaris de l'Administració, així com una norma que reguli els regals que aquests fan a tercers, ja que "la discrecionalitat no està renyida amb la transparència i el control, i no és sinònim d'arbitrarietat". Així ho va explicar la diputada Mónica Oltra, al costat de Mireia Mollà, qui va presentar les proposicions de llei que planteja el seu grup, en la qual va instar a convocar un ple monogràfic sobre la corrupció, ja que "ja existeixen mesures" concretes per a debatre. Es tracta d'una proposició de llei per a regular el règim dels obsequis, que inclou sancions. A més, contempla la creació d'un registre dels obsequis i les atencions protocol·làries a les autoritats, funcionaris i empleats públics de l'Administració valenciana, que tindrà caràcter públic. La proposta de norma prohibix que les autoritats acceptin regals de contractistes i obliga als càrrecs públics, inclosos els diputats, a declarar en el citat registre els obsequis de valor superior a 50 euros o de 250 euros en un semestre. En el cas de presents de més de 2.000 euros -com es va donar en la branca valenciana del cas Gürtel-, passaran a formar part del patrimoni públic.

Empreses i fundacions
El pla també inclou una llei sobre despeses protocol·làries i altres regals de representació de l'administració. Altres dues iniciatives estan dirigides a les fundacions i empreses públiques o amb representació majoritària de la Generalitat i preveuen que els patronats o consells d'administració conten amb representació parlamentària, en proporció al nombre de diputats però que, en qualsevol cas, siga d'almenys un representant per grup. També contemplen que es nomenen tres auditors públics per cada entitat, dels quals un serà a proposta del grup que done suport al Govern i dos de l'oposició. La norma també preveu la possibilitat que el ple no ratifique les propostes i sosté que, en aquest cas, la fundació o empresa en qüestió "no podrà realitzar cap activitat ni rebre consignació del pressupost de la Generalitat".

Contractes menors i caixes
A més, el pla conta amb una proposició de llei per a crear un registre de contractes menors i pagaments per caixa fixa, que també inclourà una secció de contractistes, els quals s'haurien d'inscriure tres mesos abans de contractar amb l'administració. Oltra va apuntar que les mesures estan incloses en el codi ètic aprovat pel comitè Executiu del PP, pel que si els diputats populars voten en contra "primer haurien d'explicar-lo al president del PP, Mariano Rajoy, i després als valencians". També es demana la reforma del reglament de les Corts perquè l'elecció de persones en les Corts siga sempre la proporcionalitat entre els grups. D'aquesta manera, s'evitaria el floc del PP en les caixes com represàlia pel cas Gürtel.

dilluns, 11 de gener del 2010

Compromís es posarà davant de les màquines per evitar un desgavell

La portaveu adjunta de Compromís en Les Corts, Mónica Oltra ha afirmat hui que els membres d'aquesta coalició estan disposats a posar-se "davant de les màquines" per a impedir les obres del pla de reforma del barri del Cabanyal (València), que considera "un atropellament". "Ens posarem davant de les màquines, que no ho dubte ningú. No anem a tolerar aquesta barbaritat", ha insistit Oltra, qui ha afirmat que el decret-llei del Govern valencià que autoritza "expressament" les obres en aquest barri és "de vergonya".

A més, ha criticat que el preàmbul d'aquesta norma "destil·la totalitarisme per tots els costats", ja que es dedica a criticar a altres institucions de l'Estat. Per a la diputada, "és com quan un trenca la baralla perquè està perdent a les cartes, amb la diferència que ara el que es trenca és l'Estat de Dret", i ha assenyalat que a València "es va a muntar una resistència ciutadana perquè això és un abans i un després". Oltra ha manifestat que els valencians no poden permetre aquesta acció que ha qualificat de "extrema gravetat" i ha considerat que si això es permet s'haurà "perdut la Democràcia".

Així mateix, ha criticat que demà s'haja convocat una reunió de la Junta de Portaveus, amb la finalitat de convalidar el decret legislatiu del Consell, al mateix temps que ha anunciat la participació de Compromís en la reunió que el dimecres celebrarà la plataforma "Salvem el Cabanyal".
[EFE]

Entrevista a Mónica Oltra

TEXT TRANSCRIT INTEGRAMENT I EN CASTELLÀ DEL DIARI EL PLURAL.COM

Entrevista con la diputada de Compromís, la política valenciana más valorada después del presidente

Mònica Oltra: "El problema de Camps es que sale más en los chistes que en las noticias"

MANUEL MUÑOZ
Entre las cosas que ha hecho, y que no le perdona el PP, Mònica Oltra (Neuss, Alemania, 1969) figura aquella aparición en la tribuna de las Corts Valencianes ataviada con una camiseta en la que se podía leer "Wanted, onliy alive" ("Se busca, sólo vivo"), con una efigie del presidente de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, implicado en el caso Gürtel. No sólo por eso, sino sobre todo por su manera de hablar desde la tribuna, ácida y contundente, Oltra, que accedió por primera vez a las Corts Valencianes en 2007, es considerada la diputada revelación y hay encuestas, como una de Sigma Dos, publicada por El Mundo, que la sitúan como el segundo personaje político en valoración (4,54) después de Francisco Camps (6,89) y por delante del líder de los socialistas valencianos, Jorge Alarte (4,31%).

Su grupo parlamentario, Compromís pel País Valencià, acaba de decidir, pese a ello, relevarla como portavoz en favor de Enric Morera, líder del Bloc Nacionalista Valencià, formación mayoritaria de la coalición entre esta e Iniciativa pel Poble Valencià, el partido de Oltra, escindido de Esquerra Unida, la versión valenciana de Izquierda Unida. La diputada revelación no parece afectada por ello. "Camps no sólo ha mentido; ha hecho el ridículo", dice. Y añade que el problema del presidente "es que sale más en los chistes que en las noticias". Mònica Oltra recibe en su despacho de las Corts, de sencillez espartana, con las paredes pintadas de color crema. Sobre una alta repisa de una de ellas hay un retrato en blanco y negro, enmarcado, del Che Guevara y una colección de felicitaciones navideñas. La diputada, melena negra y ojos del mismo color, habla con convencimiento, pero con una calma que parece alejada de la pasión que impregnan sus intervenciones parlamentarias.

-En estos dos años y medio de legislatura se ha convertido usted en la diputada más popular.
Por lo menos querida, en el ámbito de la izquierda. El grupo parlamentario es lo que yo creo que ha sido la revelación.

-A pesar de las dificultades iniciales y la ruptura…
Sí, que fue una decepción para mucha gente, por supuesto, pero nos hemos sabido ganar el respeto de mucha gente en estos años de trabajo. A pesar de ser cuatro nos hemos convertido en la oposición visible al PP y en los que tenemos la capacidad casi de la ubicuidad: de haber estado en el tema de la dependencia, de la enseñanza, con el conflicto de Educación para la Ciudadanía en inglés, de la sanidad, con los casos más vulnerables, las niñas con la vacuna del papiloma, los niños enfermos crónicos que no reciben educación… Hemos sacado de la invisibilidad los problemas del País Valenciano y las propuestas alternativas.

-¿Quiere usted decir que el PSPV-PSOE no hace una auténtica oposición?
No. Lo que quiero decir es que nos hemos convertido en la oposición visible. Eso no quiere decir que no haya oposición, y el PSOE tiene muchos más diputados que nosotros, 38, y tiene gente que trabaja mucho. Pero nosotros hemos encontrado ese punto de hacernos más visibles. Y quizás, al ser pequeños y haber tenido unos inicios tan problemáticos, nos ha marcado la necesidad de suplir con mucho trabajo lo que fue un inicio difícil y la dificultad de ser cuatro diputados, porque nos tenemos que multiplicar. Hacemos de la necesidad virtud y también hemos tenido algún acierto mediático, como el caso de la camiseta; y otras cosas: el discurso contra la corrupción y por la recuperación democrática, el uso acertado de las nuevas tecnologías. Nosotros hacemos mucha difusión de nuestras propuestas en You Tube, en Facebook, hacia un sector muy joven. La virtud más grande es que hemos roto el cerco informativo de Canal 9.

-¿Canal 9 ignora a Compromís?
En estos dos años y medio no he pisado un plató de Canal 9. El día de la camiseta famosa lo que hacemos es romper ese cerco. Desde ese momento en todas las sesiones de control al presidente empieza a haber medios estatales y se empieza a contrarrestar esa realidad que Canal 9 crea.

-¿Y no es poco inteligente por parte de Compromís cambiar de portavoz en estas circunstancias?
Forma parte de la dialéctica de los partidos. Los partidos han considerado que, dado que Enric Morera previsiblemente será el candidato a la presidencia de la Generalitat, podía ser positivo que asumiera la portavocía del grupo, y lo hemos acordado por unanimidad.

-Por cierto que el caso Gürtel vuelve a estar de actualidad.
Desgraciadamente ha vuelto a salir a la palestra. Digo desgraciadamente porque como ciudadana me gustaría que esas cosas no pasaran. Desearía que tuviéramos una confrontación por la política, por lo que hacen en la política, no por lo que han hecho ilegítimo y, en algunos casos, ilegal. La mayor parte del sumario de Gürtel queda todavía por revelar, y de ahí se desprenderán otras actuaciones y testimonios. Yo creo que a Camps lo mandan de vacaciones en noviembre porque los dirigentes del PP están esperando que de un momento a otro vuelva a salir el asunto.

-Quiere usted decir que ya no va a las Corts.
Sí, y en Canal 9, de un 100% que salía antes, ahora estará saliendo un 45-50%, y salen más Esteban González Pons y otros dirigentes que creo que son los que el PP estatal está barajando como sustitutos de Camps. En el último pleno antes de vacaciones dije a [Rafael] Blasco [conseller y portavoz parlamentario tras la suspensión de militancia de Ricardo Costa] que habían mandado de vacaciones a Camps y no me dijo que no. Era algo muy notable, porque él tenía que comparecer seis veces en este periodo de sesiones, nosotros proponíamos ocho, y sólo compareció tres. Y ya dijeron que nos dedicáramos a presupuestos y a él lo enviaron de vacaciones, porque además tienen miedo de lo que pueda decir. Después de la salida de tono de la cuneta, Blasco decidió mandarlo de vacaciones. [El pasado 12 de noviembre Camps acusó al portavoz socialista, Ángel Luna, de querer asesinarlo y tirar su cuerpo a una cuneta.] Con un presidente así, que cada vez que habla sube el pan, poca política puedes hacer. Están intentando recolocar las piezas, el problema es que no tienen salida.

-Debe ser Blasco quien lo hace.
Sí, pero por muy estratega que sea tampoco puede hacer milagros. Ahora mismo lo único que puede hacer para legitimar la situación es que se convoquen elecciones. Camps está absolutamente inhabilitado y deslegitimado. Lo tienen clarísimo. Está amortizado como político. Yo le dije que a todo político le llega su Alcorcón y a él ya le ha llegado. Ahora están viendo cómo hacen la sustitución y qué hacen con las elecciones. A Blasco se le escapó en el penúltimo pleno: "Ustedes demostrarán dentro de pocos meses…" ¿Pocos meses? Quiere decir que puede haber elecciones en 2010. [Si se agota el mandato serían en mayo de 2011.] Además el que hayan hecho portavoz a Blasco, cuando sigue siendo conseller, hecho absolutamente insólito, y hayan añadido el tema municipal a su conselleria, sólo tiene explicación desde el punto de vista de que están preparando las elecciones.

-Blasco es el más político que tienen.
Sí, pero también está muy amortizado.

-Hace de bombero cuando es necesario.
Sí, pero siempre a la sombra de alguien menos inteligente que él. Yo creo que eso lo ha frustrado mucho.

-¿Quiere usted decir que Blasco es más inteligente que Camps?
Sí, claro. Pero también que Zaplana y que Lerma, y siempre ha estado a la sombra de ellos. Debe de ser muy frustrante pasarse la vida siendo artífice de las noticias pero no protagonista.

-¿Por qué piensa que Camps está deslegitimado?
Porque todo el mundo sabe lo que ha hecho. Para empezar ha mentido repetidamente. Eso la gente lo ha percibido. Un político hay dos cosas que no se puede permitir: mentir y hacer el ridículo, y Camps ha mentido y ha hecho el ridículo. Desde mayo hasta noviembre, en que desaparece de la escena pública, con la escena de la cuneta y la rectificación que tiene que hacer, sale más en las viñetas de los humoristas que en las noticias. Alquien que quiere ser presidente de la Generalitat no puede ser eso. Es el hazmerreír de toda España. Dices que eres de Valencia y lo primero que te sueltan es lo de los trajes. Eso es insostenible para un político. Él está absolutamente amortizado fundamentalmente por eso. Independientemente de lo que después digan los jueces sobre si ha habido cohecho impropio, propio o lo que sea el soborno, la clase de soborno y las ilegalidades que ha habido. Yo estoy convencida, igual que todo el mundo, de que nadie da duros a cuatro pesetas, y que si uno ha recibido regalos es a cambio de algo.

EL PLURAL

Compromís porta la "batalla" amb el PP al Constitucional

El grup parlamentari Compromís va presentar aquest divendres un nou recurs d'empar, el segon d'aquesta legislatura, davant el Tribunal Constitucional (TC) "pel bloqueig que tant la Mesa de les Corts com el Consell estan realitzant per a evitar que els controle l'oposició" a través de preguntes parlamentàries.

En aquest sentit, la portaveu adjunta de Compromís Mónica Oltra va advertir que "aquesta dinàmica ha portat a la corrupció generalitzada al govern que presideix Francisco Camps". Oltra va recordar que el TC ja es va pronunciar en favor de l´Entesa per "actuacions molt semblants" de la Mesa de les Corts durant l'anterior legislatura". Per això, va dir que han decidit "no deixar passar ni una decisió injusta i arbitrària a Mesa de les Corts, perquè sistemàticament estem reiterant preguntes i sol·licituds de documentació no admeses o sense respondre".

Així, va assegurar que una vegada esgotades totes les vies "no ens queda més que sol·licitar l'empar del Tribunal Constitucional". Així, "podem augurar que la presidenta de les Corts, Milagrosa Martínez, pot convertir-se en la presidenta d'un Parlament autonòmic més condemnat de la nostra democràcia, un trist honor amb que passarà a la història", va apuntar.

En aquesta ocasió, va explicar Oltra, han decidit elevar davant el TC una sèrie d'iniciatives dels seus diputats "que o bé la Taula dels Corts o el Consell no han tingut a bé fer efectives sense donar explicacions". D'aquesta manera, va apuntar que el síndic de Compromís, Enric Morera es va interessar per si l'empresa Celéstica havia rebut algun tipus d'ajudes per part del Govern valencià, però la Mesa dels Corts "va decidir no tramitar-la adduint que aquest empresa no tenia cap rellevància pública".

Per la seua banda, la portaveu adjunta Mireia Mollà va preguntar pel projecte CASTOR d'emmagatzematge de gas natural a Vinaròs però "novament la Mesa es va escudar en la no rellevància pública per a no tramitar les iniciatives de la parlamentària". En el cas de Mónica Oltra, es tracta d'una bateria de preguntes sobre un expedient sancionador a una empresa que realitza una sèrie de moviments de terra en sòl de protecció forestal en el terme de Serra de Engarcerán. No obstant això, "tots els intents de per a conèixer l'estat del procés sancionador han estat infructuosos", va assegurar.

INFORMACIÓ: DIARIO CRÍTICO

Compromis per Paterna alerta de la gran quantitat de renùncies a les VPO en Paterna


Només un 20% d'adjudicataris han formalitzat els contractes de compra


Molts joves adjudicataris d'una vivenda a Paterna no poden accedir a ella tant pels preus elevats com perquè no disposen de les garantias exigides pels bancs per a accedir al crèdit. L'empresa municipal Sumpa trau les promocions que té en marxa al preu màxim permès per la Generalitat i el Ministeri de l'Habitatge (1.576 euros m2), que en l'últim any ha pujat molt per a afavorir que les constructores realitzen vivendes de protecció oficial.

[La Gaceta]
Això es pot constatar si analitzem el benefici que ha programat l'equip de govern del PP en els balanços de l'empresa mixta Desenvolupament Local de Paterna, en els quals s'esperen més de 80 milions d'euros de benef0icis amb la venda de vivendes, beneficis que, segons Loles Ripoll, portaveu de Compromís per Paterna "són escandalosos, ja que es tracta de persones joves, amb pocs recursos i necessitades d'un habitatge digne". Aquesta pujada de preus ha ocasionat que les dues promocions que té en construcció la Sumpa no s'adjudican, ja que solament s'han formalitzat un 20% dels contractes de venda. Desenes de famílies i joves adjudicataris no han formalitzat la compra perquè els seus ingressos són insuficients tant per a amortitzar la hipoteca com per a estalviar el 20% d'entrada, el que està ocasionant moltes renúncies.

En la crisi actual, les pujades de preus de les vivendes tenen un efecte nefast perquè a més de dificultar l'adquisició de vivendes a les classes desfavorides i els joves, obliguen a les famílies a destinar gran part de la seua renda a habitatge, el que impedeix la dinamització d'altres sectors de l'economia.

Per tot això, Compromís per Paterna exigim al govern municipal del PP una rebaixa de preus, que han d'estar relacionats amb els costos de construcció, als quals s'ha d'afegir un marge taxat raonable per a permetre la seua viabilitat; dedicar una part dels habitatges a lloguer; sol·licitar a la Generalitat i a l'Estat un increment de les partides destinades a l'accés a la vivenda; crear un registre únic de demandants d'habitatge protegit en el municipi de Paterna, i incloure representants dels òrgans de participació ciutadana en el consell rector de la Sumpa.



[Paterna al Dia]

EL TORRENTÍ

UNS PRESSUPOSTOS QUE ABOQUEN L’AJUNTAMENT DE PATERNA AL DÈFICIT I A NO PODER EXECUTAR LES INVERSIONS

ARTICLE DEL BULLETÍ D'INFORMACIÓ MUNICIPAL:


L’any 2009 ha arribat al final i és temps per a l’anàlisi, la crítica i la reflexió. Enguany, com a colofó el Partit Popular ens ha fet un regal de Nadal molt especial, amb una bonica envoltura però ple de falsedat: els pressupostos de 2010. Les comptes que ha aprovat el PP són irreals i temeràries.


ELS INGRESSOS DE 2010: FARCITS D’INTERROGANTS


Tornen a aparèixer les empreses mixtes amb 4 milions d’euros, però a més amb els 2.700.000 euros de les primes d’emissió de les accions de les empreses mixtes. El Partit Popular utilitzarà uns ingressos de les empreses mixtes que estan totalment en l’aire i depenen d’un soci tecnològic que no se sap si existirà. Pretenen cobrir amb això el funcionament ordinari de l’ajuntament. El mateix Interventor ha qualificat de "fort risc" que les despeses ordinàries es financen amb l'aportació de les empreses mixtes i per la seua prima d'emissió ja que, a més, no existeix justificació documental que justifique que estes xifres seran oferts per les empreses concorrents.

FALSES PROMESES

Dins del capítol de gastos, criden molt l’atenció els de neteja viària. Quan el PP va entrar en el govern prometeren una renegociació del contracte amb FCC. No obstant, el que tenim ara és un tinent d’alcalde expulsat, un augment de la partida per actualització de preus i una ampliació de serveis via GESPA de mig milió d’euros. O siga, que no han renegociat el contracte, paguem molt més per la neteja viària, i tot això Paterna no esta més neta.

LES INVERSIONS CONDICIONADES A INGRESSOS PER LA VENDA DE SÒL


El PP confia ingressar 9 milions d’euros de la venda de sòl dels paterners i paterneres quan degut a la crisi i la parada de la construcció es pràcticament impossible que es puga fer efectiva la venda. És molt possible que, igual en 2009, no es realitzen més inversions a Paterna que les que s’han executat amb el Pla E. Paterna podria haver-se salvat d’això si els seus dirigents hagueren fet una previsió adaptada a la situació de crisi actual, planificant les inversions sense confiar en la venda de drets urbanístics i basant-se en recursos propis dels impostos que paga la ciutadania.

MANIOBRA D’OCULTACIÓ AMB LA GESPA

A més a més, quant la comptabilitat de la GESPA, el govern del PP no ha fet una comparativa entre el que costaven abans els serveis que ara realitza la Gespa i el costen ara, i per tant no es pot saber si hi ha estalvi.

DEUTE PÚBLIC: REFINANÇAMENT I NO REDUCCIÓ

Segons declaracions de l’alcalde, el deute públic hauria passat de 5 milions i mig a 3 milions, però tal com es va demostrar anit, el deute no s’ha reduït sinó que només l’han refinançat i els primers anys són de carència, però després caldrà pagar els interessos de tot, també de l’acumulat. Des de Compromís exigim informació veraç.

LA LUCHADORA AMINETU HAIDAR REGRESA AL SÁHARA OCCIDENTAL

Compromís per Paterna quiere mostrar su alegría y admiración por Aminetu Haidar, que gracias a su tesón, determinación y dignidad, ha logrado vencer la injusticia a la que estaba siendo sometida por parte de los Gobiernos de España y el Reino de Marruecos.
Desde aquí queremos mostrar una infinita gratitud y reconocimiento a todo el movimiento solidario con el Pueblo Saharaui, que ha desempeñado un papel fundamental en la consecución de los objetivos de Aminetu y mostrado una vez más su capacidad de movilización y su sacrificio en pos de la justa causa de Aminetu y del Pueblo Saharaui.
También queremos agradecer especialmente el último esfuerzo, sin precedentes, de cientos de colectivos, partidos políticos, organizaciones sociales y sindicatos, en las calles de la capital del Estado, unidos por un fin concreto como éste: “Por el regreso al Sahara de Aminetu Haidar”.

Sin embargo, la lucha de Aminetu Haidar y del Pueblo Saharaui continúa. Estos últimos 33 días de huelga de hambre de Aminetu Haidar han vuelto a traer a la palestra la existencia de un conflicto no resuelto que sufre todo un pueblo y que atañe de manera directa al pueblo español y a sus dirigentes.
La próxima Presidencia española de la Unión Europea debe suponer el primer y definitivo paso en la solución justa y duradera que conduzca a la autodeterminación del Pueblo Saharaui, y ponga fin al proceso de descolonización inconcluso.

BONES FESTES I UN FRUCTÍFER ANY NOU

Des de Compromís per Paterna volem rebre l’any nou recordant una frase de l’antropòloga Margaret Mead, que potser ens done força per a seguir lluitant: "No dubtes mai de la capacitat de només un grup de ciutadans i ciutadanes conscients i compromesos per a canviar el món. De fet, sempre ha estat així"

Perquè creiem en la felicitat del dia a dia, en la necessitat d'unir els nostres esforços. Cada any ens brinda la possibilitat de créixer com a éssers humans i relacionar-nos de manera positiva. Perquè creiem en la ciutadania i en el nostre projecte d'esquerres, verd i valencianista. Per tot això, vos desitgem molt bones festes i feliç any!

dijous, 7 de gener del 2010

Compromís demana en les Corts el traspàs de la xarxa de trens de rodalies a la Comunitat Valenciana


Les diputades de Compromís en les Corts Valencianes, Mireia Mollà i Mònica Oltra han presentat una proposició no de llei per a instar al Consell a prendre "màxima prioritat" per a negociar amb l'administració central el traspàs de la gestió de la xarxa de trens de rodalies i Regionals dintre del territori valencià.

Així mateix, en el text parlamentari, Compromís demana a la Generalitat que adquirisca "un compromís per la no privatització" del servei, així com perquè es milloren i amplien les prestacions de la xarxa de rodalia, com per exemple amb la creació d'un servei fluït entre Castelló i Vinaròs. Mollà i Oltra van criticar l'actitud del PP de Vinaròs ja que "mentre en les Corts el seu partit vota en contra de les esmenes als Pressupostos Autonòmics de 2010 que demanaven el traspàs de les Rodalies; mentre el PP a Madrid, en els successius governs de José María Aznar, va votar en contra de les peticions per ampliar la xarxa de rodalies a Vinaròs, ara hipòcritament vol abanderar una reivindicació, quan són els responsables que estiguen a hores d'ara amb un servei deficitari". "Se'ls hauria de caure la cara de vergonya, en lloc d'intentar confondre a la ciutadania", van destacar.

Segons les diputades autonòmiques, "ara, per fi", el PP en les Corts "podrà demostrar si realment aposta pel traspàs de la gestió de rodalies i l'arribada a Vinaròs o si tot és una nova mentida mediàtica".

COMPROMÍS INSTA AL GOVERN DEL PP A SOL·LICITAR A CONSELLERÍA FORMACIÓ DE FP i PGS PER A L'IES DE LA COMA


EL CENTRE NOMÉS TÉ 154 MATRICULATS D'UN TOTAL DE 200 PLACES

La situació és preocupant perquè molts alumnes acabaran l'ESO sense obtenir el graduat


Aquest és el segon any de funcionament de l'IES de la Coma, que va obrir les seues portes l'any passat amb una oferta de 200 places entre ESO i Batxillerat. Actualment només estan matriculats en el centre 154 alumnes, i molts d’ells acabaran quart sense haver pogut obtenir el títol de graduat en ESO, amb la qual cosa el seu futur formatiu i professional no estarà garantit.

Proposta per a alumnat d'ESO Compromís per Paterna s'ha posat en contacte amb el Col·lectiu de Joves de la Coma, un col·lectiu molt dinàmic i preocupat per la situació de molts joves del barri que cursen estudis d'ESO i que molt probablement no podran obtenir el graduat. Aquest col·lectiu proposa implantar en l'ESO el Programa Integra, mitjançant el qual els i les estudiantes que han perdut classes i que mostren una certa desmotivació pels estudis es comprometen a anar a classe (se'ls realitza una adaptació curricular) i també assisteixen a classes de taller de diversos oficis. Aquest programa s'està realitzant amb èxit en l'IES Peset Aleixandre amb tallers de perruquería, fusteria i altres, i la proposta és que també es realize en l'IES de La Coma. Aquest col·lectiu ha demanat al govern municipal que es realize un taller de Formació Mediambiental en la Granja Júlia.

Al mateix temps, Compromís pensem que operaris de la brigada municipal o la Gespa podrien tutoritzar aquests xics i xiques perquè entren en contacte amb diversos oficis i augmente la seua motivació per a estudiar un ofici. Aquest programa és positiu en tant que evita l'absentisme i fa que els i els joves es motiven més per a qualificar-se professionalment, però l'adaptació curricular, per la qual no estudien les mateixes matèries que les seues companys no els permet tenir el graduat en ESO. Una oferta poc adequada a la realitat de La Coma

L'IES solament oferix estudis d'ESO i Batxillerat, però no podem oblidar que la majoria de les i els joves de La Coma volen estudiar un ofici. Estem lluny que prefereixen estudiar Batxillerat, i per a Compromís és important que l'oferta educativa s'adeqüe a la demanda. Segons Loles Ripoll, portaveu de Compromís: “És necessari potenciar els cicles formatius i els programes de garantia social per a contar amb una formació professional de qualitat i adequada a la demanda. Mecànica, perruquería o fusteria, podrien ser bones opcions, encara que el millor és consultar amb els alumnes per a veure les seues preferències i així afinar l'oferta. El govern municipal ha de ser sensible a aquesta necessitat i demanar a la Conselleria que sense més dilació oferisca Formació Professional i PGS en aquest centre”.

PATERNA AL DIA
INFOPATERNA
EL TORRENTÍ

dimarts, 5 de gener del 2010

Morera: "Quant pagarà la Generalitat per la Fórmula 1?"


El síndic de Compormís ha reclamat per escrit la compareixença del conseller d'Economia per a d'aquesta manera aconseguir que Gerardo Camps done a conéixer els elements que no són confidencials del contracte entre la Generalitat i l'empresa que gestiona aquesta competició. Enric Morera considera que cal saber si l'acord fa que la societat pública Parcs Temàtics tinga en exclusivitat els drets sobre la cursa o l'explotació comercial es troba en mans de Valmor. El portaveu del tercer grup parlamentari de les Corts creu que s'hauria de conéixer quant pagarà la Generalitat pel patrocini de la Fórmula 1 al cap i casal. En aquest sentit, Morera ha recordat fets del passat com el cas de l'IVEX i els contractes de Julio Iglesias, que encara es troben als tribunals.

Notícia completa